Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΔΗΦΑΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΘΑ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΚΡΙΒΑ...


ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1920   Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗΝ ΣΥΝΟΡΑ




Γράφει ο Γεωκών 

Τα επόμενα μέτωπα που θα ανοίξουν οι Τούρκοι, μόλις τακτοποιήσουν το ζήτημα της Συρίας, θα είναι η Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο και η Θράκη…

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.. Ακάρ «Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη κανενός. Απλά θα πάρουμε πίσω αυτά που είναι δικά μας», γράφει το μήνυμα, που συνοδεύει το χάρτη ο οποίος περιλαμβάνει στα τουρκικά εδάφη τη μισή Συρία, τη βόρεια Ελλάδα, τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ολόκληρη την Κύπρο και μέρος του βορείου Ιράκ!

ΕΛΛΗΝΕΣ οι καιροί είναι… πονηροί και πρέπει όχι απλά να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, αλλά να έχουμε και έτοιμους κανόνες εμπλοκής σαν χώρα.

Το παρελθόν και η ιστορία έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μόνοι μας.  Εμείς, ένα κομμάτι θάλασσα, μια ελιά κι ένας ουρανός… Newsbomb

Στις 28 Ιανουαρίου 1920, το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο έθεσε τα ελάχιστα αποδεκτά σύνορα μιας μελλοντικής τουρκικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτόν, τουρκικά εδάφη πρέπει να είναι ολόκληρη η Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, η δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και η βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος, η περιοχή της Αντιόχειας (σημερινό Χατάι της Τουρκίας).

 Tα βόρεια εδάφη των σημερινών συριακών επαρχιών Χαλεπιού, Ράκκα και Χασάκα, δηλαδή το συριακό Κουρδιστάν, ολόκληρο το βόρειο Ιράκ, δηλαδή το ιρακινό Κουρδιστάν, η Μοσούλη και το Κιρκούκ, μέρος από την ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, ο σημερινός αζέρικος θύλακα του Νακχιβάν στα νότια της Αρμενίας και η Αζαρία (Κολχίδα) της σημερινής Γεωργίας.

Το 2016 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να αμφισβητεί με δημόσιες δηλώσεις τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 αναφερόμενος και στον «Όρκο του Έθνους». Tribune.

Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ανεξάρτητα αν η τουρκική εισβολή επιτύχει τους στόχους της ή όχι, ο χάρτης της Μεσανατολικής Σκακιέρας αναμένεται να αλλάξει. 

Οι δρώντες στην περιοχή θα αναμετρηθούν στην προσπάθεια διεκδίκησης ρόλου, επιρροής και ισχύος. Οι σημερινοί «φίλοι» αύριο μπορεί να μετατραπούν σε θανάσιμους εχθρούς.

Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι, την κρίσιμη στιγμή, θα είναι ουσιαστικά μόνες. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούνται να αντιληφθούν ότι οφείλουν να ισχυροποιήσουν την άμυνά τους. 

Τα επόμενα χτυπήματα του ασύδοτου Τούρκου θα είναι στο Αιγαίο στην Κύπρο και στην Θράκη…. 

Δεν ησυχάσαμε ποτέ από τον εχθρό… Χιλιάδες τα χρόνια ταλαιπωρίας. Το ένα κακό πίσω από το άλλο…

Όλα αυτά τα χρόνια αντέξαμε πολλά και ανεχτήκαμε υπομονετικά την ασέβεια, την προσβολή και την προδοσία σε όλο της το μεγαλείο, εναντίον του Έθνους μας!

Ο λαός μας κουράστηκε πια. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η προσβολή και η χαμένη αξιοπρέπεια του έβλαψε και τον ίδιο αλλά και την πατρίδα.  Τώρα πρέπει να αποκατασταθεί η τιμή του ΕΛΛΗΝΑ.

Ο Έλληνας πλέον αντιλαμβάνεται σε πόσο κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε όλοι.

Θα διαπιστώσουμε τώρα πως δεν μας λυπούνται όλοι αυτοί που μας επιτίθενται.. αλλά μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!! Κι έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν έτσι…

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!   Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΉΡΘΕ…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου