Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

O ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΑΣ

 MICHAEL HUDSON: «ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»!



O καθηγητής Michael Hudson: οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του αφορισμού από τον Πάπα όσων «δεν είχαν ειρήνη με την Εκκλησία της Ρώμης». Ιστορικό παράλληλο Σταυροφοριών και νυν Διεθνούς Τάξης πραγμάτων.!

O καθηγητής Οικονομολόγος Michael Hudson, σε ένα από τα τελευταία του άρθρα που γράφτηκε αρχικά για ένα γερμανικό κοινό, κάνει έναν εκπληκτικό παραλληλισμό μεταξύ των Σταυροφοριών και της τρέχουσας «διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες» που επιβάλλει ο ηγεμόνας.

Ο καθηγητής Hudson περιγράφει λεπτομερώς πως ο παπισμός στη Ρώμη κατάφερε να καθιερώσει μονοπολικό έλεγχο στα κοσμικά βασίλεια , όταν το παιχνίδι αφορούσε την παπική υπεροχή έναντι των βασιλιάδων, κυρίως των Γερμανών Αγίων Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.

Μια ρήτρα στα παπικά διατάγματα έδωσε στον Πάπα την εξουσία να αφορίζει όσους «δεν είχαν ειρήνη με την Εκκλησία της Ρώμης». Ο Χάντσον σημειώνει ευθαρσώς ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του αφορισμού.
Ίσως υπάρχουν δύο κύριες ημερομηνίες σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Η πρώτη είναι η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος του 435: μόνο τότε αποδόθηκε η παγκόσμια εξουσία στη Ρώμη. Η Αλεξάνδρεια και η Αντιόχεια, για παράδειγμα, περιορίζονταν στην περιφερειακή εξουσία εντός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μια άλλη κομβική ημερομηνία είναι το 1054, όταν τελικά χωρίστηκαν η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διασπάστηκε από την Ορθοδοξία, που μας φέρνει στη Ρωσία και τη Μόσχα ως Τρίτη Ρώμη – και δικαιολογεί την αιωνόβια έχθρα της «Δύσης» εναντίον της Ρωσίας.

Στρατιωτικός νόμος

Ο Andrea Jock, Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ανέβασε την έννοια της «Εξαιρετικής Κατάστασης» του Giorgio Agamben σε νέα ύψη.

Ο Zhok υποστηρίζει ότι η ζομπιοποιημένη συλλογική Δύση είναι πλέον πλήρως υποταγμένη στον «στρατιωτικό νόμο», όπου το ήθος του αέναου πολέμου είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για τις υψηλόβαθμες παγκόσμιες ελίτ.

Όλες οι άλλες μεταβλητές – από τον μετανθρωπισμό μέχρι την ερήμωση, ακόμη και την κατάργηση του πολιτισμού – υπόκεινται σε «στρατιωτικό νόμο» και, στην πραγματικότητα, είναι ασήμαντες. Το μόνο που έχει σημασία είναι η άσκηση του απόλυτου, ακατέργαστου ελέγχου.

Ο Michael Hudson (γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1939) είναι Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Missouri-Kansas City και ερευνητής στο Levy Economics Institute στο Bard College, πρώην αναλυτής της Wall Street, πολιτικός σύμβουλος,και πρόεδρος στο Institute for the Study of Long Term Economic Trends. Και καθηγητής στη Σχολή Μαρξιστικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο κ.α




 

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ .
    ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΙΣΧΥ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΟΤΡΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΕ ΤΟ ΡΗΘΕΝ
    ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΗ ΠΑΡΑ ΠΑΠΙΚΗ ΤΙΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΩΝΥΜΕ ,
      ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΦΗΝΑ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
      ΙΣΑ ΝΤΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΕΜΝΑ ΣΕΜΝΑ ,ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ ,
      ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΕΡΜΑΣ,

      Διαγραφή