Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΙ ΦΥΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ...

 ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σεπτέμβριος 2018. To Port Clinton, μια μικρή πόλη 6.056 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2010, σαράντα τέσσερα μίλια ανατολικά του Τολέδο κοντά στο Οχάιο, κάνει οργανωμένα και μαζικά κάτι μοναδικό: Μεταφέρει όλες τις εκδηλώσεις και το σκηνικό των Χριστουγέννων δύο ολόκληρους μήνες νωρίτερα για ένα συγκινητικό και πολύ ανθρώπινο σκοπό.

Ο μικρός Μπρόντι Άλεν έχει διαγνωστεί με μία εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου, που προσέβαλε τον εγκέφαλο και την σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα οι γιατροί να εκτιμούν πως ο μικρός δεν θα έχει παρά μόλις λίγους ακόμα μήνες ζωής.

Μετά από πολλές προσπάθειες που κράτησαν τρείς τουλάχιστον μήνες μέσα στο νοσοκομείο και με την υγεία του μικρού να έχει πάρει μη αναστρέψιμη τροπή, ο πατέρας του (οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου που παράτησε τη δουλειά του για να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο παιδί του) μαζί με την μητέρα του, πήραν την γενναία απόφαση να τον μεταφέρουν στο σπίτι τους, με σκοπό να τον κάνουν να χαρεί και να απολαύσει όσα περισσότερα προλάβει μέχρι να τελειώσει η πολύ σύντομη ζωή του.

Το περιστατικό συγκίνησε ολόκληρη την μικρή πόλη στην οποία ζούσαν οι γονείς του μικρού Μπρόντι, η οποία αποφάσισε να γιορτάσει πρόωρα τα Χριστούγεννα, προκειμένου να δώσει στον μικρό την ευκαιρία να προλάβει να ζήσει αυτές τις στιγμές.

Έτσι, τα σπίτια της μικρής πόλης στολίστηκαν με φωτάκια και άρχισαν να καταφθάνουν στον μικρό Μπρόντι κάρτες με δώρα, ενώ κάθε δέντρο της γειτονιάς του μικρού στολίστηκε με ξεχωριστή φροντίδα. 

Οργανώθηκαν καθημερινές εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων, ανεξαιρέτως ηλικίας. Οι καθημερινές επισκέψεις από φίλους, συγγενείς αλλά και αγνώστους, έβαλαν τον μικρό για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία της μικρής πόλης να γιορτάσει τα Χριστούγεννα νωρίτερα για να προσφέρει χαρά σε ένα μικρό παιδί με ελάχιστους μήνες ζωής, πήρε τεράστιες διαστάσεις και άρχισε να μεταδίδεται από μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας. 

Χιλιάδες μηνύματα αγάπης και ευχών μέσω διαδικτύου ή ταχυδρομείου άρχισαν να καταφθάνουν στον μικρό από ολόκληρο τον κόσμο. 

Οι γονείς του, συγκινημένοι από το πρωτοφανές κύμα συμπάθειας και συμπαράστασης, ευχαριστούσαν τον κόσμο διαβεβαιώνοντας για την απέραντη ευτυχία του μικρού τις τελευταίες του μέρες.

Ο Μπράντι ανοίγει τα δώρα και τις κάρτες που παίρνει με ένα μεγάλο χαμόγελο που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν βλέπει από το παράθυρο τα φωτεινά λαμπάκια στις στολισμένες πόρτες της γειτονιάς του.

Το χαμόγελο του μικρού έσβησε, όπως πρόβλεψαν οι γιατροί, μετά τα πρόωρα Χριστούγεννα του έζησε…

Για την αντιγραφή:

Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου