Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΙΝΟΥΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!

ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ WEHRMACHT ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΝΑΖΗΔΕΣ ΤΗΣ SBU ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ!!!   


Επιδρομές της Ουκρανικής Wehrmacht σε όλη την επικράτεια. Μασκοφόροι ένστολοι των ΕΣΑτζήδων της SBU γόνοι του σχισματικού αντικανονικού μορφώματος που επινόησε για πολιτικούς λόγους το Φανάρι πουλώντας αιματοβαμμένη εκδούλευση σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ εισέβαλαν σε εκκλησίες στην περιοχή Χαρκόβου.Τρομοκρατούν, διώκουν, δημεύουν, λεηλατούν. Η λευκή τρομοκρατία της Δύσης..

Το όλο πρόβλημα στο εκκλησιαστικό στην Ουκρανία εντάθηκε από την κίνηση Οικουμενικού να παραχωρήσει (fast-track) Αυτοκεφαλία όχι στην Κανονική Εκκλησία Ορθόδοξη Ουκρανίας υπό τον Ονούφριο που εκείνη τη στιγμή αναγνώριζε όλη η Ορθοδοξία σε παγκόσμια κλίμακα αλλά σε μόρφωμα παράλληλο θεσμό που σχισματίστηκε κατ΄εντολήν του ως συμπίλημα σχισματικών αναθεματισμένων και αχειροτόνητων καραβάνι θεομπαιξίας που είχαν με συνοδικές αποφάσεις καταπατήσει συλλήβδην το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο. 

Η εξέλιξη αυτή ήταν ένας από τους παράγοντες που συνέβαλε όχι στην ειρήνη που υποσχέθηκε ο Οικουμενικός αλλά στην κλιμάκωση πολέμου με εμπλοκή Ρωσίας. Κατακερμάτισε την Ορθοδοξία.


Η υπό διπλή ομηρία Κων/πολη μετακίνησε το αμετάθετο. Ήρε μετά από 5 αιώνες την δικαιοδοσία της Μητρόπολης Κιέβου από Μόσχα . ”Το κείμενο της διακήρυξης που διανεμήθηκε στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει ότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης ακυρώνει την απόφαση υπαγωγής της Μητρόπολης του Κιέβου στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας του 1686. Έτσι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προχωρά στην παροχή Αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας.”

Ατόπημα 1ον. Μια κίνηση που ακυρώνει μια παγιωμένη εκκλησιαστική κατάσταση για 5 αιώνες δεν μπορεί παρά να έχει τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. βλ. Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Η παραχώρηση του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου δεν έφερε την ποθητή ενότητα.

Ατόπημα 2ον υποτίμηση κάθε έλλογου όντος. Η Αυτοκεφαλία παραχωρείται κατ΄αλχημεία όχι στην υφιστάμενη Κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό Ονούφριου αλλά σε μόρφωμα παραεκκλησιαστικό σε παρασυναγωγή παραεκκλησιαστική που για να ιδρυθεί αίρονται επιτίμια και αναθέματα Συνοδικά κατά του ψευδεπίγραφου Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου.

 Δηλ. ανασύρει από τα αζήτητα τους πλέον ακατάλληλους όπως ένα κράτος σε πόλεμο αποφυλακίζει αποβράσματα και τα στέλνει να πολεμήσουν στην α γραμμή. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.


Ακόμα και αν κατά γράμμα μπορεί να νομιμοποιηθεί ( το Δίκαιο άλλωστε λειτουργεί κατ΄ερμηνεία) το όλο εγχείρημα πάσχει σε ηθικό και ιστορικό αλλά και πνευματικό πεδίο αλλά και σε αποτελεσματικότητα. 

Αν η ενότητα είναι το κύριο ζητούμενο η Ενότητα της Εκκλησίας στην Ουκρανία όχι μόνο δεν θεραπεύθηκε αλλά διασαλεύθηκε και η ενότητα σε όλη την Ορθοδοξία με πολλαπλά στη συνέχεια Σχίσματα. 

Άλλη η εκκλησιολογική δικονομική διάσταση κι άλλη η πνευματική. Πνευματικά είναι έωλο…το γράμμα υπηρετεί το πνεύμα κι όχι το αντίστροφο.

”Η Σύνοδος επίσης κατάργησε το ανάθεμα του επικεφαλής του Πατριαρχείου Κίεβου, Φιλάρετ Ντενίενκο και του επικεφαλής της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Μακάριου Μάλτιτς.”

Η πολιτική διάσταση αυτής της κίνησης δίνεται με δεικτικό τρόπο από το Χρήστο Γιανναρά που γράφει ”Πεισματική λοιπόν (γι’ αυτό και παιδαριώδης) η αμερικανική εμμονή να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η Ουκρανία, προκειμένου να εγκατασταθούν πολεμικές βάσεις των ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. 

Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, πρέπει να απεξαρτηθεί η Ουκρανία από τους ιστορικούς, φυλετικούς, πολιτισμικούς, εκκλησιαστικούς δεσμούς της με τη Ρωσία, και η εκκλησιαστική «αυτοκεφαλία» θεωρήθηκε καίριο βήμα προς αυτή την απεξάρτηση. 

Πρώτη φορά στα διεθνή χρονικά, υπουργός Εξωτερικών της Αμερικανικής Υπερδύναμης βγήκε να δηλώσει απερίφραστα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας πρέπει να κηρυχθεί «αυτοκέφαλη», να αυτονομηθεί από το Πατριαρχείο της Μόσχας!


Ο δρόμος λοιπόν προς την «αυτοκεφαλία» της Ουκρανίας περνάει οπωσδήποτε από το Φανάρι και οι Αμερικανοί έχουν πολλές δυνατότητες «να βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο» του Ρωμιού Πατριάρχη, για να πετύχουν αυτό που θέλουν” (”kathimerini 7.10.18)

Όσο για το Αλεξανδρείας. Φάγανε έναν Πατριάρχη με το Σινούκ για να φέρουν την κατάσταση εκεί που θέλουν. Δάκρυα μόνο για τους 17 Μάρτυρες του Σινούκ..Με την κατάρριψη άρχισε το Σχίσμα! Kι ο πόλεμος κατά της Μιας Ορθοδοξίας!!!! Ο Πέτρος δεν θα τους έδινε τα κλειδιά της Ορθοδοξίας!!!!

O Πέτρος δεν θα τους έδινε τα κλειδιά της Ορθοδοξίας!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου