Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ...

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Γράφει ο C.J. Χόπκινς

Η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που ήταν. Ποτέ δεν ήταν πραγματικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτό δεν αφορά την πραγματικότητα αυτή καθαυτή. Πρόκειται για τον πόλεμο κατά της πραγματικότητας, αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε, τον πόλεμο που ξεκίνησε όταν ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ακυρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

 Είναι στην πραγματικότητα μια επέκταση και μια εξέλιξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και του πολέμου κατά του λαϊκισμού και της ανάπτυξης της νέας κανονικότητας το 2020 ... Αλλά αυτό είναι επίσης μια άλλη ιστορία.

Θέλω να επικεντρωθώ στον πόλεμο που μαίνεται σήμερα, στο Διαδίκτυο, στους χώρους εργασίας των ανθρώπων, στα σπίτια, μεταξύ φίλων και οικογενειών και στα κεφάλια των ανθρώπων. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τον πόλεμο για τον οποίο μιλάω, ανεξάρτητα από το σε ποια «πλευρά» αισθάνεστε ότι βρίσκεστε.

Ο πόλεμος κατά της πραγματικότητας είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας εμφύλιος πόλεμος. Είναι ένας ασύμμετρος, πολύμορφος, μεταστατικός, πολλαπλός πόλεμος. Ένα οντολογικό ελεύθερο για όλους. Δεν έχει συμβάσεις ή κανόνες εμπλοκής. Δεν υπάρχουν γραμμές μάχης. Η μάχη είναι παντού. Οι συμμαχίες αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Είναι χάος, αδυσώπητο, αναπόφευκτο χάος.

Ένας πανταχού παρών, άυλος, παντοδύναμος οργανισμός που επιτίθεται στον εαυτό του.

Είναι συνεχής και εντελώς ανίκητη. Δεν μπορεί να κερδηθεί επειδή έχει ήδη κερδηθεί. Τελείωσε με νίκη τη στιγμή που ξεκίνησε, και τώρα είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε να το πολεμάμε για πάντα, ή μέχρι να γεννηθεί ή να ξαναγεννηθεί κάποιος λιγότερο αιθέριος Λεβιάθαν από τις στάχτες του.

Δυστυχώς, αυτό είναι μάλλον πιθανό, το λιγότερο αιθέριο σενάριο λεβιάθαν. Μπορεί να μην συμβεί στη ζωή μου - και, εγωιστικά, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί - αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον. Όπως έγραψα σε ένα δοκίμιο τον Ιούνιο του 2021...

Οι παγκόσμιες καπιταλιστικές άρχουσες τάξεις εφαρμόζουν μια νέα επίσημη ιδεολογία, με άλλα λόγια, μια νέα «πραγματικότητα». Αυτό είναι μια επίσημη ιδεολογία. Είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνολο πεποιθήσεων. 

Ο καθένας μπορεί να έχει οποιεσδήποτε πεποιθήσεις θέλει. Οι προσωπικές σας πεποιθήσεις δεν αποτελούν «πραγματικότητα». Για να κάνετε τις πεποιθήσεις σας «πραγματικότητα», πρέπει να έχετε τη δύναμη να τις επιβάλλετε στην κοινωνία. 

Χρειάζεσαι τη δύναμη της αστυνομίας, του στρατού, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των επιστημονικών «ειδικών», της ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας του πολιτισμού, ολόκληρης της μηχανής κατασκευής ιδεολογίας. 

Δεν υπάρχει τίποτα λεπτό σε αυτή τη διαδικασία. Ο παροπλισμός μιας «πραγματικότητας» και η αντικατάστασή της με μια άλλη είναι μια βάναυση επιχείρηση. Οι κοινωνίες συνηθίζουν τις «πραγματικότητές» τους. Δεν τους παραδίδουμε πρόθυμα ή εύκολα. 

Κανονικά, αυτό που απαιτείται για να μας κάνει να το κάνουμε είναι μια κρίση, ένας πόλεμος, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή ... Ξέρετε, μια θανατηφόρα παγκόσμια πανδημία. Κατά τη μετάβαση από την παλιά «πραγματικότητα» στη νέα «πραγματικότητα», η κοινωνία διαλύεται. Η παλιά «πραγματικότητα» αποσυναρμολογείται και η νέα δεν έχει πάρει ακόμα τη θέση της. 

Μοιάζει με τρέλα και, κατά κάποιο τρόπο, είναι. Για ένα διάστημα, η κοινωνία χωρίζεται στα δύο, καθώς οι δύο «πραγματικότητες» μάχονται για την κυριαρχία. Δεδομένου ότι η «πραγματικότητα» είναι αυτό που είναι (δηλαδή, μονολιθική), αυτή είναι μια μάχη μέχρι θανάτου. Στο τέλος, μόνο μία «πραγματικότητα» μπορεί να επικρατήσει».

Το έγραψα αυτό σχεδόν πριν από δύο χρόνια, στη σχετική ηρεμία πριν από τη θύελλα της φασιστικής, μεθυσμένης από μίσος μαζικής υστερίας και της συστηματικής επίσημης δίωξης που εξαπολύθηκε στους «Ανεμβολίαστους» τους μήνες που ακολούθησαν. 

Εάν η μνήμη σας για το 2021 είναι θολή, η στήλη μου στο τέλος του έτους, The Year of the New Normal Fascist, ή αυτή η συλλογή βίντεο από τον Matt Orfalea μπορεί να σας βοηθήσει να την ακονίσετε ξανά. 

Από τότε, η τρέλα της αλλαγής πραγματικότητας σε εξέλιξη έχει ενταθεί, αν και κάπως πιο διακριτικά ... ή τουλάχιστον ο Keith Olbermann δεν κραυγάζει μίσος όπως ένας Γκέμπελς γεμάτος μεθαμφεταμίνη.

Η GloboCap, Inc. και οι αναρίθμητες θυγατρικές της, πράκτορες, εντολοδόχοι, πολιτικές μαριονέτες, μπράβοι των μέσων ενημέρωσης και άλλα πιστά τσιράκια προσπαθούν απεγνωσμένα να κατοχυρώσουν την επίσημη αφήγηση του Covid-19 στα χρονικά της «ιστορίας».

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του ΠΟΥ, «σχεδόν 15 εκατομμύρια επιπλέον θάνατοι»«συνολικά 336,8 εκατομμύρια χαμένα έτη ζωής») είχαν προκληθεί από τον ιό μέχρι το τέλος του 2021, κανένας από τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τους αναπνευστήρες ή την ταξινόμηση οποιουδήποτε πέθανε από οτιδήποτε (δηλαδή, καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, αυτοκινητιστικό ατύχημα, κ.λπ.) ο οποίος είχε επίσης βρεθεί θετικός ως «θάνατος Covid».

Μέχρι πρότινος απόλυτα υγιείς νέοι άνθρωποι πέφτουν νεκροί δεξιά και αριστερά από καρδιακές προσβολές και άλλες «φυσικές» (ή «μη αποκαλυφθείσες») αιτίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα πειραματικά «εμβόλια» που δεν χρειάζονταν, αλλά εξαναγκάστηκαν να πάρουν, τα οποία έσωσαν εκατομμύρια ή 100 εκατομμύρια ζωές.

Οι μάσκες που δεν λειτούργησαν λειτούργησαν, εκτός από το ότι δεν λειτούργησαν, αλλά αυτό ήταν μόνο αν μελετούσατε πώς λειτουργούσαν στην πραγματικότητα

Το να είσαι κλειδωμένος, να αναγκάζεσαι να φοράς ιατρικές μάσκες, να φωτίζεσαι με αέρια και να τρομοκρατείσαι από την επίσημη προπαγάνδα, να εκφοβίζεσαι, να διαχωρίζεις, να λογοκρίνεσαι, να δαιμονοποιείς και να βασανίζεσαι συστηματικά, ήταν πραγματικά καλό για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, εκτός από «άτομα με υπάρχουσες συνθήκες ψυχικής υγείας, και παιδιά, και άτομα με αναπηρίες και εφήβους και άτομα χωρίς οικονομικά ή κοινωνικά δίχτυα ασφάλισης».

Εν τω μεταξύ, οι γνωστικά παράφωνοι New Normals βγαίνουν στο Διαδίκτυο για να ισχυριστούν ότι κανείς δεν ήξερε καλύτερα εκείνη την εποχή, και ότι, εντάξει, σίγουρα, «έγιναν λάθη», αλλά αν εμείς οι «συνωμοσιολόγοι που αρνούνται την επιστήμη», τους οποίους λογοκρίνουν, δαιμονοποιούν και διώκουν συστηματικά για πάνω από δύο χρόνια, είχαμε μόλις μιλήσει...

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά έχετε την εικόνα ... Ή, μάλλον, είτε το κάνετε είτε δεν το κάνετε. Επειδή δεν είναι μόνο οι άνθρωποι της GloboCap, Inc. που διεξάγουν φανατικά αυτόν τον πόλεμο κατά της πραγματικότητας. Όλοι και ο αδελφός τους προσπαθούν να ρίξουν την «πραγματικότητά» τους στο λαιμό όλων.

Πήρατε τους ανθρώπους "Οι ιοί δεν υπάρχουν". Πήρατε τους ανθρώπους του τύπου «Δεν υπάρχουν νεοναζί στην Ουκρανία». Ο λαός «ο Πούτιν είναι ο σωτήρας μας». Η ψήφος Blue Cult. Ο πολυπολικός λαός. Ο Λαϊκός Στρατός των Τρανσέξουαλ. 

Το ρολόι της Κρίσεως Hucksters. Οι άνθρωποι που εξακολουθούν να ακούν NPR. Οι αλήθειες της εξέγερσης. Οι αρνητές της εξέγερσης. Οι Truthers της 9/11. Οι αλήθειες της προσγείωσης στο φεγγάρι. Η λατρεία του Τραμπ. Η Εκκλησία του Russiagate. Οι εμμονές των Rothschild. Οι ρατσιστές κατά του ρατσισμού. Ο αντισημιτισμός, οι αντισημίτες. Το κίνημα του μαζικού σχηματισμού. Η λατρεία του Μαρξ. Η λατρεία του κεφαλαίου. Οι φανατικοί της κλιματικής αλλαγής. Η λατρεία του Musk.

Ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ιστορικά, εμείς οι άνθρωποι δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά σε τέτοια ψυχωτικά οντολογικά περιβάλλοντα. Όταν η «πραγματικότητα» θρυμματίζεται σε χίλια μικρά θραύσματα και τα πράγματα καταρρέουν και το κέντρο δεν κρατάει, τείνουμε να φοβόμαστε και να μπερδευόμαστε και να ταραζόμαστε. 

Αρχίζουμε να πανικοβαλλόμαστε. Προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε την «πραγματικότητα». Αυτό δεν λειτουργεί. Αυτό επιδεινώνει τον πανικό μας. Αρχίζουμε να ψάχνουμε γύρω μας για μια νέα «πραγματικότητα». 

Αρχίζουμε να ψάχνουμε για έναν σωτήρα, έναν ηγέτη, έναν Φύρερ, κάποιον με όραμα, θέληση και δύναμη, για να επιβάλουμε μια νέα «πραγματικότητα» στο οντολογικό χάος που μας κάνει τόσο μπερδεμένους και ταραγμένους, φοβισμένους και θυμωμένους, και να αποκαταστήσουμε κάποια αίσθηση ιδεολογικής συνοχής, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να σκεφτόμαστε την «πραγματικότητα» ανά στιγμή.

Αυτή είναι η εποχή των μεσσιών δεκάρας, των τυράννων της δεκάρας, των ζηλωτών, των γκουρού, των hustlers, των hosers, των απατεώνων, των κομπογιαννιτών, των πωλητών φιδιού πετρελαίου κάθε είδους, των φανατικών επαναστατικών κινημάτων, των νέων θρησκειών και των πολιτικών κομμάτων και ούτω καθεξής. 

Τυπικά, τελικά, όταν οι δύσμοιρες μάζες έχουν επανειλημμένα εξαπατηθεί, και τσαλακωθεί, και προδοθεί, και φωτιστεί με αέρια και ταπεινωθεί σε σημείο που δεν μπορούν καν να σκεφτούν πια, κυριολεκτικά δεν μπορούν να σκεφτούν επειδή ο εγκέφαλός τους είναι σπασμένος, και θέλουν απλώς κάποιος να τα κάνει όλα να σταματήσουν ... Λοιπόν, για να επαναδιατυπώσουμε μια παλιά βουδιστική κοινοτοπία, «όταν οι μάζες είναι έτοιμες, ο δεσπότης θα εμφανιστεί».

Νομίζω ότι ξέρετε πώς τελειώνει αυτή η ιστορία.

Το συναρπαστικό είναι ότι η GloboCap, Inc. (δηλαδή, ο παγκόσμιος καπιταλισμός, ο κορπορατισμός ή όπως αλλιώς πρέπει να ονομάσετε το υπερεθνικό δίκτυο παγκόσμιων εταιρειών, κυβερνήσεων, τραπεζών, στρατιωτικών εργολάβων, ομίλων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, φαρμακευτικών μεγαθηρίων, διαφόρων ολιγαρχών, μη κυβερνητικών κυβερνητικών οντοτήτων κ.λπ., που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο) δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να συμβεί αυτό και εργάζεται ακούραστα για να αποτρέψει αυτό να συμβεί.

Ο παραδοσιακός ολοκληρωτισμός (δηλαδή του 20ου αιώνα) δεν λειτουργεί για την GloboCap, Inc. Ο καπιταλισμός, αν και μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε, δεν ήταν ποτέ εγγενώς διατεθειμένος προς τον φασισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ολοκληρωτισμού. 

Ο ολοκληρωτισμός είναι μια μηχανή κωδικοποίησης αξιών. Στόχος του είναι να κωδικοποιήσει πλήρως την κοινωνία με τις αξίες της, την επίσημη ιδεολογία της (δηλαδή, την «πραγματικότητα»). Κάθε πτυχή της κοινωνίας, όχι μόνο η πολιτική, ο πολιτισμός και ούτω καθεξής, αλλά οι πιο οικείες πτυχές της ζωής των ανθρώπων.

Ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή αποκωδικοποίησης αξιών. Στόχος της είναι να αποκωδικοποιήσει πλήρως την κοινωνία από κάθε αξία που εμποδίζει την ελεύθερη ροή του κεφαλαίου, καθιστώντας τα πάντα και τους πάντες ένα de facto εμπόρευμα, μετατρέποντας τις κοινωνίες σε αγορές. 

Μπορεί να προσαρμοστεί στον ολοκληρωτισμό και σε άλλες ποικιλίες δεσποτισμού όταν είναι απαραίτητο, αλλά αφήνεται στην τύχη του, ή ... Ξέρετε, με δεδομένη την κυριαρχία πάνω σε ολόκληρη τη Γη, και σε κάθε υφέρπον πράγμα που σέρνεται πάνω της, αρχίζει να αποκωδικοποιεί και να αποσταθεροποιεί αξίες, αποσταθεροποιώντας την αξία και το ίδιο το νόημα, μέχρι, τελικά, όλα να σημαίνουν οτιδήποτε, ή τίποτα, ή οτιδήποτε η αγορά καθορίζει ότι σημαίνει ή αξίζει ανά πάσα στιγμή.

Το θέμα είναι ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά της πραγματικότητας δεν είναι ένα μέσο για έναν σκοπό. Είναι το τέλος. Η επίσημη ιδεολογία (δηλαδή η «πραγματικότητα») που εφαρμόζει η GloboCap, Inc. δεν είναι ένα σύνολο επίσημων αξιών ή πεποιθήσεων.

 Είναι η απουσία οποιωνδήποτε αξιών ή πεποιθήσεων, οποιωνδήποτε μη εμπορευματοποιήσιμων αξιών και πεποιθήσεων. Οι αξίες και οι πεποιθήσεις είναι ωραίες, αρκεί να είναι απλώς κενές πινακίδες, λογότυπα, ανούσιες δηλώσεις ταυτότητας και όχι αρχές και πεποιθήσεις με τις οποίες προσπαθείτε να ζήσετε και που είστε αρκετά τρελοί για να πολεμήσετε για να διατηρήσετε.

Αυτού του είδους οι αξίες πρέπει να φύγουν, έτσι ώστε οι άνθρωποι του μέλλοντος της Νέας Κανονικότητας να μπορούν να είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι ειρήνη, η άγνοια είναι δύναμη, δύο συν δύο ίσον πέντε, οι άνδρες έχουν περιόδους, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας Ρώσος μυστικός πράκτορας και κυριολεκτικά ο Χίτλερ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν (ο οποίος είναι επίσης κυριολεκτικά ο Χίτλερ) εισέβαλε στην Ουκρανία χωρίς κανένα λόγο, ή σίγουρα όχι λόγω οτιδήποτε έχει να κάνει με την GloboCap, Inc., ή το ΝΑΤΟ, ή τους ανύπαρκτους Ουκρανούς νεοναζί, και στη συνέχεια κατέστρεψε τους δικούς του αγωγούς στη Βαλτική Θάλασσα, ή οποιαδήποτε κραυγαλέα γελοία ανοησία που τους λένε (δηλαδή, οι άνθρωποι του μέλλοντος της Νέας Κανονικότητας) να προσποιούνται ή να πιστεύουν πραγματικά από τη Rachel Maddow και τις άλλες ομιλούσες κεφαλές που είδατε στο βίντεο της Orfalea.

Και, αν αυτό δεν ακούγεται σαν το είδος του μέλλοντος ή της πραγματικότητας σας, η πραγματικότητα "όλα είναι ένα αιωρούμενο σημαίνον" ... μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να εγκαταλείψετε το «mainstream» και να συμμετάσχετε στο καρναβάλι των «συνωμοσιολόγων, των αντιεμβολιαστών, των αρνητών του Covid, των αρνητών του Russiagate, των αρνητών της κλιματικής αλλαγής, των παραπληροφορητών, των κακοποιών, των τρανσφοβικών, των λευκών ρατσιστών, των βίαιων εγχώριων εξτρεμιστών» και διαφόρων άλλων φρικιών και περιέργειας της φύσης που βρίσκονται ενεργά σε καραντίνα ή βρίσκονται σε καραντίνα, σε ιδεολογικά γκέτο όπου οι κανονικοί καταναλωτές δεν χρειάζεται ποτέ να τους δουν και αυτοί (δηλαδή, εμείς, οι αποκλίνοντες και τα φρικιά) είμαστε θύματα λεγεώνων τσαρλατάνων, δημαγωγών, προβοκατόρων πρακτόρων και άλλων τέτοιων πνευματικών και συναισθηματικών παρασίτων, μέχρι που έρχεται η μέρα που βρισκόμαστε να τουιτάρουμε σπαστικά για έναν 86χρονο Τσόμσκι που κυνηγά γυμνές σεξουαλικές σκλάβες γύρω από το νησί του Έπσταϊν, σχισμένες μέχρι τα βράγχια στο Viagra και το Ecstasy, και πιθανώς φρεσκοκομμένο αδρενοχρώμιο!

Αυτό, ή θα μπορούσατε να αποσυρθείτε εντελώς από την κοινωνία και να πάτε να ζήσετε σε μια καμπίνα Kaczynski στη Μοντάνα ή στο Αϊντάχο ή οπουδήποτε αλλού το κάνουν αυτό οι άνθρωποι αυτές τις μέρες, όπως με συμβούλεψαν πρόσφατα αρκετοί από τους αναγνώστες μου, και ζωοτροφές για μούρα και σκίουρους μπάρμπεκιου και, καλά, ξέρετε, αφοδεύουν σε μια τρύπα στο έδαφος.

Λυπάμαι, συνειδητοποιώ ότι όλα ακούγονται αρκετά ζοφερά. Υποθέτω ότι είμαι σε μια ζοφερή διάθεση αυτές τις μέρες, ή εξαντλείται σε παθιασμένη ένταση ... ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει έλλειψη παθιασμένης έντασης εκεί έξω, αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε. 

Μην με αφήσεις να σε σταματήσω. Απλώς, κάθε φορά που το σβήνω για λίγο, αυτή η παθιασμένη ένταση, αυτή η ουρλιαχτή δίνη των αντιμαχόμενων πραγματικοτήτων και ακούω προσεκτικά, ακούω το τραχύ θηρίο του Γέιτς, του οποίου η ώρα, προφανώς, έρχεται ξανά.

Δεν είμαι σίγουρος από ποια "πλευρά" μας καμπουριάζει, αλλά μάλλον αυτό δεν έχει σημασία.

Ω καλά... όπως λένε οι Γάλλοι, συν ça αλλαγή, και ούτω καθεξής.
Ο CJ Hopkins είναι βραβευμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και πολιτικός σατιρικός με έδρα το Βερολίνο. 

Τα έργα του εκδίδονται από τις εκδόσεις Bloomsbury Publishing και Broadway Play Publishing, Inc. Το δυστοπικό μυθιστόρημά του, Zone 23, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Snoggsworthy, Swaine &; Cormorant. 

Οι τόμοι Ι και ΙΙ των δοκιμίων του Consent Factory δημοσιεύονται από την Consent Factory Publishing, μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Amalgamated Content, Inc. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στις cjhopkins.com ή consentfactory.org.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου