Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ «ΠΟΜΠΕΣ» ΤΟΥ...ΠΟΜΠΕΟ!


ΠΟΜΠΕΟ:«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ PROTECTION»
(ΓI AYTO ΛEΓETAI KAI ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!)
  



Όταν οι τουρκικές δυνάμεις θελήσουν να πατήσουν Ελληνικό νησί... 
«ένας ΘΕΟΣ γνωρίζει τι θα γίνει».

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Πομπέο: « Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε Ελληνικό νησί;»

Αυτές τις ερωτήσεις έπρεπε να τις κάνουμε από το 1974 ( βλ. Κυπριακή τραγωδία) ή τουλάχιστον από το 1996 ( βλ. ντροπή των Ιμίων) διότι η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, καθότι κάποιοι εξακολουθούν να μας θεωρούν χαμηλού νοητικού επιπέδου.

Τέτοιες ερωτήσεις είναι λαγοί και προπομποί γεγονότων εν μέσω της μη διαχειρίσιμης προσφυγικής κρίσης που στα χέρια των τούρκων έγινε βασικό στρατηγικό εργαλείο να επεκταθούν γεωπολιτικά στις γκρίζες ζώνες που έφτιαξαν στο ΑΙΓΑΙΟ το 1996 και εντεύθεν και οι οποίες σήμερα ταυτίζονται με την δήθεν λεγόμενη γαλάζια πατρίδα τους.

« Θερμές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί (όπως είχε γίνει το 1996 στα Ίμια), έστειλε το μήνυμα πως «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας».

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ερωτηθείς αν αναμένουμε κυρώσεις, απάντησε πως «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους Τούρκους ότι αυτά δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» και τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτή «η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί» και ότι οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου και ότι θα συνεχίσει να μιλά γι' αυτό.

Κατέστησε σαφές πως η αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα δεν σχετίζεται με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ότι αφορά μόνο τις δύο χώρες που την υπέγραψαν.

«Αυτή η συμφωνία υπογράφηκε γιατί ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας και των ΗΠΑ» ανέφερε και έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή, προσθέτοντας θα έχει πολύ μεγάλη επίδραση στις δυνατότητες των δύο χωρών για να εργαστούν στρατιωτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως κάθε κράτος στον κόσμο έχει συμφέρον να προστατεύει την κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο και σε αυτή την περίπτωση και το δίκαιο που αφορά τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και συμπλήρωσε ότι μερικές φορές κράτη προσποιούνται ότι δεν κατανοούν αυτούς τους θεμελιώδεις κανόνες.»

Μετά τις δηλώσεις αυτές η Ελλάδα θα κοιμηθεί άραγε ήσυχη;
Και όμως η πραγματική Ελλάδα αυτές τις ώρες ανησυχεί και προσεύχεται.

Σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί γνωρίζει ότι είναι ΜΟΝΗ και ΕΡΗΜΗ ( Ανάδελφον Έθνος – η πιο πετυχημένη έκφραση ).
Όλοι γνωρίζουν τι έρχεται και αυτό δείχνουν τα γεγονότα που βιώνουμε . Το ξέρουν και οι ξένοι και σπεύδουν να μας καθησυχάσουν.

Αφού μας ξεγύμνωσαν με τα μνημόνια τώρα μας πετούν καραμέλες παρηγοριάς .
Αυτά να τα πούνε στα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας και στα τρία παλληκάρια μας που έπεσαν στα ΙΜΙΑ από τους δολοφόνους τούρκους.

Πάμε όμως στα ουσιαστικά .

Ο Ουρανός όμως φαίνεται να προηγείται των δηλώσεων του Πομπέο;

Μια βδομάδα πριν τα γεγονότα στην Μόρια της Λέσβου μια αγιασμένη σεβαστική ψυχούλα βρέθηκε κατ όναρ στην όμορφη προκυμαία της Μυτιλήνης, εκεί κοντά στο τελωνείο που είναι τα επιβατικά πλοία και μας αφηγήθηκε παράδοξα πράγματα.

« Όλος ο χώρος ήταν γεμάτος με πρόσφυγες, όμως βορειοανατολικά ( προς το λιμάνι της Παναγούδας και την Μόρια ) έβλεπε να σηκώνεται ένας πυκνός μαύρος καπνός που έφερνε μια αντάρα μαζί με μια οχλοβοή .

Αυτό σταμάτησε και επικράτησε μια παράξενη ησυχία.
Οι μεν κάτοικοι της Πόλης γύρισαν στις δουλείες τους.
Και τα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων προσφύγων που περιμέναν στην προκυμαία ήταν ήσυχα και έβλεπαν προς το μέρος από το οποίο ήρθαν.

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς από τα Μικρασιατικά παράλια αυτή την φορά δεν ερχόταν βάρκες με πρόσφυγες, αλλά μεταλλικά αποβατικά σκάφη έμφορτα με στρατιώτες.»

Η απορία αυτής της αγιασμένης ψυχούλας ήταν γιατί στα σκάφη αυτά υπήρχαν « Γερμανοί στρατιώτες» με τα γνωστά κράνη του Β΄ΠΠ που έφεραν στο πλάι μεταλλικά αυτιά. Αυτό γνώριζε η ίδια από τις εικόνες που είχε από την γερμανική κατοχή. Που να γνώριζε ότι τα κράνη των τούρκων πεζοναυτών ομοιάζουν με αυτά των Γερμανών τότε;



Και συνέχισε να μας αφηγείται το παράδοξο όραμα της…
« Αμέσως επικράτησε αναταραχή , εκείνη η παράξενη ησυχία διακόπηκε ξαφνικά και οι πολίτες ρωτούσαν αν υπάρχουν χώροι για να ασφαλιστούν τα γυναικόπαιδα»

Εκεί κόμπιασε και θέλησε να μην συνεχίσει.
Κατανόησα την δυσκολία της και την καθησύχασα :
- Έλα μην κάνεις έτσι , μπορεί να ήταν ένα απλό γεγονός της ανησυχίας σου και της αγωνίας σου για το Aγιοτόκο νησί μας;

Αλλά η ίδια μας είπε:

« Δεν χρειάζεται να με καθησυχάζεις γιατί ο Νεοφανείς ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ μου είπε:
"πως ήρθαν έτσι και θα φύγουν με την ουρά στα σκέλια , ελάχιστα 24ωρα θα κρατήσει το κακό"
"τους ξέρω καλά τούρκους και θα τους περιποιηθώ, αλλά οι Μυτιληνιοί πρέπει να γυρίσουν στην Πίστη των προγόνων τους" μου είπε ο ΑΓΙΟΣ» 

Πέρασαν κάποιες μέρες και βιώσαμε τα θλιβερά γεγονότα της Μόριας με τον φριχτό θάνατο της γυναικός πρόσφυγα.

Η αγιασμένη αυτή ψυχούλα μας ενημέρωσε πάλι.
« αυτός ο μαύρος καπνός που ανέβαινε μέσα από την δομή του καταυλισμού της Μόριας , αυτή η αντάρα και η οχλοβοή που είδα και άκουσα από την καταγραφή των γεγονότων από τα τηλεοπτικά μέσα , ήταν ακριβώς αυτό που είδα»
Πάλι την καθησυχάσαμε

- Η αγωνία και ο πόνος σου ήταν για τα χάλια που βιώνει η πατρίδα μας, μην δίνεις τόση σημασία.

Όμως μετά τις απαντήσεις του Πομπέο προβληματιστήκαμε και εμείς .

Σε άλλες συγκυρίες δεν θα ρωτούσανε τέτοια πράγματα.
Μήπως κάποιοι ξέρουν;

Τα παραπάνω παράδοξα δεν θα τα αναφέραμε αν δεν μεσολαβούσαν οι δηλώσεις του κυρίου Πομπέο.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου