Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣΓράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης 

Σε εκλογές που βγάζουν κυβέρνηση εάν κάποιος απέχει ή ψηφίσει μικρό κόμμα που δεν εκλέγεται η ψήφος του πάει χαμένη. 

Σε αυτές τις εκλογές που δεν πρόκειται να βγει κυβέρνηση, διότι με την απλή αναλογική δεν βγαίνουν τα κουκιά, η ψήφος σε μικρό κόμμα δεν θα μετρήσει υπέρ κανενός από τους μεγάλους αλλά θα δείξει τι πραγματικά θέλει ο λαός. 

Γι τον λόγο αυτό δεν πρέπει κανείς να δώσει ψήφο σκοπιμότητας, να απέχει ή να ψηφίσει το λιγότερο κακό. 

Τώρα είναι η ευκαιρία να ψηφίσουν όλοι κατά συνείδηση, όχι για να δώσουν το μήνυμα στο σύστημα,  αφού έτσι και αλλιώς μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια,  αλλά για να γίνει καταγραφή της θέλησης μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά αν και ασύνδετοι είμαστε πολλοί και να αποκτήσουμε το συναίσθημα της ομοψυχίας αλλά κυρίως της ελευθερίας.


Ηλίας Σταμπολιάδης 

Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτη
3 σχόλια:

 1. Μήπως έχουμε σκεφτεί ποτέ, ότι είναι (πολύ) πιθανή κάποια νοθεία στα αποτελέσματα των εκλογών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχε γίνει θέμα με δήλωση ενός ισραηλινού της εταιρείας που βγάζει τα αποτελέσματα( ναι και αυτή ισραηλινών συμφερόντων είναι) που είχε πει ότι είχαν επέμβει στα αποτελέσματα σε πολλές χώρες.

   Διαγραφή
 2. Ὑπάρχει κατατεθημένη μήνυση κατὰ παντὸς ὑπευθύνου γιὰ ἐκλογικὴ νοθεία ἀπὸ τὸν μακαρίτη ἀπόστρατο στρατηγὸ κ. Ἀϋφαντῆ. Εἶναι μία πολὺ σοβαρὴ καταγγελία στὴν ὁποία παραδόξως δὲ δόθηκε καὶ δὲν δίνεται προσοχή. Εἶναι πραγματικὰ κρίμα, ἔξυπνοι καὶ καλλιεργημένοι ἄνθρωποι νὰ μὴν μποροῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὸ παιχνίδι—παγίδα ποὺ μᾶς παίζουν μὲ τὶς δῆθεν δημοκρατικὲς διαδικασίες τῶν ἐκλογῶν..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή