Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΑΦΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ, ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ… ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΖΙ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΩΣ ΚΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ!!


Οι Κινέζοι το έπαιξαν… Κινέζοι στην εισβολή της Πελόζι στην Ταιβάν με αποτέλεσμα να τους τρολάρει ως κι ο Ζελένσκι που τους καλεί να ενταχθούν στις χώρες που αντιτίθενται στη Ρωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky λέει ότι θα ήθελε να δει την Κίνα να ενώνεται με χώρες που αντιτίθενται στη Ρωσία μεταδίδει το (Reuters).

Αμφιλεγόμενη αντιφατική και διστακτική η στάση της Κίνας σε μια κρίσιμη καμπή για την τύχη της παγκόσμιας κοινότητας. Η 82χρονη Πελόζι έκανε το γινάτι της πήγε στην Ταιβάν έκανε όλες τις προβλεπόμενες επαφές και φεύγει σαν κυρία παραβιάζοντας κατά κράτος την κόκκινη γραμμή που είχε θέσει το Πεκίνο. 

Η Κίνα περιορίστηκε ως τώρα σε στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στην Ταιβάν και σε οικονομικές κυρώσεις κατά της Ταϊπέι. Αντινομία. Από τη μια ο ΥΠΕΞ Κίνας δηλώνει όυι οι ΗΠΑ παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Κίνας κι από την άλλη.. επιβάλουν κυρώσεις οικονομικού τύπου στην Ταιβάν που αφορούν ψάρια και …..μεταξωτές κορδέλες.

Η Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έφυγε από την Ταϊβάν το μεσημέρι της Τετάρτης αφού προσγειώθηκε εκεί την προηγούμενη μέρα. Σε απάντηση, η Κίνα επέβαλε εμπορικές κυρώσεις κατά της Ταϊβάν, καθώς και στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί.

Η 82χρονη Αμερικανίδα αξιωματούχους στο αεροδρόμιο Songshan στην Ταϊπέι επιβιβάστηκε σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε στις 6:00 μ.μ.

Η Κίνα λέει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της κοντά στην Ταϊβάν είναι «απαραίτητες και νόμιμες», σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ο οποίος προειδοποίησε την Τετάρτη ότι «όσοι προσβάλλουν την Κίνα πρέπει να τιμωρηθούν, αναπόφευκτα». “Είναι μια φάρσα, καθαρή και απλή. 

Υπό το πρόσχημα της “δημοκρατίας”, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν την κυριαρχία της Κίνας”, δήλωσε επίσης ο υπουργός, στο περιθώριο συνεδρίασης της ASEAN (Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας) στην Πνομ Πενχ.Όσοι παίζουν με τη φωτιά δεν θα έχουν καλό τέλος δήλωσε ο ΥΠΕΞ Κίνας ο Wang Yi. όσοι προσβάλλουν τη Κίνα θα τιμωηθούν είπε.

Ο Wang Yi είπε ότι η επίσκεψη της Nancy Pelosi στην περιοχή Ταϊβάν της Κίνας παραβιάζει σοβαρά την αρχή Μιας Κίνας, παραβιάζει κακόβουλα την κυριαρχία της Κίνας και εμπλέκεται κατάφωρα σε πολιτικές προκλήσεις.
Μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί, η σειρά των εμπορικών κυρώσεων. Η Κίνα αναστέλλει την Τετάρτη την εισαγωγή ορισμένων φρούτων και ψαριών από την Ταϊβάν, καθώς και την εξαγωγή άμμου, ως αντίδραση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

 Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι έχει ανιχνεύσει «επανειλημμένα» ένα είδος επιβλαβούς κοχίνης στα εσπεριδοειδή και ότι έχει καταγράψει υπερβολικά επίπεδα φυτοφαρμάκων εκεί. Οι συσκευασίες που περιείχαν δύο είδη ψαριών βρέθηκαν επίσης θετικές στον κορωνοϊό, είπε. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε «την αναστολή της εξαγωγής φυσικής άμμου στην Ταϊβάν» από την Τετάρτη, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.



“Ορισμένες από τις περιοχές ελιγμών της Κίνας καταπατούν (…) τα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν, Σουν Λι Φανγκ, σε συνέντευξη Τύπου. «Πρόκειται για μια παράλογη πράξη που στοχεύει στην αμφισβήτηση της διεθνούς τάξης», πρόσθεσε. Αψιμαχίες.

Η Κίνα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στο διεθνή παράγοντα η όλη στάση της ως τώρα στο επεισόδιο Πελόζι έτσι όπως εξελίχθηκε επικοινωνιακά διπλωματικά στρατιωτικά κλπ είναι ανασταλτική κι εν τέλει διφορούμενη ..

Mόνο του το Πεκίνο καθόρισε κόκκινες γραμμές…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου