Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΝΤΑΣ 
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ    ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ  ΑΙΓΑΙΟ;



Έκοψαν στους τούρκους τον δρόμο για τα πετρέλαια του Ιράκ και τους άνοιξαν δρόμο για αυτά του ΑΙΓΑΙΟΥ; 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ νέο-ΕΛΛΗΝΑ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όχι μόνο θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι αλλά και το καφέ –Εσπρεσάκι

Ο χειρότερος εχθρός δεν είναι ο τούρκος αλλά αυτός που ανοίγει τα σύνορα για να κατακτηθεί η πατρίδα του.
ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ πρέπει να αντιμετωπίσουν Λυαίους – τζιχαντιστές.

Χρόνια το φωνάζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και άλλοι .
Μας έβαλαν μεθοδευμένα στην μνημονιακή σκλαβιά , απογύμνωσαν την πατρίδα για να δεχτούμε πιο εύκολα τις ενεργειακές αντιπαροχές .

Όλα τελείωσαν , οι ξένοι έριξαν τις υπογραφές.
Τώρα αρχίζει το σερβίρισμα και αν δεν δεχτούμε επικρέμεται η απειλή να γίνουμε « ΣΥΡΙΑ»;


ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ..ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ;


Εκεί στα μέρη της Βόρειας Συρίας – Κουρδίας- Ιρακ παίζεται ένα καλοστημένο θέατρο .

Παίζουν όλοι , Ρώσοι – Αμερικανοί- Δυτικοί- τούρκοι –ιρανοί ακόμα και κινέζοι εκτός από τους νέο Έλληνες που παρακολουθούν το θέατρο και νομίζουν ότι δεν τους αγγίζει.

Που να ξέρουν ότι σε λίγο θα γίνουν και πρωταγωνιστές;

Ο Αμερικανός πρόεδρος λέει ότι ήρθε η ώρα οι Κούρδοι Συρίας να αναλάβουν τις πετρελαιοπηγές
Rojava.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε το Twitter ότι εκτιμά ό, τι έκαναν οι Κούρδοι για την καταπολέμηση του ISIS και ότι έχει έρθει η ώρα οι Κούρδοι να πάνε στις πετρελαιοπηγές της Ροτζάβα.

Είπε, ακόμη, ότι μιλώντας με τον στρατηγό των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί ότι ποτέ δεν θα αφήσει να πάρει τις πετρελαιοπηγές το ‘Ισλαμικό κράτος’.
Στο πρώτο μήνυμα ο Τραμπ σημειώνει:

Οι πετρελαιοπηγές συζητήθηκαν στην χθεσινή ομιλία μου για Τουρκία/Κούρδους, είχαν καταληφθεί από το ISIS έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες τις πήρε με τη βοήθεια των Κούρδων. Ποτέ δεν θα αφήσουμε ένα ανασυνταχθέντα ISIS να τις έχει!

Ενώ στο δεύτερο:

«Μου άρεσε πραγματικά η συνομιλία μου με τον Στρατηγό Μαζλούμ Αμπντι. Εκτιμά τα όσα κάναμε και εκτιμώ τι έχουν κάνει οι Κούρδοι. Ίσως ήρθε η ώρα για τους Κούρδους να αρχίσουν να κατευθύνονται στις πετρελαιοπηγές!»
Οκτώβριος 24, 2019. 20:25


« Αντικειμενικός στόχος της Άγκυρας ήταν τα πετρέλαια της Deir Ezzor: Πώς Ρωσία & ΗΠΑ ακύρωσαν εγκαίρως το σχέδιο Ερντογάν»

Ήταν η ζώνη ασφαλείας αλλά τα πετρέλαια της Deir Ezzor και σε άλλα σημεία της Βόρειας Συρίας και για αυτό η Άγκυρα ήθελε την κατάληψη της Ράκα.

Μόνο που αυτό έπρεπε να γίνει «αθόρυβα», δηλαδή όταν Αμερικανοί και Ρώσοι θα το καταλάβαιναν θα ήταν ήδη αργά καθώς οι Τούρκοι θα είχαν μπει στην Ράκα. Στόχος των Τούρκων ήταν να επικεντρώσουν την επικοινωνιακή τους τακτική στην δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κάτι που το πέτυχαν εν πολλοίς να το πιστέψει το σύνολο των ΜΜΕ.

Ήταν εκ των αντικειμενικών στόχων της Άγκυρας αλλά όχι ο απώτερος.

Ακόμα και στην «ζώνη ασφαλείας» υπάρχει πετρέλαιο.

Επίσης στην περιοχή Χάσεκε και Μαλίκιγε, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς στα ιρακινά σύνορα, καθώς στην περιοχή Deyr-ez-Zor, που είναι η μεγαλύτερη και βρίσκεται κάποια χλμ. νότια της ζώνης ασφαλείας.

Συνεπώς και ο Τραμπ και ο Πούτιν έδρασαν έγκαιρα με τις συμφωνίες που συνήψαν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και εμπόδισαν την περαιτέρω προέλαση των τουρκικών δυνάμεων που θα είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληψη σημαντικών πετρελαϊκών πόρων.
Αυτό δεν το ήθελε ούτε η Μόσχα αλλά ούτε και η Ουάσινγκτον.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαίρεσε επίτηδες την περιοχή Καμισλί από τη ζώνη ασφαλείας, αν και βρίσκεται εντός των 30 χλμ. βάθος που διεκδικούσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Όσον αφορά τις ΗΠΑ μάλλον δεν είχαν κατανοήσει τον αντικειμενικό στόχο του Ρ.Τ.Ερντογάν που ήταν το σύνολο των συριακών πετρελαίων και τώρα θέλουν να προστατεψουν με στρατιωτική δύναμη, τις πετρελαιοπηγές στο Deyr-ez-Zor, ανατολικά της Συρίας, οι οποίες αποφέρουν ετησίως 150 δις. δολάρια και αυτή τη στιγμή μέρος τους ελέγχεται από τους Κούρδους.

Στα ανατολικά του Ευφράτη υπάρχουν συνολικά 400 πετρελαιοπηγές και οι 300 από αυτές βρίσκονται στην περιοχή Deyr-ez-Zor.

Τα νούμερα από την εξαγωγή πετρελαίου στην Deyr-ez-Zor είναι άκρως εντυπωσιακά!

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου σε αυτήν την περιοχή φτάνει τα 325 χιλιάδες βαρέλια, όταν η παραγωγή της Τουρκίας καθημερινά από τις 80 πετρελαιοπηγές που διαθέτει, είναι 150 χιλιάδες βαρέλια. Και αυτή εδώ η περιοχή βγάζει πάνω από τα διπλάσια. Συνεπώς θα ήταν μια πολύ σημαντική προσθήκη για την τουρκική οικονομία.

Μέρος από τις πετρελαιοπηγές στην Deyr-ez-Zor τις ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας, βγάζοντας καθημερινά 50 χιλιάδες βαρέλια. Με 50 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου κάθε μέρα γεμίζει δύο χιλιάδες φορτηγά, με κάθε δεξαμενή καυσίμων να χωράει 1.700 βαρέλια, ήτοι 35 τόνους. Καθημερινά, επομένως, οι Κούρδοι εκεί εμπορεύονται 70 χιλιάδες τόνους πετρέλαιο.

Όπως και να ‘χει όμως, τα έσοδα από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Συρία είναι εντυπωσιακά! Πρόκειται για 2 δισ. δολάρια τον χρόνο, που σημαίνει κέρδος 530 χιλιάδες δολάρια την ημέρα!

Τώρα οι ΗΠΑ μελέτησαν πάλι την κατάσταση και τι είπαν; «Ας αφήσουμε τη ζώνη ασφαλείας στην Τουρκία κι εμείς ας αποσυρθούμε προς τα εκεί που βρίσκονται οι πετρελαιοπηγές».

Βέβαια, όσον αφορά στις πετρελαιοπηγές, χρειάζεται να διευκρινιστεί το εξής. Αυτήν τη στιγμή ο στρατός του Άσαντ προσπαθεί να μπει στο Deyr-ez-Zor και να ανακτήσει πάλι τον έλεγχο όλων των πετρελαιοπηγών. Αλλά στο σημείο που ελέγχουν οι Κούρδοι, αντιμετωπίζει ακόμη μεγάλη αντίσταση.

Ωστόσο, αυτή που ανησυχεί είναι η Αμερική. Ανησυχεί από τη συμφωνία Άσαντ με Κούρδους και φοβάται μήπως τελικά παραχωρήσουν οι Κούρδοι τις πετρελαιοπηγές στο καθεστώς με κάποιο άλλο μεγάλο αντάλλαγμα βέβαια. 
Γι’ αυτό και ο Τραμπ προσεταιρίζεται πάλι τον οπλαρχηγό τους Μαζλούμ και τον καλεί στα σαλόνια της Ουάσιγκτον.

Φυσικά μιλάμε για «θέατρο του παραλόγου»..

« Σε άρθρο στην Washington Examiner, που υπογράφει ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Tom Rogan, η κρίση που θα ακολουθήσει τον πολυετή πόλεμο της Συρίας, αναμένεται να ξεσπάσει στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο Πούτιν χειραγωγεί τον Ερντογάν με σκοπό την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την πλήρη ένταξή της στην τροχιά της Μόσχας και την ευρασιατική ένωση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Τούρκο ομόλογό του(;)σε μια στρατιωτική κλιμάκωση στο Αιγαίο ή/και την Ανατολική Μεσόγειο, ακόμα και να τον βοηθήσει στην ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος.»



Ένας Γέροντας ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με όλα αυτά που γίνονται . ΦΩΝΑΖΕ και ΕΛΕΓΕ

-Όχι μόνο θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι αλλά και το καφέ –εσπρεσάκι

-Τότε δεν θα υπάρχει καφές για να ξυπνήσουμε, αλλά θα ξυπνάμε με τους ήχους του πολέμου.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



2 σχόλια:

  1. Την καλημέρα μου 😊
    Εσείς καλά τα λέτε κ.Βαρδάκα, εχετε μια ιερή υποχρέωση απέναντι σε μας τους αδαής,να μας ενημερώνετε,και πολλες γίνεστε και γραφικός , μπορει να εχετε χλευαστει για τα υπεροχα αρθρά σας αλλά ο Ελληνας στο μεγαλύτερό ποσοστό του είναι σάπιος μονο όταν θα αποσυρθεί το κεφάλαιο και κλεινοντας οι τράπεζες όπως έχει ήδη λεχθεί από τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινο θα βρεθουμε αντιμέτωποι με μια θλιβερή πραγματικότητα , τότε νομίζω κατα την ταπεινή μου γνώμη θα αρχίσει ο Έλληνας να κανει στροφή 360 μοίρες,και υα ενεργοποιηθεί η πραγματική μετάνοια γιατι πολυ απλά δεν θα έχει να φαει😢😢
    Ο Θεός να μας λυπηθεί 😢😢😢😢

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι να μας λυπηθεί Ο Πανάγαθος Θεός και να μην γίνουν τόσο τραγικά όλα αυτά που έρχονται.Η προσευχή έσωσε πολλούς λαούς και τον δικό μας αλλά τώρα οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό ξέφυγαν από την πίστη μας.δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή