Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ DELTA – ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ


Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η “μετάλλαξη XY” έχει περάσει απο όλα τα τηλεπαράθυρα, όπου τηλε-ειδικοί προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν χωρίς επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία – η βρετανική, η νοτιοαφρικανική, η βραζιλιάνικη και τώρα έχουμε να κάνουμε με την παραλλαγή Δέλτα, την οποία προσπάθησαν να μας πουλήσουν επίσης ως ινδική παραλλαγή, μέχρι την έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας στον ΠΟΥ και στα ΜΜΕ. 

Και πάλι προβάλλεται ως πιο θανατηφόρα, πιο επικίνδυνη για τα παιδιά και ότι άλλο μας έχουν ξαναπεί για όλες τις μεταλλάξεις που…περάσανε και φύγανε.



Οι ιοί μεταλλάσσονται και αλλάζουν. Οι ιοί της γρίπης αλλάζουν τον μηχανισμό πρόσδεσής τους, το χέρι με το οποίο μπορούν να προσκολληθούν σε ένα κύτταρο. 

Οι ιοί Corona δεν το κάνουν αυτό, είναι πάντα η χαρακτηριστική πρωτεΐνη spike που τους κάνει να μοιάζουν με “κορώνα”, την οποία χρησιμοποιούν για να εισβάλουν στα κύτταρα. 

Υπάρχουν αμινοξέα που ανταλλάσσονται ή αποβάλλονται, αλλά δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης αλλαγή.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανοσία σε έναν κορονοϊό προστατεύει επίσης από όλους τους άλλους κορονοϊούς, απλώς αλλάζει πολύ λίγο για να γίνει άγνωστος στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, οι μεταλλάξεις μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν μερικά χαρακτηριστικά. Μια αρχή της βιολογικής εξέλιξης είναι ότι οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν την επιβίωση. 

Στην περίπτωση των ιών, αυτό σημαίνει να βλάπτουν λιγότερο τον ξενιστή και κυρίως να μην τον σκοτώνουν. Οι παραλλαγές των ιών είναι επομένως λιγότερο θανατηφόρες, αλλά συχνά μπορούν να αναπαραχθούν ταχύτερα.

Ο ιρλανδός μηχανικός βιοχημικής τεχνολογίας Ivor Cummins το εξηγεί πολύ όμορφα στο παρακάτω βίντεο στο Twitter. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάλλαξη Delta έχει εκτοπίσει όλες τις άλλες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει ο ίδιος:


Μπορούμε επίσης να το δούμε αυτό από τις καμπύλες του OurWorldInData για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.




Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες των στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου σε άρθρα και κυρίως στα ΜΜΕ που θεωρούμε ότι είναι προφανώς λανθασμένες. Για παράδειγμα, αυτό στην τρέχουσα Τεχνική Ενημέρωση 17:

Στις σελίδες 13 και 14 (πίνακας 4) μπορείτε να βρείτε στοιχεία για την μετάλλαξη Delta. Και αν διαιρέσετε τους θανάτους με τα περιστατικά, προκύπτει θνησιμότητα 0,08% για τους ανεμβολίαστους και 0,69% για τους διπλά εμβολιασμένους.



Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την μετάλλαξη Delta, όπως δεν έχει καμία σχέση με την μετάλλαξη άλφα, βήτα, γάμμα και δεν θα έχει καμία σχέση με τις αναμενόμενες μεταλλάξεις έψιλον έως ωμέγα. 

Η γονιδιακή θεραπεία που πωλείται ως “εμβολιασμός” αποδυναμώνει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα και επομένως το καθιστά πιο ευάλωτο σε νέες λοιμώξεις αντί να το προστατεύει. Υπάρχει ένας αριθμός μακροχρόνιων βλαβών από εμβόλια που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες και θάνατο. 

Αυτές περιλαμβάνουν αυτοάνοσα νοσήματα, θρομβοπενία, ADE και άλλα. Καθώς οι κίνδυνοι των παραλλαγών εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, το φαινόμενο αυτό θα γίνει πιο εμφανές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου