Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο ΧΑΦΤΑΡ Θ΄ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΗΝΑΪΚΗΣ. ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ,  "ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ" ΨΕΥΤΟ-ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!
ΒΙΝΤΕΟ


Νέα χώρα στην Αφρική; Ο στρατηγός Khalifa Haftar θα ανακηρύξει την Κυρηναϊκή ως αυτόνομη περιοχή, αναφέρουν πηγές. Αναμένεται να ανακηρύξει την Ανατολική και νότια Λιβύη ως αυτόνομες περιοχές δήλωσαν παρατηρητές και ντόπιοι κάτοικοι.

 Στη Λιβύη, ο Khalifa Haftar είπε ότι στις 24 Δεκεμβρίου θα υπάρξει σημαντική αλλαγή.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Χάφταρ θα ανακοινώσει ότι το ανατολικό τμήμα της χώρας θα διαχωριστεί από το δυτικό. Νέα χώρα στην Αφρική; 

Σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Λιβυκό Πεδίο Μάχης, ακτιβιστές υπέρ του Κυρηναϊκού Αυτονομισμού άρχισαν να ανακοινώνουν ότι ο Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ πρόκειται να κάνει μια σημαντική ομιλία αυτή την 24η Δεκεμβρίου, σχετικά με την «Ιδέα της Αυτονομίας της Κυρηναϊκής». Νάτος ….και ο Κυρηναίος…

Οι φυλές θα παραστούν το επόμενο Σάββατο για να ανακοινώσουν την ορκωμοσία του Στρατάρχη Χάφταρ ως κυβερνήτη της Κυρηναϊκής.

Ο . Khalifa Haftar, ο οποίος κυβερνά την περιοχή της Ανατολικής Λιβύης από το 2014 ως De Facto Leader, θα γίνει ο ηγέτης της περιοχής.

Γιατί 24 Δεκεμβρίου; Στις 24 Δεκεμβρίου 1951, μετά από δεκαετίες πρώτα Οθωμανικών, μετά Ιταλικών και πρόσφατα Βρετανο-γαλλικών κυβερνήσεων, η Λιβύη γίνεται τότε μια ανεξάρτητη χώρα.


Μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυναμώσει το τούρκικο τόξο θ΄ανατινάξει την ενεργειακή ψευτο-ΑΟΖ και το τουρκολυβικό μνημόνιο, θα ξηλώσει την διείσδυση δυτικών στη χώρα αυτή που άρχισε με ΝΑΤΟϊκό πόλεμο κατά Λιβύης που ενέσπειρε ως συνήθως τον εμφύλιο διάσπαση το χάος και την άνοδο των ισλαμιστών φονταμενταλιστών τζιχαντιστών, θα φέρει τη Ρωσία στο προσκήνιο της Αφρικής για μια ακόμη φορά μετά το Σάχελ π.χ Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κλπ Επίσης θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά το ρόλο Αιγύπτου συμμάχου του Χαφτάρ κι επομένως θα δώσει άλλη δυναμική στις ελληνο-αιγυπτιακές συμφωνίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου