Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΤΙ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;


ΤΟ REQUIEM ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ No2
ΦΙΜΩΤΡΙΑΔΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΟΣΧΩΜΕΝΝΝΝ
 
3 ΒΙΝΤΕΟ

 

Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Με την προ έτους άνοιξιν της φερόμενης "πανδημίας του κορωναϊού" δημοσιεύθηκε εις το παρόν ιστολόγιον το άρθρο μου ΤΟ REQUIEM ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Ένα ολόκληρον έτος είδα ορθοδόξους να προσπαθούν να γίνουν συνειδητοποιημένοι Ορθόδοξοι. (Ορθόδοξος δεν γίνεσαι ΠΟΤΕ, στην προσπάθεια είσαι μέχρις ο Χριστός αν κρίνει κατά Χάριν να σε αξιώσει).

Ένα ολόκληρον έτος είδα κατ'όνομα ορθοδόξους να προβληματίζονται και να κάνουν τα πρώτα δειλά βήματα από την χλιαρή ορθοδοξία προς την πραγματική Ορθοδοξία.

Το μόνον που δεν είδα είναι ελλαδικούς επισκόπους (πλην εξαιρέσεων μετρουμένων με τα δάκτυλα μίας χειρός) να αναλαμβάνουν το βάρος του λειτουργήματός τους, ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΚΑΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΣΑΝ, όπως περιέγραψα εις το άνω αναφερόμενον άρθρον. 

Δεδομένης της εθελουσίας τυφλώσεως και της εξ ίσου εθελουσίας κωφώσεως των συγκεκριμένων (αλλά και πολλών ιερέων ακολούθων τους) θα είμαι πολύ οξύς.


Τι είδαμε αυτό το έτος; Την μία Κυριακή (του Παραλυτικού) να μας λένε στο Ευαγγελικόν ανάγνωσμα ότι ο Χριστός ρώτησε τον παραλυτικό «Θέλεις υγιής γενέσθαι;» (Θέλεις να γίνεις καλά; Ιωαν.ε´6), σεβόμενος το αυτεξούσιον του ανθρώπου (άνευ του οποίου δεν σώζεται) κι όλες τις άλλες ημέρες αφιονισμένα να καταπατούν το αυτεξούσιον επιβάλοντες (έργω και λόγω) τον εμβoλιασμόν έναντι μίας αγνώστου κι ατεκμηριώτου ασθενείας (αφού το γονιδίωμα του ιού δεν είναι ακόμα αναρτημένον στον Π.Ο.Υ. παρόλη την παρέλευσιν 18μήνου!!!).

Έναν εμβολιασμόν επιβαλόμενον από τα σατανισμένα όργανα της νέας τάξης.



Τους είδαμε να ομιλούν υπέρ της Αιωνίου Ζωής, όταν αναφέρεται το Ευαγγελικόν ανάγνωσμα ημέρας, και τις λοιπές ημέρες να μας πρήζουν "η ΖΩΟούλα μας, η ΖΩΟύλα σας και οι ΖΩΟύλες μας". Μα τι ΖΩΑ, τι ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ, αυτός είναι ο Λόγος του Κυρίου, που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ κηρύσσουν;

Είδαμε να αποπατούν την μνήμη των Αγίων, οι οποίοι επέλεξαν την "αγαθή μερίδα" (την ΑΙΩΝΙΟΝ ΖΩΗΝ έναντι της βιοτής) και να φορούν μάσκες (~μουρόπανα) ακόμα και κατά τον Καθαγιασμόν των Τιμίων Δώρων, όταν περιβάλονται από κατερχόμενα Αγγελικά τάγματα, τα οποία σίγουρα δεν βλέπουν κι ούτε πιστεύουν.

Είδαμε να κλείνουν του ναούς (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ – ούτε βάρβαροι εισβολείς δεν το τόλμησαν ποτέ) λέγοντας να πάμε σπίτια μας να προσευχηθούμε και μετά να ψέλνουν :

«εν ΕΚΚΛΗΣΙΑΙΣ υμνείτε τον Θεόν». Γιατί δεν το τροποποιούν σε «εν ΟΙΚΟΙΣ υμνείτε τον Θεόν»;

Πάρτε λοιπόν ένα κήρυγμα υπέρ Χριστού από έναν πρώην μουσουλμάνο!

(ειδικά από το 09:00 αλλά προσωπική σύστασις : ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ, πάλιν και πάλιν)


Πόσοι επίσκοποι μπορούν σήμερα να κηρύξουν εφάμιλλα τον Χριστόν;

Πόσοι στέκονται άξιοι διάδοχοι ενός Αποστόλου, των Τριών Ιεραρχών, ενός Γρηγορίου Παλαμά, ενός Μάρκου Ευγενικού; Ωχ είπα ενός Μάρκου Ευγενικού και τους βλέπω να χαϊδολογούν τα "φρύδια" του πάπα, αυτού που ο Μέγας Πατροκοσμάς είπε "τον πάπα να καταράσθε"!

Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι επίσκοποι, που θέλουν αγαπουλινίαση και συλλείτουργα με τους παπικούς.

Με ποιούς βρε; Αυτό το είδατε;


Σε αυτές τις τιποτένιες καταψύξεις των παπικών τελετών τρώγοντας "τσιπς" θέλετε να καταλήξουμε;

Αν προσωπικά τις προτιμάτε απευθυνθείτε σεις σε "γραφεία τελετών".


Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Προσωπικά θεωρώ άχρηστον όποιον αγνοεί τα σχετικά με την δουλειά του, πολύ δε περισσότερον αν είναι λειτούργημα (π.χ. ιατρός, δάσκαλος, ιερέας κλπ)

Στο άνω video του μουσουλμάνου, όταν του παρουσιάστηκε ο Χριστός του είπε "Εγώ είμαι η Αλήθεια, η Οδός και η Ζωή", γνωστό βέβαια από το Ευαγγέλιο. Αλλά ρωτώ :

ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;


Αν ξέρουν γιατί την αναζητούν στους "επιστήμονες"; (λέμε τώρα...)

Είναι άλλη η Αλήθεια του Χριστού κι άλλη της επιστήμης;

Έχουν καταλάβει την πλάνη τους;

Αμφισβητούν στον Δημιουργόν την γνώσιν της Αληθείας;

Προσωπική μου άποψις : ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ!


Προ καιρού ερώτησα τον γέροντα περί μεγαλόσχημων μοναχών και μου εξήγησε ότι μετά την κοσμικήν τελετήν (εννοείται τη Θεία εγκρίσει) αυτοί προσεύχονται 23 ώρες το 24ωρον (μόνον 1 ώρα κοιμούνται ημερησίως – αυτός είναι ο κανόνας τους). Σαν αδαής τον ερώτησα :

"δηλαδή αν αυτοί έχουν ένα θεολογικόν ερώτημα μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον Άγιον ή Άγγελον ή και στον ίδιον τον Χριστόν, ώστε να τους το λύσει;"

Ανασήκωσε ο γέροντας τους ώμους του και μου είπε :

"εε, πως νομίζεις ότι ζουν; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ, χωρίς αυτό δεν ζουν".

Συγκλονίστηκα! Κάθε μέρα καφεδάκι με τους Αγίους (εντάξει, ανθρωπομορφική παράστασις).

Η ζεύξις στρατευομένης και θριαμβευούσης Εκκλησίας. Αμέσως θυμήθηκα :


«Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται. ἢ τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ;» (Ματθ.ζ'7-9)

(Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας. 

Διότι καθένας, που ζητεί με πίστιν από τον Θεόν, λαμβάνει το καλόν που ζητεί. Και εκείνος που γυρεύει, ευρίσκει και σε καθέναν που κτυπά την θύραν του Θεού, θα του ανοιχθή αυτή. Ποιός άνθρωπος από σας, που θα του ζητήση το παιδί του ψωμί, θα δώση εις αυτό πέτραν;)

Λοιπόν επίσκοποι απαντήστε μας :

ΑΛΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ;

ΑΦΟΥ ΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΝ ΔΩΡΟΝ!!!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ;


Αυτήν την Αλήθεια αιτήθησαν ο Θεοφόροι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων και δακρύβρεκτοι προσέπεσαν στον Παράκλητον, ώστε να τους φωτίσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕ!

ΠΑΣ ΓΑΡ Ο ΑΙΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΗΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΕΙ...

Αυτός είναι ο Πανάγαθος Θεός μας!

Οι επίσκοποι γιατί δεν το κάνουν; Αδυνατούν να προσευχηθούν;

Αντ'αυτού οι επίσκοποι προσφεύγουν στους σκοτισμένους επιστήμονες, στους οποίους τα πολιτικά αφορισμένα σατανάκια επιβαλουν τι ψέμμα θα διαδόσουν και οι επίσκοποι τσιμουδιά. Πόση κατάντια;

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας ψάλουμε στους ναούς :

«Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον, οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν, ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν, οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν, ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν, ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν, ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται, τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται, ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο, ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν, οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν καὶ τοὺς Αὐτοῦ Ἁγίους ἐν λόγοις τιμῶντες, ἐν συγγραφαῖς, ἐν νοήμασιν, ἐν θυσίαις, ἐν ναοῖς, ἐν εἰκονίσμασι… Αὕτη ἡ πίστις τῶν Ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν Οἰκουμένην ἐστήριξεν».

Αυτό μας προικοδότησεν η Ζ'Οικουμενική Σύνοδος, όπως φώτισε τους Αγίους Πατέρες ο Παράκλητος. Όποιος διαφωνεί είναι αυτόματα εκτός Εκκλησίας, όχι γιατί το λέω εγώ αλλά διότι είναι ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Η δε μοναδική νοούμενη υπακοή, είναι η υπακοή στους Θείους κανόνες, όπως ανωτέρω.

Αλλιώς γίνεσαι υποτακτικός του διαβόλου, απαρνούμενος την ΑΛΗΘΕΙΑΝ, την ΟΔΟΝ και την ΖΩΗΝ.

Κάποιος επίσκοπος να απαντήσει γι όλα αυτά; Υποχρέωσις του λειτουργήματός του είναι!

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη» (Ματθ.κη'19)


Κυανούς Ουρανός

[1] Γράφω όσα αναφέρω ως Ορθόδοξος Χριστιανός, πιστεύων εις την Αγίαν Τριάδα και δεχόμενος ανεπιφυλάκτως όλην την Αγίαν Γραφήν, τα Πατερικά κείμενα, την παράδοσιν της Εκκλησίας και Οικουμενικές Συνόδους. Εκκλησία του Χριστού είναι τα προαναφερόμενα κι όχι η σημερινή ιεραρχία, ως προς την οποίαν είναι η μόνη μου επιφύλαξις, ελπίζω όχι για πολύ. Αμήν, αμήν, αμήν...

[2] Θέλω να τονίσω προς κάποιον (...κάποιους), που αποκόπτοντας από το όνομά μου μόνον το Ουρανός και προσπαθώντας να μου προσάψουν δήθεν "ουράνιες" ιδιότητες και γνώσεις (τι κίνδυνος επάρσεως...), ότι το "νικ νέημ" από παλιά σε άλλες ιστοσελίδες ήταν Cyan Uranus (όπως και στο Brighteon κανάλι), ευθέως αναφερόμενον στον πλανήτη Ουρανό, αποβλέπων στον μη ιδεολογικόν αυτοχαρακτηρισμόν. Η μη δικής μου εμπνεύσεως ελληνική μετάφρασις δημιουργεί παρανοήσεις.

[3] Λόγω διαδικτυακών γνωριμιών έχω προτρέψει γνωστούς να αρθρογραφούν αλλά και παροτρύνει παλαιότερους αρθρογράφους να συνεχίσουν, όπως κάποιον ερωτώντα με αν δηλώνει έπαρσιν η αρθρογραφία, ώστε να σταματήσει. 

Τον παρότρυνα να συνεχίσει με επιχείρημα "εδώ έχει το θράσος ο ιός Μητσοτάκης να κυβερνά και συ δεν έχεις δικαίωμα να εκφράζεσαι, όπως οι αρχαίοι Έλληνες στην αγορά;". 

Πήρε θάρρος και συνέχισε, μάλιστα επενέβη δυναμικώς και δημοσίως εις άλλην ελληνορθόδοξην ιστοσελίδα, ώστε να σταματήσει ο αντιδεολογικός σχολιασμός των άρθρων, κομπάζων (δικαίως) για την βελτίωσιν της εν λόγω σελίδος. 

Ίσως θα πρέπει να τον φέρω εις επαφήν, να "διδάξει" κάποιον, που συνεχώς μου σχολιάζει γιατί γράφω όσα γράφω, ως άχρηστα για το επίπεδον των αναγνωστών (ποιός είσαι συ που κρίνεις;). Όσον πιστεύω ότι υπηρετώ την Αλήθεια θα τα λέω, όπως προέτρεψα τους άλλους. Γράφω ό,τι πιστεύω!




16 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΩΣ ΠΙΠΟΥΛΕΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ :
      - ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΘΡΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ;
      - ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΡΑΒΔΙΑ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ-ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΠΛΑΝΗ ΣΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
      ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ : ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πριν από λίγο καιρό φύτεψα ένα βλαστάρι, 27 που σήμερα έγινε δένδρο και η κορυφή του έφτασε στον ουρανό και που από καιρό σε καιρό γεύεται τα αρώματα και την ευωδιαστή αύρα του ουρανού. Τώρα είναι γνωστό σε όλα τα έθνη, αφού είναι ορατό από τα πέρατα της γης και από όλες τις πλευρές. Το πράσινο φύλλωμά του είναι θεραπευτικό βάλσαμο για τους αρρώστους, αλλά συγχρόνως μια ευωδία καταπραϋντική για τους φτωχούς και τους ταλαίπωρους. Του έστειλα φιλήματα για να αυξηθεί ο καρπός του και να τελειοποιηθεί. Μέσα στην ομορφιά του, ο άφθονος καρπός του, είναι σημαδεμένος με τη σφραγίδα του Αγίου Μου Πνεύματος. ΌΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ. Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να σέρνονται και να γλιστρούν μέσα στη νύχτα, κρατώντας στα χέρια τους φωτιά, για να ανάψουν το δένδρο Μου και να το καταστρέψουν, επειδή όμως είχα προβλέψει όλα τούτα, για να το προστατεύσω, είχα πολύ πριν συγκεντρώσει στρατιά αγγέλων Μου, για να το ποτίσουν με τη δρόσο του ουρανού. Εξαφάνισα τους εχθρούς Μου όπως είδες, για αυτό μη λες, αγαπημένη Μου: "μα ο αετός δεν θα σπάσει τη ρίζα μου και δε θα αρπάξει τον καρπό μου, ώστε όλα τα φυλλαράκια να μαραθούν με μιας την ώρα που ξεφυτρώνουν;" Όχι! 28 ...25 Σεπτεμβρίου, 1997
      …………..
      Άλλοι θα υπαινιχθούν πως τα αξιοσέβαστα δώρα που σου έδωσα καθώς και οι χάρες Μου δεν είναι θείας προέλευσης και δεν προέρχονται από Μένα. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ: "αν λέτε πως δεν είναι θείας προέλευσης, τότε δεν μπορεί παρά να προέρχεται, σύμφωνα με τον υπαινιγμό σας, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ Η ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ. Σκεφθήκατε ποτέ πως με το να κρίνετε πονηρό το Έργο Μου, αμαρτάνετε απέναντι στο Άγιο Πνεύμα Μου και μια τέτοια αμαρτία δεν συγχωρείται; Αν λέτε πως όλο αυτό το Θείο Έργο προέρχεται από το υποσυνείδητο, εξηγήστε Μου τότε την τέλεια γνώση και τη σοφία αυτών των γραπτών από κάποιον που δεν είχε γνώση των Έργων της Σοφίας και δεν είχε καν εκπαιδευτεί στη βασική κατήχηση".

      Ως εδώ! 16 Τους έχω δώσει αρκετές αποδείξεις και δεν θα δώσω άλλες αποδείξεις από αυτές που έχω δώσει. 2 Νοεμβρίου 1997
      ΕΙΣΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
      ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΣΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ


      18 Mαρτίου 1987

      Aφησέ Mε να ολοκληρώσω τις επιθυμίες Mου για τα παιδιά Mου, που απομακρύνθηκαν από Mένα.

      Eίμαι η Πηγή της Aγάπης και απ' αυτή την Πηγή εκπηγάζει αυτή η άπειρη Aγάπη που καλύπτει όλη την Πλάση. Tο μόνο που ζητώ από σας είναι μια ανταπόκριση αγάπης. Πολλοί από σας πιστεύουν ότι είμαι ένας Θεός οξύθυμος κι έτσι Mε φοβούνται, φοβάστε να Mε πλησιάσετε. Aλλοι πιστεύουν ότι είμαι Aπρόσιτος, και απολαμβάνω μόνο τη Δόξα Mου, χωρίς ποτέ να νοιάζομαι για σας κι ότι τα Mάτια Mου είναι στραμμένα μόνο στους αφοσιωμένους Mου, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΓΕΜΑΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

      Δεν γνωρίζετε ότι όσο πιο αδύνατοι και άθλιοι είστε, τόσο περισσότερο σας γυρεύω και σας αγαπώ; Eίμαι Aγιος, θέλω όμως να καταλάβετε επίσης ότι επιθυμώ να γίνω οικείος μαζί σας και να Mε έχετε σαν τον Aγιο Σύντροφό σας.
      ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ


      24 Iανουαρίου 1988


      -Πλησίασα πολλούς, που είναι έξω από την Eκκλησία Μου, ναι.... άθλιες ψυχές... 1 και τις μετέστρεψα σε αφοσιωμένους Μου ακολούθους, τους έκανα πιστούς Μου, τους έκανα αγίους. Ωστόσο, πολλοί από το ιερατείο παραβλέπουν αυτά τα Έργα Μου και τ' αγνοούν. Δεν αναγνώρισαν ποτέ αυτές τις ψυχές, δεν γνωρίζουν γι' αυτές. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ. Η θεωρία σύμφωνα με την οποία "ο Θεός δεν προσεγγίζει παρά μόνο ευσεβείς ψυχές, που φορούν το ράσο" είναι εσφαλμένη. Ω, πόσο κάνετε λάθος 2! Αν ξέρατε μονάχα τον αριθμό των ψυχών που πλησίασα, χωρίς να φορούν απαραιτήτως το ράσο, ή να είναι αφοσιωμένες σε Mένα, και τις έκανα άγιες 3!
      ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΔΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ
      ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ



      http://www.tlig.org/el/messages/chrono/1991/

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν στην τρικλοποδια που δεν μπορείς να σχολιάσεις τα άρθρα σήκωσε κάποιος ένα άρθρο που κατηγορεί το Νεόφυτο της Μόρφου ότι έπεσε έξω στη δήθεν προφητεία του για το τέλος του κοβιδ τον Μάιο εάν διαβάζει και εσάς θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι δεν έπεσε καθολου έξω διότι στο συγκεκριμένο βιδεο λέει ότι τελειώνει ο κοβιδ και έρχεται κάτι καινούριο χειρότερο το οποίο εάν θέλουμε να το ερμηνεύουμε είναι τα εμβόλια και αυτό το λέω διότι από τον Μάιο άρχισαν να πέφτουν τα εικονικά νούμερα περί κοβιδ 19 και άρχισαν τα προβλήματα του εμβολίου με θανάτους και παρενέργειες.
    ΥΓ τι περίμενε ο γραφών του άρθρου να φύγουμε έτσι απλά από μια κατάσταση καλό είναι να ανοίξει λίγο το μυαλό μας και να κοιτάμε πέρα από τα στεγανά δεδομένα της τηλεόρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, επειδή ό Πανιερώτατος τούς έχει ενοχλήσει πάρα μά πάρα πολύ, επόμενο ήταν νά ξεσηκωθούν σφόδρα εναντίον του. Καί πολύ άργησαν.
      Επιτρέπει όμως φαίνεται καί ο Κύριος αυτόν τόν πόλεμο εναντίον του, γιά να τόν προφυλάξει από τόν πειρασμό τής υπερηφανείας, λόγω τού ότι πάρα πολλοί Χριστιανοί σε αυτόν πλέον βασιζόμαστε.
      Όσο γιά τα όσα μας λέει, ποιός μπορεί αλήθεια νά κατανοήσει πλήρως λόγον Θεού;
      Όλα όσα γίνονται ή ΔΕΝ γίνονται άλλωστε, υποκρύπτουν καποιον πνευματικό λόγο και γιαυτό δέν υπόκεινται σέ ερμηνείες δικές μας.

      Διαγραφή
    2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

      Φαίνεται ότι υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός πιστών στους οποίους ο Χριστός αναπαύεται και ένα ελάχιστο ποσοστό μετανοούντων, όχι όμως αρκετών, ώστε να αναβάλλουν για πολύ, ή να τροποποιήσουν το σχέδιο του Θεού, αλλά να μεταθέσουν για ελάχιστες στιγμές, ή ώρες, ή μέρες, ή εβδομάδες την έναρξη των κυρίων γεγονότων, μετά τα οποία όμως ΔΕΝ θα υπάρξει επιστροφή σε κανενός είδους «κανονικότητα» από αυτές που φαντάζεται ο καθένας, αλλά μάλλον θα πρόκειται για έναν ασύλληπτης έντασης «κατακλυσμό» (μια μικρή «Δευτέρα Παρουσία»), στον οποίο - όπως έχει προαναγγελθεί από τον Κύριο - θα επιβιώσουν μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στη νοητή κιβωτό Του, η οποία όταν κατακάτσουν τα νερά του κατακλυσμού θα δέσει άγκυρα στην Πόλη, από όπου και θα ξεκινήσει ο Επανευαγγελισμός.

      Ας μην κρίνουμε λοιπόν τόσο αυστηρά και απόλυτα το μόνο ιεράρχη που κρατάει τα νάματα της Πίστεως και είμαι σίγουρος πως ό,τι μαθαίνει, λαμβάνει πρώτα ευλογία από Αγίους για να το μεταδώσει στον κόσμο.
      Σκεφθείτε τον Άγιο Πορφύριο που σαν άλλος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής είδε να ξετυλίγονται μπροστά του τα γεγονότα της Αποκάλυψης, αλλά παρόλα αυτά επιμένει να λέει, ότι οι προφητείες γράφτηκαν για να μην εκπληρωθούν, αλλά μόνο για να συνετίσουν. Φανταστείτε πόσο πονάει ο Πατέρας για την απώλεια τόσων παιδιών Του που θα βρεθούν απροετοίμαστα και δε θα ωφεληθούν ούτε δράμι από τη σταυρική Του θυσία. Προτιμάει να εκθέσει λίγο τους γνήσιους φίλους Του ως προς τις ημερομηνίες, προκειμένου να σωθεί έστω και μια (1) ψυχούλα επιπλέον που θα μετανοήσει.

      Η.Σ.

      Διαγραφή
    3. Θεωρω πως η Πολη, ηταν το αντιδωρο για την μετανοια μας. Ειλικρινα δεν ξερω αν υπαρχει διαθεση για μετανοια στον κοσμο οποτε, παλι γνωμη μου, βαδιζουμε προς τα εσχατα και το τελος της ιστοριας...

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

      Διαγραφή
  5. Ένα απόφθεγμα και μερικές απόψεις.
    Αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά.
    Δ.ΣΟΛΩΜΌΣ.
    Γράφει ο αρθρογράφος απλά και κατανοητά για μένα και για πολλούς πιστεύω,με παραπομπές στο Ευαγγέλιο και τους πατέρες και δηλώνει την πίστη του.
    Δεν δήλωσε ούτε ειδήμων ούτε θεολόγος ,αλλά ένας απλός ομολογητής της ορθοδοξίας ,όπως αυτός την αντιλαμβάνεται και την βιώνει, βασιζόμενος μόνο στον Λόγο,εγώ είμαι η αλήθεια και ή οδός, γνώσεσθαι την αλήθεια, αιτείται και δοθήσεται .
    Αυτά αρκούν ,ότι ανελεύθερο,ψεύτικο και δόλιο θα καταπέσει από μόνο του.
    Σκωπτική σφήνα για τους μεγαλύτερους: Εστέ βέβαιοι.
    Βλέπω από τα σχόλια που δημοσιεύονται, ότι επικρατεί ένα μπέρδεμα και ένας κολλημένος σχολαστικισμός που μόνο ορθοδοξία και αλήθεια δεν περιέχει.
    Αντίθετα μυρίζει Δυτικίλα Πάπα και Φραγκιά.
    Είπε κάποιες απλές αλήθειες και βγαίνουν οι από κάτω δεδηλωμένοι δήθεν ορθόδοξοι και πετούν ραβδιά και πιπούλες και μιλούν για εύνοιες ,αντίδωρο Πόλη και χάνουν την ουσία αυτών που επισημαίνει ο γράφων και αυτών που ομολογεί ο μουσουλμάνος ο από μόνος του προσήλυτος.
    Αυτά και αυτά μας έφεραν εδώ που είμαστε και σαν έθνος και σαν πίστη και τρωγόμαστε μεταξύ μας.
    Ας κάνουμε ότι έκανε αυτός ο άπιστος ,θα καταλάβουμε πολλά και αφήστε τις θεωρίες τις αιρέσεις και τα δόγματα και τους άλλους να λένε ότι θέλουν.
    Μη διαμελίζουμε τα ιμάτια και μη τρωγόμαστε μεταξύ μας και καταπίνουμε την κάμηλο.
    Κε Cyan Uranus ,η μετάφραση σε Κυανός Ουρανός είναι του μπλόκ που μας φιλοξενεί, μην μέμφεσαι λοιπόν όσους αναφέρουν για συντομία και ευκολία μόνο το Ουρανός και έμενα μαζί.
    Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα υπονοούμενο ή δόλος, μόνο ελευθερία λόγου και άνεση.
    Και επειδή σχολιάζω με σκωτσέζικο ψευδώνυμο δεν παρεξηγώ αν θα με αποκαλέσει κάποιος Σκωτσέζο σκωπτικά.
    Αυτά και σε άλλα με υγεία ,πάντα καλοπροαίρετα εν αγάπη.
    Αφήνω ασχολίαστους αυτούς τους καθηγητάδες που μέμφονται την αγαθότητα και την απλότητα όσων δεν αντιλαμβάνονται καθισμένοι στις σέλες των καλαμιών τους.Ιδού η Ρόδος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Βλέπω από τα σχόλια που δημοσιεύονται, ότι επικρατεί ένα μπέρδεμα και ένας κολλημένος σχολαστικισμός που μόνο ορθοδοξία και αλήθεια δεν περιέχει.
      Αντίθετα μυρίζει Δυτικίλα Πάπα και Φραγκιά."
      ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

      Διαγραφή
    2. Άνθρωπε τού Θεού, τι σχόλια να γράψουμε σχετικα με το άρθρο. Οπως πάντα ο αρθρογράφος γράφει πολυ σωστά πράγματα και μας καλύπτει απολύτως.
      Σχολιασμο επι ενός αρθρου κανουμε όταν εχουμε κάτι να προσθέσουμε επι τής ουσιας ή εάν θελουμε να καταθεσουμε κάποια ένσταση.
      Σε καμμία ομως περιπτωση ο μή σχολιασμός είναι περιφρόνηση η απαξίωση τού γράφοντος.
      Κρείττον τό σιγάν τού λαλείν.

      Διαγραφή