Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ...


Η ΕΛΒΕΤΙΑ EΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ EΝΔΕΧΟΜΕΝΟ MΕΡΙΚΗΣ AΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ XΡΗΣΗΣ HΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OΧΗΜΑΤΩΝ



Από eugyppius 
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Αποδεικνύεται ότι μπορείς να έχεις αυτοκίνητα με μπαταρίες ή μπορείς να έχεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δεν μπορείς να έχεις και τα δύο.

Η Ελβετική Συνομοσπονδία εισάγει συνήθως ηλεκτρική ενέργεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία για να κρατήσει τα φώτα αναμμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά φέτος καμία από τις δύο χώρες δεν έχει καθόλου ενέργεια να διαθέσει.

Πολλά γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια είναι εκτός λειτουργίας μετά από χρόνια αναβολής της συντήρησης, ενώ στη Γερμανία υποφέρουμε από μια υπερπληθώρα αδρανών ανεμογεννητριών και μια (αυτοεπιβαλλόμενη) έλλειψη φυσικού αερίου.

Ως εκ τούτου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας δημοσίευσε σχέδιο νόμου, το οποίο περιγράφει τέσσερις βαθμίδες κλιμακούμενων μέτρων για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και την αποτροπή πιθανών διακοπών ρεύματος.

Η πρώτη προβλέπει πολλούς περιορισμούς θερμοκρασίας για πράγματα όπως τα ψυγεία και τα πλυντήρια ρούχων.

Η δεύτερη περιλαμβάνει πιο ασυνήθιστους κανόνες, όπως η απαίτηση η θέρμανση σε κλαμπ και ντισκοτέκ "να ρυθμίζεται στο χαμηλότερο επίπεδο ή να απενεργοποιείται εντελώς" και ότι "οι υπηρεσίες streaming ... περιορίζουν την ανάλυση του περιεχομένου τους σε τυπική ευκρίνεια".

Η τρίτη προβλέπει τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, την απαγόρευση της χρήσης των συσκευών αναπαραγωγής Blue Ray και των υπολογιστών παιχνιδιών, καθώς και τον περιορισμό της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα πρέπει να οδηγούνται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μια τέταρτη και τελευταία βαθμίδα επιβάλλει το κλείσιμο των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, των καζίνο, των κινηματογράφων, του θεάτρου και της όπερας.

Πολλοί από αυτούς τους κανόνες φαίνονται ανεφάρμοστοι, αλλά το ίδιο έλεγαν και για τους περιορισμούς κοινωνικής επαφής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος μπορεί πραγματικά να σας εμποδίσει να συναναστρέφεστε με ανθρώπους στο ίδιο σας το σπίτι, αν το θέλει, ειδικά όταν δεν λείπουν οι αδιάκριτοι γείτονες που είναι πρόθυμοι να σας καρφώσουν.

Η σκοπιμότητα δεν είναι το ζητούμενο, όμως. Είναι η οπτική εδώ που είναι η πιο εκπληκτική.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία οι πολιτικοί έχουν επιδοτήσει σε μεγάλο βαθμό ως μία από τις κύριες πολιτικές τους απαντήσεις στην "κλιματική αλλαγή", μόλις τώρα συγκρούονται με το άλλο μεγάλο σκέλος της πράσινης ατζέντας, δηλαδή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν μπορείτε να οδηγείτε τους πάντες σε όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα οργανώνετε μια ενεργειακή μετάβαση προς τον άνεμο (που δεν φυσάει σχεδόν καθόλου στη Γερμανία, εκτός από το βορρά) και την ηλιακή ενέργεια (που δεν παράγει καμία ουσιαστική ενέργεια στα βάθη του χειμώνα της Κεντρικής Ευρώπης).

Το φυσικό αέριο από τη Ρωσία ήταν το μαγικό συστατικό που κράτησε όλη την παρωδία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εξέλιξη, και αυτό μας τελείωσε τώρα.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να καλυφθεί η αποτυχία- ούτε καν τα φιλικά προς τους πράσινους γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάποια δικαιολογία ή οπτική γωνία μηνυμάτων εδώ.




***







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου