Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΡΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...

ΜΑΝΗ ΘΕΚΕΛ ΦΑΡΕΣ


Του Θ. Παναγόπουλου*

Το 587- 586 π.Χ. ο βασιλιάς της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορ διέλυσε το Ιουδαϊκό κράτος, αιχμαλώτισε και διασκόρπισε στον κόσμο τους Ιουδαίους, κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ και τον Ναό του Σολομώντα και αφήρεσε τα ιερά σκεύη του.

Σήμερα, Νέα Βαβυλώνα είναι η Ευρω-παϊκή Ένωση, μια τεράστια κερδοσκοπική εταιρία τοκο-γλύφων. Ιουδαίοι είναι οι Έλληνες. Ναβουχοδονόσορας, είναι το Κτήνος των Αγορών. Χρηματοδότες του Κτήνους, συνδαιτυμόνες και συμποσιαστές, τα μέλη της Δικτατορίας του Χρήματος, οι τραπεζίτες – βαμπίρ, τα πιράνχας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

Με δυό λέξεις Ναβουχοδονόσορας είναι, μια ανεξέλεγκτη, πίσω από τα κράτη, Εταιρία Οικονομικών Δολοφόνων και όχι μόνον. Και τα θύματα εμείς και κάποιοι άλλοι λαοί.

Φυσικά δεν μας υποχρέωσε κανείς να γίνουμε μέλος αυτής της εταιρίας. Γιατί τελικά αποδεικνύεται, ότι δεν πρόκειται, ούτε για πολιτική ένωση, ούτε για οικονομική ένωση, ούτε για συμμαχία, συνεργασία, συμπαράσταση, φιλία, αλλά για μια καθαρώς Λεόντιο Εταιρία, η οποία μας ξεγέλασε, μας εξαπάτησε, μας λήστεψε και μας ληστεύει ακόμη και τελευταία ζητάει να μας πάρει και το κεφάλι.

Ξεκινήσαμε την ένταξή μας σ΄ αυτήν, με χαρές και πανηγύρια, χαμόγελα και υποσχέσεις, άδεια ασκιά και κούφια καρύδια, που λέει και ο Μακρυγιάννης. Έβαλαν μπροστά το καρότο. Το μαστίγιο το είχαν κρυμμένο, πίσω από την πλάτη και το τσεκούρι, έτοιμο στην αποθήκη. "Μην ανησυχείτε. Τέλος η εθνική σας ανασφάλεια. 

Θα κατοχυρώσετε τα κυριαρχικά σας δικαιώματα, την εδαφική σας ακεραιότητα. Θα ανεβάσετε το βιοτικό σας επίπεδο. Θα εξασφαλίσετε τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά σας δικαιώματα. 

Θα αποκτήσετε καλύτερες εν γένει συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, παιδείας, υγείας, κοινωνικής περίθαλψης, φορολογικής και όχι μόνο δικαιοσύνης και εκατοντάδες άλλα "θα". Αλλά χρειάζονται και εκ μέρους σας, ασήμαντες υποχωρήσεις, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην επίτευξη αυτού του ωφέλιμου, για σας στόχου".

-Τι θέλετε λοιπόν να κάνουμε; "Να περιορίσετε την παραγωγή σας. Λιγότερα αγροτικά προϊόντα. Λιγότερο στάρι, καπνό, βαμβάκι, ζάχαρη, πορτοκάλια, μήλα, ...μπρόκολα! Λιγότερα κτηνοτροφικά προϊόντα, γάλα, τυρί... Λιγότερο ψωμί, κρέας, κρασί. Βαθύ κούρεμα σε όλα! 

Και τι θα τρώμε; "Μην ανησυχείτε. Θα αγοράζετε, στάρι από την Ρωσία, κρέατα από την Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία, γάλα από την Ολλανδία, τυριά από την Ιρλανδία, ζάχαρη από την Τσεχία σκόρδα από την Κίνα, κρεμμύδια από την Τουρκία, πατάτες από την Αίγυπτο, πορτοκάλια από το Μαρόκο" και πάει λέγοντας.

- "Τίποτα δεν θα σας λείπει, όλες οι αγορές θα είναι ανοιχτές για χάρη σας".

- Ναι, αλλά πως θα πληρώνουμε όλες αυτές τις εισαγωγές, χωρίς εξαγωγές;"

-"Και πάλι, μην ανησυχείτε. Εμείς θα σας δώσουμε τα λεφτά. Εσείς την υγειά σας νάχετε και όποτε μπορείτε, μας τα ξεπληρώνετε. Αλίμονο! Φίλοι, εταίροι, σύντροφοι είμαστε. Όλοι αποβλέπουμε στον κοινό στόχο. Στον νέο οικονομικό, πολιτιστικό Διαφωτισμό. Στο κοινό καλό των λαών μας. 

Αλλά, και κάτι ακόμα. Για το δικό σας καλό και την δική σας ασφάλεια, επιτρέπεται να αγοράζετε, χωρίς περιορισμούς, ντιρεκτίβες , κανονισμούς, πάντοτε από εμάς, όπλα, κανόνια, τανκς, αεροπλάνα, πλοία, πυραύλους και ότι άλλο επιθυμεί η ψυχή σας. Με το αζημίωτο φυσικά και σε καλές τιμές.

Είπαμε, είναι τα λόγια, των απανταχού της γης, παντός χρόνου και καιρού, απατεώνων και τοκογλύφων. Τσίμπησαν το δόλωμα οι Έλληνες, υπέγραψαν και συνεχίζουν να υπογράφουν ακόμα, οι δειλοί, άβουλοι, αδιάβαστοι πληρεξούσιοί μας, τις συνθήκες, τις συμφωνίες και τα μνημόνια, με τα οποία μας πέρασαν χειροπέδες και αλυσίδες τα πόδια - το συνηθίζουν αυτό, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί- και σήμερα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. 

Το "Μεγάλο Καρότο", αποδείχτηκε ένα "Μεγάλο Ψέμα". Τίποτα απ’ ότι μας υποσχέθηκαν δεν πραγματοποιήθηκε. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ήρθε ξαφνικά, η ώρα του παραφουσκωμένου λογαριασμού και πίσω από τον σερβιτόρο, ο βασανιστής με το μαστίγιο, ο εκτελεστής με το τσεκούρι. 

Ο δικαστικός επιμελητής , με τον χωροφύλακα. Αρχίζει η καταγραφή. Όλα κατάσχονται, καταγράφονται, εκποιούνται. Κινητά και ακίνητα, οτιδήποτε έχει αξία και τιμή. Σπίτια και οικόπεδα, χρυσαφικά και ασημικά, πουγκιά και πορτοφόλια. 

Λιμάνια, αεροδρόμια, ποτάμια, λίμνες, πηγάδια, βρύσες, νησιά, επίγειος και υπόγειος πλούτος, οικοδομές και υποδομές. Τίποτα δεν εξαιρείται της κατάσχεσης, όπως προβλέπεται στο κοινό δίκαιο. Μας ξεγυμνώνουν εντελώς. 

Μας παίρνουν και τα σώβρακα και μας πετάνε στον δρόμο γυμνούς ,άστεγους, πεινασμένους , άρρωστους, γιατί "μαζί {λένε} τα φάγαμε" Μόνο, που δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγαν όλοι εκείνοι που παρακάθονταν στο τραπέζι, που έκανε παρακάτω, ο Ναβουχοδονόσορας. 

Αυτοί και μόνο αυτοί, τα έφαγαν και σε μας στείλανε να πληρώσουμε το λογαριασμό. Και όχι μόνο δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε, αλλά δεν έχουμε πλέον στέγη, φαγητό, γιατρό, φάρμακα, περίθαλψη, εργασία, προστασία , μισθό, σύνταξη, κουράγιο, ελπίδα. 

Πάνω από όλους εμάς, βρίσκεται, η "σωτηρία " των δανειστών " η σωτηρία " των τραπεζών. Για την σωτηρία των πολιτών κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δειλοί, μοιραίοι, κι΄ άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα!

Το θάμα όμως έγινε σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη χώρα. Στην αρχαία Βαβυλώνα. Μεθυσμένος από την αιχμαλωσία και την διασπορά του εβραϊκού λαού, ο βασιλιάς, έχει προσκαλέσει σε δείπνο χίλιους παρα-κεντέδες της βασιλείας του. 

Κολλητούς και... ακλόνητους, κουμπάρους, φίλους, αξιωματούχους, νταβατζήδες, λωποδύτες, οφσορφορίτες, τραπεζίτες, μαυραγορίτες, ολιγάρχες, χρηματιστές, φεουδάρχες, γυρολόγους , μιζαδόρους, πιτσαδόρους, όλους τους κοτσαμπάσηδες του βασιλείου του. 

Και ενώ το γλέντι είχε φουντώσει για τα καλά, διέταξε ο βασιλιάς να φέρουν στο τραπέζι, για να πιουν κρασί μ’ αυτά, τα δισκοπότηρα του Ναού της Ιερουσαλήμ τα ιερά. Έτσι και έγινε. 

Μα ξαφνικά απέναντι από το βασιλιά φάνηκε ένα χέρι, να γράφει στον τοίχο καθαρά : " Μενέ, Θεκέλ, Φαρές ". Κόπηκαν τα γόνατα του βασιλιά. Κάλεσε όλους τους μάγους της Βαβυλώνας, της Περσίας , της Συρίας, να του εξηγήσουν την γραφή. Κανείς τους όμως δεν ήξερε τι σήμαινε αυτή. 

Βρέθηκε όμως, στην Αυλή, ένας νεαρός, { τότε εξόριστος – και τώρα άγιος -} Ιουδαίος, ονόματι Δανιήλ και ερμήνευσε την ακατανόητη γραφή, που σημαίνει : * " Μετρήθηκες, ζυγίστηκες, η βασιλεία σου τελειώνει...." !

“Την αυτή νύχτα εφονεύθη ο βασιλεύς και ο Δαρείος ο Μήδος έλαβε την βασιλείαν”. Αυτά δεν είναι παραμύθια, είναι του Θεού η αλήθεια.. {Π.Δ. Δανιήλ, κεφ. Ε.1-31}.

Αλλά που είναι σήμερα ο Έλληνας Κύρος , που θα απελευθερώσει την Ελλάδα, από την κατοχή της Νέας Βαβυλώνας, της κατά την Αποκάλυψη του Ιωάννη, "μεγάλης μητέρας των πορνών και των βδελυγμάτων της γής;” {κεφ. ΙΖ.’ 5}.

Ποιό χέρι θα γράψει στο μέτωπο της σημερινής Βαβυ-λώνας " Μανή, Θεκέλ, Φαρές;".

* Ο Θόδωρος Παναγόπουλος είναι τ. δικαστής



2 σχόλια:

  1. ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΡΘΡΟ ΑΞΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ,ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε.
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΒΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΡΗΤΟ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ,Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ .ΔΟΞΑ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩ ΤΡΙΑΔΙ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ”, Έξοδος, Κεφ 32, στ 27: Είπε προς αυτούς Ο Μωϋσής· “ τάδε λέγει Κυριος ο Θεός Ισραήλ : Ζωστείτε ο καθένας σας και τοποθετήστε τη ρομφαία σας στον μηρό, διέλθετε και επανέλθετε από την μία είσοδο του στρατοπέδου μέχρι της άλλης, περάστε δια μέσου του στρατοπέδου και σκοτώστε…καθένας τον αδελφόν του, τον φίλον του, τον συγγενή του”. Οι Λευίτες έκαμαν, όπως τους διέταξεν ο Μωϋσής, και σκοτώθηκαν κατά την ημέραν εκείνην τρεις χιλιάδες άνδρες……καλα ρε φιλε Ρωμανέ δεν βρήκαν άλλους και σκότωσαν τους ίδιους τους συγγενείς τους…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή