Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η «ΓΕΝΕΣΗ»


ΕΛΒΕΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ   «ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ»: «ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»!




Με μία ανατρεπτική θεωρία προσπαθούν δύο ανθρωπολόγοι να δώσουν την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα από που ξεκίνησε η εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους στον πλανήτη μας.


Οι μελετητές του πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στον πλανήτη τα τελευταία 200.000 χρόνια αποτελούν απογόνους ενός μόνο ζευγαριού ανθρώπων που εικάζεται ότι έζησε την ίδια χρονική περίοδο.

Οι Μαρκ Στεκλ και Ντέιβιντ Τάλερ υποστηρίζουν ότι μετά από ενδελεχείς έρευνες, που περιελάμβαναν την εξέταση περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων γενετικών κωδικών από τουλάχιστον 100.000 ξεχωριστά είδη ζώων -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου-, διαπίστωσαν ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από ένα μόνο ζευγάρι ανθρώπων, μετά από πιθανώς κάποιο καταστροφικό γεγονός, που άφησε την Γη σχεδόν ερημωμένη.


Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα του ελβετικού πανεπιστημίου θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι αντίστοιχη εξελικτική πορεία είχε και το 90% των ειδών του ζωικού βασιλείου, ενώ εκτιμούν ότι όλες οι μορφές ζωής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην Γη την ίδια περίπου χρονική περίοδο με τον άνθρωπο, πριν από 250.000 χρόνια.

Η θεωρία των δύο ανθρωπολόγων, καταρρίπτει σε μεγάλο βαθμό την λεγόμενη εξελικτική θεωρία που αποδόθηκε στον Δαρβίνο από τους νεοδαρβινιστές, προκαλώντας έναν μικρό «σεισμό» μεταξύ των επιστημόνων, καθώς μέχρι πρότινος η θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών θεωρούνταν η επικρατέστερη εκδοχή για την πορεία του ανθρώπου στον πλανήτη στο πέρασμα των αιώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου