Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ»…ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ! 
 ΒΙΝΤΕΟ

Ι
Μονή Δοχειαρίου στους Αρχαγγέλους

΄΄Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή” για τον ΥΠΕΞ στο Άγιον Όρος.. Μετά από όλα αυτά που υπέστη στο Περιβόλι της Παναγίας νομίζω ότι το ομώνυμο ρώσικο βιβλίο θα πρέπει να βρει χρόνο να το διαβάσει οπωσδήποτε.

Κατά τον ερχομό του το ελικόπτερο που μετέβαινε έκανε λόγω πυκνής ομίχλης και καιρικών συνθηκών 2 αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης στα ελικοδρόμια Καρυών και Ι Μονής Βατοπεδίου τελικά έκανε επιτυχή στο ελικοδρόμιο της Ι Μ Μεγίστης Λαύρας. 

Μετά την όλη υποδοχή διανυκτεύρευσε στην Ι Μ Ξενοφώντος όπου φυλάσσεται η κάρα του Αη Γιώργη του Τροπαιοφόρου. Κατά την εκεί θεία λειτουργία αισθάνσθηκε αδιαθεσία.

”Εσπευσμένα αναχώρησε από το Άγιον Όρος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ακυρώνοντας το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο κ. Δένδιας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να χτυπήσει σοβαρά στη μύτη και στα δόντια, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Στη Μονή σήμανε συναγερμός και ο κ. Δένδιας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους. Άμεσα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ήταν ορθοστατικής υπότασης.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του υπουργού ματαιώνεται -επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.” «Είμαι απολύτως καλά, με δύο αμυχές από την πτώση» αναφέρει, μέσω Twitter, ο υπουργός..

Που οφείλεται η γκαντεμιά ...Υπήρξε δήλωση ατυχής… Χρησιμοποίησε μια έκφραση που αν και είθισται ωστόσο μπορεί και να είναι και αμφίσημη….και να έχει και πολλές αναγνώσεις από κακοπροαίρετους και να προκαλεί άλλου τύπου συνειρμούς σε θρησκόληπτους και τροφοδοτεί παραφιλολογία….ήταν άτοπη.


”Είχα και τη δυνατότητα σαν προσκυνητής ..να έρθω σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθώ κι εγώ ένα μικρό τμήμα αυτής της αλυσίδας” 

Μια συνήθης τελετή στις στοές του ελευθεροτεκτονισμού είναι αυτή της αλυσίδας της ένωσης όπου ως μια αλληγορία κάθε μέλος είναι ένας κρίκος της αλυσίδας και κάθε όρκος ενδυναμώνει τους δεσμούς αυτού του κρίκου με το σύνολο της αλυσίδας. 

 Αυτή η αναφορά θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί γιατί δεν ταιριάζει και στο ύφος του ΥΠΕΞ έμπειρου διπλωμάτη που είναι εμβριθής να χρησιμοποιεί παροιμιακού τύπου κλισέ εκφράσεις χιλιοειπωμένα σχήματα σε μια τόσο επίσημη επίσκεψη και μάλιστα που απέχουν παρασάγγας από την πνευματικότητα του Αγίου αυτού Τόπου.

ως προς τα λοιπά…δεν έφτασε ποτέ στη Δοχειαρίου τη Μακρινή και μόνη!


Ταχεία ανάρρωση…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου