Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η ΒΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΤΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ!: ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ Η ΟΧΙ, ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΖΕΙ



Από τον John και την Nisha Whitehead


Για άλλη μια φορά, το αστυνομικό κράτος κάνει τα παλιά του κόλπα, τροφοδοτώντας εντάσεις σχετικά με το αν η κυβέρνηση αναγκάζεται ή όχι να κλείσει, έστω και εν μέρει, λόγω χρεοκοπίας του εθνικού χρέους.

Ωστόσο, ενώ αυτά τα πολιτικά παιχνίδια κυριαρχούν στους τίτλους των ειδήσεων, στέλνουν το χρηματιστήριο σε βουτιά και θέτουν τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε κίνδυνο να πρέπει να εργάζονται χωρίς αμοιβή, τίποτα σε αυτούς τους αυταρχικούς θεατρινισμούς δεν θα μειώσει τους άμεσους και πολύ πραγματικούς κινδύνους του αμερικανικού αστυνομικού κράτους με τις έρευνες στην άκρη του δρόμου, την κυβερνητική παρακολούθηση, τις βιομετρικές βάσεις δεδομένων, τους πολίτες που αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες. φυλακίσεις για κριτική στην κυβέρνηση, εθνικές ταυτότητες, επιδρομές ομάδων SWAT, λογοκρισία, βίαιες αιμοληψίες και εξαγωγές DNA, ιδιωτικές φυλακές, οπλισμένα drones, κάμερες κόκκινου σηματοδότη, τέιζερ, ασκήσεις ενεργού σκοπευτή, ανάρμοστη συμπεριφορά της αστυνομίας και κυβερνητική διαφθορά.

Χρεοκοπία ή όχι, ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Οι δολοφονίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συνεχιστούν. Η επιτήρηση θα συνεχιστεί. Η λογοκρισία και η δίωξη οποιουδήποτε επικρίνει την κυβέρνηση θα συνεχιστεί. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τους αντιφρονούντες ως εξτρεμιστές και τρομοκράτες θα συνεχιστούν.

Οι πυροβολισμοί της αστυνομίας θα συνεχιστούν. Οι ληστείες σε αυτοκινητόδρομους που πραγματοποιούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους θα συνεχιστούν. Η διεφθαρμένη κυβέρνηση θα συνεχιστεί. Οι φυλακές με γνώμονα το κέρδος θα συνεχιστούν. Και η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας θα συνεχιστεί.

Πράγματι, ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα και τις πολιτικές που δεν θα επηρεαστούν από μια κυβερνητική χρεοκοπία που οδηγεί σε πιθανή διακοπή λειτουργίας και θα έχετε μια σαφέστερη αίσθηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν ελάχιστη σχέση με την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και έχουν να κάνουν με τη συσσώρευση χρημάτων, εξουσίας και ελέγχου.

Η επιτήρηση θα συνεχιστεί αμείωτη. Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, είτε περπατάτε μέσα σε ένα κατάστημα, οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μιλάτε με φίλους και συγγενείς στο τηλέφωνο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποια κυβερνητική υπηρεσία, είτε η NSA είτε κάποια άλλη οντότητα, ακούει και παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας. 

Η αστυνομία έχει εξοπλιστεί με μια λιτανεία εξοπλισμού παρακολούθησης, από αναγνώστες πινακίδων κυκλοφορίας και συσκευές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έως καταγραφείς βιομετρικών δεδομένων. Η τεχνολογία επιτρέπει πλέον στην αστυνομία να σαρώνει περαστικούς προκειμένου να εντοπίσει το περιεχόμενο των τσεπών, των πορτοφολιών, των χαρτοφυλάκων κ.λπ. 

Οι σαρωτές ολόκληρου του σώματος, οι οποίοι εκτελούν εικονικές έρευνες σε Αμερικανούς που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, έχουν γίνει κινητοί, με περιπλανώμενα αστυνομικά βαν που κοιτάζουν τόσο σε οχήματα όσο και σε κτίρια - συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών. Σε συνδυασμό με το αυξανόμενο δίκτυο καμερών παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, σύντομα δεν θα υπάρχει πουθενά να τρέξει και πουθενά να κρυφτεί.

Η παγκόσμια κατασκοπεία θα συνεχιστεί αμείωτη. Το τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης της NSA, αυτό που η Washington Post αναφέρει ως «αυτοκρατορία κατασκοπείας» 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα συνεχίσει να εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και να στοχεύει κάθε άτομο στον πλανήτη που χρησιμοποιεί τηλέφωνο ή υπολογιστή. 

Το πρόγραμμα Echelon της NSA παρακολουθεί και αναλύει σχεδόν κάθε τηλεφωνική κλήση, φαξ και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται οπουδήποτε στον κόσμο. Εκτός από τη διεξαγωγή εγχώριας παρακολούθησης ειρηνικών πολιτικών ομάδων όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Greenpeace και αρκετές θρησκευτικές ομάδες, το Echelon υπήρξε επίσης ακρογωνιαίος λίθος στις προσπάθειες της κυβέρνησης για πολιτική και εταιρική κατασκοπεία.

Οι σκανδαλώδεις αναζητήσεις θα συνεχιστούν αμείωτες. Με το πρόσχημα της προστασίας των υποδομών του έθνους (δρόμοι, συστήματα μαζικής μεταφοράς, παροχή νερού και ενέργειας, συστήματα τηλεπικοινωνιών και ούτω καθεξής) από εγκληματικές ή τρομοκρατικές επιθέσεις, οι ομάδες εργασίας της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) (αποτελούμενες από ομοσπονδιακούς αεροπόρους, επιθεωρητές ασφάλειας επιφανειακών μεταφορών, αξιωματικούς ασφάλειας μεταφορών, αξιωματικούς ανίχνευσης συμπεριφοράς και ομάδες σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών) θα συνεχίσουν να κάνουν τυχαίες σαρώσεις ασφαλείας των δεσμών μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων λιμένων, σιδηροδρομικών σταθμών και σταθμών λεωφορείων, αεροδρομίων, πορθμείων και μετρό. Οι τακτικές σάρωσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση τεχνολογίας ακτίνων Χ, pat-downs και σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών.

Η υπονόμευση του Συντάγματος θα συνεχιστεί αμείωτη. Ο λεγόμενος πόλεμος της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας, τον οποίο επιδιώκει αδιάκοπα από την 9/11, έχει κατακερματίσει τις ελευθερίες μας, έχει διαλύσει το Σύνταγμά μας και έχει μετατρέψει το έθνος μας σε πεδίο μάχης, χάρη σε μεγάλο βαθμό σε ανατρεπτική νομοθεσία όπως ο Πατριωτικός Νόμος των ΗΠΑ και ο Νόμος περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας. 

Αυτοί οι νόμοι - οι οποίοι παρακάμπτουν εντελώς το κράτος δικαίου και τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών, επαναπροσανατολίζοντας το νομικό μας τοπίο με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι ο στρατιωτικός νόμος, και όχι το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα των ΗΠΑ, γίνεται ο χάρτης με τον οποίο πλοηγούμαστε στη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες - θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Η στρατιωτικοποιημένη αστυνόμευση θα συνεχιστεί αμείωτη. Χάρη στα ομοσπονδιακά προγράμματα επιχορηγήσεων που επιτρέπουν στο Πεντάγωνο να μεταφέρει πλεόνασμα στρατιωτικών προμηθειών και όπλων στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου χωρίς χρέωση, οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να μετατρέπονται από αξιωματικούς ειρήνης σε βαριά οπλισμένες επεκτάσεις του στρατού, με μπότες, κράνη, ασπίδες, γκλομπ, σπρέι πιπεριού, όπλα αναισθητοποίησης, τουφέκια επίθεσης, θωράκιση σώματος, μικροσκοπικά άρματα μάχης και οπλισμένα drones. 

Έχοντας λάβει το πράσινο φως για να ερευνούν, να σπρώχνουν, να τσιμπούν, να κάνουν taser, να ερευνούν, να κατάσχουν, να γδύνουν και γενικά να χειρίζονται όποιον θεωρούν κατάλληλο σχεδόν σε κάθε περίσταση, όλα με τη γενική ευλογία των δικαστηρίων, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου της Αμερικής, όχι πλέον απλοί υπηρέτες του λαού που είναι επιφορτισμένοι με τη διατήρηση της ειρήνης, θα συνεχίσουν να κρατούν τις μάζες συσπειρωμένες. υπό έλεγχο και αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι και εχθροί και όχι ως πολίτες.

Οι επιδρομές της ομάδας SWAT θα συνεχιστούν αμείωτες. Με περισσότερες από 80.000 επιδρομές ομάδων SWAT να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε ανυποψίαστους Αμερικανούς για σχετικά συνηθισμένα αστυνομικά θέματα και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διεκδικούν τα δικά τους τμήματα επιβολής του νόμου, η συχνότητα των κακότεχνων επιδρομών και των σχετικών θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται. 

Σε εθνικό επίπεδο, οι ομάδες SWAT θα συνεχίσουν να απασχολούνται για την αντιμετώπιση μιας εκπληκτικά ασήμαντης σειράς εγκληματικών δραστηριοτήτων ή απλών ενοχλήσεων της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων θυμωμένων σκύλων, ενδοοικογενειακών διαφορών, ακατάλληλων εγγράφων που κατατέθηκαν από έναν αγρότη ορχιδέας και κατοχής μαριχουάνας πλημμελήματος.

Η υπερποινικοποίηση θα συνεχιστεί αμείωτη. Η κυβερνητική γραφειοκρατία θα συνεχίσει να παράγει νόμους, καταστατικά, κώδικες και κανονισμούς που ενισχύουν τις εξουσίες και τα συστήματα αξιών της και εκείνα του αστυνομικού κράτους και των εταιρικών συμμάχων του, καθιστώντας εμάς τους υπόλοιπους μικροεγκληματίες. 

Ο μέσος Αμερικανός διαπράττει τώρα εν αγνοία του τρία κακουργήματα την ημέρα, χάρη σε αυτή την υπεραφθονία ασαφών νόμων που καθιστούν παράνομη την κατά τα άλλα αθώα δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, οι μικροί αγρότες που τολμούν να φτιάξουν μη παστεριωμένο κατσικίσιο τυρί και να το μοιραστούν με μέλη της κοινότητάς τους θα συνεχίσουν να δέχονται επιδρομές στα αγροκτήματά τους.

Η σκιώδης κυβέρνηση – γνωστή και ως Βαθύ Κράτος, γνωστή και ως αστυνομικό κράτος, γνωστή και ως στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, γνωστή και ως κρατικό σύμπλεγμα επιτήρησης – θα συνεχιστεί αμείωτη. 

Αυτή η συντεχνιακή, στρατιωτικοποιημένη, εδραιωμένη γραφειοκρατία που είναι πλήρως λειτουργική και στελεχωμένη από μη εκλεγμένους αξιωματούχους θα συνεχίσει να παίρνει τις αποφάσεις στην Ουάσιγκτον, ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στο Λευκό Οίκο ή ελέγχει το Κογκρέσο. 

Με τον όρο «κυβέρνηση» δεν αναφέρομαι στην άκρως κομματική, δικομματική γραφειοκρατία των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών. Αντίθετα, αναφέρομαι στην «κυβέρνηση» με κεφαλαίο «G», το εδραιωμένο βαθύ κράτος που δεν επηρεάζεται από τις εκλογές, δεν έχει αλλοιωθεί από λαϊκιστικά κινήματα και έχει θέσει τον εαυτό του πέρα από την εμβέλεια του νόμου.

Αυτά τα ζητήματα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν.

Όπως καθιστώ σαφές στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο φανταστικό ομόλογό του The Erik Blair Diaries, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά μιας όλο και πιο επιθετικής αυταρχικής κυβέρνησης, που σχηματίζεται από μια ανίερη συμμαχία μεταξύ των μεγάλων εταιρειών με ελάχιστο ενδιαφέρον για το Σύνταγμα και εκλεγμένων αξιωματούχων και γραφειοκρατών ανίκανων ή απρόθυμων να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους.

Είτε η κυβέρνηση ξεμείνει από δανεικά χρήματα είτε όχι, θα παραμείνει business as usual όσον αφορά την αδιάκοπη επιδίωξη του αστυνομικού κράτους για μεγαλύτερες εξουσίες και έλεγχο.

WC: 1224

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ JOHN W. WHITEHEAD

Ο συνταγματικός δικηγόρος και συγγραφέας John W. Whitehead είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Rutherford. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: το best-seller Battlefield America: The War on the American People, το βραβευμένο A Government of Wolves: The Emerging American Police State, και ένα ντεμπούτο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας, The Erik Blair Diaries. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Whitehead στο staff@rutherford.org. Η Nisha Whitehead είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Rutherford. Πληροφορίες για το Ινστιτούτο Rutherford είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.rutherford.org.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου