Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

100 ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ:«ΤΟ 2024 Η ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΣΙΑ»!!


.ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΙΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!

Ακτιβίστρια ανεξάρτητη ρεπόρτερ που πήγε από τη Δύση στο Ντονμπάς μεταφέρει στις 26.12.22: ”σήμερα ήμουν σε μια συνέντευξη τύπου για τους διωγμού κατά Ορθόδοξων ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα. 

Περί τους 100 ιερείς διώχθηκαν και συνελήφθηκαν , ως επί το πλείστον τους προσάπτουν ότι ήταν Ρώσοι κατάσκοποι, βασανίστηκαν επίσης για να τους πάρουν ομολογία.” Κατασκευασμένες κατηγορίες..

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, είχε θέμα: “Παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών και δίωξη κληρικών στην Ουκρανία. Πώς να σταματήσετε τις καταστολές εναντίον θρησκευτικών προσωπικοτήτων και ενώσεων;”.

Συμμετέχοντες:
— Αρχιερέας Andrey PAVLENKO, εφημέριος του καθεδρικού ναού του St. Tikhvin στο Lisichansk.
— Vakhtang KIPSHIDZE, Αντιπρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος της ROC για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κοινωνίας και ΜΜΕ·
— Αντιπρόεδρος του ρωσικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ιβάν ΜΕΛΝΙΚΟΦ·
— Επικεφαλής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Καταστολής» Mira TERADA.

Eπίσης σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ Ρωσίας της Μaria Ζakharova τ΄αντίποινα σε αντιφρονούντες και τα βασανιστήρια συνεχίζονται στην Ουκρανία κάνει λόγω για τους απεχθείς στύλους διαπόμπευσης και λέει ότι έφτασαν στο σημείο να διώκουν ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί επικοινωνούν δια αλληλογραφίας με συγγενείς τους στη Ρωσία.

Προφητείες Γερόντων που προέβλεψαν τους διωγμούς

Στο βιβλίο του Αγίου Λαυρεντίου του Chernigov στις αρχές της δεκαετίας του 2000, γράφεται ότι θα υπάρξουν σοβαρές διώξεις και καταπίεση της κανονικής εκκλησίας στην Ουκρανία και περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση. Ο Άγιος Λαυρέντιος του Chernigov πέθανε το 1956. Και επίσης πολλοί άλλοι γέροντες μίλησαν προκαταβολικά όπως ο Ιωνάς της Οδησσού (πέθανε το 2012) και ο Ζωσιμάς του Ντόνετσκ. Σύμφωνα με φημολογούμενες προρρήσεις τους το 2024, η άθεη κυβέρνηση θα πέσει και θα υπάρξει μια ενωμένη Ρωσία.

Η σύμβαση με την οποία παραδόθηκε η Άνω Λαύρα στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν παρατάθηκε. Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι μοναχοί της Λαύρας Pechersk του Κιέβου δεν θα επιτρέπεται να προσκυνούν στον Οίκο της Μητέρας του Θεού.

 Ο ηγούμενος της Μεγάλης Λαύρας Κοιμήσεως Pechersk του Κιέβου, του τρίτου τιμώμενου ιερού τόπου της Θεοτόκου στη Γη, ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι έλαβε την είδηση ​​ότι από την 01.01.2023 πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η πρόσβαση στο μοναστήρι και στους μοναχούς στην Άνω Λαύρα και απαγορεύθηκαν όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Οίκο της Θεοτόκου και στον Αναστηλωμένο Ναό των Αγίων Αντώνιου και Θεοδοσίου Πετσέρσκι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι σύμφωνα με αναφορές, από το νέο έτος, οι πιστοί του UOC δεν θα μπορούν να προσεύχονται στους ναούς της Άνω Λαύρας.
Ο Μητροπολίτης Παύλος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι αρχές σκοπεύουν να εμποδίσουν τους πιστούς να προσεύχονται στους ναούς της Άνω Λαύρας από την Πρωτοχρονιά, ιδίως – στους ναούς τις Εορτές καθώς τα Χριστούγεννα για ρωσογενείς είναι αργότερα.
Κατά τον εσπερινό ο Μητροπολίτης Παύλος ενημέρωσε τους πιστούς ότι η σύμβαση μίσθωσης Άνω Λαύρας πλησιάζει στο τέλος της και ότι οι αρχές δεν είχαν καμία πρόθεση να την παρατείνουν.
“Σήμερα έμαθα ότι και δεν είναι ακόμη απόλυτες οι πληροφορίες ότι το συμβόλαιό μας μίσθωσης για τον Καθεδρικό Ναό της Τραπέζης και της Κοίμησης της Θεοτόκου πλησιάζει στο τέλος του.

 Μας επιβεβαιώθηκε ακατανόητα ότι το επόμενο Σάββατο και την Κυριακή δεν θα μας επιτραπεί να μπούμε σε αυτόν τον ναό.”
«Δεν μπορούμε να σας πούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Σήμερα μιλάω σε βουλευτές, που επιβουλεύονται την Αγία Εκκλησία. Συνωμοτούν επίσης εναντίον του λαού μας που ζει στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Επίσκοπος.

Είπε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Ο επίσκοπος είπε ότι τηλεφώνησε στον υπουργό Πολιτισμού πολλές φορές, «αλλά ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο, δεν απάντησε».




 

2 σχόλια:

  1. Πάντως από ότι φαίνεται αυτοί έχουν καλύτερους προφήτες αφού προλέγουν και το έτος. Ενώ σε εμάς μας λένε τον χρόνο τον γνωρίζει μόνο ο Θεός τόσα χρόνια. Τουλάχιστον αυτό ας τους αναπτερώσει λίγο το ηθικό, ένας ακόμα χρόνος υπομονής για σας παιδιά κρατάτε δυνατοί, τώρα όσο για μας οψόμεθα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    Μέσα στο 2023 να δείτε τι θα πάθουν τα ζώα του ζωολογικού κήπου, ΟΙΜΟΣ, τα βουβάλια τα βόδια και τα κατσίκια θα οδηγηθούν στα σφαγεία και μετά στα κρεοπωλεία, κάποια άλλα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο όπως τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ θα εξαφανιστούν, θα καθαριστεί ο χώρος για να υπάρχουν μόνο πρόβατα τα οποία θα τρώνε πλέον καθαρή τροφή και όχι μεταλλαγμένη, και ο διαχειριστής του ζωολογικού κήπου θα συνεχίσει να είναι ο Ρωμανός ο οποίος θα περάσει πρώτα από ΚΤΕΟ. Και αν συνεχίσει να λειτουργεί με παραποιημένα και με μαϊμού εξαρτήματα εβραϊκής προέλευσης τότε θα αντικατασταθεί. ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η Ιανουάριου μέχρι τον Μάιο, αν δεν πείτε απεταξάμην τον Ιουδαιοχριστιανισμό, και ότι πιστεύετε πλέον στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και όχι στον εβραίο θεο ΓΙΑΧΒΕ, τότε θα καταλάβετε σε ποιον πιστεύατε μέχρι σήμερα, σε ένα ξένο θεό που διατάζει να ξεκολιάζουν έγκυες γυναίκες, να σφάζουν τους αιχμάλωτους άνδρες και παιδιά και να επιτρέπει την αιμομιξία, ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και μετά ελατε να μιλήσουμε, μην φοβάστε το φως μην φοβάστε την αλήθεια……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή