Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ;


ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΜΑΖΙ   ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ 
ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ (ΤΟΥΡΚΙΑΣ); ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ;



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Συνεργάστηκαν άψογα και αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος.
Τα πρώτα δείγματα είναι ότι ο παγκόσμιος τύπος και τα διεθνή μέσα αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τις ελάχιστες προς το παρόν καταστροφές του κουρδικού στοιχείου ( αν και κάθε απώλεια μετράει , σκεφτείτε τι θα γίνει όταν οι απώλειες αυτές θα αυξηθούν;)

Τι θα γίνει;


Απλώς η παγκόσμια κοινή γνώμη θα ξεσηκωθεί και θα ζητάει νόμιμη πατρίδα για τους Κούρδους ή οποία δρομολογήθηκε ήδη παρασκηνιακά εδώ και χρόνια.

Μνημειώδης η φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΟΥ « οι σύμμαχοι της τουρκίας θα την κομματιάσουν ευγενικά»

Του είπαν ΤΡΑΜΠ και ΠΟΥΤΙΝ του Ερντογάν.

-Τι θέλεις παλληκάρι μας (εκτός από πυραύλους και αεροπλάνα);
-Να λέει ο σουλτάνος έχω ένα « ανθρωπιστικό σχέδιο για την Συρία.

Το σχέδιο του Ερντογάν για τη βόρεια Συρία
«Το τελευταίο σχέδιο του Ερντογάν είναι να μετακινήσει έως και δύο εκατ. πρόσφυγες σε μια ειδικά δημιουργηθείσα “ζώνη ασφαλείας” κατά μήκος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία. 

Αυτό απαιτεί την απώθηση των Κούρδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) 30 χλμ. Μακριά από τα σύνορα. 

Οι δύο στόχοι της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης, που καταδίκασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την απώθηση των εχθρικών Κούρδων και τη μετακίνηση των Σύρων εκτός τουρκικών εδαφών. 

Το σχέδιο αυτό προκαλεί, φυσικά, τις αντιδράσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αφού μια ανθρωπιστική καταστροφή δεν αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία μιας νέας. 

Αλλά είναι δύσκολη απόφαση η ανάληψη σκληρής δράσης κατά ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και σ’ αυτή τη φάση η ευρωπαϊκή καταδίκη μόνον ντόρο κάνει.»

-« Εμπρός κάνε το όνειρο σου και μπες στην Συρία» , του είπαν οι μεγάλοι του Ερντογάν και άρχισε το ΞΗΛΩΜΑ μέσα σε λίγες ώρες.
Τουρκικές απώλειες στη Συρία από επιθέσεις των Κούρδων του YPG


« Ο Πούτιν, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.»


Γερμανία: Η Τουρκική εισβολή απειλεί «να ενισχύσει το Ισλαμικό Κράτος https://www.onalert.
« Η Τουρκία ενδέχεται να βρεθεί σε “κυπριακό αδιέξοδο” στη βόρεια Συρία» 

Μπορεί η επιχείρηση στη Συρία να γίνει το “Βιετνάμ της Τουρκίας”; του Χρήστου Καπούτση « Και αν η αντίσταση των Κούρδων είναι ισχυρή, αν δεν το βάλουν στα πόδια και μείνουν να πολεμήσουν, τότε η Τουρκία, για να μην εξελιχτεί σε φιάσκο η στρατιωτική της επιχείρηση, θα αυξήσει την στρατιωτική βία, θα αξιοποιήσει περισσότερα και πιο φονικά όπλα. 

Αλλά αυτή η εξέλιξη, θα προκαλέσει την αποδοκιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης και σημαντικές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο από τους δικαιοδοτικούς διεθνείς Οργανισμούς.

Κοντολογίς, η τουρκική ηγεσία ΞΕΚΙΝΗΣΕ μια στρατιωτική εισβολή, αλλά δεν γνωρίζει πως θα τελειώσει και με ποιο κόστος.
Ερευνητεόν, αν ο Τουρκικός Στρατός στις επιχειρήσεις του στη Β. Συρία, εφαρμόζει ή περιφρονεί και τις βασικές αρχές του Δικαίου των Πολέμου, της Συνθήκης της Γενεύης, όπου υπάρχουν ρητές προβλέψεις προστασίας του άμαχου πληθυσμού. 



Το ένα μάτι της αλεπούς βλέπει στην Συρία και το άλλο στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο, κοινώς έχει πάθει στραβισμό και διπλωπία και στα δυο.
« Η Τουρκία μπορεί να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον την στην εισβολή στη Σύρια, αλλά δεν παραλείπει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

 Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το καθεστώς Ερντογάν θα “ηρεμήσει” στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Σήμερα εκτός από τις παραβιάσεις είχαμε και τις υπερπτήσεις στις Οινούσσες. 

Το τουρκικό καθεστώς θέλει να επιβεβαιώσει τη δυνατότητα του να εμπλέκεται σε διαφορετικά μέτωπα. Το δόγμα των “δυόμιση πολέμων”.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ:


ΠΡΟΣΟΧΗ μόλις η αλεπού καταλάβει ότι έπεσε στην παγίδα θα εκνευριστεί και άλλο και θα τσαλαβουτήσει στα βαθιά νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κυπριακής ΑΟΖ, ώστε να πιαστεί για τα καλά και με τα τέσσερα πόδια της.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ, είναι σαν κάτι τετελεσμένο, αυτό φαίνεται.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου