Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ  ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ... 



Περατώθηκε χθες η έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου ο άφωνος στα προβλήματα του Ελληνικού λαού Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εισηγησή του, έσπευσε να κάνει πρόταση για αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία έγινε αποδεκτή με πλειοψήφια από το Σώμα της επίσης άφωνης στα προβλήματα του Ελληνικού λαού, Ιεραρχίας.

Την εισήγησή του υπέγραψε με τρεμάμενο χέρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία (από την "Ρομφαία") 

protasi1
Παρά το αίτημα για αναβολή από επτά μητροπολίτες, αποφασίστηκε η αναγνώριση του δικαιώματος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία και το προνόμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να χειριστεί περαιτέρω το ζήτημα.

Mετά  την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εκτός από τις «γκρίζες» σχέσεις Αθήνας και Μόσχας των τελευταίων ετών, έξαερώνονται και οι σχέσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Μπαλασόφ, σχολίασε έντονα  στο Sputnik την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Παρά τις βάσιμες προτάσεις αρκετών μητροπολιτών να απέχουν από τη λήψη απόφασης προς το παρόν, το Συμβούλιο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε απόφαση υπέρ της αναγνώρισης της "Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας", ενώ περιέργως εξέφραζε την ελπίδα ότι η ουκρανική "αυτοκεφαλία" θα μπορούσε να "ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των αυτοκέφαλων Εκκλησιών της Μεγάλης Ρωσίας και της Ουκρανίας".

Η αξιολόγηση των συνεπειών αυτής της απόφασης για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος θα δοθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας».


Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι «Αντίθετα με την Εκκλησία της Ελλάδος, η δικαιοδοσία της οποίας δεν καλύπτει καν ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια πολυεθνική εκκλησία και δεν περιορίζεται από πιστούς που ζουν στη Ρωσία. Ειδικότερα, δεκάδες εκατομμύρια μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πολίτες της Ουκρανίας. Και δεν ζήτησαν καμία αυτοκεφαλία», υπογράμμισε ο Μπαλασόφ.


Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει αυτοκεφαλία, με το Πατριαρχείο της Μόσχας να έχει μιλήσει για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και για καταστροφικές συνέπειες επί εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών.


Και όλα αυτά τα κάνουν ενώ γνωρίζουν ότι το «Πατριαρχείο Μόσχας» είναι ένα δεύτερο Κρεμλίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΑΡΧΗς ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Ποτέ, κάποια ανακοίνωση του Πατριαρχείου, δεν εκδίδεται χωρίς την πρότερη έγκριση του Κρεμλίνου. 

Και η προσωπική φρουρά του Πατριάρχη είναι τμήμα της προσωπικής ασφάλειας του Β.Πούτιν...

Αυτοί που προδίδουν τον Ελληνικό λαό, αφήνοντας τα μνημόνια να τον κατατρώνε, προδίδουν και την σχέση του με τον αδελφό Ρωσικό λαό. Ούτε καν μισθωτοί ποιμένες δεν είναι αλλά δυστυχώς συνεργοί των λύκων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου