Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΣ...


Η MΟΣΧΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» 



Ρώσοι ξεκίνησαν περιπολίες ανάμεσα στα τουρκικά και συριακά στρατεύματα!

«Απαράδεκτες» θεωρεί τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία, η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο της Ρωσίας για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ.

Η Ρωσία θεωρούσε πάντα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία ως απαράδεκτες, καθώς εκτιμά ότι η ασφάλεια των συνόρων της με την Τουρκία θα πρέπει να διασφαλίζονται από δυνάμεις της Δαμασκού.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, μετά την επίθεση της Άγκυρας στα βορειανατολικά σύνορα της Συρίας.

«Δεν έχουμε εκφράσει ποτέ την υποστήριξή μας και δεν υποστηρίξαμε ποτέ την ιδέα της διάθεσης (οποιωνδήποτε δυνάμεων) εκεί, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών μονάδων, πόσο μάλλον της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας», ανέφερε ο Λαβρεντίεφ σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να διασφαλίζεται μόνο από κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος επίσης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση της Ρωσίας για την επίθεση.

«Όχι. Ζητάγαμε πάντα από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, πάντα πιστεύαμε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
Σημείωσε δε πως η επίθεση θα μπορούσε να «ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία στο βόρειο τμή

μα της Συρίας, που κατοικείται από Κούρδους και Άραβες.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου για να καθαρίσει την παραμεθόρια περιοχή από το ISIS και την κουρδική πολιτοφυλακή, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί αμφότερα τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΡΩΣΩΝ

Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη περιπολιών στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στα τουρκικά και συριακά στρατεύματα κοντά στην πόλη Μανπίτζ. Πρόκειται για μιας εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που δείχνει ότι η Μόσχα επιχειρεί να καλύψει το κενό που αφήνει η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις περιοχές αυτές.

Η μεγάλη εικόνα είναι πως με τις αποφάσεις του ο Ντόναλτ Τραμπ έχει παραδώσει τα κλειδιά της Συρίας στον Πούτιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δυνάμεις της ρωσικής στρατονομίας βορειοανατολικά της πόλης Μαντζίμπ περιπολούν σε όλη την γραμμή που χωρίζει τις θέσεις που έλαβαν τα στρατεύματα του Άσαντ. Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση πως όλες οι κινήσεις γίνονται σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε τη Δευτέρα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από την Μαντζίμπ. Νωρίς το πρωί της Τρίτης η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδιδε εικόνες που έδειχναν τους κάτοικους της πόλης να υποδέχονται τα στρατεύματα του Άσαντ στο κέντρο της Mανμπίτζ.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μία μέρα ακολουθούν της συμφωνίας που σύναψαν οι Κούρδοι της Συρίας με την Κυβέρνηση Άσαντ σε μια προσπάθεια τους να σταματήσουν τις βάρβαρες επιθέσεις των Τούρκων εναντίον τους.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη συριακή κυβέρνηση να ανακτήσει τον έλεγχο σε συνοριακές περιοχές ενώ οι Κούρδοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάποιες περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου