Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ!



ΤΟ 2012 ΤΟ NOBEL ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ NOBEL PRICE!!!




ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ...ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ, ΤΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!  

Ήταν Οκτώβριος του 2012. Ένας ιερέας και μάλιστα Έλληνας, ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης! Κι όμως είναι αλήθεια. Ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τα τελευταία 42 χρόνια  προσφέρει προστασία σε άπορους φυλακισμένους, είχε προταθεί και επιλεγεί από την επιτροπή παμψηφεί!

Ο λόγος προφανής: Είχε συμβάλει ώστε να αποφυλακιστούν (μέχρι τότε) πάνω από 15.200 άτομα, που προήρχοντο από 90 και πλέον χώρες απ' όλο τον κόσμο έχοντας καταβάλει ποσό από προσφορές των πιστών που ξεπερνούσε τις 4.100.000 ευρώ.

Το βραβείο ποτέ δεν του δόθηκε!


Σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ίδιος ο σεβάσμιος γέροντας αποκάλυψε το παρασκήνιο όπως του το μετέφεραν δικοί του άνθρωποι απ΄ευθείας από την επιτροπή.



Η ανακοίνωση των βραβείων ήταν να γίνει στις 12 Οκτωβρίου του 2012 στις 12 το μεσημέρι. Μέχρι τις 11.30 π.μ., η μόνη επιλεγμένη προσωπικότητα από όλα τα μέλη της επιτροπής ήταν ο πατέρας Γερβάσιος!


Στις 11.30 π.μ., «πέφτει» ένα τηλεφώνημα στην επιτροπή όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία ζητάει να μην γίνει η απονομή στον πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο!

Σε ένσταση της επιτροπής ότι «τελευταία στιγμή δεν έχουν άλλο υποψήφιο να προτείνουν» καθώς όπως είπαμε ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος είχε προταθεί και επιλεγεί από την επιτροπή παμψηφεί, η «ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επέμεινε! 


Οπότε η επιτροπή των Νόμπελ καταφανώς εκνευρισμένη τους ζήτησε να προτείνουν εκείνοι τον υποψήφιο! Στην αδυναμία και εν τέλει την άρνηση των ευρωπαίων ηγετών να υποδείξουν εκείνοι τον νομπελίστα, η επιτροπή των Νόμπελ προφανώς αηδιασμένη, από την αήθη επέμβαση στο έργο της, έδωσε με μια συμβολική κίνηση της αηδίας της, το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!


Τους πέταξε δηλαδή το βραβείο λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς, «αφού εσείς αποφασίζετε, πάρτε το εσείς το Νόμπελ»!!!


Σε μία καταφανώς αμήχανη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της βράβευσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε πως «το βραβείο Νόμπελ είναι για όλους τους πολίτες της ΕΕ»! 


Σε αυτή λοιπόν την «σεμνή τελετή» στις 12 Οκτωβρίου του 2012, το Νόμπελ Ειρήνης «εξέπνευσε» και επίσημα! Μέχρι τότε είχαν γίνει αδικίες, παρεμβάσεις και ίντριγκες που ποτέ δεν μάθαμε, αλλά ποτέ πριν δεν είχε προκληθεί στα μέλη της επιτροπής των Νόμπελ τέτοια αηδία, ώστε να κοινοποιήσουν το παρασκήνιο στον υποψήφιο...


Ενδεικτική πάντως της αδιαφορίας και της Ελληνικής ηγεσίας απέναντι σε μια τιμητική για την Ελλάδα υποψηφιότητα όπως αυτή του πατρός Γερβασίου Ραφτόπουλου, είναι και η Ανοικτή Επιστολή του Πρώην διευθύνοτα Συμβούλου του ΟΣΕ και πρώην Αντιδημάρχου Γλυφάδας κ. Δημητρίου Καραπάνου προς τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον τότε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία ποτέ δεν πήρε απάντηση! 


Ο «θάνατος» του Νόμπελ Ειρήνης «επισφραγίστηκε» την επόμενη χρονιά, αφού προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να δοθεί το βραβείο στον Πούτιν, που είχε την πρωτοβουλία να προτείνει στη Συρία τον χημικό της αφοπλισμό και τον οποίο η Συρία δέχτηκε, έδωσε το Νόμπελ Ειρήνης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων, δηλαδή σε ένα οργανισμό που υπάρχει για να μοιράζει ευχολόγια...


Ας το πάρει λοιπόν το Νόμπελ Ειρήνης 16χρονη ψευδοοικολόγος της νέας τάξης Γρέτα Τούνμπεργκ, έτσι που κατήντησε, σε εκείνην αρμόζει απόλυτα, όχι για τα παιδιά του κόσμου τα ξυπόλυτα, αλλά για την προπαγάνδα της ψευδοοικολογίας που ύμνησε και για τα φούμαρα περί κλιματικής αλλαγής που μας ξεφούρνησε! 


Βέβαια, τον Οκτώβριο του 2016 «πέθανε» οριστικά και το Νόμπελ Λογοτεχνίας όταν δόθηκε στον Robert Allen Zimmerman κατά κόσμον Bob Dylan...


Αλλά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας θα περιμένουμε ίσως ένα νέο άρθρο του Γιώργου Βολουδάκη, αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου