Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ, «ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ… ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ».

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. TΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 3 ΑΞΟΝΕΣ ΜΕ 540.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ!


Τέλος του παιχνιδιού στην Ουκρανία. Tο Σχέδιο Μάχης του Πούτιν: Καταστροφή υποδομών, διακοπή γραμμών ανεφοδιασμού και επίθεση σε 3 άξονες με 540.000 στρατιώτες που σταθμεύουν τώρα περιμετρικά! Kατάληψη μεγάλων πόλεων και κατάλυση καθεστώτος… Επίκειται η τελική ολοκληρωτική ρεπίθεση..

«Το αδιαμφισβήτητο στρατηγικό κέντρο βάρους της Ουκρανίας είναι οι δυτικοί της διάδρομοι προς τα πολωνικά σύνορα, όπου η συντριπτική πλειονότητα της πολεμικής της υποστήριξης εισέρχεται στη χώρα. 

Το επιχειρησιακό κέντρο βάρους της Ουκρανίας είναι οι γραμμές ανεφοδιασμού της που εκτείνονται ανατολικά από το Κίεβο για να ενωθούν με τις διάφορες θέσεις πρώτης γραμμής της Ουκρανίας. Χωρίς αυτούς τους δύο διαδρόμους, θα ήταν σχεδόν αδύνατο για το Κίεβο να διατηρήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για περισσότερες από μερικές εβδομάδες. 

Ως εκ τούτου, ο Πούτιν μπορεί να υπολογίσει ότι η καλύτερη χρήση αυτών των επιπλέον 218.000 στρατιωτών θα είναι η εκτόξευση ενός άξονα τριών οδών για την αποκοπή αυτών των δύο οδών ανεφοδιασμού. (Αντισυνταγματάρχης Daniel L. Davis, Senior Fellow for Defense Priorities and Contributing Editor το 1945)

«Θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης… θα εκτελεστούν άνευ όρων. ” (Βλαντιμίρ Πουτίν)

Άλλη μια μέρα μεγάλης κλίμακας πυραυλικών επιθέσεων στην ανάπηρη ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας βύθισε μεγάλο μέρος της χώρας στο σκοτάδι. Οι ανελέητες επιθέσεις – που συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες – έχουν ενταθεί δραματικά καθώς τα ρωσικά μαχητικά στρατεύματα συνεχίζουν να ενώνουν τις μονάδες τους κατά μήκος της περιμέτρου προετοιμάζοντας μια μεγάλη χειμερινή επίθεση. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε υπομονετικά το καθεστώς Ζελένσκι να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του και να πιέσει για διμερείς διαπραγματεύσεις. Αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριπτε πεισματικά τη διπλωματία ανά πάσα στιγμή, προτιμώντας να πολεμήσει μέχρι το τέλος. 

Υποστηρίζεται πλήρως σε αυτή την κίνηση από τους υποστηρικτές του στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι βλέπουν τη σύγκρουση ως μια ευκαιρία για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, ώστε να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ΗΠΑ για την Ασία. 

Η μετατροπή της Ουκρανίας σε μια παγωμένη, ακατοίκητη ερημιά είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των αδηφάγων γεωπολιτικών φιλοδοξιών της Ουάσιγκτον. Αυτό είναι από ένα άρθρο του Moon of Alabama:

«Προηγούμενες επιθέσεις είχαν περιορισμένη χωρητικότητα διανομής στο 50% περίπου της ζήτησης. Οι ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για αρκετές ώρες την ημέρα παρείχαν ρεύμα για μερικές ώρες στα περισσότερα μέρη της χώρας. 

Η σημερινή επίθεση δημιούργησε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν δέχθηκαν επίθεση μόνο τα δίκτυα διανομής, αλλά και τα στοιχεία που συνδέουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας με το δίκτυο διανομής. 

Οι τέσσερις ουκρανικοί πυρηνικοί σταθμοί και οι 15 αντιδραστήρες τους βρίσκονται τώρα σε κατάσταση διακοπής λειτουργίας. Το Κίεβο και οι περισσότερες άλλες πόλεις στην Ουκρανία δεν έχουν πλέον ηλεκτρισμό».Η Ουκρανία βυθίστηκε στο σκοτάδι – Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, πάνω από το 70% του Κιέβου παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχει νερό στη μισή πρωτεύουσα. Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας…

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος συνοδεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Εκατομμύρια Ουκρανοί θα αναγκαστούν να περάσουν τα σύνορα για να καταφύγουν στην Ευρώπη. 

Άλλοι θα πρέπει να κρυφτούν σε αυτοσχέδια καταφύγια έκτακτης ανάγκης, που θερμαίνονται σποραδικά από γεννήτριες ντίζελ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ερειπωμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας να επισκευαστεί σύντομα, αν ποτέ. 

Και ακόμα κι αν μπορούσε απροσδόκητα ν΄αναδομηθεί, θα ήταν μόνο μια βραχυπρόθεσμη λύση. Γεγονός είναι ότι οι Ρώσοι έχουν εντοπίσει μεγάλους υποσταθμούς, τερματικούς σταθμούς και αυτο-μετασχηματιστές σε όλη την Ουκρανία και τους επιτίθενται έναν προς έναν. 

Ανίκανη να αμυνθεί ενάντια στο καθημερινό μπαράζ των πυραύλων ακριβείας καθοδήγησης, η Ουκρανία βομβαρδίζεται σταδιακά και στέλνεται πίσω στη Λίθινη Εποχή.

Ο στόχος της ρωσικής επιχείρησης είναι να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πόλεμο. Οι επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, τους σιδηροδρομικούς κόμβους, τις αποθήκες καυσίμων, τις γέφυρες και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας είναι μόνο η φάση 1 μιας επιχείρησης δύο φάσεων που έχει σχεδιαστεί για να νικήσει τον εχθρό και να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο. 

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 500.000 στρατιώτες σε μια δύναμη μάχης- επίθεσης που θα διασχίσει τη χώρα κατά μήκος τριών κύριων αξόνων, εξαλείφοντας τις ουκρανικές δυνάμεις όπου και αν συναντηθούν και καταλαμβάνοντας πόλεις-κλειδιά στην πορεία. 

Οι βασικές γραμμές ανεφοδιασμού από την Πολωνία θα αποκλειστούν, αφήνοντας τα στρατεύματα στο μέτωπο απομονωμένα και ευάλωτα στην επίθεση. Τελικά, το καθεστώς και οι δυνάμεις ασφαλείας του δεξιού μπλοκ του θα σκοτωθούν ή θα συλληφθούν. 

Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε μια κυβέρνηση ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία να διευθύνει τη χώρα. Αυτά τα λόγια προέρχονται από μια συνέντευξη με τον συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ:

«Υπάρχουν τώρα 540.000 Ρώσοι στρατιώτες σταθμευμένοι στα περίχωρα της Ουκρανίας που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση που πιστεύω ότι πιθανότατα θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. 540.000 ρωσικά στρατεύματα, 1.000 πυραυλικά συστήματα πυροβολικού, 5.000 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.500 τανκς, εκατοντάδες και εκατοντάδες τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

 Η Ουκρανία θα δει τώρα έναν πόλεμο σε κλίμακα που δεν έχουμε δει από το 1945» (Συνταγματάρχης Douglas MacGregor, Rumble)

MacGregor και πάλι: “Όλα έχουν αλλάξει τώρα… η μεγάλη πιθανότητα είναι να ξεκινήσουν οι επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες, όταν το έδαφος θα είναι εντελώς παγωμένο και οι Ρώσοι κρίνουν ότι οι δυνάμεις τους είναι έτοιμες.” 

Και θα προχωρήσουν και θα τελειώσουν το ουκρανικό κράτος, ας το παραδεχτούμε, το καθεστώς του Κιέβου μάλλον θα εξαφανιστεί μαζί με τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις του.

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι Δυτικοί είναι να εμπλακούμε. Αρκετή ζημιά κάναμε… και νομίζω τι θα δούμε…. είναι η ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του ουκρανικού κράτους. 

Τώρα, τι θα γίνει μετά, δεν ξέρω. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να μείνουν στη Δυτική Ουκρανία…Η Ρωσία αντιμετωπίζει πλέον την Ουκρανία ως πραγματικό εχθρό. Προηγουμένως δεν ήταν, και αυτό δεν είναι κατανοητό στη Δύση.

«Ερώτηση: Υπάρχει πιθανότητα να σταλούν μαχητικά στρατεύματα των ΗΠΑ για να πολεμήσουν στην Ουκρανία;

MacGregor: Δεν είμαστε σε θέση να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία και οτιδήποτε κάνουμε στο έδαφος θα αποτύγχανε παταγωδώς και θα καταισχυνθούμε. Αλλά προφανώς κανείς στην Ουάσιγκτον δεν ακούει… Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση στη Δυτική Ουκρανία. 

Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε αυτή τη μαζική (ρωσική) επίθεση να συνοδεύεται από τη μετανάστευση εκατομμυρίων ακόμη Ουκρανών στην Ευρώπη γιατί δεν έχουν πού να πάνε… Οι Ουκρανοί ξέρουν τι έρχεται. Δεν μπορούν να κάνουν πολλά σε αυτό το σημείο, αλλά αντί να τους ρίξουμε σανίδα σωτηρίας, ουσιαστικά τους είπαμε να βουλιάξουν με το σκάφος στο οποίο βρίσκονται».

Σημείωση: Όταν λοιπόν τελειώσουν τα βλήματα και το έδαφος παγώσει, θα ξεκινήσει η ρωσική επίθεση. Ποιο είναι όμως το σχέδιο; Πώς θα αναπτύξουν οι Ρώσοι τα στρατεύματά τους και ποιους τακτικούς στόχους θα επιδιώξουν να επιτύχουν;

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί η επίθεση, δύο πρόσφατα άρθρα από τον στρατιωτικό ιστότοπο 1945 παρέχουν μια συναρπαστική και λεπτομερή εξήγηση του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Πούτιν αποφασίσει να δώσει το τελικό χτύπημα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και στους πολιτικούς ηγέτες στο Κίεβο. 

Τα άρθρα γράφτηκαν από τον συντάκτη του 1945 Daniel L. Davis, ο οποίος είναι Ανώτερος Συνεργάτης για τις Προτεραιότητες Άμυνας και πρώην Αντισυνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ που αναπτύχθηκε σε ζώνες μάχης τέσσερις φορές. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από αυτά τα δύο άρθρα:

«Εάν ο Πούτιν διατάξει μια ολοκληρωτική επίθεση, πιθανότατα θα ξεκινήσει με μια μαζική επίθεση από αέρα, πυραύλους και drone για να ολοκληρωθεί η καταστροφή των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, των υποσταθμών, των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων, των σιδηροδρομικών σταθμών, των μηχανών ντίζελ και των εγκαταστάσεων επικοινωνίας της Ουκρανίας. 

Ο στόχος θα είναι να καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την υποστήριξη της FAU, να περιπλέξει τις επικοινωνίες, να καταστήσει πολύ πιο δύσκολη τη μετακίνηση στρατευμάτων εντός της χώρας, να μειώσει την ικανότητά τους να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη σε στρατεύματα σε διαφορετικά μέτωπα με τρόφιμα, νερό, φάρμακα. , πυρομαχικά και ανταλλακτικά.

Αυξάνοντας το βάρος για το Κίεβο όσον αφορά την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού σε ολόκληρη τη χώρα, θα υπάρξουν ακόμη λιγότεροι πόροι που θα διατεθούν για την υποστήριξη του πολέμου. Εάν το Κίεβο δώσει προτεραιότητα στον εφοδιασμό των μάχιμων μονάδων, οι άμαχοι θα μπορούσαν να πεθάνουν από το κρύο ή την πείνα, κάτι που θα έφερνε την κυβέρνηση σε τρομερή κατάσταση χωρίς διέξοδο…

Το κλειδί για την κατανόηση των στόχων του Πούτιν είναι να εκτιμηθεί τι θα μπορούσαν εύλογα να επιτύχουν 200.000 επιπλέον στρατιώτες στην Ουκρανία: ένας άξονας προέλασης τριών άκρων που έχει σχεδιαστεί για να αποκόψει την αιματοδότηση της Ουκρανίας – ο διάδρομος ανεφοδιασμού από το συνοριακό πολωνικό κανάλι μέσω του οποίου όλο το υλικό και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ εισέρχεται στην Ουκρανία».

Πολλά από αυτά που αναμένει ο Ντέιβις έχουν ήδη συμβεί, οπότε θα προχωρήσουμε στις πιο εκπληκτικές ιστορίες του. Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύτηκε μόλις μια μέρα μετά το παραπάνω άρθρο. Να τι λέει:

«Σε αυτήν την τελευταία έκδοση, θα παρουσιάσω αυτό που πιστεύω ότι είναι η πιο επικίνδυνη πορεία δράσης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ουκρανία: μια επίγεια εκστρατεία για να στερήσει την Ουκρανία από την αιματοδότηση της από τη Δύση… Αυτό που εκπροσωπώ σε αυτήν την ανάλυση… αντιπροσωπεύει τον πιο σοβαρό κίνδυνο για Ουκρανία.

Σε αυτό το σενάριο, ο Πούτιν αναγνωρίζει ότι ο αριθμός των στρατευμάτων που διαθέτει για αυτό το έργο παραμένει ανεπαρκής για να καταλάβει μεγάλες πόλεις – και ότι δεν χρειάζεται να καταλάβει μεγάλες πόλεις για να πετύχει. 

Αντίθετα, θα μπορούσε να επιδιώξει να εντοπίσει και στη συνέχεια να εξαλείψει το ουκρανικό κέντρο βάρους (το οποίο) ο στρατιωτικός θεωρητικός Carl von Clausewitz (ορίζει ως…) «το κέντρο κάθε (εχθρικής) δύναμης και κινήματος, από το οποίο εξαρτώνται τα πάντα» .

Που σημαίνει ότι σε καιρό πολέμου, ο γενικός στόχος πρέπει να είναι να στερηθεί ο εχθρός από το ένα πράγμα που πρέπει να διατηρήσει για να κερδίσει τον πόλεμο…

Κατά την εκτίμησή μου, το αδιαμφισβήτητο στρατηγικό κέντρο βάρους της Ουκρανίας είναι οι δυτικοί της διάδρομοι προς τα πολωνικά σύνορα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία της πολεμικής της υποστήριξης εισέρχεται στη χώρα. 

Το επιχειρησιακό κέντρο βάρους του είναι οι γραμμές ανεφοδιασμού του, που εκτείνονται ανατολικά από το Κίεβο προς τις διάφορες θέσεις πρώτης γραμμής στην Ουκρανία. Χωρίς αυτούς τους δύο διαδρόμους, θα ήταν σχεδόν αδύνατο για το Κίεβο να διατηρήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για περισσότερες από μερικές εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, ο Πούτιν θα μπορούσε να υπολογίσει ότι η καλύτερη χρήση αυτών των επιπλέον 218.000 στρατιωτών θα ήταν η εξαπόλυση ενός άξονα τριών οδών για να αποκοπούν αυτές οι δύο διαδρομές ανεφοδιασμού: η προσπάθεια προτεραιότητας δυτικά από τη Λευκορωσία με στόχο το Lviv, μια προσπάθεια υποστήριξης στα βορειοανατολικά προς Sumy, και έναν άξονα υποστήριξης προς τα ανατολικά για την ενίσχυση της τρέχουσας επίθεσης στο Donbass.

Μια ρωσική επίθεση από τη νοτιοανατολική Λευκορωσία με στόχο το Lviv θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη στρατηγική απειλή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AUF). Σχεδόν όλα τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά της FAU εισέρχονται στη χώρα από την Πολωνία μέσω πολλών χερσαίων διαδρομών προς το Κίεβο. 

Εάν η Ρωσία αποκόψει αυτές τις διαδρομές με επίθεση κατά μήκος των Πολωνο-Ουκρανικών συνόρων μέχρι το Lviv, θα μπορούσε να αποκόψει την πλειονότητα των αποστολών πολεμικού υλικού από τη Δύση, χωρίς τις οποίες το Κίεβο δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει για πολύ καιρό τις δυνάμεις του. τις γραμμές του μετώπου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει μια προέλαση τριών αξόνων με τις πρόσφατα κινητοποιημένες μάχιμες δυνάμεις της, που προστίθενται στους περίπου 200.000 στρατιώτες που έχουν ήδη δεσμευτεί –και, κυρίως, αποφύγει να προσπαθήσει να επενδύσει στις πόλεις – θα έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει τη δύναμη πυρός εκεί όπου η Ουκρανία είναι πιο αδύναμη , και με τρόπο που ενισχύει αμοιβαία τους άλλους άξονες.

 Αυτή η πορεία δράσης αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο για τα στρατεύματα του Ζελένσκι, αλλά δεν είναι χωρίς κίνδυνο ούτε για τους Ρώσους.

Δεν υπάρχει, φυσικά, κανένας τρόπος να γνωρίζουμε αν ο πόλεμος θα γίνει όντως σύμφωνα με το σενάριο του Ντέιβις. Φαίνεται πιθανό, ωστόσο, ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς να περικοπούν οι ζωτικές γραμμές ανεφοδιασμού προς την Πολωνία. 

Είναι η κύρια αρτηρία που συντηρεί τη σύγκρουση και επιτρέπει στον Ζελένσκι να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις. 

Για τον Πούτιν, μια τέτοια απόπειρα θα ήταν ένα επικίνδυνο στοίχημα που θα μπορούσε να επισπεύσει την πολιτική του πτώση, αλλά αν δεν αδράξει την ευκαιρία να σύρει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. 

Δεν υπάρχει εύκολη επιλογή, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι τα οφέλη ξεπερνούν σαφώς τους κινδύνους.

”Τέλος της παρτίδας στην Ουκρανία: το σχέδιο μάχης του Πούτιν
Globalization.ca, 27 Νοεμβρίου 2022”/unz

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου