Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

ΈΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΑΡΑΣ/ULTRA-ORTHODOXE ΖΕΛΕΝΣΚΙ!!ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ!!!

ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΕΤΣΕΡΣΚ!!  ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΙΕΡΕΑ

ΒΙΝΤΕΟ



Αύριο η τελευταία λειτουργία στην περίφημη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ!! Έτσι αποφάσισε ο Ορθοδοξάρας/Ultra-orthodoxe Ζελένσκι!!! Yπερορθόδοξος σίγουρα αλλά ποιας θρησκείας γιατί υπάρχουν κι άλλες θρησκείες που έχουν Ultra-orthodoxes.

Αύριο η τελευταία λειτουργία στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου/Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στον τρίτο ιερότερο τόπο της Θεοτόκου ανά τη γη. Εκεί όπου είναι αποθησαυρισμένα 118 άφθορα σκηνώματα. 

Από 1/1/ 2023, οι αρχές του Κιέβου θα σταματήσουν να αφήνουν ιερείς και πιστούς να εισέρχονται στις δύο κύριες εκκλησίες της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Η UOC προσφεύγει στο δικαστήριο για την άρνηση ενοικίασης των ναών της Άνω Λαύρας

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Αποθεματικού “Λάβρα Κιέβου-Πετσέρσκ” Αλεξάντερ Ρούντνικ έστειλε επίσημη επιστολή στον Μητροπολίτη Πάβελ (Λέμπεντ) σχετικά με τη μη ανανέωση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως και στην Εκκλησία της Τραπεζαρίας με την Τραπεζαρία της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Η επιστολή αναφέρει ότι η σύμβαση δεν παρατείνεται με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας και όπως προβλέπει επίσης από το Διάταγμα …

Ο επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα UOC, Αρχιερέας Alexander Bakhov, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 29 Δεκεμβρίου 2022 στη Λαύρα Κιέβου-Pechersk, υπενθύμισε για άλλη μια φορά μια σειρά από παραβιάσεις των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πιστών, καθώς και των θεσμών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια θρησκευτική πολιτική των εκπροσώπων της σημερινής κυβέρνησης στοχεύει στην αναγκαστική μεταφορά πιστών της UOC στην νεοσύστατη ”εκκλησία” Επιφανίου του αχειροτόνητου.

Τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου της συμμόρφωσης από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας με τις συμφωνίες μίσθωσης της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι σε έναν ή δύο μήνες. Αυτό ανακοινώθηκε στη συνάντηση από τον Υπουργό Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών Oleksandr Tkachenko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διυπηρεσιακή επιτροπή, που δημιουργήθηκε με διάταγμα του προέδρου Volodymyr Zelensky, ξεκίνησε τις εργασίες της. Θα ελέγξει το έργο της Λαύρας και τη συμμόρφωση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί.

Ο αξιωματικός του στρατιωτικού σώματος Yuriy Kotenok, σε συνέντευξή του στο Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέει: «Η διαδικασία της πλήρους κατάληψης των κύριων ιερών από τη βασική κανονική εκκλησία της Ουκρανίας ξεκινά… Νομίζω ότι όλα τα κύρια μοναστήρια, οι εκκλησίες και άλλες εκτενείς εκκλησιαστική περιουσία θα μεταβιβαστεί από το Κίεβο σε σχισματικές ενώσεις όπως η OCU … 

Πιο πρόσφατα, στο Στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, η ουκρανική πλευρά εξέδωσε έναν ιερέα, ο οποίος υπηρετούσε στο ναό του Severodonetsk, στην πραγματικότητα, υπό πυρά. Για αυτό, οι Ukronazis τον συνέλαβαν και τον αιχμαλώτισαν, μπόρεσε να ελευθερωθεί μόνο ως μέρος μιας ανταλλαγής… Το καθεστώς Zelensky θεωρεί τους Ορθόδοξους ιερείς ως μαχητές».

Στις 20 Δεκεμβρίου 2022, η Σύνοδος της UOC απευθύνθηκε στον Ζελένσκι ζητώντας προστασία από τη δίωξη: «Αυτή η αναταραχή βρωμιάς που ξεχύνεται στην Εκκλησία προκαλεί θυμό και μισαλλοδοξία στην ουκρανική κοινωνία, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε πνευματική παρακμή και απώλεια ηθικών αξιών . 

Αυτό ενθαρρύνει τον ξυλοδαρμό πιστών και ιερέων, την κατάληψη και καταστροφή εκκλησιών και την απαγόρευση της ίδιας της Εκκλησίας… για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους μας επιβλήθηκαν παράνομα και αδικαιολόγητα «προσωπικές» κυρώσεις σε κληρικούς που είναι πολίτες της Ουκρανίας. 

Πρόκειται για κατάφωρη παρέμβαση στις δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων. Ως αποτέλεσμα, οι δραστηριότητες ολόκληρων επισκοπών, που καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες πιστούς και παρέχουν μεγάλης κλίμακας κοινωνική και ανθρωπιστική βοήθεια, έχουν μπλοκαριστεί…»

Όλα αυτά τα Παρατηρητήρια κλπ που καταγράφουν τις διώξεις χριστιανών ανά τον κόσμο γιατί παραλείπουν έστω και μια αναφορά στο μεγαλύτερο κρατικό διωγμών κατά χριστιανών και δη Ορθοδόξων στην Ουκρανία;;

Μετά από 34 χρόνια ο Οίκος της Θεοτόκου Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα μείνει και πάλι έρημος.

“Όταν ήρθαμε το 1988, τέσσερις μοναχοί, βρήκαμε τον Οίκο της Θεοτόκου γκρεμισμένο. Δέντρα φύτρωναν από όλους τους ναούς και τα οικήματα της Λαύρας, όλα ήταν κατεστραμμένα και αχρησιμοποίητα”. (Μητροπολίτης Ιωνάθαν)

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ!!

Λιντσάρισμα ιερέα

Στο Rivne στην Ουκρανία φιλοναζιστές του καθεστώτος ξυλοκοπούν ιερέα Ορθόδοξο που όπως λέει για 21 χρόνια υπηρέτησε…






1 σχόλιο:

  1. Μητσοτάκη -Παναγόπουλε στείλε όπλα ,πυρομαχικά, χρήμα και συ Ιερώνυμε ευλόγισον,
    κακή χρονιά και κακό χρόνο να έχετε, τόσο όσο το κακό που κάνετε στην πατρίδα .
    και συ Αλ6 και Κατρίν Ναινέβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή