Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:   «ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ»!…  

ΒΙΝΤΕΟ:Ο ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣΓράφει ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, για την Ελλάδα και τον δήθεν «πολιτισμένο» κόσμο της Δύσης (αυτόν, ο οποίος – μέσω της αχαλίνωτης τεχνολογικής εξέλιξης – κατέστρεψε εντελώς τον πλανήτη!) τα προορατικά μηνύματα που μας έρχονται από το παρελθόν της ελληνορθόδοξης παράδοσης εκτελούν έναν διττό ρόλο: 

α) αφυπνίζουν συνειδήσεις, τονίζοντας το πόσο μπροστά από την εποχή του είναι ανέκαθεν ένα φωτισμένο με τη θεία χάρη πνεύμα και β) προειδοποιούν για τις επερχόμενες δραματικές εξελίξεις, που ήδη λαμβάνουν τραγική μορφή, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη συνδέεται με τα νέα πολεμικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή… 


Βέβαια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις διάφορες κατά καιρούς ερμηνείες χωρίων της Αγίας Γραφής ή ρήσεων Αγίων και Γερόντων σχετικά με τα μελλούμενα να γίνουν συμβάντα. 

Διότι πολλές φορές ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος, λόγω ενθουσιασμού του ερευνητή ή και λόγω ατελούς πληροφόρησης, να επέλθει πλήρης παρερμηνεία των γραπτών ή των λόγων φωτισμένων μορφών του παρελθόντος. 

Και δυστυχώς τον συμβολικό και αινιγματικό χαρακτήρα πολλών προφητικών παραδόσεων (όπως λ.χ. της θεόπνευστης Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη) τον εκμεταλλεύονται διάφοροι αγύρτες και τσαρλατάνοι, συγγράφοντας έναν σωρό από ανοησίες, λες και… αυτοί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την Αλήθεια και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πνευματικά τυφλοί!… 

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτοί οι απατεωνίσκοι παρασύρουν αρκετούς στον ψυχικό όλεθρο, αφού ουκ ολίγοι τους διαβάζουν και – δυστυχώς – πέφτουν στην παγίδα των εν λόγω επιτηδείων… 

Εμείς συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση προορατικών παραδόσεων της Ορθοδοξίας, παλαιότερης και σύγχρονης. Πάντοτε δε, το ξανατονίζουμε, βασιζόμαστε σε έγκυρες και σοβαρές πηγές και όχι στις φαντασιώσεις του κάθε τρελού, ούτε και στο Διαδίκτυο, το οποίο βρίθει πράγματι από γελοιότητες… 

Και όσο γι’ αυτούς που μας λένε ότι δεν «εκσυγχρονιζόμαστε» μ’ αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης μας, εμείς απαντάμε: να μας λείπει τέτοιου είδους «εκσυγχρονισμός», προτιμούμε χίλιες φορές να παραμείνουμε… «οπισθοδρομικοί», για να μην υποπέσουμε στα «σαγόνια» του Ψηφιακού Αντίχριστου της Νέας Εποχής! 


Μία εκπληκτική πράγματι προφητεία είπε προ μερικών ετών ο τότε Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Αντώνιος Κόμπος (1920-2005). Η προφητεία ετούτη αφορά τα συμβάντα των επομένων ετών – δηλ. αυτών που ήδη έχουν ξεκινήσει! – και ειπώθηκε λίγο καιρό προτού ο Αντώνιος κοιμηθεί. 

Ήταν τον καιρό που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, βαρειά άρρωστος και μετά από μια εγχείρηση που έκανε, όταν συνέβησαν τα παρακάτω. 

Κοίταζε με ένταση την εικόνα του Ιησού Χριστού που ήταν κρεμασμένη απέναντί του στον τοίχο και άρχισε ξαφνικά να κλαίει σαν μικρό παιδί! 

Επαναλάμβανε δε διαρκώς τα λόγια: «Πώς με αξίωσες, Χριστέ μου, εμένα και μου αποκάλυψες αυτά τα πράγματα»; Εννοώντας βεβαίως ότι πιο πριν του είχε υποδειχτεί, κατόπιν θείας έμπνευσης, κάτι το εξαιρετικά σημαντικό!… 

Ήταν σαν σε όραμα αυτό που είδε ο Μητροπολίτης Σιατίστης, ότι δηλ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ημέρες θα έρθουν για την πατρίδα μας! 
Η φράση που επαναλάμβανε – και που είχε κεντρικό νόημα στο όραμά του – ήταν η εξής: «Μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου! Μεγάλη πείνα»… 

Ήταν η σαφέστατη προειδοποίηση των ουρανών ότι τα πράγματα στη χώρα μας ΔΕΝ πηγαίνουν στον ορθό δρόμο και ότι δεν θα αργήσει η θλιβερή ημέρα της κατάρρευσης των πάντων εν Ελλάδι και η διάλυση της εθνικής μας οικονομίας! 

Έπειτα από τα οποία βεβαίως θα ακολουθήσει φοβερός λιμός, που θα γυρίσει δυστυχώς τη χώρα πίσω στα χρόνια της Κατοχής… 

Αλλά το ακόμα πιο φοβερό είναι η κάτωθι αναφορά του Μητροπολίτη Αντωνίου με λεπτομέρειες σε γεγονότα που μας θυμίζουν πάρα πολύ το Σήμερα! 

Να τι είπε επίσης συγκεκριμένα: «Όταν αρχίσει το κακό από τη Συρία, να αρχίσετε να προσεύχεστε… Εκεί, από τη Συρία, θα ξεκινήσει»! 

Φυσικά εδώ ο Αντώνιος εννοούσε σαφέστατα ότι μετά τη Συρία το κακό θα διοχετευτεί και στην περιοχή μας, η δε Ελλάδα και ο λαός της θα γνωρίσουν πολλά δεινά… 

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα παραπάνω λεγόμενα του Μητροπολίτη Σιατίστης, λίγο μόλις προτού εκείνος κλείσει τα μάτια για πάντα, είναι συγκλονιστικές. 

Και κάνουν λόγο για μεγάλη αγωνία του Μητροπολίτη, τις στιγμές που επαναλάμβανε (αρκετές μάλιστα φορές) τα λόγια ετούτα… 

Η εν λόγω μαρτυρία που έχουμε είναι άκρως σημαντική! Διότι έτσι ακριβώς εκτυλίχθηκαν έκτοτε τα πράγματα! Για πολλούς αναπόφευκτα, για άλλους όμως απροσδόκητα… 

Η Ελλάδα γνώρισε πράγματι – σταδιακά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες των Αθηνών, αλλά κυρίως μετά το 2008-2009 – μια απίστευτη παρακμή της οικονομίας της, όντας αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πιστοληπτικής ικανότητας πολύ χειρότερη ακόμα και από χώρες όπως η Αλβανία ή η Π.Γ.Δ.Μ.!

 Είναι δε θέμα χρόνου, πιστεύουμε, η κήρυξη ΚΑΙ επίσημα της ελληνικής χρεοκοπίας, εφόσον ανεπίσημα αυτή έχει ήδη λάβει χώρα μέσω του «κουρέματος», του PSI και του Μνημονίου-2 που υπογράφτηκαν προ μερικών μηνών… 

Και όσο για τον πόλεμο στη Συρία: ΗΔΗ στρατεύματα διαφόρων χωρών συγκεντρώνονται πέριξ της χώρας αυτής της Μέσης Ανατολής και ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος είναι επί θύραις! 

Ένας πόλεμος, ο οποίος (και εδώ ταιριάζουν επίσης απόλυτα πολλές προφητείες του παρελθόντος!) θα γίνει όντως για τα νερά των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη!… 

Η Τουρκία ήδη πραγματοποιεί στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας, ενώ ΗΠΑ και Ρωσία λαμβάνουν αντίθετες θέσεις, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σ’ αυτή την αναμέτρηση που από τοπική τείνει να εξελιχθεί σε παγκόσμια.

 Εάν μάλιστα βάλουμε μέσα και το θέμα με το Ιράν (που βρίσκεται εδώ και μήνες υπό καθεστώς διεθνούς εμπάργκο), αλλά και την ευαίσθητη θέση του Ισραήλ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά! 

Πόσο μάλλον που η περίφημη «αραβική άνοιξη» που έριξε τα καθεστώτα της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας κτλ. όχι μόνο δεν έφερε τη δημοκρατία στις χώρες αυτές, αλλά (κάτι που εμείς ΑΜΕΣΩΣ το προβλέψαμε!) τους πλέον φανατικούς θιασώτες του ακραίου Ισλάμ! 

Και από πίσω… ο Πράσινος Πρίγκιπας πάντα καραδοκεί! Έρχονται ενδιαφέρουσες μέρες, που εγκυμονούν πολλά (και δραματικά) συμβάντα… Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου