Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ


ΟΙ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗ




Του Παναγιώτη Λιάκου

Η πραγματικότητα έρχεται φορτσάτη βαστώντας ρόπαλο και κάνει κομματάκια τις λεκτικές κολοκύθες που μας σερβίρουν οι «ειδήμονες».

Στις 28 Μαρτίου, λίγες ημέρες προτού ανοίξει η λιανική με τη μέθοδο click-away και click-in-shop (άνοιξε στις 5 Απριλίου), ο πολυδιαφημισμένος δρ Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, εμφανίστηκε στο κανάλι Οpen και προφήτευσε εξελίξεις τύπου Μπέργκαμο: «Αν γίνει μικρό άνοιγμα τώρα, θα έχουμε σε μία εβδομάδα μια εκτίναξη των κρουσμάτων, που δεν θα μπορεί να τη μαζέψει κανένας, θα έχουμε μια καινούργια Θεσσαλονίκη ή, χειρότερα, θα έχουμε Μπέργκαμο, θα έχουμε μια καινούργια Πορτογαλία.

[…] Τα μέτρα δουλεύουν, μην ακούτε αυτά που λένε […] Τα υπόλοιπα είναι φαιδρά, εξωπραγματικά και εξωεπιστημονικά. Πρέπει να δεχόμαστε ότι δεν έχουμε την τέλεια λύση, έχουμε το κακό και το χειρότερο. […] Η καλύτερη από τις κακές λύσεις είναι να εντατικοποιήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα».

Στις 25 Απριλίου, λίγες μέρες πριν από την άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης (άνοιξε στις 3 Μαΐου) ο δρ Παυλάκης έλεγε στο Mega: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει για πάντα κλειστή, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. 

Το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς, μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και τα ανοίγουμε όλα με 3.000-4.000 κρούσματα καθημερινά και με γεμάτα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους. […] 

Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Στο Ισραήλ πέρυσι έλεγαν τα ίδια, και είχαν το καλοκαίρι ένα τεράστιο κύμα με πολλούς θανάτους. […] Συζητάμε για μερικές ημέρες διακοπών, τη στιγμή που οικογένειες θάβουν τους δικούς τους. Θέλουμε να γίνονται κηδείες σε κάθε χωριό;»

Τελικά, Μπέργκαμο δεν γίναμε. Ούτε τα χωριά γέμισαν με κάσες. Και ανοίξαμε και βλέπουμε τα κρούσματα και τους αριθμούς των θανάτων να μειώνονται. 

Αν μέναμε κλειστοί, ακούγοντας τον κ. Παυλάκη, η οικονομία θα είχε ολότελα καταστραφεί, η ψυχολογική κατάσταση των πολιτών θα ήταν στο ναδίρ και οι μόνοι ευνοημένοι θα ήταν οι μέτοχοι των φαρμακευτικών που φτιάχνουν ψυχοφάρμακα και οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Αλήθεια, γιατί δεν καλεί κάποιος εκπομπάρχης τον κ. Παυλάκη να τον ρωτήσει για τις «προφητείες» του;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου