Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΑ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΑΚΟΥΣΤΕ, Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 



Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,

Κάνετε ό,τι μπορείτε, και ορθώς, για να αποφύγετε αναμέτρηση, σύγκρουση, πόλεμο με τη «φίλη γείτονα» Τουρκία. Την Κατακτήτρια «φίλη» της Κύπρου. Τη διεκδικήτρια «γείτονα» του Αιγαίου και της Θράκης. 

Αυτήν την κατευναστική πολιτική, ο Τούρκος την μεταφράζει πάγια ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ… Με ένα πρόσφατο χαμόγελό του προς την Ευρώπη, ο Τούρκος αποτελείωσε τις περιβόητες ΚΥΡΩΣΕΙΣ, με τις οποίες τρεφόταν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Λαός για χρόνια… 

Και αύριο που η Ουάσιγκτον θα θωπεύει την Τουρκία, για την επάνοδό της στις αγκάλες του ΝΑΤΟ, θα αρθούν και οι αμερικανικές κυρώσεις… Κυρώσεις οι οποίες απεφασίσθησαν όχι, βεβαίως, για τις Διεθνείς Παρανομίες του Τούρκου και για τις απειλές κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400!..

κ. Πρωθυπουργέ,

Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός με Δημοψήφισμα το 2004 απέρριψε το Σχέδιο Ανάν. Το Σχέδιο Ανάν ήταν το κέλυφος των δύο Κρατών υπό την απάτη του τίτλου «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

 Οι Τούρκοι (και τότε και σήμερα) όταν χρησιμοποιούν αυτόν το όρο εννοούν, το διακηρύττουν και δεν το κρύβουν, 2 Κράτη. Το ίδιο καθόριζαν το 1956, την εποχή των περιβόητων Στρατηγικών Εκθέσεων του Νιχάτ Ερίμ (πρέπει να τις μελετήσετε σε βάθος…). 

Τώρα λέγουν πιο καθαρά στο τραπέζι της Πενταμερούς, ότι θέλουν δύο Κράτη. Δεν είναι δύο Κράτη που θέλουν. Θέλουν ολόκληρη την Κύπρο. Όπως ακριβώς θέλουν το μισό Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη. Θα τα πάρουν αν δεν υπάρχει ΔΥΝΑΜΗ αντίστασης πειστική. Και δύναμη για επιβολή της ειρήνης, σημαίνει πλήρη ετοιμασία και ετοιμότητα για νικηφόρο αποτροπή πολέμου.

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,

Πρέπει όταν μιλάτε με την Τουρκία να μιλάτε με αξιόπιστη και αλάνθαστη αξιολόγηση τού ποιος είναι ο συνομιλητής σας. Και ποιες οι δυνατότητές του. Δυστυχώς, ούτε παλαιότερα ο πατέρας σας, ούτε σήμερα εσείς αντιληφθήκατε τους Επεκτατικούς Σχεδιασμούς της Τουρκίας. 

Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο στόχος της Τουρκίας στην Κύπρο. Η κατάληψη του μισού τουλάχιστον Αιγαίου είναι ο στόχος της Τουρκίας στην Ελλάδα. 

Και δεν τελειώνει με αυτούς τους στόχους… Η μόνη αποτρεπτική δυνατότης είναι η Στρατιωτική αποτελεσματική Δύναμη. Αυτόνομη και Αυτοδύναμη. Όχι φραστικές «Συμμαχίες» και εντεύθεν μοιραίες αυταπάτες. Όχι πλάνες και ψευδαισθήσεις, ότι την κρίσιμη ώρα κάποιοι θα βρεθούν ή θα σπεύσουν να βοηθήσουν την Ελλάδα… 

Η Τουρκία πρέπει να είναι βέβαιη ότι, αν συνεχίσει τις προκλήσεις, θα της κοπούν χέρια και πόδια από την Ελλάδα. Άλλως πως να ετοιμάζεστε, κ. Μητσοτάκη, και εσείς και εμείς, να υποστούμε νέες Συμφορές. Χειρότερες, ίσως, αυτών του 1922 στη Σμύρνη και του 1974 στην Κύπρο…

κ. Πρωθυπουργέ,

Αντιλαμβάνεσθε γιατί ο Ερντογάν σάς ζήτησε να μην υπάρχουν Μεσολαβητές στις συναντήσεις σας. Αντιλαμβάνεσθε ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε την Ευρώπη ούτε τον Λευκό Οίκο θέλει να επεμβαίνουν και να μιλούν για αρχές, αξίες και δίκαια. Ο Τούρκος σε θέλει μόνο και αδύναμο. Μόνο, χωρίς αποτρεπτική στρατιωτική ΔΥΝΑΜΗ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Διπλωματική και Συμμαχική δύναμη. Σε θέλει, κυρίως, απαγκιστρωμένο από την Κύπρο και το Κυπριακό. Θέλει να πάρει

όσα διεκδικεί στο Αιγαίο και στη Θράκη. Στην Κύπρο πήρε και παίρνει χωρίς επέμβαση της Εγγυήτριας και Μητέρας των Ελλήνων στην Κύπρο. Ως να μην υπάρχει Τουρκοκατακτημένη Κύπρος. Ούτε αναφορά στη λέξη Κύπρος και Τουρκοκρατούμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτε αναφορά στην Τουρκική Εισβολή του 1974.

 Ούτε μια αναφορά στο ότι η Κύπρος πρέπει να απελευθερωθεί από την Τουρκία. Η Κατακτημένη Κύπρος είναι εκτός των εθνικών προβλημάτων της Ελλάδος; Δεν είναι το κύριο μέρος των διαφορών της με την Τουρκία; Δεν είναι στο τραπέζι της «θετικής ατζέντας» σας με τον Ερντογάν;

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,

Οι καιροί που έρχονται, είναι υπερβολικά δύσκολοι. Πόσο τραγικοί θα αποδειχθούν για την Ελλάδα και την Κύπρο, θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά θα υπολογίζει η Τουρκία τον πολιτικό σας λόγο και τη στρατιωτική δύναμη που θα στηρίζει αυτόν τον λόγο. 

Αν κρίνει ότι η κατευναστική αντίδραση είναι η μόνη δύναμή σας (μέχρι τώρα έτσι σας βαθμολογεί, και εσάς και την Ευρώπη), τότε ο Λαός πρέπει να θυμηθεί ότι το 1922 ήλθε η Εθνική Καταστροφή στη Μικρά Ασία και το 1974 κατέφθασε στην Κύπρο.

 Η επόμενη καταστροφή (αν αφεθεί να έλθει) θα είναι γενική Εθνική Κόλαση. Από τον Έβρο και τη Θράκη, μέχρι την Κύπρο. Και δεν θα την αποτρέψουν τα φτηνά αλληλολιβανίσματά σας, με τον εθνικοπολιτικά ερειπωμένο Κύπριο Πρόεδρο. 

Ο Ερντογάν θα έλθει στην Κύπρο την επέτειο της Τουρκικής Εισβολής. Θα επιφέρει ιδιάζουσα ταπείνωση και πρόσθετο εξευτελισμό και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Πώς θα αντιδράσετε στη νέα Τουρκική επεκτατική εισβολή; Τι θα πείτε ως Μητέρα και τι θα πράξετε ως Εγγυήτρια της Κύπρου; Πρέπει κάτι σημαντικό να πείτε και κάτι πιο σημαντικό να πράξετε…

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ



1 σχόλιο:

  1. Παρα πολλές φορές έχουν γραφεί τα αυτονόητα. Έχουν καταναλωθεί ποσότητες χαρτιών,μελανης και φαιάς ουσίας. "Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν'. ΟΨΌΜΕΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή