Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ET MAINTENANT ΤΙ ΝΑ PSΗFISO, LES ANIKAN OU L' APATEON?

 MHΠΩΣ ΔΕΝ EIMAI ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;

ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Con mc Keeds

Διαβάζω αλλού (Τρικλοποδιά) σε ανυπόγραφο άρθρο το δίλημμα ποιόν να ψηφίσω.

Παρατίθενται εκεί απόψεις για την εξουσία και την ψήφο  από  τον Δαυίδ μέχρι τον άγιο Παϊσιο .

Δεν θα πω τίποτε ας κρίνει ο καθένας και ας αποφασίσει, δεν είμαι εγώ άξιος ή ανώτερος των αγίων.

Θα πώ μόνο την απορία μου.

Τι ψήφιζαν τα εκατομμύρια των μαρτύρων;

Ή δεν ψήφιζαν καθόλου διότι δεν υπήρχε ψήφος  και απαιτείτο μόνον μια θυσία στα είδωλα και η συμμετοχή κατόπιν στο φαγοπότι με τα ειδωλόθυτα.

Οι χριστιανοί αυτοί ζούσαν σε καθεστώς διωγμών ξένο προς τα πιστεύω τους και εφάρμοζαν όσους νόμους συμβάδιζαν με την διδασκαλία του ευαγγελίου των αποστόλων και του Χριστού.

Δεν έκαναν καθόλου υπακοή σε αντίχριστους και για αυτό τους έριχναν στα λιοντάρια.

Τόσο απλά, ναι ναι και όχι όχι.

Ζούσαν σε κοινότητες  αυτόνομες με τους δικούς τους κανόνες διοικούμενες από διακόνους που αυτοί εξέλεγαν άμεσα.

Ήταν χριστιανοί στην πράξη και στην καθημερινή ομολογία της αγάπης σε κάθε στιγμή της ζωής τους και λειτουργούσαν πραγματικά ως εν Χριστώ αδελφοί.

Γι αυτό εξαπλώθηκαν ειρηνικά και ταχύτατα παντού  διδάσκοντας έμπρακτα  την πίστη  τους και μόλις το 62  μετά Χριστόν έφθασαν μέχρι τις βρετανικές νήσους και την Ιρλανδία.

Όλα αυτά κατά τους πρώτους αιώνες πρίν τον Μέγα Κων/νο και το διάταγμα των Μεδιολάνων που σταμάτησε τους  διωγμούς και ενέταξε την εκκλησία στους κρατικούς θεσμούς.

Τα επακόλουθα είναι γνωστά και αμφιλεγόμενα για την αλληλεπίδραση κράτους και επισκόπων -επίσημης εκκλησίας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν  το κρατικό και εκκλησιαστικό αδέλφωμα -πάντρεμα έφερε ανατροπές στις αρχικές εκκλησιαστικές  δομές και αντιλήψεις από τις οποίες θα αναφέρω μόνον την αποδοχή απο την εκκλησία  της καταβολής και είσπραξης τόκων που ρητά απαγορεύεται από το Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Μα θα μου πείτε εσύ δεν το ακολουθείς και δεν πληρώνεις τόκους ,ή δεν εισπράττεις σύνταξη  που είναι προϊόν εισφορών και τόκων  .

Δεν αντιλέγω ότι ζώ μέσα στο σύστημα και έτσι είναι, δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνώ κιόλας.

Το ότι  συμβιβάζομαι είναι γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη όταν όλα είναι  καπελωμένα με τις ευλογίες της εκάστοτε ιεραρχίας και της Ιεράς επιστασίας που και αυτή κατά τα συμφέροντα της αποφασίζει εντός του κρατικού και πολιτικού συστήματος.

Αυτού που μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα γιατί επί χίλια επτακόσια χρόνια παρέκκλινε από  από την πίστη και θέλει να ονομάζεται και Ορθόδοξο.

Μα θα μου πείς εσύ είσαι ο έξυπνος και όλες οι σύνοδοι και οι πατέρες δεν ήξεραν τι τους γίνονταν ή τους παραπλάνησε το άγιο πνεύμα;

Δεν έχω απάντηση και την διεκδικώ από όσους νομίζουν ότι μπορούν να την δώσουν.

Βλέπω όμως τώρα που μεγάλωσα όλο αυτό το παραμύθι που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη σκλαβιά και στο σκοτάδι και πάλι περιμένουμε τον Χριστό να μας  σώσει και να βγάλει το φίδι από τη τρύπα που μα ς έριξαν και μας ρίχνουν  οι διάδοχοί του όχι όλοι αλλά ή πλειοψηφία.

Οπότε αναρωτιέμαι μήπως δεν είμαι ορθόδοξος που κριτικάρω και απορρίπτω το το σύστημα και τις εκλογές που μας μοστράρουν.  

Αλήθεια γέροντες τί  να ψηφίσω;

Και ποιά είναι μεγαλύτερη ευθύνη η πολιτική των πολιτικών ή  πνευματική των πνευματικών;

Και να μην μπλέκουμε τον Χριστό στις δικές μας αμαρτίες και ευθύνες και τα επακόλουθα από τις επιλογές μας.

καλή Ανάσταση στο έθνος και την πατρίδα να έχουμε και καλή λευτεριά από τα τομάρια κάθε είδους αν μας κόψει επιτέλους να κατέβουμε  λίγα μέτρα πριν τον γκρεμό . 

Con mc Keeds


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Έλληνες που ετοιμάζεστε να τους ψηφήστε πάλι, θυμηθείτε την Μακεδονία, την Κύπρο που πουλήσανε,  τον Κατσιφά που σκοτώσανε και δεν μίλησε κανείς, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ και οι παραφυάδες και τα αναχώματα τους δεξιά και αριστερά που τώρα ζητάνε την ψήφο μας, ενώ συνέλαβαν τον δήμαρχο της Χειμάρας αποθρασυμμένοι οι Αλβανοί που εδώ τους ταΐζουμε και τους κάναμε  μάγκες, τους δίνουμε υπηκοότητα και τους παίρνουμε στο στρατό μας, για να μας φυλάξουν από τον Τούρκο μαζί με τους λαθροεισβολείς ομόθρησκούς τους.

Επιτέλους ως πότε ραγιάδες ραγιάδες;

Β ΄ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Εμβολιασμένοι ή  ανεμβολίαστοι χρεωμένοι και αχρέωτοι, οικονομικά άνετοι, φτωχομεσαίοι  και μπατίρηδες ,μισθωτοί,δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, ελευθεροι  επαγγελματίες  στρέιτ ή μη, πιστοί και άπιστοι, πατριώτες και μη, ψηφίστε με βάση αυτόν που δεν σας ζόρισε ή δεν σας μάντρωσε ή δεν σας απείλησε ή δεν σας φόβισε και  δεν περιόρισε την ελευθερία σας και αυτόν ή αυτούς  που δεν συμφώνησε και δεν υποστήριξε αυτούς που σας μεταχειρίστηκαν έτσι.

Αποδείξτε αν έχετε μνήμη, ότι  είστε λογικοί και άνθρωποι και δεν είστε χαϊβάνια και δίποδα όντα  όπως σας θεωρούν και σας αντιμετωπίζουν.


KAΙ Ο YΠΕΡΤΙΤΛΟΣ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

«ET MAINTENANT»

ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!






24 σχόλια:

  1. XAΛΑΡΩΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ
    ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ή ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΖΗΛΩΤΗΣ .
    ΤΑ ΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ,ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαλαροσε βρε, ασε το τρελο στη τρελα του

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΔΟΛΙΕ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ,ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΔΥΤΙΚΟΤΡΟΠΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ.
      Η ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.
      ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ,ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  2. δοσε κι αλλα γκαζια μικρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΠΡΟΣ
      Ανώνυμος15 Μαΐου 2023 στις 11:29 π.μ.

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΓΑΛΕ,
      ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  3. «Τι να ψηφίσω Γέροντα;», Πως απάντησαν οι Άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος:

    http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2014/01/4104.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ:

    Το 1995 η τότε ελληνική κυβέρνηση έλαβε έναν απόρρητο φάκελο που περιείχε έναν χάρτη του Αιγαίου από Αμερικανικό Δορυφόρο ο οποίος είχε εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, στην περιοχή Κάρπαθο μέχρι την Γαύδο, μέσα ήταν και τα Ίμια…..μην ξεχνάτε ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε ως δεύτερη πατρίδα του την Αμερική, ο δε υπουργός Κ. Σημιτης (Ααρών Αβούρι!) ήταν φανατικός γερμανόφιλος, η Γερμανία υπεστήριζε πάντα την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας….. σήμερα η Γερμανία αποφασίζει για το μέλλον της Ελλάδας και με την βοήθεια των ‘’ελληνικων’’ κυβερνήσεων οδηγεί την ελλαδα σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία, την συνέχεια θα την δούμε και θα την ζήσουμε πολύ σύντομα

    Τον Ιανουάριο/ 1996 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Κώστα Σημίτη νέο Πρωθυπουργό της χώρας…… Λίγες μέρες αργότερα, ξεσπά η ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια.

    Το 2016….. Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε απίστευτες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ !!! Στην συνέχεια πρόσθεσε πως η Ελλάδα ως χρεοκοπημένη χώρα που βρίσκεται ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, δεν έχει κανένα δικαίωμα για κατάρριψη. Αντίθετα συνέχισε να προκαλεί, λέγοντας πως αυτό το δικαίωμα ανήκει στη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού σαι ρε κωλόγερε; Πάρτα στη μάπα σου από τον άγιο μπατριώτη σου. Τι να φτουρίσεις εσύ το πορδόλυμμα μπροστά του https://youtu.be/GB-SfLig1B0 Όποιος απορρίπτει την παλαιά διαθήκη είναι αιρετικός και πλανεμένος

      Διαγραφή
  5. ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ 2
    2023…..Δήλωση σοκ από την Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο γιατί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακρογιαλιών» – Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά μετά τις εκλογές! Την εποχή αυτή θα δούμε δυστυχώς την μεγαλύτερη εθνική προδοσία…….

    Α. Τσιπρας….. Πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος ξανά για την πρωθυπουργία της χώρας μας, δήλωσε εμφατικά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ.

    Γιώργος Παπανδρέου…..’’καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι……….»
    ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ;

    Αποκάλυψη που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης για τον Γιώργο Παπανδρέου. H Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μια κίνηση ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά η τότε ηγεσία του ΥΠΕΞ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, Ζήτησε από την Κύπρο να εξαιρέσει το Καστελόριζο από την ΑΟΖ .
    Κ.Κ.Ε….. (2013), «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

    Βαρουφάκης: Είμαι αθεράπευτα άθεος, Δ. Κουτσούμπας για το πασχα: Να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό
    ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ; Διατυπώθηκε το 1964 από τον Αμερικανό πρώην ΥΠΕΞ Ντην Άτσεσον, στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και είχε την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Λίντον Τζόνσον. Η πρόταση Άτσεσον απορρίφθηκε από τον Γ. Παπανδρέου και από τον Μακάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού σαι ρε κωλόγερε; Πάρτα στη μάπα σου από τον άγιο μπατριώτη σου. Τι να φτουρίσεις εσύ το πορδόλυμμα μπροστά του https://youtu.be/GB-SfLig1B0 Όποιος απορρίπτει την παλαιά διαθήκη είναι αιρετικός και πλανεμένος

      Διαγραφή
  6. ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ 3
    Ελσίνκι, στις 30 Ιουλίου 1975:

    1975. Καραμανλής για το κυπριακό, ένα χρόνο μετα την εισβολή των τούρκων : ‘’ Όλοι ξέρουμε πώς να καταλήξουμε σε λύση γι’ αυτό το μικρό πρόβλημα ( σημείωση , «ο μεγάλος ηγέτης» αποκαλεί την εισβολή των τούρκων τους σκοτωμούς και το ξεκλήρισμα, το αποκαλεί ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ). Και συνεχίζει ο «μεγάλος ηγέτης….» λύση υπάρχει στο κάτω-κάτω είναι ένα μάλλον μικρό πρόβλημα. Έχω υιοθετήσει μια θέση. Είμαι έτοιμος να ικανοποιήσω τουρκικές απαιτήσεις. ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΖΩΝΕΣ…….ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ !!! Πηγη : Φανούλα Αργυρού ( Δημοσιογράφος )
    Ο ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ: Το βασικό σχέδιο είναι η πλήρης ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο με μόνη παραχώρηση στην Τουρκία μιας βάσης στο ανατολικό άκρο της Κύπρου, στη χερσόνησο της Καρπασίας.
    Η περιοχή θα εξακολουθήσει να είναι έδαφος της κοινής πλέον Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα ενοικιαστεί για 50 χρόνια στους Τούρκους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για επίθεση εναντίον τους.
    Το σχέδιο περιλαμβάνει απόδοση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης των περιουσιών τους που είναι δεσμευμένες μετά τα γεγονότα του 1955, επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν, αποζημιώσεις σε όσους δεν θελήσουν και επαναφορά του ειδικού καθεστώτος των νήσων Ίμβρου και Τενέδου. Η πρόταση υποβλήθηκε στον Πρωθυπουργό από τον Αμερικανό Πρόεδρο καθώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η συμμετοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ μέσω της ένωσής της με την Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Το έγγραφο της συμφωνίας με τη CIA που υπέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγο πρίν ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ! Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστο του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις “οδηγίες”, προβλεπόταν καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Στην ελλαδα.
    Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του… “σοσιαλιστικού” κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. ”. Παρατηρήστε ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.
    Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ . ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ…….ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΞΟΥ ΡΕ,ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ;
      ΟΛΟ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ .
      ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ, ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΗΛΙΟ ΚΑΙ ΕΥΑΕΡΟ.
      ΕΔΩ ΜΙΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΛΥΦΕΙΣ,ΑΝΙΣΟΡΟΠΕ.

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνω γιατί αποπροσανατολίζεστε..

      Διαγραφή
    3. ΚΑΤΙ ΓΕΛΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΥΞΙΔΑ

      Διαγραφή
    4. Πού σαι ρε κωλόγερε; Πάρτα στη μάπα σου από τον άγιο μπατριώτη σου. Τι να φτουρίσεις εσύ το πορδόλυμμα μπροστά του https://youtu.be/GB-SfLig1B0 Όποιος απορρίπτει την παλαιά διαθήκη είναι αιρετικός και πλανεμένος

      Διαγραφή
  7. ΤΙ ΠΕΤΙΕΣΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΣΤΟΚΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΙΣΑΙ;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΣΑΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΕ .
    ΑΝΤΕ ΥΠΑΚΟΥΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ,ΑΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ.
    ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΩ ΤΟΥΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστός Ανέστη!
    Αδελφέ μου και συντάκτη του άρθρου, αφού πρώτα δηλώσω με ειλικρίνεια ότι στο πέρασμα των χρόνων, παρακολουθώ και εκτιμώ τις απόψεις σου και τα σχόλια σου, θα ήθελα αν θέλεις να ακούσεις και τη δική μου γνώμη.

    Συμφωνώ στην συντριπτική πλειοψηφία όσων διάβασα και παραθέτεις στο άρθρο σου, απλά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

    Γράφεις "Παρατίθενται εκεί απόψεις για την εξουσία και την ψήφο από τον Δαυίδ μέχρι τον άγιο Παϊσιο".

    Το διάβασα το άρθρο που αναφέρεις στην άλλη ιστοσελίδα και πραγματικά θα ήταν πολύ εύκολο και ανακουφιστικό, να μας έλεγαν οι Άγιοι που αναφέρονται καθώς και άλλοι που έχουν θίξει το θέμα, ότι " Κοιτάξτε να δείτε, εσείς ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν πρέπει να ασχολείστε με την πολιτική και τους πολιτικούς, δεν συνάδουν αυτά με την Χριστιανική σας ιδιότητα κτλ. κτλ".

    Τι ωραία που θα ήταν! Θα προσπερνούσαμε το θέμα "εκλογές" με συνοπτικές διαδικασίες και θα προχωρούσαμε παρακάτω, χωρίς προβληματισμό και χωρίς καμία ευθύνη.

    Όμως όπως βλέπουμε και ο Άγιος Παΐσιος και ο Αυγουστίνος Καντιώτης, απαντούν με σοβαρότητα για το θέμα και του προσδίδουν πνευματική διάσταση, άρα υπάρχει και ευθύνη.

    Είναι σίγουρο ότι αν ψάξουμε, θα βρούμε κι άλλους.

    Και για να κλείσω, ας μην ξεχνάμε το χωρίο της Αγίας Γραφής με το νόμισμα που απεικόνιζε τον Καίσαρα.
    Ο Κύριος δεν απαξίωσε αυτό το "πολιτικό" ζήτημα και τον Καίσαρα αλλά ζήτησε από τους πιστούς να του αποδίδουν αυτά που του ανήκουν.

    Καλή φώτιση σε όλους μας.

    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ .
    ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΙΝΩ.
    ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ,ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ,ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ.ΑΡΑ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.
    ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
    ΑΡΑ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΜ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aδελφέ μου, στα υστερόγραφα που μου λες, συμφωνώ απόλυτα, εμπίπτουν σε αυτό που σου έγραψα "Συμφωνώ στην συντριπτική πλειοψηφία όσων διάβασα και παραθέτεις στο άρθρο σου...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΜΟΣ........φωστήρας ο [fostíras] : ο τετραπέρατος.|| (ειρ.) ο δήθεν πολύξερος...... Μπράβο, κέρδισες ‘’ επάξια ‘’ την θέση του αρθρογράφου

      Διαγραφή
    2. ΓΕΩΚΩΝ
      ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
      ΣΕ ΔΙΩΞΑΝΕ;
      ΕΦΥΓΕΣ ;
      ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΣ; ή ΤΟ ΕΣΚΑΣΕΣ;

      Διαγραφή
  12. ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ,ΡΕΤΑΡΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή