Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΕΓΓΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ…

ΓΙΑ Α΄ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΆΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ. 


Υπάρχει μια εξέλιξη στο συριακό. Όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο SANA πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα τριμερής συνομιλία μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας( για α΄φορά μετά τον πόλεμο η α΄μετά το 2011.)

Ο ανταποκριτής του SANA στη Μόσχα είπε ότι η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στη συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, το προσφυγικό ζήτημα και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Οι τρεις υπουργοί τόνισαν τη σημασία της συνέχισης του κοινού διαλόγου για τη σταθεροποίηση στη Συρία και στην περιοχή», πρόσθεσε ο ανταποκριτής του SANA.

Στο τέλος της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τη σημασία της συνέχισης του εποικοδομητικού διαλόγου για την εδραίωση της σταθεροποίησης στη Συρία και σε ολόκληρη την περιοχή.

Στις συναντήσεις σύμφωνα με πληροφορίες παραβρέθηκαν και οι επικεφαλείς των μυστικών υπηρεσιών των 3 χωρών.

Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας, μαζί με τον διευθυντή συριακής εθνικής ασφάλειας και τον διευθυντή των τουρκικών πληροφοριών, εκτός από τις πληροφορίες που διέρρευσαν για επίσκεψη αντιπροσωπείας ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας στο Δαμασκό τις προηγούμενες μέρες……

Βρισκόμαστε μπροστά σε έξι κρίσιμους μήνες.

Απομένει λίγος καιρός από τις τουρκικές εκλογές…
Λίγο μετά την υπογραφή νέων κυρώσεων από ΗΠΑ εμπάργκο φαρμάκων αυτή φορά και έγκριση για βομβαρδισμούς φαρμακοβιομηχανιών της και στόχευση ερευνητών της με βάση το νόμο για Captagon.

Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε νέα δεδομένα:

Πρώτον: τόσο Eρντογάν όσο και Mπιν Σαλμάν χρειάζονται τη Δαμασκό για διαφορετικούς λόγους.

Δεύτερον: ηρεμία και λύση στην περιοχή είναι αμερικανικό/ευρωπαϊκό αίτημα, στον ίδιο βαθμό που είναι ρωσικό/

Τρίτον: η Συρία είναι το κλειδί για την ηρεμία και ταυτόχρονα το κλειδί για την κλιμάκωση.

….

Πέμπτον: η Δαμασκός επιδιώκει να συνδέσει τους συμμάχους της με το αραβικό της βάθος … την ίδια στιγμή …

Έκτον: η Δαμασκός επιδιώκει να είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ έργων στην περιοχή

Έβδομο : η αποστολή της Δαμασκού είναι δύσκολη, αλλά είναι αδύνατη, με βάση τη γνώση της γεωπολιτικής της θέσ.

τελικά; H Δαμασκός δεν είναι εύκολος παίκτης, όπως πιστεύουν ορισμένοι, και η ηγεσία της γνωρίζει καλά τι συμβαίνει, και είναι επίσης καλή στο να παίζει στο χείλος της αβύσσου.

Εδώ υπενθυμίζουμε ότι πολλοί επέμεναν προηγουμένως ότι η Συρία ήταν αυτή που εκλιπαρούσε για τη συνάντηση με τον Ερντογάν και η Ρωσία μεσολάβησε για αυτό, και αργότερα αποδείχθηκε ότι η Τουρκία, με την κυβέρνηση Ερντογάν και την πολυσχιδή αντιπολίτευση, είναι αυτή που εκλιπαρούσε για διάλογο και συνάντηση.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με κουρδικό ζήτημα αλλά και με την όξυνση σε ιρανο-ισαηλινές σχέσεις και τα σχέδια Νετανιάχου στην περιοχή για εδραίωση κι επέκταση εποικισμού ως και σε Υψίπεδα Γκολάν σύμφωνα με δήλωση του.

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας στη Μόσχα θα «επιταχύνει» τη σύνοδο κορυφής Άσαντ-Ερντογάν;

Και γιατί η αναμενόμενη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Δαμασκό μπορεί να αποτελέσει σημαντική καμπή σε αυτόν τον φάκελο;

Ποιες είναι οι άλλες επιλογές για τον Σύρο πρόεδρο εάν επιμείνει να αρνηθεί τη σύνοδο κορυφής;

Φαίνεται ότι ο συριακός φάκελος θα έχει προτεραιότητα έναντι του ουκρανικού , έστω και προσωρινά, τις επόμενες ημέρες, ειδικά η πτυχή που σχετίζεται με τη διευθέτηση της συνόδου κορυφής το συντομότερο δυνατό μεταξύ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταλήξει σε μια συμφωνία ασφάλειας, στρατιωτικής και πολιτικής συμφιλίωσης που να επιτυγχάνει τα περισσότερα από τα συριακά αιτήματα στο πλαίσιο των ρωσο-ιρανικών εγγυήσεων.

Εκπληκτική η ανακοίνωση του Ρωσικού Πρακτορείου Πληροφοριών σήμερα Τετάρτη, επικαλούμενη σημαντική πηγή του Υπουργείου Άμυνας, ότι μια τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Συρίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας πραγματοποίησε «συζητήσεις στη Μόσχα» και μελέτησε τρόπους επίλυσης της συριακής κρίσης. Συζητήθηκαν το προσφυγικό πρόβλημα και οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία και το πρακτορείο πρόσθεσε: « Οι επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας των 3 χωρών, εξήραν τον εποικοδομητικό χαρακτήρα του διαλόγου, τα αποτελέσματα της συνάντησης με αυτή τη μορφή, και την ανάγκη συνέχισής του. Αυτή η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας υπό τη ρωσική ομπρέλα αποτελεί ένα προχωρημένο προπαρασκευαστικό βήμα για τη διευθέτηση της αναμενόμενης συνάντησης συμφιλίωσης μεταξύ των προέδρων της Συρίας και της Τουρκίας, επειδή ασχολήθηκε με τα σημαντικότερα ζητήματα που εμποδίζουν την εμφάνισή της, τα πιο σημαντικό εκ των οποίων είναι το θέμα της τουρκικής χερσαίας επίθεσης, στην οποία αντιτίθεται η Ρωσία, για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στα τουρκοσυριακά σύνορα για την εγκατάσταση των προσφύγων, το μέλλον των ένοπλων ομάδων στην περιοχή της Ιντλίμπ και την επιστροφή….

TASS/. Οι τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, της Συρίας και της Τουρκίας ολοκληρώθηκαν στη Μόσχα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

«Τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας διεξήχθησαν στη Μόσχα. ” ανέφερε η ανακοίνωση.Στις 24 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ είχαν τηλεφωνική συνομιλία που έθιξε την κατάσταση στη βόρεια Συρία και την εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Για μας αυτή η συνάντηση κι ανάλογα τα αποτελέσματα που θα έχει, θα δρομολογήσει ευρύτερες εξελίξεις και στην Αν Μεσόγειο..

Θετική χαρακτήρισε την Τετάρτη το συριακό υπουργείο Άμυνας τη συνάντηση του Σύρου υπουργού Άμυνας, Αλί Μαχμούντ Αμπάς, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με τη συμμετοχή του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Η Συριακή Άμυνα ανέφερε σε σύντομη δήλωση: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Συρίας και του Υποστράτηγου, Διευθυντή του Γενικού Τμήματος Πληροφοριών της Συρίας, με τους ομολόγους τους, τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσία Πληροφοριών, στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, με τη συμμετοχή του ρωσικού κόμματος Οι δύο πλευρές συζήτησαν πολλούς φακέλους και η συνάντηση ήταν θετική».

Με τη σειρά της, η Άγκυρα χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας ως «εποικοδομητική συνάντηση», όπου συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτού του είδους.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, «η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα», η συνάντηση τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των τριμερών συναντήσεων «προκειμένου να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Συρία και την περιοχή».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος Αρχηγός Πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Άμυνας της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς, εκτός από τον επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών.



1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΕΛΕΥΚΙΔΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΡΟΥΜ ΟΡΘΟΝΤΟΞ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011..ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΥΛΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή