Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑ!!!

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ  25ης ΙΟΥΝΙΟΥ



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Mετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο τα συμπεράσματα που μπορεί να εξαχθούν είναι τα εξής: H ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη, αλλά όχι απόλυτη όπως διαφαίνονταν μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου,όπου κάποιοι ορέγονταν και πλειοψηφία 171 έως 180 βουλευτών (βλέπε Άδωνις)! 

Χαρακτηριστικά σε σχέση  με τις προηγούμενες εκλογές μειώθηκε η δύναμή της κατά 267.000 ψήφους. 

Επιπλέον, συγκέντρωσε τον ίδιο αριθμό εδρών με την προηγούμενη θητεία της. Το µοναδικό σε σχέση µε την προηγούµενη αναµέτρηση κόµµα που είχε αύξηση σε απόλυτο αριθµό ψήφων ήταν η «Νίκη» (19.979) που σημείωσε αύξηση 11,5%! 

Ακόμη, η ΝΔ θα αντιμετωπίσει στο μέλλον μεγάλο πρόβλημα από τα δεξιά της. Με τον καιρό και όσο στρέφεται προς το κέντρο δεν θα έχει άλλο χώρο να αντλήσει και αναλόγως της ικανότητας της  διακυβέρνησης  της, θα αντιμετωπίσει μεγάλη συρρίκνωση των ποσοστών  της και γιγάντωση του πατριωτικού  χώρου.  

Συνολικά οι πατριωτικές δυνάμεις αθροίζουν στην ελληνική βουλή  12,67% και αν προσθέσουμε και τις εξωκοινοβουλευτικές  δυνάμεις το ποσσοστό τους  είναι  14,11%!Δηλαδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη αν συνασπίζονταν όλες μαζί! 

Ειδικά, στην Πιερία ο πατριωτικός χώρος θριάμβευσε συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά από όλους τις περιφερειακές ενότητες  πανελλαδικά, καθότι συγκέντρωσε 23, 15% (στο Δήμο Κατερίνης 24,49)! Δηλαδή αν αθροίζονταν όλες οι πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις  σε ενιαίο πολιτικό χώρο θα ήταν δεύτερη πολιτική δύναμη!

Ο χώρος αυτός ειδικά αν υπάρχει συμπόρευση των δυνάμεών του, θα αποτελέσει την ανερχόμενη πολιτική δύναμη και  μπορεί να φτάσει ως την εξουσία, όπως συνέβη σε άλλες χώρες (βλέπε Ιταλία) Όμως απαιτείται να επιδείξει σοβαρότητα και προβολή  αξιόπιστων προτάσεων διακυβέρνησης.  


Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στους αποθανόντες μητέρα μου Μίρκα,  πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, στον αποθανόντα θείο μου Ευάγγελο, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου και  πάππου προς πάππου! 

Επίσης, το αφιερώνω στην αδελφή μου Στυλιανή (Ινώ) και στις φίλες μου Αθανασία, Πολυξένη και Δέσποινα! Παρακαλώ όποιος ιερέας επιθυμεί ας μνημονεύει τα παραπάνω ονόματα στις Θείες λειτουργίες!


Θεοφάνης Γκατζής 

του Θωμά και της Μίρκας

Οικονομολόγος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Email:theofanis28@gmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου