Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…ΓΙΑ ΟΛΑ!




Γράφει και  κοινοποιεί ο Γεωκών 
                    

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ… 

Το χειμώνα του 1941-1942, 700.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε Αθήνα και Πειραιά. 

Η έλλειψη φαγητού δεν ήταν η ίδια σε όλη τη χώρα. Το μεγαλύτερο κύμα πείνας αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Αθήνας, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι άνθρωποι έβρισκαν χόρτα, κατάφερναν να φτιάχνουν αλεύρι από διάφορες πρώτες ύλες και μερικοί είχαν κότες ή κατσίκες.

 Όσοι ζούσαν σε παραθαλάσσια μέρη κατάφερναν να ψαρέψουν. Όμως οι Αθηναίοι έπρεπε να σκαρφίζονται νέους τρόπους για να ξεγελούν την πείνα τους. 


Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1941 άρχισαν να φαίνονται καθαρά οι συνέπειες του υποσιτισμού και τον Νοέμβριο άρχισαν οι πρώτοι θάνατοι από την πείνα, εκτιμήσεις αναφέρουν περίπου χίλιους θανάτους την ημέρα στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά 

Χιλιάδες άτομα άρχισαν να μετακινούνται από την Αθήνα στην επαρχία, για να αναζητήσουν τρόφιμα στις παραγωγικές περιοχές με αποτέλεσμα την άνθιση της μαύρης αγοράς. 

Ο αγώνας για την επιβίωση ήταν πολύ σκληρός, Η καθημερινότητα των περισσότερων Αθηναίων, ήταν η εξασφάλιση ενός στοιχειώδους γεύματος ,ειδικά για τους μη έχοντες σταθερή εργασία, ήταν μια ολόκληρη περιπέτεια που απαιτούσε ώρες ή και μέρες αναζήτησης . 

Νεκροί ανάμεσα σε σκουπίδια και λύματα κείτονταν στους κεντρικούς δρόμους ,αρκετά μάλιστα πτώματα σαπίζανε άταφα γιατί σε νεκροτομεία και νεκροταφεία επικρατούσε αδιαχώρητο. Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε 89 φορές μεταξύ 1941-2, ενώ με τρεις τενεκέδες λάδι αγόραζες μονοκατοικία. Τα καύσιμα σπάνιζαν και ήταν συνήθως νοθευμένα. 

Μόνο οι άνθρωποι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πείνα μπορούν να καταλάβουν τις συνέπειες. Η πείνα οδηγεί σε προβλήματα υγείας που με τη σειρά τους επηρεάζουν την ικανότητα των ανθρώπων 

Το 2019 

Ιωσήφ Βατοπεδινός: ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ… 

π. Σεραφείμ Δημόπουλος : Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο (τον π. Παύλο Τσουκνίδα): «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι…..

Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν . Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα, πάτερ Παύλε! Σου το λέω, να το ξέρεις!». 

…..παιδί μου! Ν’ ασχοληθείς με την γη για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να! Θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα. Και το πρωΐ θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτε!». Ο άνθρωπος θα βρεθεί σε εποχές πόνου και στερήσεων 

Σισανίου & Σιατίστης, Αντώνιος : "μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα..." 

Μητροπολίτης Φλωρίνης Καντιώτης : «Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι στα χωράφια θα σκοτώνονται για μια πατάτα». 

Κοσμάς ο Αιτωλός : θα ρθει μέρα που μια χούφτα χρυσάφι ,μια χούφτα αλεύρι. 


Υπάρχει μία αντίληψη η οποία έχει δημιουργηθεί από τις προφητείες ότι δε θα έχουμε θύματα από τον πόλεμο που έρχεται και ότι ο ρώσικος στρατός θα έρθει για μας σώσει. 

Αυτή η αντίληψη είναι επικίνδυνη επειδή δημιουργεί ένα αίσθημα εφησυχασμού. 

Το πλέον σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει στην πορεία που οδηγεί στην ανάσταση της Ελλάδος, αλλά για να έρθει η ανάσταση, πρέπει να έρθει πρώτα η σταύρωση και πριν την σταύρωση υπάρχει ο δρόμος του μαρτυρίου που δεν αρχίσαμε ακόμη να βαδίζουμε ως έθνος, συγκριτικά με αυτά που μας περιμένουν. 

Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει…. Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα. 

Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς που θα είναι τότε εδώ και κυρίως από τους αλβανούς και …

 Οι αλλοδαποί θα φύγουν όλοι από την Ελλάδα μετά το χάος που θα επικρατήσει στην χώρα και αφού έρθει η ειρήνη», (σύμφωνα με το γέροντα Ιωσήφ. Όταν είπε «όλοι», εννοούσε όλοι όσοι μείνουν ζωντανοί. Γιατί και οι αλλοδαποί θα έχουν πολλά θύματα.) 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ!!!ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! 

Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Μόνο με την πίστη στο Θεό. Τότε, ο Θεός θα σώσει πολλούς πιστούς ανθρώπους. Θα οικονομήσει έτσι ο Θεός και θα γίνουν πολλά θαύματα. Αλλά χρειάζεται από μας εκτός από την πίστη, μετάνοια και προσευχή και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». 

Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης : ….. θα έρθει δυστυχία,φτώχεια,πείνα,αρρώστιες.Θα δουλεύετε για να πάρετε ένα κομμάτι ψωμί,όλη την ημέρα,ίσα-ίσα το μεροκάματο θα φτάνει. Νά μάθετε τη νηστεία γιατί θά έρθουν δύσκολοι καιροί, μάθετε νά επιβιώνετε με τα αγαθά της γης, νά καλλιεργείτε τή γη ακόμη κι αν έχετε ένα μέτρο. 

…Καλό είναι να ετοιμάσετε κάποιες προμήθειες για να μην σας βρουν τα δεινά απροετοίμαστους. 

Τα πρώτα και κύρια είναι το νερό,, γιατί πρώτα θα κτυπήσουν τις δεξαμενές του νερού.. Καλό είναι να έχετε νερό στην άκρη. Το επόμενο μετά το νερό είναι το αλεύρι. Σιτάρι να έχουμε για να σπείρουμε την κατάλληλη εποχή. Μετά λάδι, αλάτι χοντρό και ψιλό. Χοντρό για να παστώνουμε κρέατα, ψάρια, τουρσιά κλπ, μέλι, ελιές, ρύζι, όσπρια. 

Δηλαδή φασόλια, ρεβύθια, φακές, φάβα, μακαρόνια, γάλα κυρίως σε σκόνη και συμπυκνωμένο, καφέ, τσάι και κονσέρβες. Τυριά σε δοχεία, μυζήθρα σε κεφάλια, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. 

Απαραίτητα είναι κάποια φάρμακα προς αποφυγή μολύνσεων, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αναλγητικά κυρίως σε κάψουλες. Για λοιμώξεις παιδιών πού απασχολούν, αντιβηχικά ή σιρόπια για μόλυνση τού φάρυγγα. 

Χάπια για τις διάρροιες κ.λ.π. Ακόμη καλό θα είναι να αποθηκεύετε είδη πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, ιώδια, γάζες, επιδέσμους κλπ. 

Καλό είναι να κρατάμε και λίγους σπόρους προς αναπαραγωγή, όπως λ. χ. ντομάτες, πιπεριές, φασόλια, φακές, ρεβίθια. 

Αν οι άνθρωποι είχαμε γεμάτες τις πνευματικές απόθήκες μας δεν θα χρειαζόταν τίποτε από αυτά πού σάς είπα. Αλλά ή αδύναμη πίστη μάς προκαλεί το φόβο. 

Συγκλονίζουν τα λόγια των Πατέρων του Αγίου Όρους: …….’’ δέσμευση των καυσίμων από τον στρατό και επίταξη των οχημάτων προμήθειας τους…Τέρμα δηλαδή οι μετακινήσεις, τέρμα το πετρέλαιο καύσης και κίνησης….Κρύο λοιπόν, κακουχίες και όχι μονό. 

Τέλος στον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές ……Επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πλοίων. 

Κάθε οικονομική συναλλαγή θα περιοριστεί σε βαθμό εξάλειψης, καθώς χρήμα θα κυκλοφορεί μόνο στους έχοντες και είναι λίγοι αυτοί που θα το διαθέτουν….

Αλλά και τι να πάρουν που ένα δοχείο λάδι θα κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα…..Η ευδαπ και η δέη θα περιορίσουν τη λειτουργία τους….Λίγες μόνο ώρες το 24ωρο μέχρι που κάποια στιγμή θα σταματήσουν τελείως. 

Η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις θα πεινάσουν. 

Οι πολίτες θα αναγκαστούν να στραφούν στην ύπαιθρο όπου κάποιος συγγενής, η φίλος, η γείτονας θα μπορεί να τους φιλοξενήσει για κάποιο χρονικό διάστημα μίας και το νερό, το ψωμί, οι ελιές και γενικά τα δώρα της φύσης δεν θα τους λείψουν εκεί… θα φτάσουν όμως για όλους ; 

Διορατικοί, βλέπουν οικογένειες, με όσα υπάρχοντα μπορούν να τα μεταφέρουν στα χέρια, να περπατούν μέρες άλλα και να πέφτουν θύματα των »αγανακτισμένων» και »πεινασμένων» αλλοδαπών που δεν γνωρίζουν τι θα πει συνάνθρωπος άλλα και μάνα γη. 

Οι πόλεις θα γίνουν συντρίμμια, το Ισραήλ θα ανοίξει στα δυο, ήπειροι θα ταρακουνηθούν, άλλα και κατά τη διάρκεια του πολέμου θα εξαλειφθεί ο περισσότερος πληθυσμός του πλανήτη … 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ : Δεν υπάρχει χρόνος ( περιθώρια ) ώστε να πούμε ότι δεν πειράζει! 

Διότι όταν έλθει η πείνα, η ανέχεια και οι δύσκολες καταστάσεις, ο νους σας δεν θα δουλεύει πλέον για τον Χρίστο, θα δουλεύει τότε χωρίς ελευθερία, θα πηγαίνει από εδώ και από εκεί. 

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ: 

‘’ Στην πείνα σας θα έχετε ψωμί επάνω στο τραπέζι, 
 στη δίψα σας, αγίασμα στο ποτήρι θα σας περιμένει. 
 Στις θλίψεις σας γονατιστοί, 
με προσευχή και τα χέρια υψωμένα, 
 κι αμέσως θα λαμβάνετε, 
την βοήθεια που θα ‘ρχεται από Εμένα. 

 Θα στέλνω για ενίσχυση στη γη, να βλέπετε αγίους, 
να σας στηρίζουν τέκνα μου, να μιμηθείτε και εσείς τους δικούς τους βίους. 

Μη χάνετε την πίστη σας, η ελπίδα να είναι στην καρδιά σας,
 η προσευχή στα χείλη σας, κι Εγώ θα βρίσκομαι ανάμεσά σας.
 Κι αν έρθουν μέρες δύσκολες, δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά μόνο προσεύχεται στον Ιησού Χριστό, Αυτός για ν’ αναλάβει. 

Είναι οι ώρες δύσκολες γιατί θ’ αντιληφθείτε, πως μέσα στην πατρίδα σας πρέπει ν’ αντισταθείτε. 

Να δώσετε τη μάχη σας με όπλα την αγάπη, νηστεία, μετάνοια, προσευχή, στα μάτια σας το δάκρυ ‘’ 

Ευαγγέλιο να έχετε στο σπίτι,
 που έχει χάρη στα δεινά να σας περιφρουρήσει. 
 Τον Τίμιο Σταυρό σαν όπλο να κρατείτε, 
από τις σφαίρες του εχθρού εσείς να φυλαχθείτε.

 Καθαρό κερί ποτέ να μην σας λείπει, 
και κερί της Αναστάσεως να έχετε στο σπίτι. 
 Λιβάνι να έχετε και κάρβουνα μαζί με το θυμίαμα, 
του εχθρού τα μάτια θα τυφλώνει ποτέ να μην σας βρει.
 Και πάντα αγιασμό στο σπίτι να κρατείτε, 
λίγο από αυτό να πίνετε ποτέ δεν θα διψάτε.
 Και αντίδωρο να έχετε φυλαγμένο, 
με λίγο θα χορταίνει ο κάθε πεινασμένος.
 Και θεία ρήματα να έχετε και ψαλτήρι, 
από τα μάτια των εχθρών πάντοτε θα σας κρύβει.’’



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου