Κυριακή 21 Μαΐου 2023

ΑΠΟ ΤΟ «ΗΓΓΙΚΕΝ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ» ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΨΗΦΟΥ...



«ΝΙΚΗ»: Η ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ;





Γράφει ο Φιλήμων Τοροσίδης

Εδώ και 15 χρόνια, βιώνουμε σαν χώρα και λαός μια μακρόσυρτη οικονομική κρίση, απόρροια της απεμπόλησης των διαχρονικών μας αξιών. Ένα δράμα χωρίς λύτρωση, έναν εξοντωτικό αργό θάνατο, ύπουλο και διαβρωτικό και μια σταύρωση χωρίς ανάσταση.

Άρχισε με την υπαγωγή της χώρας μας στα μνημόνια. Οι μειώσεις μισθών και οι λοιπές περικοπές δεν ήταν αρκετές να αφυπνίσουν τον καθεύδοντα λαό μας που επί δεκαετίες έζησε μ’ επίπλαστη ευημερία για να φτάσει στο τέλος του «ονείρου» ένα άδειο σακί. Χωρίς αξίες και αλωμένος από την κομματικοκρατία και το προσωπικό συμφέρον του καθενός.

Με τις πρώτες σοκαριστικές μειώσεις μισθών υπήρξε μια ενστικτώδης αντίδραση και υπήρξαν συγκεντρώσεις δυναμικές. Η πιο δυναμική εξ’ αυτών ανακόπηκε με την προβοκάτσια της Μαρφίν ενώ σε όλες ο παρακρατικός ρόλος των «μπράβων» του ΚΚΕ που ντεμέκ περιφρουρούσαν τις συγκεντρώσεις αλλά στην ουσία το μόνο που περιφρουρούσαν ήταν την Βουλή, ήταν καταφανής…

Όλοι βράζαμε από οργή, δίκαιη ή άδικη, αναλόγως του ποιόν και των πράξεων του καθενός, τα προηγούμενα χρόνια. Τότε εμφανίστηκε το κόμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με δημιουργό τον π. Βασίλειο Βολουδάκη, ο οποίος ψυχανεμιζόμενος τι έρχεται, έκανε μια δημοκρατική προσπάθεια να συσπειρώσει τους χριστιανούς, απέναντι στην επερχόμενη λαίλαπα αλλά το εγχείρημα απέτυχε. 

Ο λαός και ιδίως οι χριστιανοί δεν ήμασταν έτοιμοι και δεν είχαμε αντιληφθεί τα όσα θα επακολουθούσαν…

Έτσι περάσαν τα χρόνια, μέσα από μπόρες και τρικυμίες για να βιώσουμε την – ως τώρα - κορύφωση της δαιμονικής μπόρας, κατά την διακυβέρνηση του Μητσοτάκη, με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Πάρθηκαν αποφάσεις που πρόσβαλλαν βάναυσα τα άγια και ιερά της Εκκλησίας ενώ με τις υποχρεωτικότητες των εμβολίων, καταπατήθηκε ακόμη και το ανθρώπινο αυτεξούσιο, που το σέβεται ακόμη κι ο Θεός.

Αυτή η κορύφωση της επίθεσης σε οτιδήποτε ορθόδοξο όμως είχε κι ένα καλό. Κινητοποίησε το πιο υγιές τμήμα του λαού μας που αντιλήφθηκε αυτό το διάστημα, όσο ποτέ άλλοτε ότι κάτι πρέπει να γίνει απέναντι στην δαιμονική λαίλαπα κι ο λαός να αντιδράσει μετά από άνω των δέκα ετών ψυχικής καθίζησης και κατάθλιψης όπου αργοσβήνουμε σαν λαός, παρακολουθώντας αμήχανα την μία κατασκευασμένη κρίση, να διαδέχεται την επόμενη και ταυτόχρονα να περνούν στην ελληνική βουλή το ένα πίσω από το άλλο τα νομοσχέδια που αποδομούν οτιδήποτε αποτελεί ή είναι υποστηρικτικό της ταυτότητάς μας.

Ο άγιος Παΐσιος προείδε αυτό το μακρόχρονο τέλμα μας, αναφέροντας «Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ότι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι κάναμε εκείνο που μπορούσαμε. 

Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους. Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι’ αυτήν; Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μην μιλάμε! Είναι φοβερό!».

Και νά που απέναντι σ’ αυτήν την καθημερινή μακρόσυρτη ήττα, κάποιοι αντέδρασαν και δημιούργησαν …τη «ΝΙΚΗ»!

Με μπροστάρη τον γνωστό για το ήθος του και την παιδεία του, δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος επί χρόνια έδωσε τα πνευματικά του εχέγγυα στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από τις εκπομπές του και την αρθρογραφία του και πλαισιωμένος από επιστήμονες κι απλούς Έλληνες που έχουν όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό: την μετάνοια στο πετραχήλι…

Όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να πείσουν, μερίδα των χριστιανών, οι οποίοι όντας ανέτοιμοι για την μεγάλη απ-αλλαγή από το σατανοκρατούμενο σύστημα της Νέας Τάξης, εδώ και καιρό, μόλις εμφανίστηκε η «ΝΙΚΗ» στις δημοσκοπήσεις, άρχισαν να πιστεύουν όλη την μαύρη παρακρατική προπαγάνδα που εξαπολύθηκε εναντίον της «έκπληξης» των εκλογών!

Και τι δεν διαβάσαμε και ακούσαμε! «Ο Νατσιός είναι κουμπάρος της Μπακογιάννη», «η ΝΙΚΗ χρηματοδοτείται από τον Μαρινάκη», «η ΝΙΚΗ χρηματοδοτείται από τους Ρώσους»… (Αποφασίστε ρε παλληκάρια τελικά από πού – θα θέλατε να - χρηματοδοτείται…).

Όλα αυτά θα προκαλούσαν γέλιο εάν δεν αποτελούσαν μια δυσάρεστη έκπληξη για όσους γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τα πράγματα. 

Γιατί το παρακράτος των ψευτοπατριωτών και ψευτοορθόδοξων που κοροϊδεύουν τον λαό μας, είναι λογικό να αντιδράσει, στον υπαρκτό γι’ αυτούς κίνδυνο να εμφανιστεί ένα αγνό πατριωτικό κι ορθόδοξο κόμμα αλλά να παραπλανηθούν ακόμη κι αγνοί μπλόγκερς που είναι γνωστοί για τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ στενάχωρο!!!

Αποκορύφωμα όλων, σε προσωπικό επίπεδο ήταν όταν αγαπητός φίλος, μου έστειλε μήνυμα υπονοώντας ότι η «ΝΙΚΗ» αποτελεί το ψευτορωμαίηκο που αναφέρει στην γνωστή προφητεία ο Πατροκοσμάς!!! Πλήρης αντιστροφή των πραγμάτων!

Τέλος, μεγάλος λόγος έγινε για τις θέσεις τις «ΝΙΚΗΣ» για τα εμβόλια και τις υποχρεωτικότητες, καθώς και για το εάν έκανε ή δεν έκανε το εμβόλιο ο Νατσιός. Η «ΝΙΚΗ» συκοφαντήθηκε από επιπόλαιους κατηγόρους που εάν είχαν την σύνεση να ψάξουν λίγο, θα είχαν διαπιστώσει ότι το κόμμα πήρε έγκαιρα σαφή θέση κατά της υποχρεωτικότητας κι ότι τα εμβόλια ήταν πειραματικά! 

Όσον αφορά το εάν εμβολιάστηκε ο Νατσιός ή όχι, εκτός το ότι εμπίπτει στο ιατρικό απόρρητο, θεωρώ ότι κάποιοι έχουν κατά νου να συνεχίσουν να διχαζόμαστε εσαεί, εξυπηρετώντας ακριβώς αυτό που θέλουν οι εχθροί του λαού μας. 

Ή μήπως θεωρούν αυτοί ότι εμείς που δεν κάναμε το εμβόλιο θα σωθούμε κι οι άλλοι που το έκαναν θα πάνε στο πυρ το εξώτερον; Κι έτσι εκτιμούν ότι μπορούμε να πάμε μπροστά;

Από κει κι έπειτα το πειραματικό εμβόλιο ήταν ένα πνευματικό κόσκινο για τον καθένα, με πολλές υποπεριπτώσεις που ο καθένας θα δώσει λόγο επάνω. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι εσαεί αιτία διχασμού μας, όταν μάλιστα μας περιμένουν νέες δοκιμασίες.

Δυστυχώς, ο λαός μας έχει πολύ συσσωρευμένη οργή μέσα του η οποία εκδηλώνεται αδιάκριτα κατά παντός, από ανθρώπους που ενώ θέλουν να λέγονται ορθόδοξοι, στην πραγματικότητα είτε δεν ζουν ορθόδοξα, είτε έχουν υπέρμετρο ζηλωτισμό ενώ πολλοί δεν γνωρίζουν καν τι είναι το πετραχήλι… 

Άλλοι πάλι ενώ εμφανίζονται ως πατριώτες δεν γουστάρουν και πολύ την ορθοδοξία και πιστεύουν είτε στον δωδεκαθεϊσμό, είτε σε άλλες πλανεμένες δοξασίες…

Έλεγε ο άγιος Παΐσιος:

«Απὸ το κακό που επικρατεί σήμερα θὰ βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα»...

Αυτό τον συσσωρευμένο θυμό εκτιμώ ότι θέλει να εκφράσει η «ΝΙΚΗ» με δημιουργικό τρόπο και να βοηθήσει στην ανάσταση της πατρίδας μας.

Δεν θα υπεισέλθω στο πως δημιουργήθηκε και αν έχει ή όχι την ευλογία αγίων γερόντων κ.λπ. Αυτό όμως που έγινε ήταν θαυμαστό για όσους το είδαμε με τα μάτια μας.

Λέει ο Κολοκοτρώνης:

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα”, αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας…».

Έτσι και με τη «ΝΙΚΗ»! Σαν μια βροχή έπεσε σε όλους η επιθυμία της λευτεριάς και δημιουργήθηκαν κατά τόπους ομάδες, με θαυμαστό τρόπο καθώς και με την υποστήριξη και προτροπή των κάστρων της ορθοδοξίας, των μοναστηριών της πατρίδας, τα οποία έχουν άρρηκτη σχέση με τους σπουδαίους κι αγίους γέροντες του Αγίου Όρους.

Εν’ όψει, των εκλογών της 21ης Μαΐου, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία: να βάλουμε για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, πραγματικούς χριστιανούς ορθόδοξους μέσα στην βουλή! Μετά, αρκεί να τραβήξουν την κουρτίνα της προπαγάνδας, για να φανούν τα τερατώδη πρόσωπα των εκπροσώπων της Νέας Τάξης η οποία επελαύνει ακάθεκτη, ελλείψει αντίστασης.

Εκτιμώ πως εάν την χάσουμε κι αυτήν την ευκαιρία, θα είμαστε αναπολόγητοι στον Θεό και στα παιδιά μας για ότι δυσάρεστο ακολουθήσει.

Ας κάνουμε εμείς το ανθρώπινο κι αν είναι από τον Θεό, «μικρά ζύμη, όλον το φύραμα ζυμοί»…


Υ.Σ.

Η αποχή από τις εκλογές όταν δεν είσαι αποφασισμένος για αγώνα μέχρις εσχάτων, με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τότε δεν οδηγεί πουθενά.

Άκυρο και λευκό ευνοούν τα «μεγάλα» κόμματα.




3 σχόλια:

  1. Ο οικουμενιστής τουηγγικεν νεκραναστηθηκε για να στηρίξει τον οικουμενιστή της ενωμένης ρωμιοσύνης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να διαβάλλεις, άραγε ποιανού γιος είσαι;

      Διαγραφή
    2. ἄν εἶναι οἰκουμενιστής, γιατί τὸν ἔδιωξαν ἀπὸ τὸ 4Ε οἱ οἰκουμενιστές;;

      Διαγραφή