Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΣΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΚΤΙΣΙΣ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙ ΓΗΣ ΓΕΝΗΘΕΝΤΑ ΘΕΟΝ...

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ! ΚΙ ΑΝ ΠΤΩΧΙΚΗ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ, Η ΦΑΤΝΗ ΔΕΝ ΣΕ ΓΕΛΑΣΕ…


Η πολυπολικότητα της φάτνης και η γεωπολιτική σημασία της για την ειρήνη. 

Ο Χριστός γεννήθηκε από μια Εβραία στο γένος Μητέρα την Μαρία-Θεοτόκο στην Βηθλεέμ που βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη οι δε τρεις μάγοι που ήρθαν να τον προσκυνήσουν προσκομίζοντας τα Δώρα προήλθαν από την Περσία το σημερινό Ιράν. 

Στη συνέχεια το βρέφος Ιησούς η Μητέρα του και ο Ιωσήφ καταφεύγουν στην Αίγυπτο. Ποιμένες αγραυλούντες Παλαιστίνιοι; θα παραβρεθούν στη Γέννηση. 

Η θεία Γέννηση θ΄απαθανατιστεί και θα διαδοθεί από τα ελληνικά ”μίντια” της εποχής την Καινή Διαθήκη στη δημώδη ελληνιστική και θα μεταδώσουν το σωτήριο μήνυμα σε όλη την οικουμένη σε παγκόσμια αποκλειστικότητα και διαχρονικά.

”Και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία” αυτή η επαγγελία δεν είναι χωρίς προαπαιτούμενο. Προϋποθέτει το ”Δόξα εν υψίστους Θεώ”, την γενική αποδοχή και παγκόσμια προσκύνηση του Χριστού ως θεανθρώπου. 

Ο Χριστός ”Άρχων Ειρήνης” είναι ο μόνος εγγυητής της παγκόσμιας Ασφάλειας και Ειρήνης. Το θείο σχέδιο ως οικονομία προβλέπει σε γεωπολιτικό πεδίο μια ισόρροπη πολυπολικότητα χωρίς αποκλεισμούς κάτι που υποδηλώνει και η πρώτη σύναξη στη Φάτνη, που προτυπώνει το νέο μεταχριστιανικό κόσμο ή και την α΄Εκκλησία..

Η pax romana που σημειολογικά αντιπροσωπεύει και τον κάθε ιμπεριαλισμό επεκτατισμό των Επικυρίαρχων κάθε εποχής βλ. pax americana είναι το πολιτικό σύστημα με τους ντόπιους συνεργάτες της που δίωξε, φυλάκισε, βασάνισε δίκασε και δολοφόνησε τον Χριστό αποδίδοντας του πολιτική κατηγορία..

Ο Χριστός ξαναγεννιέται και ξανασταυρώνεται κάθε φορά σε έναν μονοπολικό κόσμο μιας επικυρίαρχης παγκόσμιας υπερδύναμης pax americana στα όπου γης Κατεχόμενα ως την τελική επικράτηση μιας ευλογημένης Δίκαιης Αντιπροσωπευτικής Πολυπολικότητας που θα έχει ως εγγυητή της Παγκόσμιας ειρήνης όχι τον άρχων του κόσμου τούτου αλλά τον Άρχων Χριστό..

Πάμε για την Άγια Νύχτα που θα διώξει το σκότος…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ είθε το αστέρι της Βηθλεέμ να καθοδηγήσει τους λαούς στο ταξίδι προς την ειρήνη προς το Χριστό. Η ειρήνη δεν είναι μια ιδέα δεν είναι πολιτική συνθήκη είναι ο Χριστός η Αυτο-ειρήνη. Μακάριοι οι ειρηνοποιοί.

Κι αν πτωχική την βρεις, η φάτνη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι φάτνες τι σημαίνουν.

Κι ας μην έχει τη λάμψη του μετανθρωπικού εργοστασίου της τεχνητής μήτρας της βιοτεχνολογίας της μαζικής παραγωγής μωρών…

των Ντοστογιεφσκικών Ιεροεξεταστών που διορθώνουν το Χριστό Δημιουργό…

…Η φάτνη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο. που είναι ο Χριστός ” εγώ ειμί η οδός..”




10 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ ΑΛΗΘΩΣ ΕΤΕΧΘΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
    ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΒΑΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ
    ΑΝΥΜΝΗΣΑΤΕ ΛΑΟΙ ΟΤΙ ΔΕΔΟΞΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ, ΣΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΙΣΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΕΣΒΥΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ
      ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ,ΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΙ ΟΠΩΣΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΖΟΒΙΟΛΗ.

      Διαγραφή
    2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΑΒΙΔ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

      Διαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ : ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ:
    1. Η δική μας η πίστη (η χριστιανική) δε βασίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά στην Καινή Διαθήκη. Οι χριστιανοί αγαπάμε το συνάνθρωπό μας και λατρεύουμε το Θεό όπως μας δίδαξε ο Χριστός (στην Καινή Διαθήκη), όχι όπως έλεγε ο Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης.
    2. Ο Χριστός παίρνει το Νόμο και τη διδασκαλία της Παλ. Διαθήκης και τα αλλάζει τελείως. Τις 10 εντολές τις κάνει μία εντολή: «Θα αγαπήσεις τον Κύριο και Θεό σου και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». Όποιος έχει τηρήσει αυτή την εντολή, τις έχει τηρήσει όλες, λέει η Καινή Διαθήκη (κατά Ματθαίον, κεφ. 22, στίχοι 34-30. Επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους, κεφ. 13, στίχοι 8-10).
    3. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ : ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: Η εποχή της Παλαιάς Διαθήκης τελείωσε. Στην Εκκλησία τη διαβάζουμε από ιστορική σκοπιά, επειδή προετοίμασε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Χριστού. Έτσι κι εμείς τη διαβάζουμε στον εσπερινό των εορτών, δηλαδή στην προετοιμασία για τη θεία λειτουργία. Ομοίως, λέμε μερικούς παλαιοδιαθηκικούς στίχους στην αρχή της θείας λειτουργίας, πάλι σαν προετοιμασία για όσα θα επακολουθήσουν. Στη λειτουργία όμως διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη.
    4. οι ίδιοι οι απόστολοι (οι μαθητές του Χριστού), κάνοντας συμβούλιο το 49 μ.Χ., μαζί με τους αγίους της πρώτης χριστιανικής κοινότητας, αποφάσισαν ότι ο Νόμος της Παλ. Διαθήκης δεν δεσμεύει τους χριστιανούς, εκτός από ένα δυο βασικά πράγματα. Το γεγονός αυτό (η «αποστολική σύνοδος») αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, στο βιβλίο Πράξεις των αποστόλων (κεφάλαιο 15)
    5. Η διδασκαλία του Χριστού ξεπερνά την ιδέα ότι υπάρχει Ένας Θεός, αυστηρός αρχηγός του λαού Του, και αποκαλύπτει ότι ο Θεός δεν είναι απλά Ένας, αλλά είναι και Τριαδικός, δηλαδή Θεός της αγάπης, που τους αγαπά όλους, δίκαιους και άδικους……. ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    ΜΕ αυτά που γράφουν οι αξιόλογοι θεολόγοι στο Σαιτ τους ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συ σαν πνευματικη κουραδα δεν μπορεις να επαυξησεις αλλα μονο να βρωμισεις...μπλιαχ βρωμιαρη

      Διαγραφή
  4. “ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ”, ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 (Ο “Θεός” στον Ιησού του Ναυή: “Μην τους σκοτώνεις όλους. Άφησε μερικούς για δούλους, νεροκουβαλητές και ξυλοκόπους να υπηρετούν τον εβραϊκό λαό”). Σημείωση: ο Ιησούς του Ναυή έσφαξε με τα ίδια του τα χέρια χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά και γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι αγιοι Δημητριος και Γεωργιος εσφαξαν. ποσο στοκος εισαι ρε μλκα.

      Διαγραφή
  5. ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    Μέσα στο 2023 να δείτε τι θα πάθουν τα ζώα του ζωολογικού κήπου, ΟΙΜΟΣ, τα βουβάλια τα βόδια και τα κατσίκια θα οδηγηθούν στα σφαγεία και μετά στα κρεοπωλεία, κάποια άλλα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο όπως τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ θα εξαφανιστούν, θα καθαριστεί ο χώρος για να υπάρχουν μόνο πρόβατα τα οποία θα τρώνε πλέον καθαρή τροφή και όχι μεταλλαγμένη, και ο διαχειριστής του ζωολογικού κήπου θα συνεχίσει να είναι ο Ρωμανός ο οποίος θα περάσει πρώτα από ΚΤΕΟ. Και αν συνεχίσει να λειτουργεί με παραποιημένα και με μαϊμού εξαρτήματα εβραϊκής προέλευσης τότε θα αντικατασταθεί. ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η Ιανουάριου μέχρι τον Μάιο, αν δεν πείτε απεταξάμην τον Ιουδαιοχριστιανισμό, και ότι πιστεύετε πλέον στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και όχι στον εβραίο θεο ΓΙΑΧΒΕ, τότε θα καταλάβετε σε ποιον πιστεύατε μέχρι σήμερα, σε ένα ξένο θεό που διατάζει να ξεκολιάζουν έγκυες γυναίκες, να σφάζουν τους αιχμάλωτους άνδρες και παιδιά και να επιτρέπει την αιμομιξία, ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και μετά ελατε να μιλήσουμε, μην φοβάστε το φως μην φοβάστε την αλήθεια……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥΒΛΟ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΙΣΑΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΖΩΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟ ΒΛΑΜΕΝΕ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή