Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ


ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ...



Γράφει ο Γεωκών 

Απάντηση του Γεωκών  για το άρθρο «ΘΛΙΨΗ στον Ελληνισμό – Σοκαριστική δήλωση για την Κύπρο»

Αγαπητοί Φίλοι του el.gr  όλοι σχεδόν οι πρόεδροι και ηγέτες κομμάτων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ εδώ και χρόνια σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις της Μητρός Ελλάδος λένε τα ίδια πράγματα, γι’αυτό και εμείς οι ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ βρισκόμαστε υπό διωγμών για τα πιστεύω μας.


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε στις 14 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ, την περίφημη δήλωση: «Η Κύπρος κείται μακράν». 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνόψισε την αδυναμία(;) και απροθυμία της νέας τότε κυβέρνησής του να συνδράμει την Κύπρo έναντι της τουρκικής εισβολής. Έτσι, οι Τούρκοι εισβολείς, σχεδόν ανενόχλητοι, κατέλαβαν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, διχοτομώντας το νησί.

Σάββας Ιακωβίδης : Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θέλει να ακούσει το γνωστό, βολικό παραμυθάκι περί «συμπαράστασης, ψυχραιμίας, σύνεσης». 

Απαιτεί την ελευθερία του και απαλλαγή από τον αττιλικό ζυγό. Με τον Τούρκο δεν κάνουμε ειρήνη ως δούλοι αλλ’ ως ισχυροί, υπερήφανοι Έλληνες. …

οι Έλληνες αυτού του τόπου σταθερά και αταλάντευτα κοίταζαν προς δυσμάς, να ιδούν ελληνικές τριήρεις μα και ελληνικά «Φάντομ» και «F-16» να επιβεβαιώνουν τους άτρωτους δεσμούς αίματος, γλώσσας, θρησκείας, ομοθυμίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. 

( Εγώ ο Γεωκών ήμουν στον πόλεμο του 1974, δεν περίμενα ελληνικές τριήρεις αλλά περίμενα τα Φαντομ τα ελληνικά την ώρα που τα τουρκικά μας βομβάρδιζαν και δολοφονούσαν στρατιώτες γυναίκες παιδιά ηλικιωμένους… και όλοι αυτοί ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ )

 Και αυτό, σε πείσμα ακόμα και έναντι Αναστασιάδειων υποδείξεων να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που μας ενώνει αδιάσπαστα με τον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Οι παππούδες και οι πατεράδες μας μία παρακαταθήκη μας άφησαν: «Την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν πέτρες». Επειδή αυτός ο τόπος ανέκαθεν είναι ελληνικός, γι’ αυτό και δεινοπαθεί εξαιτίας πολλαπλών κουρσάρων και βαρβάρων. 

Μα και εξαιτίας δικών μας εφιαλτών, Κυπρίων και εξ Ελλάδος αδελφών. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, η Κύπρος θυσιάστηκε, σφαγιάστηκε, δολοφονήθηκε, προσφυγοποιήθηκε από τον Τούρκο Αττίλα. 

Άφησε τα κόκκαλα των ηρωικών παιδιών της και των αδελφών τους ΕΛΔΥΚαρίων στους κάμπους της Μεσαορίας και στις παρειές του Πενταδάκτυλου. 

Από αυτό το αίμα και από αυτά τα κόκκαλα των Ελλήνων της Κύπρου τα ιερά, αναδύθηκε και στήθηκε η δημοκρατία στη μεταχουντική Ελλάδα.

Η μητρόπολη του Ελληνισμού έχει βαρύτατες και ανεκπλήρωτες εθνικές, μητρικές και συμβατικές υποχρεώσεις. Για μας τους Έλληνες της Κύπρου, τα ιστορικά και εθνικά σύνορα της Ελλάδος μας κείνται ανατολικά του ακρωτηρίου του Απ. Ανδρέα, ΟΧΙ δυτικά της Κρήτης. Γι’ αυτό και οργιζόμαστε επειδή η Κύπρος ακόμα κείται μακράν της Ελλάδος...

Δεν παραβλέπουμε τον άθλιο …..ρόλο και λόγο Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχηγών κομμάτων και άλλων δουλοφρόνων και ξενοφρόνων παραγόντων του τόπου κατά της Ελλάδος..

Από την άλλη, δεν ξεχνούμε και την αήθη, αντικυπριακή πολιτική συμπεριφορά Ελλήνων Πρωθυπουργών και πολιτικών, οι οποίοι ήθελαν να τελειώνουν με τον πονοκέφαλο του Κυπριακού. 

Και εδώ και στην Αθήνα παρατηρείται διαχρονικά μια παιδαριώδης πλην κωμική αντίληψη περί του Τούρκου εχθρού μας. 

Πρόκειται περί βροντώδους άγνοιας και ολέθριας υποτίμησης του Αττίλα και των σχεδιασμών του κατά του Αιγαίου, της Δυτ. Θράκης και της Κύπρου.


Ακόμα και σήμερα, ανεπαρκείς, τουρκοφρενείς και ανιστόρητοι ηγέτες, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, πιστεύουν αφελώς πως, αν δώσουμε τα πάντα στους Τούρκους, θα προβούν και αυτοί σε παραχωρήσεις, θα επιδείξουν καλή θέληση και όλα θα γίνουν μέλι-γάλα. Οι ανόητοι…

Βρισκόμαστε στο παρά ένα της τουρκοποίησης του κυπριακού Ελληνισμού. Ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία ακούνε τι καθημερινά οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν. 

Από το 1956 (για να μην αναφερθούμε στο 1938 και στον ελληνοκτόνο Ατατούρκ…) οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει και εξαγγείλει την κατάκτηση, έλεγχο και κατάποση της νήσου, κατά το ακριβές πρότυπο της αρπαγής του Σαντζακίου της συριακής Αλεξανδρέττας.

Στην Κύπρο, η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα πολέμου: Εθνοκάθαρση, εποικισμός, καταστροφή της ελληνικής και ορθόδοξης πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς μας, τουρκοποίηση των κατεχομένων. 

Η κατοχική χώρα είναι ασυγκράτητα αρπακτική. Απέναντί της έχει μια τρεμαλέα Ελλάδα και μια τουρκοφοβική Λευκωσία. Οι Τούρκοι εννοούν και υλοποιούν όσα καθημερινά εξαγγέλλουν. 

Η Αθήνα και η Λευκωσία, στηριγμένες στο Διεθνές Δίκαιο, απλώς φλυαρούν και παραμυθιάζονται με εκκλήσεις κατευνασμού προς το τουρκικό θηρίο. Τίποτε δεν διδάσκονται από την Ιστορία.

Αλλ’ ο Τούρκος, μόνο μία γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται…

Πού είναι η δύναμη του Ελληνισμού; Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και της ελευθερίας της. Πού χάθηκαν τα ελληνικά πολεμικά όταν από τις 4/5/2019 τουρκικά ερευνητικά, γεωτρητικά και πολεμικά πλοία εισέβαλαν, κατέκτησαν και τρυπούν την κυπριακή ΑΟΖ; 

Η Αθήνα βάφτισε την αδυναμία της «σύνεση και αυτοσυγκράτηση» και η Λευκωσία τη δική της ως γελοιώδες σιασιάρισμα να πάει σε συνομιλίες, κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο και με συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Με τον Τούρκο δεν κάνουμε ειρήνη ως δούλοι αλλ’ ως ισχυροί, υπερήφανοι Έλληνες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου