Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΥΡΑ –PECHERSK ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΑΒΡΑΑΜ  KUYAVA:«ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ,  Η ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΕΤΣΕΡΣΚ ΘΑ ΑΡΠΑΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ»!



Ο περίφημος μεγαλόσχημος Γέροντας Αρχιμανδρίτης Αβραάμ (Kuyava) πνευματικός από τη Λαύρα –Pechersk του Κιέβου πριν από την κοίμηση του υπενθύμισε σε όλους τους μοναχούς της Λαύρας, την προφητεία για τους επικείμενους καιρούς της ομολογίας της πίστης και τα βάσανα που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας και όσα θα ακολουθήσουν.

Αμέσως μετά την κοίμηση του, η προφητεία άρχισε να εκπληρώνεται. Πνευματικός της Λαύρας Θείας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ Λαύρα, αναχώρησε στον Κύριο. Από διήγηση του ίδιου:

”Όταν κοιμήθηκε ο Γέροντας Δαμιανός, τοποθετήθηκε εδώ ο Πολυχρόνιος (Ντουμπρόβσκι), άρχισε να μένει εδώ, οι άνθρωποι πήγαν κοντά του εδώ, τους βοήθησε. Ο Πολυχρόνιος (στο σχήμα Prokhor) διάκονος του Θεού (αργότερα κοιμήθηκε στο Pochaev) και μοιράστηκε μαζί μου αυτό που είχε ακούσει από τους πρεσβύτερους: ότι θα γινόταν πόλεμος και ότι θα τελειώσει, ότι η Λαύρα θα έκλεινε αλλά μετά θ’άνοιγε.

Πρόσφατα έχει ήδη υπογραφεί κάπου, στη Γαλλία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ότι δεν υπάρχει Θεός, δεν χρειάζεται θρησκεία, είναι, λένε, όλα άδεια… Και αν η καλύβα ενός γείτονα καίγεται, τότε χρειάζεται να παρακολουθούμε προσεκτικά, να είστε σε εγρήγορση. Τώρα υπάρχουν δύο κράτη στον κόσμο, σαν δύο πόλοι: Ρωσία και Αμερική: όλοι οι άλλοι κοιτάζουν σε ποιον να κολλήσουν και σε ποια πλευρά να πάνε.

Εκκλησία σημαίνει άνθρωποι

Ο Θεός να δώσει, ο Θεός να κρατήσει την Εκκλησία και να μην αργήσει. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να μετανοήσουμε, όπως είναι, για να μην αργήσουμε, γιατί δεν ξέρουμε την ώρα που θα καλέσει ο Κύριος. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο το καλύτερο, γιατί τότε το άτομο θα είναι πιο έτοιμο.

Μερικοί από τους πιστούς θα παραμείνουν πιστοί, αλλά θα είναι δύσκολο να κρατηθούν στον Θεό. Όλα αυτά τα έγγραφα και οι καινοτομίες συνδέουν τους ανθρώπους. Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ ενοχλητικό. Αν και όλα είναι γραμμένα στο Ευαγγέλιο και στην Αποκάλυψη, και όλα πάνε όπως ακριβώς είναι γραμμένα. 

Ο εχθρός βάζει δίχτυα στο βασίλειό του. Ο απόστολος έγραψε ότι θα έρθουν τρομεροί καιροί, σκληροί, όταν οι πιστοί στο Θεό χριστιανοί θα ανακηρυχθούν εχθροί. Θεός φυλάξοι, να μην τους δοκιμάσει, γιατί λέγεται: θα είναι πολύ δύσκολο. 

Διότι ο Σατανάς θα θυμώσει πολύ, ιδιαίτερα εναντίον των Χριστιανών, που δεν θέλουν να τον ακούσουν και να δεχθούν τις σφραγίδες του, και θα τους υποβάλει σε σκληρό διωγμό γι’ αυτό.

Στις έσχατες μέρες η αρπαγή της Λαύρας στον Ουρανό από τον Κύριο

Υπάρχει μια προεπαναστατική πρόβλεψη ότι ο Κύριος τις έσχατες ημέρες, όταν έρθει ο Αντίχριστος, θα πάρει τη Μεγάλη Εκκλησία της Λαύρας στον Παράδεισο. Όλη η Εκκλησία της Θεοτόκου θα έχει ένα τίμημα. Η Λαύρα, φυσικά, ιδιαίτερα. Όμως Εκκλησία σημαίνει άνθρωποι. 

Θα μεταφερθούν στον Παράδεισο. Αυτοί που θα παραμείνουν πιστοί και δεν θα υποστούν κρατική επιρροή, που δεν θα υποκύψουν να αποδεχτούν αντιχριστιανικούς θεσμούς. Άξιους ανθρώπους που δεν υποτάσσονται στον Σατανά, ο Κύριος θα τους αρπάξει στους ουρανούς. 

Είθε ο Κύριος να μας χαρίσει να είμαστε άξιοι και η Μητέρα του Θεού θα μας λυπηθεί. Για να μην μας περιφρονούν, γιατί θα είναι κρίμα, Θεός φυλάξοι. Ας σπεύσουμε να μετανοήσουμε, για να μην αργήσουμε…

Αρχιμανδρίτης Αβραάμ (Kuyava)


Ο Γέροντας με τη χάρη του Θεού, εισήλθε στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ το 1953. Ήρθε τον Σεπτέμβριο, ακριβώς στην ώρα της γιορτής του Αγίου Θεοδοσίου.

Ο πατέρας Aβραάμ (κατά κόσμο – Aδάμ Kuyava) γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1926. Ήρθε στη Λαύρα πριν από 67 χρόνια, και έκανε τις πρώτες του υπακοές στη μεταπολεμική περίοδο.

Πριν από το κλείσιμο της Λαύρας το 1961, κατά τη διάρκεια του διωγμού ο Γέροντας Αβραάμ έλαβε κρυφά το σχήμα και του δόθηκε το όνομα Αγαπίτ προς τιμήν του μοναχού Αγαπίτ των Σπηλαίων, ενός γιατρού.Στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 95 ετών, εκοιμήθη εν Κυρίω ο εξομολογητής της Ιεράς Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ Λαύρας Αρχιμανδρίτης Αβραάμ (Kuyava).




 

3 σχόλια:

  1. Μακαριστός Προηγούμενος Αγίου Όρους, Γέροντας Αγάθωνας:

    να έχουμε υπομονή και να κάνουμε την ευχή «Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησον με!».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita-stin-pemptousia/igoumenos-i-m-konstamonitou-ypomoni-ki-eyxi-oi-symvoules-tou-geronta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η ευχή του Ιησού» (η προσευχή προς τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό) - πατέρας π. Γεώργιος Σχοινάς, (08 Δεκεμβρίου 2022):

    https://www.youtube.com/watch?v=dImuKy15Yx4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου:

    Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.

    https://www.youtube.com/watch?v=xX33Eh5f3HI

    ΑπάντησηΔιαγραφή