Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ KFOR ΑΠΟΨΕ. Σ΄ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.

ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ
ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ.  ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΒΟΥΤΣΙΤΣ!


Ολοταχώς προς σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο. Τελεσίγραφο να διαλύσουν οι Σέρβοι τα οδοφράγματα σήμερα αλλιώς θα γίνει επιχείρηση από ειδικές δυνάμεις Κοσοβάρων. 

Σ΄ετοιμότητα ο σέρβικος στρατός. Πολεμική ρητορική. Η Πρίστινα θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς.

Η Gashi Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου καλεί σε πογκρόμ, προσβάλλει τους Σέρβους και τον Πρόεδρο Βούτσιτς.

”Ο Σκίγε; και ο εγκληματίας Βούτσιτς ξέχασαν τη Θύελλα. Να υπενθυμίσουμε ότι μπορεί εύκολα να επαναληφθεί και στην αλβανική έκδοση. Ο Βούτσιτς δεν έμαθε τίποτα από το πνευματικό του αφεντικό Μιλόσεβιτς – έγραψε η Γκάσι.

Οι αρχές της Πρίστινα έδωσαν προθεσμία για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων το αργότερο απόψε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη συνεδρία του λεγόμενου «Συμβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου». Η αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε να απομακρύνει τα οδοφράγματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας.


Ο Κούρτι ετοιμάζεται να στείλει στη δράση ειδικές δυνάμεις οπλισμένες μέχρι τα δόντια. Υποτίθεται ότι η EULEX και η KFOR θα πραγματοποιήσουν πραγματικά ολόκληρη την επιχείρηση προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Μετά τις τελευταίες απειλές του Aljbin Kurti ότι θα επιτεθεί στους Σέρβους στα οδοφράγματα με όλα τα διαθέσιμα μέσα το βράδυ, ο πρόεδρος Aleksamdar Vučić συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 7:00 μ.μ.


Από τη συνεδρίαση του «Συμβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου», διέρρευσε ότι ο Albin Kurti ενημέρωσε τις χώρες του Quinte (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία) ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου θα ξεκινήσουν την καθιέρωση της συνταγματικής τάξης το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου απόψε.
Goran Rakić: «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, ο Aljbin Kurti θα στείλει απόψε ένοπλες μονάδες ROSA και άλλες μονάδες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου για να διώξουν τον σερβικό λαό και να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση». Σύμφωνα με μη επαληθευμένες προς το παρόν πληροφορίες, ο Σερβικός Στρατός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα!
Στο οδόφραγμα στη Sočanica (Leposavić), κόσμος συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο παρά τη βροχή και την ανακοίνωση για τη χρήση βίας από την ειδική αστυνομία της ROSU.

Ona Lungescu, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ: «Η KFOR είναι πλήρως προετοιμασμένη και έτοιμη να εκτελέσει την εντολή που έλαβε στο Κοσσυφοπέδιο».

Η Λουνγκέσκου πρόσθεσε ότι απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να αποφύγουν τις προκλητικές δραστηριότητες και να συμβάλουν στην ηρεμία και τη σταθερότητα.
Στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο δόθηκε τελεσίγραφο – να διαλύσουν τα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου έως τις 19:00.

Όσον αφορά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων – είναι ενισχυμένα με λεωφορεία. Αρχισε η ομιλία Βούτσιτς.

Όλες οι «επιθέσεις» κατά της EULEX και της KFOR είναι κατασκευασμένες.

Στη θέση που βρίσκονται, οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα επιτίθονταν ποτέ στην EULEX ή στην KFOR.

Η μόνη σύγκρουση που μπορεί να συμβεί είναι μια σύγκρουση με τις λεγόμενες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου