Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ     Γράφει και κοινοποιεί ο Γεωκών
      


Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια θέλει δύναμη….

Οι εξουσιαστές και οι σκοταδιστές, υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση

Προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες, πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντας τες, να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό.

Ξέρουν ότι η σύνδεση αυτών των δύο δυνάμεων είναι το ισχυρότερο εμπόδιο για την υλοποίηση των υποχθόνιων σχεδίων τους, Ξέρουν ότι αν οι λαοί γαντζωθούν πάνω σ’ αυτά, θα είναι αδύνατο να εφαρμόσουν την Νέα Τάξη πραγμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος πού αποκρύπτονται οι προφητείες των Αρχαίων Ελλήνων οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για την έλευση του Χριστού…

Σχόλιο του  Γεωκών: Δυστυχώς αυτό το παιγνίδι, άθελα τους, το παίζουν και χριστιανοί που φοβούνται να ασχοληθούν με το θέμα….

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362)-βιβλίο πού το σύστημα το αποδέχεται-περιέχεται μία προφητεία…
 “Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. 

Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. 

Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει .

Στο έργο “Προμηθεύς Δεσμώτης” του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την παρθένο `Ιώ και τον Θεό(στ.772,834,848) θα είναι δηλαδή υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμή τους(908,920).

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα: “ Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον” (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18{31α}).

 Στο Άγιο Όρος υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας-της ιέρειας του Απόλλωνα- για την έλευση του Χριστού π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία “Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον” πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρείου αναφέρονται τα εξής:

“ Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ώς Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών.

 Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ώς κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα” Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία ανατριχιαστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του 

“ Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ό οποίος είναι φως τριλαμπές . Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε ή Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τά πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά.

Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν” 

Οί παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλλα χειρόγραφα πού βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους η αλλού(π.χ Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας” του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.

Το 305 η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική. Ό τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια . 

Στο διάλογο που ακολούθησε, αυτή η πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε-μεταξύ άλλων- και τις προφητείες της Σίβυλλας . 

Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη “σκέψη” , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους: Δεν θα μπορούσε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας, διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. 

Όμως, όχι μόνο δεν την κατηγόρησε κανείς για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχτηκαν την λεκτική τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με τη θέληση τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει.

Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει την αδιάσειστη αλήθεια ότι τα προφητικά αυτά λόγια βγήκαν από το στόμα της Σίβυλλας . 

Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται μια άλλη προφητεία της Σίβυλλας “ Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας .

 Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής” . Βλέπουμε λοιπόν ότι η Θεία Πρόνοια μέσω του “σπερματικού λόγου” (όπως τον ονόμασαν οι Πατέρες της Εκκλησίας) φώτισε κάποιους Έλληνες της Αρχαιότητας και έτσι άφησαν εκατοντάδες χρόνια πρίν τον Χριστό προφητείες για την έλευσή Του.

Οι προφητείες των αρχαίων Ελλήνων δίνουν λεπτομερέστατα στοιχεία για τον Χριστό (γέννηση Του από την Παρθένο Μαρία, θεανθρώπινη φύση Του, θαύματα Του, Σταύρωση, Κάθοδος στον Άδη και Ανάσταση Του, τρείς υποστάσεις του Θεού…

Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο μεγάλος μας εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας μ.Χ), ο οποίος στο έργο του Στρωματείς (5,13) δηλώνει απερίφραστα: “ Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τόν Σωτήρα ημών” δηλαδή “ δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ό Σωτήρας μας”.

Και μόνο αυτές οι λίγες προφητείες πού αναφέρθηκαν (σε σχέση με το πλήθος που υπάρχει αλλά βρίσκεται κρυμμένο εδώ και αιώνες) αρκούν να καταρρίψουν την γελοιότητα εκείνη που δυστυχώς παρασέρνει πολλούς και πού ψευδώς κηρύττει ότι ό Χριστιανισμός είναι ένα εβραϊκό κατασκεύασμα……..

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός είναι η αληθινή θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γης …ό Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων…και άρχισε να απομακρύνεται από τα Εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη γή. 

Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

 Προσπαθούσαν να αποδεσμευτούν από την δυναστεία των θεών και να πλησιάσουν τον ένα και αληθινό Θεό.

Αποδεικνύεται πώς περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες . Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: “ Ελήλυθεν η ώρα ‘ινα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου” (Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή “έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου(=ο Χριστός) Και έτσι έγινε…

Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε άπ’ την πρώτη στιγμή ή Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες αλήθειες στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες αυτοκράτορες και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίου την διάδοση του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών .

Επομένως, όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο που ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του “Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν “ τα εξής :

“ Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη(…) Ναι, ό Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας(…) Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών(…) Από καταβολής κόσμου, το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο διά τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός(…) διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητας”.

Χωρίς αμφιβολία , ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία η κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.
11 σχόλια:

 1. Θἀρθῆ μία φορὰ ἕνας ψευτοπροφήτης· μὴ τὸν πιστέψετε καὶ μὴ τὸν χαρῆτε. Πάλι θὰ φύγη καὶ δὲν θὰ μεταγυρίση.

  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θέμα είναι απλό.
  Αν ήταν Ελληνας θα φανερωθει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παιδιά μην αγχώνεστε, το κείμενο δεν είναι δικό μου ούτε και αυτά που γράφω τώρα
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ……. Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙOΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ.
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ…. ‘’πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ. Εις αυτόν λοιπόν συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι φιλόσοφοι των Ελλήνων, δια να τον ρωτήσουν σχετικώς με τον ναόν, και δια την προφητεία, και την θεοσέβεια, των οποίων τα ονόματα αυτά θα αναφέρουμε. Πρώτος ο Τίτων, δεύτερος ο Βίας, τρίτος ο Σόλων, τέταρτος ο Χείλων, πέμπτος ο Θουκυδίδης, εκτός ο Μένανδρος, έβδομος ο Πλάτων. Αυτοί οι επτά φιλόσοφοι είπαν προς τον Απόλλωνα: «Προφήτευσε σε μας προφήτη Απόλλωνα, ποίος ήταν εδώ, τίνος ακόμη είναι ο βωμός αυτός μετά από εσένα;»
  Ο Σόλων είπε: «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα». Ο Χειλών είπε: «Άφθαρτος φύσις του Θεού θα γεννηθεί, εξ αυτού δε ο ίδιος ως ουσία και Λόγος».

  Πηγή: Τα Ευρισκόμενα Πάντα Αγίου Αθανασίου, Παρίσι 1698. Εθνική βιβλιοθήκη Αθηνών, θεολ. 665, σελ. 598, 599.
  Προς αυτούς ο Απόλλων είπε: ……..Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής
  Διότι εγώ θεωρώ ότι είναι ο μέγας ύψιστος βασιλεύς ο τρισυπόστατος εις τον ουρανό. Και ο Λόγος αυτού ως άναρχος Θεός, εις παρθένο κόρη ενσαρκώνεται, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, ή όσο γίνεται ισχυρότερα, όλα θα τα αποκαλύψει εις τον κόσμο, αλιεύοντας τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον ιχθύ από τον βυθό της απιστίας και της αγνοίας, τους οποίους θα προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα του-Μαρία το όνομα αυτής. Αυτά προφητεύοντας είπε ο Απόλλων.
  Ο Τίτων είπε: «Θα έλθει αυτή η οποία θα υψώσει προς χάριν μας το ουράνιο παιδίο του Θεού και Πατρός- η παρθένος κόρη κυοφορεί».
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, αυτά που διαβάσαμε πριν, ότι Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙOΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ…. Γιατί δεν τα πιστεύετε, γιατί τα αμφισβητείται Γιατί δεν τα μαθαίνουμε στα σχολεία μας, γιατί η εκκλησία μας δεν μας τα διδάσκει, ειλικρινά σας μιλώ δώστε μου μια εξήγηση δική σας και όχι τι λένε οι άλλοι…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Historia de Melchisedech
   ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΔΙΑ ΤΙ
   ΕΚΛΗΘΗ Ο ΜΕΛΧΙΣΕ∆ΕΚ «ΑΠΑΤΩΡ, ΑΜΗΤΩΡ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΑΛΟΓΗΤΟΣ.»
   Ἱστορία εἰς τὸν Μελχισεδέκ.


   https://greekdownloads3.files.wordpress.com/2014/08/historia-de-melchisedech.pdf

   Ἐν τῷ καιρῷ ἐκείνῳ ἦν τις βασίλισσα Σαλὴμ, κατὰ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως· ἐγέννησε δὲ τὸν Σαλαάδ.
   Σαλαὰδ δὲ ἐγέννησε Μελχί. Μελχὶ δὲ ἔσχε γυναῖκα κατὰ τὸ ὄνομα αὐτῆς Σαλήμ· ἔτεκε δὲ αὐτῷ δύο υἱοὺς, ἕνα καλούμενον τὸν Μελχὶ, καὶ ἕτερον Μελχισεδέκ.
   Ἦν δὲ ὁ πατὴρ αὐτῶν Ἕλλην, ἄσωτος , θυσίας ἐπιτελῶν τοῖς εἰδώλοις....


   Μέγα Αθανάσιου

   Υ.Γ. κύριε Γεωκών εδώ δεν θα σχλολιάσω εγώ,
   έχω βάλει την πηγή, η οποία δεν αμφισβητείται.

   Η σχέση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα από την Καινή Διαθήκη,
   αλλά εγώ δεν είμαι σε θέση να υποδείξω τα σημεία,
   γιατι πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει και διαβάζει με τον δικό
   του τρόπο.
   θα μπορούσα να γράψω ένα πολύ μεγάλο κείμενο, αλλά θα γράψω μόνο αυτό:
   Η ανάγνωση της Καινής Διαθήκης είναι ζωτικής σημασίας. Θα ξαναγράψω την λέξη: ΖΩΤΙΚΗΣ!!!


   Κωνσταντίνα.   Διαγραφή
 4. Κυρια Κωνσταντινα......
  Ο Σόλων είπε: «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».

  Ο Χειλών είπε: «Άφθαρτος φύσις του Θεού θα γεννηθεί, εξ αυτού δε ο ίδιος ως ουσία και Λόγος».

  Πηγή: Τα Ευρισκόμενα Πάντα Αγίου Αθανασίου, Παρίσι 1698. Εθνική βιβλιοθήκη Αθηνών, θεολ. 665, σελ. 598, 599.

  Ο Θουκυδίδης είπε: «Να σέβεσαι τον Θεό και να κατανοείς. Μην ζητείς (να μάθεις) ποίος είναι, και πώς. Διότι ουδέποτε είναι ανύπαρκτος, ως υπάρχοντα λοιπόν να τον σέβεσαι και να τον αντιλαμβάνεσαι. Διότι είναι άσεβης αυτός ο όποιος θέλει σύμφωνα με τον νουν να εξακριβώσει τον Θεό».

  Ο Μένανδρος είπε: «Ό παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα».

  Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».

  Ο Πλάτων είχε γράψει στο βιβλίο του «Νόμος και Επινομείς»: «Ο δίκαιος χωρίς να έχει αδικήσει θα μαστιγωθεί, θα δαρεί και τέλος θα σταυρωθεί.». Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362)επίσης περιέχεται μία προφητεία: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι ήταν εκ φύσεως αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί.

  Και από τις πολλές πληγές στο πρόσωπό του θα κοκκινίσουν και θα φλογισθούν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε υψηλό ξύλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει» (B, V , 362).

  Ποιος τα προφητεύει αυτά και για Ποιον; Ο Σωκράτης βλέπει και μιλά για τον Πάσχοντα Θεάνθρωπο. Για να συμβουλεύσει και τον Αλκιβιάδη, σε σχετική επερώτησή του, ότι για το πώς πρέπει να προσευχόμαστε και τι να ζητούμε, θα μας το διδάξει Αυτός, που θα μας στείλει ο Θεός! Αυτά προδιαγγέλλει ο Σωκράτης.

  Οι Σίβυλλες,επίσης, που είχαν την ιδιότητα να προφητεύουν το μέλλον χωρίς να τους ζητηθεί και χωρίς να πληρώνονται γι’αυτό, πέφτοντας σε έκσταση όπως οι Πυθίες. Γι’ αυτές πληροφορούμαστε και από τον Σωκράτη στο έργο του Πλάτωνος «Φαίδρος». Στο Άγιον Όρος επίσης υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας για την έλευση του Χριστού. Π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου αναφέρονται τα εξής:

  «Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ως Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ως κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κυρία Κωνσταντίνα αν όλα αυτά δεν σας έχουν προβληματίσει μην ανησυχείς έχω και άλλα να σου στείλω, βέβαια αν είσαι ‘’ στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ‘’ τότε καλά κάνεις να περιμένεις λίγο ακόμα και όλα θα ξεκαθαρίσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   βασικά για το ίδιο πράγμα μιλάμε,
   δεν καταλαβαίνω απο που βγαίνει το συμπέρσμα ότι διαφωνούμε,
   συμπληρωματικά έγραψα για τον Μελχισεδέκ.
   απλά μαλλον το έγραψα σύντομα και μαλλον απότομα.
   ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι
   ο Μελχισεδέκ ήταν Έλληνας βασιλιάς της Ιερουσαλήμ,
   ιερέας του Θεού
   και τον συναντάει ο Αβραμ, και του δίνει το ένα δέκατο
   από τα λάφυρά...

   ειλικρινά δεν κατάλαβαίνω που διαφωνήσαμε

   Κωνσταντίνα

   φιλικά,
   ξεχάσατε τον Αριστοτέλη...

   Διαγραφή

  2. Κωνσταντίνα με συγχωρείς αλλά όπως έγραψες το μήνυμα το είχα παρεξηγήσει, απολογούμαι, και σε ευχαριστώ για τον Αριστοτέλη…….
   Οι Έλληνες είχαν τη Γνώση της ύπαρξης του Τριαδικού Δημιουργού και περίμεναν να έρθει και να ζήσει ανάμεσά μας ο ΥΙΟΣ Του, ο οποίος όταν ήρθε, επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν πει οι μεγάλοι Έλληνες σοφοί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, που μόλις είδε τους Έλληνες ο Χριστός, είπε «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου.» (Κατά Ιωάννην -12,23).
   Ένας Έλληνας που έζησε 25.000 χρόνια περίπου πριν το Χριστό, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, όπως έμεινε γνωστός, έκανε μεγάλες αποκαλύψεις στην εποχή του και προσπάθησε να μιλήσει στους ανθρώπους για τον Ένα Τριαδικό Δημιουργό, που γνώριζε ότι υπάρχει
   Ερμής Τρισμέγιστος ( 25.000 π.χ ) Γένεσις 1.1-3
   3.1-2 Αρχή των όντων ο θεός Εν αρχή εποίησεν ο θεός, και νους και φύση και ύλη… τον ουρανόν και την γην.
   αδιορίστων δε όντων απάντων η δε γη ην αόρατος. και ακατασκευάστων… και ακατασκεύαστος,
   ην γαρ σκότος άπειρον και σκότος επάνω της αβύσσου, και ύδωρ και πνεύμα νοερόν και πνεύμα θεού δυνάμει θεία, όντα εν χάει επεφέρετο επάνω του ύδατος. ανείφθη δε φως άγιον. και ειπεν ο θεός γενηθήτω φως………….…..Η δε γη και το νερό[1] ήταν μπερδεμένα. Είπε (ο θεός) και μονομιάς η σκοτεινή μάζα του χάους άρχισε να διαμορφώνεται, και εφάνη ο ουρανός και ο Ήλιος έλαμψε…….. …..Και είπε, ας πληρωθεί ο ουρανός με όντα και ο αέρας και ο αιθέρας,
   είπε ο Θεός και έγιναν. Κι ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα, κι όταν χώρισε η γη απ’ τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως τα θέλησε ο Νους, ζώα τετράποδα και ερπετά και ένυδρα
   και πετεινά και κάθε ένσπορος σπόρος και χόρτος και άνθη και κάθε είδους χλόη…
   Και έσπερναν το σπέρμα της παλιγγενεσίας και της γένεσης των ανθρώπων και το πλήθος των ανθρώπων νά ‘χουν τη δεσποτεία όλων των κάτω του ουρανού αγαθών,
   Και να αυξηθούν σε αύξηση και να πληθύνουν σε πλήθη…και ο Θεός μόλις έγινε αυτό είπε: Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε σε πλήθος και έκαμε… τις γενέσεις και πληθύνθηκαν κατά γένη τα πάντα…..Αυτά είπε ο θεός και έγιναν. Τελειώνοντας δε αυτά ο θεός απεσύρθη…

   Διαγραφή
 6. Κωνσταντινα ξεχασα τον Αριστοτελη....... διαβασε αυτο....ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

  «Ακάματος φύσις Θεού γεννήσεται ουκ έχουσα αρχήν. Εξ αυτού δε ο πανσθενής ουσιούται Λόγος»

  «Ακατάβλητος φύσις Θεού θα γεννηθεί που δεν έχει αρχήν. Από αυτόν λοιπόν αποκτά ουσία ο παντοδύναμος Λόγος.»

  Υπάρχει στα χειρόγραφα

  α. Σινά 327, φ. 235α.

  β. Vat. Gr. 1198, φ. 66α

  γ. Διονυσίου 281, φ. 103α

  δ. Διονυσίου 167, φ. 151α

  ε. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7

  στ. Ιβήρων 386, φ. 174α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ε ναι αλλά, μου είναι γνωστά αυτά λίγο πολύ,
  θα επιμείνω στο πρώτο σχόλιο μου...
  έχω δώσει και μια πηγή.

  επίσης θα επιμείνω οτι η συνεχής ανάγνωση της
  Καινής Διαθήκης είναι ζωτικής σημασίας
  ιδιαίτερα στις μέρες μας. Αυτό δεν το λέω για σένα προσωπικά
  το λέω για όλους μας.

  καλή συνέχεια
  Κωνσταντίνα


  ΑπάντησηΔιαγραφή