Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ; ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΤΣΕΡΣΚ ΛΑΥΡΑΣ  ΣΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ". ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ;


«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ Θ΄ΑΡΧΙΣΕΙ…»

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας διαψεύδει τη μεταφορά της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην OCU αναφέρει η ρώσικη zvezda. Ο Θεός στο Κίεβο .Θαύμα στη Λαύρα των Σπηλαίων;έκανε πίσω το καθεστώς;

Από την Άγια Λαύρα των Σπηλαίων θ΄αρχίσει…

Aντιαφατικές δηλώσεις από τις ουκρανικές αρχές. Χθες ο Ζελένσκι με ύφος πολλών καρατίων ανακοίνωνε πως θα πατάξει κάθε ιερό θεσμό που έχει σχέσεις με Ρωσία. Σήμερα βάζει τους υπουργούς του να κάνουν .. λάτζα και να τον ξελασπώσουν…

Είδε η γυναίκα του κανένα όνειρο σαν τη γυναίκα του Πιλάτου;; Δεν είναι εύκολη η επίθεση σε κρύπτη με 118 άφθορα σκηνώματα…

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για εγγραφή νομικού προσώπου στην εκκλησία που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο OCU, βρίσκεται στο έδαφος της άνω Λαύρας, ανέφερε το υπουργείο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας αρνήθηκε τη μεταφορά της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στο OCU.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με την επανεγγραφή της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στο OCU. Σημείωσε ότι το νομικό της πρόσωπο ήταν εγγεγραμμένο εδώ και καιρό σε μια από τις εκκλησίες της Λαύρας.

«Τώρα δεν μιλάμε για τη μεταφορά της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, μιλάμε για εγγραφή νομικής οντότητας στο ίδιο μοναστήρι, εκκλησία, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο OCU. Βρίσκεται στο έδαφος της άνω Λαύρας. Είναι μόνο το όνομα που αλλάζει και προσδιορίζεται η διεύθυνση», αναφέρει η Ukrainska Pravda.

Ο επικεφαλής του τμήματος τόνισε ότι η διαδικασία επανεγγραφής δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

Την προηγούμενη μέρα, στις 2 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Yevstratiy Zorya ανακοίνωσε ότι η Λαύρα φέρεται πλέον να αποτελεί μέρος της OCU και οι πληροφορίες για τη νομική της οντότητα καταχωρήθηκαν στο κρατικό μητρώο.

Στη συνέχεια, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε ότι η επανεγγραφή αυτού του ιερού ήταν μέρος μιας σκόπιμης εκστρατείας που είχε στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην κανονική UOC.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU), Yevstratiy Zorya, ανακοίνωσε την εγγραφή της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ ως μοναστηριού εντός της OCU.

Ο Σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ σημείωσε ότι «η απειλή εκδίωξης μοναχών από ένα από τα σημαντικότερα ιερά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου είναι πολύ πραγματική».

Όπως εξήγησε ο Μπαλασόφ, μιλάμε για το γεγονός ότι καταγράφηκε το καταστατικό της «παράλληλης μονής» της OCU «Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ», η οποία «εγκρίθηκε από τη» Σύνοδο «της σχισματικής OCU τον Μάιο και μάλιστα τότε στάλθηκε για εγγραφή».

 Τώρα, σύμφωνα με τον Zorya, η OCU διεκδικεί έναν από τους ναούς της Άνω Λαύρας (τον διαχειρίζεται ο κρατικός οργανισμός Ιστορικό και Πολιτιστικό Αποθεματικό Κιέβου-Πετσέρσκ), και επίσης ζητά μέρος των χώρων για «μοναστικές δραστηριότητες».

«Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο για τους σχισματικούς να κυριαρχήσουν ολόκληρη τη Λαύρα: έχουν απλώς πολύ λίγους μοναχούς σε σύγκριση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Η Λαύρα, την οποία διοικεί η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν έχει ακόμη ακυρωθεί» – πρόσθεσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με την ουκρανική έκδοση «Strana», η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ χωρίζεται σε δύο μέρη: την κάτω και την άνω. Η κάτω Λαύρα, συμπεριλαμβανομένων των λαβυρίνθων κοντινών και μακρινών σπηλαίων, μισθώθηκε στο UOC για 50 χρόνια το 2013, ενώ η πάνω παραμένει υπό τον έλεγχο του Εθνικού Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθέματος Κιέβου-Πετσέρσκ.

 Καταλαμβάνει το 15% της επικράτειας, αλλά στεγάζει τον κύριο ναό – τον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι προσπάθειες καταγγελίας της σύμβασης με την Κάτω Λαύρα έγιναν υπό τον προηγούμενο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά τότε αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πρόσφατα, οι ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν μια σειρά ερευνών στις εκκλησίες του UOC, συμπεριλαμβανομένης της επικράτειας της Λαύρας Κιέβου-Pechersk. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την ανακάλυψη «φιλορωσικής λογοτεχνίας και εκατομμυρίων μετρητών» σε εκκλησίες….

Από την Άγια Λαύρα του Κιέβου θ΄αρχίσει…





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου