Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤOΥ OΡΘOΔOΞOΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ  ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ
(Φίλοι Ι.Μ. Αγ. Σκέπης Πάνιον Όρος)

1) Διαβάζετε Καινή Διαθήκη, Πατερικά βιβλία, βίους Αγίων, και μέσα από αυτά τα ιερά κείμενα αγωνίζεστε να φωτιστείτε και να διορθωθείτε εσωτερικά και εξωτερικά.

2) Αποφεύγετε να κάνετε αμαρτίες, πνευ­ματικές και σωματικές, γιατί η αμαρτία είναι η κυριώτερη αιτία των ασθενειών.

3) Κάνετε το καλό, όπου μπορείτε, συγχωρώντας τούς εχθρούς σας καί διώξτε από μέσα σας και από έξω την κακία, τον εγωϊσμό, την πονηρία, το θυμό, την κατάκριση, τη ζήλεια, τη φιλαργυρία, την πλεονεξία, το μοντερισμό, την απληστία και την αισχρή επιθυμία.

4) Έχετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ Πίστη και αγνή μεγάλη αγάπη στον Θεόν και στον πλησίον, ελπίδα, ταπείνωση, υπομονή, εγκράτεια, αγνότητα, απλότητα, σεμνότητα, πραότητα, φιλανθρωπία και καλλιεργείτε όλες τις αρετές καταπολεμώντας τα πάθη σας.

5) ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ όλες τις νηστείες της Ορθοδοξίας μας. Εξομο­λογείστε καθαρά καί εκκλησιάζεστε συχνά και κανονικά χωρίς μάσκες καί προφυλάξεις μέσα στο Ναό. Κοινωνάτε,αφού προετοιμαστείτε επιμελώς.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ:

6) Κάνετε θερμή καθαρή ταπεινή προσευχή, ευχαριστώντας πρώτα τον Θεόν, και μετά ζητώντας συγχώρεση, έλεος και βοήθεια από τον Τριαδικόν μας Θεόν, την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

7) Πίνετε Άγιο Ευχέλαιο (εφ’ όσον δεν κάνετε μεγάλες αμαρ­τίες). Τρώτε αντίδωρο, πίνετε αγιασμό ή αγιάσματα Αγίων, ή λαδάκι Αγίου ή σταυρώνεστε με αυτά.

Πρώτα η βοήθεια του Θεού καί μετά τα κατωτέρω:

8) Σταματήστε να τρώτε έτοιμες ανθιυγιεινές τροφές. Μαγειρεύετε μόνοι σας με υγιεινούς τρόπους και με φυσικά υλικά.

9) Σταματήστε τα αναψυκτικά και τη ζάχαρη ΤΩΡΑ. Βυθίζει το ανοσοποιητικό σε λήθαργο. Χρησιμοποιείτε μέλι, και παίρνετε και γύρη.

10) Ελαττώστε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων. Λιγότερο φαγητό, καλύτερη αντίδραση στη νόσο.

11) Χρησιμοποιείτε συχνά αιθέριο έλαιο ρίγα­νης & βάμμα πρόπολης (φυσική ἀντιβίωση).

12) ΜΕΙΩΣΤΕ το κρέας και αυξήστε το ψά­ρι. Ελαττώστε τα γαλακτοκομικά, κυρίως το γάλα και το γιαούρτι. Προάγουν τις φλεγμονές. ΜΕΙΩΣΤΕ δραστικά τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως είναι τα λευκά: ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί.

13) Καταναλώνετε αρκετά φρέσκα ΦΡΟΥ­ΤΑ την ημέρα, άφθονες ωμές ΣΑΛΑΤΕΣ με πο­λύ κρεμμύδι, λίγους ωμούς ανάλατους άψητους ξηρούς καρπούς καί συχνά όσπρια.

14) Καταναλώνετε περισσότερο ΩΜΕΣ, βραστές και ψητές τροφές και καταργήστε ΕΝΤΕΛΩΣ τις τηγανιτές. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο και όχι σπορέλαια.

15) ΚΟΨΤΕ τα μοντέρνα ποτά (κό­κα-κόλα κ.α.), το τσιγάρο και το τζόγο, τις αμαρτωλές διασκεδάσεις καί την υλιστική και σαρκολατρική μοντέρνα ζωή. ΜΕΙΩΣΤΕ το οινόπνευμα, γιατί καταρρακώνει το ανοσοποιητικό (χρησιμοποιείτε μόνο ρακόμελο στο κρύωμα).

16) Χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας πολύ σκόρδο και ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, όπως κουρκουμά, κανέλα κεϋλάνης, πιπέρι, μπούκοβο κ,ά. που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν ασθένειες.

17) ΑΥΞΗΣΤΕ το νερό και τους φυσικούς χυμούς. Κάνετε το πρωί ένα κατσαρολάκι με ΑΦΕΨΗΜΑ από ΒΟΤΑΝΑ, όπως φασκόμηλο, βαλσαμόχορτο, ρίγανι, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, θυμάρι, μέντα, κ.ά. Βάλτε το σε ένα θερμό και καταναλώστε τουλάχιστον τρία ποτήρια την ημέρα. Είναι αντιβακτηριδιακά, ενισχυτικά στό ανοσοποιητικό.

18) Συχνός ηλιασμός για ανάπτυξη της βιταμίνης D, που είναι εξίσου σημαντική με την βιταμίνη C για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

19) Περπάτημα σε φύση, άσκηση, κίνηση, όχι σε πολυσύχναστα σημεία. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ.

20) Υπνος κανονικός, νωρίς το βράδυ, με θερμή ταπεινή προσευχή.

21) Λίγο χρόνο μπροστά σε τηλεόραση, οθόνες και κινητά. Καί ΠΡΟΣΟΧΗ, τι βλέπετε και τι ακούτε, γιατί όλα αυτά επηρεάζουνε την ψυχοσωματική σας υγεία. Μακριά απο διαμάχες και φιλονεικίες.

22) Φροντίδα με συχνή προσευχή και Ορθόδοξο πνευματικό αγώνα για ηθική και ψυχοσωματική καθαρότητα και για ψυχική ανύψωση, που επιφέρει ψυχική γαλήνη και διώχνει το άγχος, τον πανικό και το φόβο.

23) Αποφεύγετε μάσκες και τέστ. Μακριά-μακριά από τα νέα ολέθρια εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

24) ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ σωστά με Πίστη ό,τι πίνετε και τρώγετε.


(Φίλοι Ι.Μ. Αγ.Σκέπης Πάνιον Όρος)7 σχόλια:

 1. Μολονότι οι σκέψεις αυτές είναι σωστές, όμως δύσκολα μένουν ως γνήσια και μόνιμα λάφυρα σε αυτούς που αγωνίζονται, ιδίως στην ώρα του πειρασμού, αν δεν προηγηθούν κατάλληλες δοκιμασίες, με τις οποίες λαμβάνει πείρα ο άνθρωπος της προσωπικής του ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΟΣ και ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ.

  Ποιος μπορεί με τις δικές του δυνάμεις να λυτρωθεί από τα πάθη και τις αιχμαλωσίες του αμαρτωλού παρελθόντος και στη θέση τους να αποκτήσει αρετές και πνευματικά χαρίσματα χωρίς η Θεία Χάρη;
  Εάν κατά το λόγιο του Κυρίου «χωρίς Εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» τότε ποια θέση έχει ο εγωισμός και η υπερηφάνεια;

  - Είναι κάποιος κοινωνικός, ευπρεπής και κόσμιος;
  Τον κτυπά η κενοδοξία ως ανώτερο των άλλων!
  - Μένει ατημέλητος και κατά κάποιο τρόπο ευτελής σε σχέση με τος άλλους;
  Πάλι κενοδοξεί, ότι είναι ασκητικός, ταπεινός και ενάρετος!
  - Νηστεύει και προσεύχεται;
  Κενοδοξεί για αυτή την αρετή του.
  - Απέχει πάλι και συμπεριφέρεται συγκαταβατικά προς τους άλλους για να μην τους προκαλεί;
  Πάλι κενοδοξεί ως διακριτικός και ελεύθερος!

  Οποιαδήποτε πλευρά της τριβόλου κι αν πατήσεις οπωσδήποτε θα πληγωθείς! Ως κύριο αμυντικό μέσο ο Γέροντας* συνιστά την αυτογνωσία. Πείθει έμπρακτα ότι κάθε αγαθό, ακόμα κι αυτή η ίδια η απάθεια και η υιοθεσία – όταν ο άνθρωπος καταξιωθεί – είναι ΔΩΡΕΕΣ που χαρίζονται από το Θεό.

  «Τι έχεις ο ούκ έλαβες; Ει δε και έλαβες, τι καυχάσαι, ως μη λαβών;» (Α’ Κορ. 4,7)
  Κάθε καλό, κι αυτή ακόμα η ζωή ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ στα ΚΤΙΣΜΑΤΑ «κατά μετοχή» από την Αυτοζωή και τον πρώτο Αίτιο, τον Θεό.

  Αυτά όλα είναι ΔΩΡΕΕΣ της Θείας Χάριτος και όχι επιτεύγματα της ανθρώπινης επινοίας, παρόλη την αγωνιστικότητα που μπορεί να επιδείξει ο άνθρωπος.

  * ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ
  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ
  ΒΙΟΣ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – «Η ΔΕΚΑΦΩΝΟΣ ΣΑΛΠΙΓΞ»
  (σελ. 364 – 366)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άγιον Όρος, Γέροντας Γαβριήλ - Μήνυμα προς όλους τους Έλληνες!

  https://www.youtube.com/watch?v=uhLG2iJMUVk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, (5-12-2022):

  ΘΕΜΑ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ-ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΒΟΔΙΑ-Η ΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ.

  https://www.youtube.com/watch?v=iHcQv4Vy7yA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Αχρείοι δούλοι εσμέν», Κήρυγμα πατρός Γεωργίου Σχοινά, (04 Δεκεμβρίου 2022):

  https://www.youtube.com/watch?v=pQUCAhPEM_I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Μαρία αυτό είναι το φετινό σου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ δέντρο» , της είπε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ και συμπλήρωσε «πες σε όλους να στολίσουν έτσι αυτές τις άγιες μέρες».
  "....μόνο με την ελεημοσύνη θα εισέλθετε μέσα στην ΧΑΡΑ μου"

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/12/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι δυνατόν να σωθεί η αθάνατη ψυχή μας χωρίς ορθόδοξη ομολογιακή πίστη; Είναι δυνατόν να προδίδουμε τον Χριστό και την Μια Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του με την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX και να μην βλέπουμε την εντολή του Χριστού: "ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

  Γιατί χωρίς αληθινή ορθόδοξη ομολογιακή πίστη είμαστε εκτός της Εκκλησίας και δεν σωζόμαστε.

  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm , ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ) ΚΑΙ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παλαια Διαθηκη να μελεταμε ή οχι; Σαλομ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή