Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ: ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΣΜΟ


Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας ορισμένων γονέων και το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, οδηγούν πολλά παιδιά σε έναν καταστροφικό δρόμο χωρίς επιστροφή

Ψυχίατροι: Το να παίζεις ρόλο στην ξαφνική άνοδο των τρανσέξουαλ παιδιών μπορεί να είναι «transhausen by proxy», ένας όρος που επινοήθηκε για ναρκισσιστές γονείς που πιέζουν τη λεγόμενη «μετάβαση φύλου» στα παιδιά τους, λένε ορισμένοι ειδικοί.

Οι διασημότητες βρίσκονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο με ανακοινώσεις για τα παιδιά τους που εμφανίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά. Τα μη δυαδικά άτομα δεν ταυτίζονται ούτε ως αρσενικά ούτε ως θηλυκά.

Το “Transhausen by proxy” δεν είναι μια επίσημα αναγνωρισμένη ψυχολογική κατάσταση. 

Είναι ένας «ρόλος» σε μια επίσημη ψυχολογική κατάσταση γνωστή ως Σύνδρομο Munchausen δια αντιπροσώπου (MSBP) ή αλλιώς πλασματική διαταραχή που επιβάλλεται σε άλλο άτομο, είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένας φροντιστής δημιουργεί την εμφάνιση προβλημάτων υγείας σε ένα άλλο άτομο, συνήθως στο παιδί του..

Το MSBP είναι μια ψυχική ασθένεια που μερικές φορές ονομάζεται επίσης ιατρική κακοποίηση παιδιών ή πλασματική διαταραχή που επιβάλλεται σε άλλους. Εκτίθεται κυρίως από γυναίκες που αναζητούν την προσοχή υπερβάλλοντας ή επινοώντας μια ασθένεια παιδιών ή άλλων υπό τη φροντίδα τους.

Το Transhausen δια αντιπροσώπου έχει πολύ πραγματικές και μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία, είπαν ειδικοί στους The Epoch Times.

Επισημαίνουν τίτλους όπως αυτός στο Pride.com τον Μάιο, που αναφέρει: «15 διάσημοι που μίλησαν και είναι περήφανοι για τα τρανς και μη δυαδικά παιδιά τους». 

Το άρθρο επαινεί αστέρια όπως η Cher, η Sade, η Jennifer Lopez και η Charlize Theron για την υποστήριξη των παιδιών τους που απορρίπτουν το βιολογικό τους φύλο.


Ένα νεαρό κορίτσι στην ετήσια Πορεία Υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιουνίου 2023. Μερικοί ψυχίατροι λένε ότι οι γονείς ευθύνονται σε ορισμένες περιπτώσεις δυσφορίας του φύλου

Ένα άλλο άρθρο των Pink News περιγράφει πώς οι τηλεοπτικοί αστέρες του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρι και Ντέιβιντ Γκραντ ισχυρίζονται ότι τρία από τα τέσσερα παιδιά τους είναι τρανς ή μη δυαδικά.

Η κα Γκραντ είναι τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικών. Ο σύζυγός της ήταν μέλος του συγκροτήματος Linx της δεκαετίας του ’80 και συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως οι Spice Girls. Το ζευγάρι ανέφερε στη συνέντευξή τους ότι είχαν συζητήσει για εναλλακτικές ταυτότητες φύλου πριν «γεννηθούν καν τα παιδιά τους».

Αυτήν τη στιγμή δημοσιεύουν το βιβλίο τους, “A Very Modern Family”, με θέμα την “κατανόηση των queer και νευροαποκλινόντων παιδιών”. Αλλά οι διασημότητες δεν είναι οι μόνοι που προαναγγέλλουν ότι τα παιδιά τους θα γίνουν τρανς και μη δυαδικά .

Οι γονείς αναρτούν συχνά κείμενα και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επευφημώντας τη μετάβαση των παιδιών τους ή υποστηρίζοντας τα «δικαιώματα των τρανς». 

Μερικοί γονείς έχουν παρουσιαστεί σε άρθρα ειδήσεων για το γεγονός ότι φεύγουν από τις κόκκινες (Ρεπουμπλικανικές) πολιτείες που μπλοκάρουν τις διαδικασίες φυλομετάβασης για παιδιά και μετακομίζουν σε μπλε (Δημοκρατικές) πολιτείες όπου επιτρέπεται η «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο».

Η αύξηση των περιπτώσεων δυσφορίας του φύλου και των οικογενειών με πολλαπλά τρανς παιδιά έχει οδηγήσει ορισμένους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και της ψυχικής υγείας να υποπτεύονται ότι εμπλέκεται ψυχολογική ασθένεια στην όλη ιστορία, όπως η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.
Κατάσταση που τροφοδοτείται από τους γονείς;

Η Δρ Erica Li είναι παιδίατρος στο Spokane της Ουάσιγκτον, η οποία θεωρεί τον εαυτό της φιλελεύθερη της παλιάς σχολής. Δεν είναι απαραίτητα κατά της μετάβασης του φύλου. Στις αρχές της καριέρας της, σκέφτηκε να γίνει παιδίατρος με ειδίκευση στη δυσφορία του φύλου.

Ωστόσο, άρχισε να αναρωτιέται γιατί οι γιατροί υποστήριζαν τις ιατρικές διαδικασίες φυλομετάβασης για τα παιδιά χωρίς ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις πουνα αποδεικνύουν ότι οι διαδικασίες αυτές έχουν ένα συντριπτικό όφελος για τους νεαρούς ασθενείς τους, είπε στους The Epoch Times.

Εάν η αιτία της δυσφορίας του φύλου είναι άγνωστη σε έναν ασθενή και η πρόγνωση της θεραπείας είναι αβέβαιη, τότε η ριζική θεραπεία με νοσηρές παρενέργειες δεν δικαιολογείται, είπε.

Η Δρ Λι πιστεύει ότι η σύγχρονη ιατρική για το φύλο δεν βασίζεται πλέον στην πραγματικότητα. Μάλιστα ανέφερε πως πλέον είναι περισσότερο θέμα ιδεολογίας. Και τα αποτελέσματα και οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες της θεραπείας της δυσφορίας του φύλου είναι «θολές».


Η Δρ. Λι

Μέχρι πρόσφατα, η δυσφορία φύλου ήταν σπάνια και εμφανιζόταν κυρίως σε νεαρούς άνδρες. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάσταση συχνά υποχωρεί φυσικά μετά την εφηβεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά που πάλευαν με τη δυσφορία του φύλου αποδείχτηκαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, σύμφωνα με μελέτες.

Όμως τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι υπέρ της «φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο» υποστηρίζουν ότι οι ιατρικές παρεμβάσεις σώζουν ζωές μειώνοντας τις τάσεις αυτοκτονίας στη νεολαία. Ισχυρίζονται ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα να μπορούν οι άνθρωποι να αναγνωρίζονται ως το αντίθετο φύλο και ότι η κοινωνία πρέπει να το αποδεχτεί.

Η Δρ Λι αναφέρει τώρα, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η πίεση που ασκείται στα παιδιά για να αλλάξουν φύλο οφείλεται σε έναν άλλο παράγοντα — σε γονείς με διαταραχές προσωπικότητας.

«Ο ναρκισσισμός, ο οποίος έχει ομοιότητες με το MSBP, μπορεί να συμβάλει στον πολλαπλασιασμό των ισχυρισμών για δυσφορία φύλου και δεν πρέπει να αγνοηθεί», είπε.


Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ναρκισσιστές γονείς παίζουν ρόλο στην ανοδική τάση της δυσφορίας του φύλου στα παιδιά

«Ο ναρκισσισμός κυρίως κάποιων μητέρων πρέπει να αποκαλυφθεί και να παρακολουθηθεί διεξοδικά», ανέφερε.

«Οι μητέρες, ειδικότερα, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμα και σαν αφορμή την υποτιθέμενη δυσφορία φύλου του παιδιού τους για να ανέβουν στην κοινωνική ιεραρχία», είπε. Δεν είναι η μόνη επαγγελματίας ιατρικής που νιώθει έτσι.

Η MSBP στους γονείς έχει περιγραφεί από ειδικούς που εργάζονται σε κλινικές φύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, είπε η Δρ Λι. Η πάθηση σχετίζεται με αυτό που είναι γνωστό στην έρευνα προσωπικότητας ως «Σκοτεινή Τριάδα», είπε.

Όσοι εκθέτουν τη Σκοτεινή Τριάδα εκφράζουν τον Μακιαβελισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί την εξαπάτηση για να κερδίσει την εξουσία. Εκφράζουν επίσης υποβόσκουσα ψυχοπάθεια, όπως ανήθικη συμπεριφορά. Και εκφράζουν ναρκισσισμό, που είναι η ανάγκη για θαυμασμό σε συνδυασμό με την απουσία ενσυναίσθησης για τους άλλους.
«Τρανσεξουαλισμός δια αντιπροσώπου»

Τον Φεβρουάριο, η Τζέιμι Ριντ, πρώην διευθύντρια στο Κέντρο Τρανσφυλικών του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Νοσοκομείο Παίδων του Σεντ Λούις, εξέθεσε πρακτικές στην κλινική και περιέγραψε τους γονείς που ήταν ανένδοτοι για τη μετάβαση των παιδιών τους.

Οι αποκαλύψεις της έγιναν ο καταλύτης για τους νομοθέτες του Μιζούρι να συντάξουν νόμο που απαγορεύει την ορμονοθεραπεία σε ανηλίκους.

Σε ένα άρθρο του Ιουλίου που εμφανίστηκε στο LGBT Coalition Coalition, η κα Ριντ έγραψε για το πώς τα παιδιά στην κλινική ήταν θύματα των «ψυχολογικών αναγκών ενός γονέα».

«Όσο φρικτό κι αν είναι αυτό, είδα γονείς (κυρίως μαμάδες) που έδειχναν σημάδια του συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου», έγραψε η κ. Ριντ. Η κα Ριντ, λεσβία και μητέρα πέντε παιδιών, περιέγραψε πώς το κέντρο διέλυσε οικογένειες όταν και οι δύο γονείς δεν συμφώνησαν να οδηγήσουν τα παιδιά τους σε θεραπεία με ορμόνες.

Οι πατέρες προσπάθησαν συχνά να σταματήσουν την ιατρική μετάβαση των παιδιών τους, έγραψε. Και το προσωπικό, συχνά αναφερόταν σε αυτούς τους πατέρες ως «ηλίθιους» ή είπε ότι είχαν «πατριαρχικά ζητήματα».




Ο ακτιβιστής Chris Elston, γνωστός ως Billboard Chris, αγκαλιάζει έναν υποστηρικτή του καθώς διαδηλώνει ενάντια στις «επιβεβαιωτικές του φύλου» θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις σε ανηλίκους, έξω από το Boston Children’s Hospital στη Μασαχουσέτη

«Συχνά οι μπαμπάδες πάλευαν για τα πιο λογικά πράγματα – θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους περισσότερο χρόνο στη θεραπεία, θεραπεία με έναν πάροχο που θα εξερευνούσε πραγματικά από πού προερχόταν η επιθυμία του παιδιού του να ξεφύγει από το σώμα του, χρόνος να επιτρέψει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να κάνουν σωστή ψυχοθεραπεία», λέει η κα Ριντ. 

Η ίδια έγραψε επίσης ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τους «επιβεβαιωτικούς» αυτούς γιατρούς γιατί «τυφλώνονται από την ιδεολογία τους».

Ομοίως, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κλινικές αλλαγής φύλου Tavistock και Portman δέχτηκαν περίπου 30 παιδιά κάτω των 5 ετών κατά τη διετία 2020 – 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Ενώ 10 παιδιά ήταν κάτω των 4 ετών.

Ο Δρ. Az Hakeem, ψυχίατρος που εργάστηκε στην κλινική Portman, μίλησε στην The Telegraph και την Daily Mail, λέγοντας ότι τον απασχολούσαν περιπτώσεις που έμοιαζαν με “τρανσεξουαλισμο δια αντιπροσώπου”.

Ο Δρ Hakeem είπε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ήρθε σε επαφή με έναν σημαντικό αριθμό πενθούντων γονέων που είχαν χάσει ένα παιδί και αργότερα απέκτησαν ένα άλλο μωρό. 

Μερικοί γονείς ήθελαν να μεταφέρουν το παιδί που γεννήθηκε αργότερα στο φύλο του παιδιού που πέθανε, δηλαδή αν το παιδί που πέθανε ήταν κορίτσι και το παιδί που γεννήθηκε ήταν αγόρι, ήθελαν να το κάνουν κορίτσι μέσω της φυλομετάβασης.


Μια γενική άποψη του Κέντρου Tavistock του NHS στο Λονδίνο, στις 23 Ιουνίου 2023. Η κλινική έλαβε εντολή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κλείσει μετά από αναθεώρηση που καταδίκασε τη χρήση ορμονών διασταυρούμενης σεξουαλικής επαφής και αναστολέων της εφηβείας για ασθενείς που οδηγούνταν σε μετάβαση

Περιέγραψε περιπτώσεις κατά τις οποίες γονείς νηπίων ήρθαν στην κλινική, επιθυμώντας έναν γιο, αντί για μια κόρη, ή το αντίστροφο. Σε ένα παράδειγμα, είπε ότι οι γονείς άλλαξαν το όνομα του αρσενικού παιδιού τους και του έβαλαν μια περούκα στο κεφάλι για να υποστηρίξουν την πεποίθησή τους ότι ήταν πραγματικά κορίτσι.

Οι κλινικές μετάβασης φύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο συγχωνεύτηκαν τελικά σε μία. Η κλινική Tavistok, έλαβε εντολή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κλείσει μετά από ανασκόπηση που καταδίκασε τη χρήση ορμονών διασταυρούμενης σεξουαλικής επαφής και αναστολέων της εφηβείας για ασθενείς που οδηγούνταν σε φυλομετάβαση. 

Η κυβερνητική έρευνα δεν βρήκε αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι θεραπείες ωφελούσαν τους ασθενείς.
Κακοήθης ναρκισσισμός

Ο Σαμ Βάκνιν, ο οποίος ζει στην Ευρώπη, έγραψε για τη ναρκισσιστική κακοποίηση στο βιβλίο του, «Κακοήθης αυτοαγάπη: Επανεξέταση του ναρκισσισμού».

Ο κ. Vaknin, ο οποίος έχει Ph.D. στην φυσική, στην ψυχολογία και διδακτορικό στην ψυχολογική συμβουλευτική, έχει μελετήσει τον παθολογικό, κακοήθη ναρκισσισμό από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Πολλοί γονείς αντιστέκονται στην ιδέα ότι το παιδί τους θα μπορούσε να είναι τρανς. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς απολαμβάνουν την προσοχή που λαμβάνουν όταν το παιδί τους εμφανίζεται ως τρανς, είπε.

«Ένα τρανς παιδί τους κάνει να νιώθουν ξεχωριστούς, μοναδικούς», είπε ο κ. Βάκνιν. «Είναι σαν να αποκτούν ένα σήμα διάκρισης».

Αυτό το είδος ναρκισσισμού δεν είναι το ίδιο με το MSBP, είπε. Οι γονείς που επηρεάζονται από την MSBP αναζητούν την προσοχή των επαγγελματιών υγείας με το πρόσχημα της διάγνωσης μιας αινιγματικής ιατρικής κατάστασης.


«Οι γονείς με φανερό ναρκισσισμό μπορεί να βλέπουν τα παιδιά τους ως αντικείμενα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσουν την προσοχή», είπε, ή μπορεί ακόμη και να βλέπουν τα παιδιά τους ως προεκτάσεις του εαυτού τους.

Τα παιδιά των ναρκισσιστών μαθαίνουν να τροποποιούν τη συμπεριφορά τους για να λαμβάνουν έγκριση από τους γονείς τους. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι γονείς μπορεί να έχουν ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Αυτά τα άτομα επιδεικνύουν μεγαλοπρέπεια, ανάγκη για θαυμασμό και έλλειψη ενσυναίσθησης, σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM).



Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται παγιδευμένα στη μετάβαση όταν γίνουν αποδεκτά ως διαφορετικό φύλο
Ολος ο κόσμος είναι μια σκηνή


Ο κ. Starbuck, κάποτε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το νομοθετικό σώμα του Τενεσί, δημοσίευσε μια φωτογραφία της κυρίας Φοξ με τα τρία αγόρια της στο X, πρώην Twitter. Στη φωτογραφία το μεγαλύτερο αγόρι της φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι που έγραφε «είμαι κορίτσι».

«Ζούσαμε στην ίδια κλειστή κοινότητα και τα παιδιά μας έπαιζαν στο ίδιο πάρκο με τα δικά μου», έγραψε ο κ. Starbuck. «Αρχικά τα μεγαλύτερα άρχισαν να παρουσιάζουν μια παράξενη συμπεριφορά λέγοντας ότι αναγκάστηκαν από τη μαμά τους να φορέσουν κοριτσίστικα ρούχα καθώς η νταντά τους προσπαθούσε να τους παρηγορήσει καθώς έκλαιγαν. Μιλάμε για μια καθαρή κακοποίηση παιδιών. Ας προσευχηθούμε για αυτά».

Η κα Φοξ ανταπέδωσε με μια βωμολοχική απάντηση, αποκαλώντας τον κ. Starbuck «ηλίθιο», «μισάνθρωπο», «ναρκισσιστή», «ρατσιστή» και «κυνηγό διασημότητας».

“Ανεξάρτητα από το πόσο απελπισμένοι μπορεί να γίνετε ανά πάσα στιγμή για να αποκτήσετε πλούτο, δύναμη, επιτυχία ή φήμη – μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα παιδιά ως μόχλευση ή κοινωνικό νόμισμα”, απάντησε ο ίδια στο X.



Η Μέγκαν Φοξ (Δ) κάθεται με τον Machine Gun Kelly στο Λας Βέγκας

«Η εκμετάλλευση της ταυτότητας φύλου των παιδιών για να κερδίσετε δημοσιότητα σχετικά με την πολιτική εκστρατεία σας, σας έχει θέσει στη λάθος πλευρά του σύμπαντος», έγραψε επίσης η Φοξ.

Παρά το τι μπορούν να πουν οι γονείς για την ταυτότητα φύλου των παιδιών τους, ένα άτομο δεν μπορεί να αλλάξει φύλο, είπαν ο Δρ Λι και ο κ. Βάκνιν. Το φύλο ορίζεται από τα αναπαραγωγικά κύτταρα γνωστά ως γαμέτες, είπε ο Δρ Λι.

Ο εγκέφαλος δεν ορίζει το φύλο, όπως πιστεύουν ορισμένοι. Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει σημαντικές διαφορές μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου εγκεφάλου και δεν έχουν συνδέσει την ταυτότητα φύλου με μια συγκεκριμένη θέση στον εγκέφαλο. Η ασαφής ορολογία γύρω από τον τρανσέξουαλισμό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη συζήτηση και την κατανόηση του όλου ζητήματος, είπε ο κ. Βάκνιν.

Η δυσφορία του φύλου θα πρέπει να ονομάζεται «σεξουαλική δυσφορία» επειδή αναφέρεται σε κάποιον που έχει μπερδευτεί σχετικά με την σεξουαλική του ταυτότητα, είπε.

Η σεξουαλική προτίμηση μπορεί να θεωρηθεί ως ένας κοινωνικός ρόλος ενός άνδρα ή μιας γυναίκας, αλλά το φύλο καθορίζεται βιολογικά, είπε. Η σεξουαλική εμφάνιση και τα γεννητικά όργανα μπορούν να αλλάξουν, είπε, αλλά το φύλο δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. «Δεν μπορεί να αντικατασταθεί το φύλο», είπε ο κ. Βάκνιν. «Γεννήθηκες με αυτό».


Η ετήσια Πορεία Υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιουνίου 2023

Εκμετάλλευση από επαγγελματίες Ιατρούς

Αυτό που μπορεί να μοιάζει ως μια ψυχολογική ανωμαλία ορισμένων γονέων, στα χέρια κάποιων γιατρών μπορεί να είναι η καταλληλότερη ευκαιρία για εκμετάλλευση, είπε η Λόρεν Σβαρτς, μια ψυχίατρος από την Οκλαχόμα.

Κατηγορεί καθαρά τους επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει τους γονείς λέγοντάς τους: «Είναι καλύτερα να έχεις ένα τρανς παιδί παρά ένα νεκρό παιδί», υπονοώντας πως αν το παιδί δεν αλλάξει φύλο, τότε θα οδηγηθεί στην αυτοκτονία. Αυτό έχει αναδείξει «συμπεριφορές που διαφορετικά δεν θα περίμενε κανείς από έναν γονέα», είπε.

Η Δρ Schwartz άρχισε να μιλάει ανοιχτά για τα παιδιά που βρίσκονται σε διαδικασία φυλομετάβασης όταν είδε άσχημα αποτελέσματα, που απέφεραν ελάχιστα οφέλη για τους ασθενείς.

Ο βασικός ισχυρισμός όσων προωθούν την ιδέα της δυσφορίας του φύλου είναι ότι κάποιος μπορεί να γεννηθεί σε λάθος σώμα, τόνισε.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ιατρική, ειδικά όχι στην ψυχική υγεία, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα υπό αυτήν την παράμετρο», είπε.

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας των παιδιών ως κάτι άλλο από το βιολογικό τους φύλο θα μπορούσε να είναι επιζήμια για αυτά, είπε η Δρ Schwartz. Δίνει το αίσθημα στα παιδιά ότι κατά κάποιο τρόπο φταίνε εκείνα για το ποια είναι. Τους λένε ότι η σύγχυση ή η αβεβαιότητα τους δεν είναι φυσιολογική.


Το να επιτρέπεται στα παιδιά να αλλάζουν αντωνυμίες μπορεί να τους δυσκολέψει να αντιστρέψουν την πορεία τους και να επιστρέψουν στην ταυτοποίηση με το βιολογικό τους φύλο αργότερα, όταν δεν είναι πλέον μπερδεμένα, είπε.

Ο γενικός πληθυσμός μπορεί να αναρωτιέται γιατί οι γιατροί συμβαδίζουν με την ιδεολογία του φύλου που έρχεται αντιμέτωπη με την επιστήμη, είπε η Δρ Λι.

«Η Ύβρις που επιτελείται είναι σαν ένα κολασμένο ναρκωτικό», είπε. Κατά την άποψή της, η ιδεολογία του φύλου κυριαρχεί σαν σκέψη στις ιατρικές σχολές, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια διαφωνίας.

Οι γιατροί που προωθούν τη λεγόμενη «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο» συχνά επαινούνται από τους συνομηλίκους τους ως «ήρωες που σώζουν ζωές», είπε η Δρ Λι. 

«Η δήθεν «ενσυναίσθηση και προοδευτική κουλτούρα» με αυτόν τον τρόπο βοηθά ορισμένους γιατρούς να αναρριχηθούν στην κοινωνική ιεραρχία και σε ορισμένους άλλους κύκλους», τόνισε.

Αλλά είναι σκέτη «παρωδία» όταν οι γονείς ή οι γιατροί επιτρέπουν σε παιδιά κάτω των 18 ετών να λάβουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους με βάση ανύπαρκτες ή παραπλανητικές μελέτες, είπε ο κ. Βάκνιν. 

Υποστηρίζει ότι μια πιο προσεκτική προσέγγιση θα περιόριζε τις διαδικασίες στους ασθενείς τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 25 ετών, όταν ο εγκέφαλος είναι πλήρως ώριμος.



Transgender «επιβεβαιώνει» παιδικά βιβλία στο Irvine της Καλιφόρνια στις 30 Αυγούστου 2022. (John Fredricks/The Epoch Times)

Οι έφηβοι δεν έχουν αυτό που είναι γνωστό ως «πυρήνας ιδέας οντότητας», είπε. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουν ακόμη ποιοι είναι και εξακολουθούν να αλλάζουν τις σκέψεις και τις απαντήσεις και τα θέλω τους προς τους συνομηλίκους τους, την οικογένεια και την εκπαίδευση. 

Το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την εκτελεστική λειτουργία είναι ατελές πριν από το 21, ανέφερε. Η εκτελεστική λειτουργία είναι οι υψηλότερου επιπέδου γνωστικές δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τον συντονισμό άλλων γνωστικών ικανοτήτων και συμπεριφορών.

«Όταν είσαι έφηβος, δοκιμάζεις τα πάντα», είπε ο κ. Βάκνιν. «Και το να κάνεις ένα από αυτά τα πειράματα μόνιμο είναι έγκλημα. Όποιος συνεργάζεται ή σε ωθεί σε κάτι τέτοιο είναι εγκληματίας.»

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είπε ο κ. Vaknin, είναι η έλλειψη αμερόληπτης, υψηλής ποιότητας έρευνας για τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα που οδηγούν στον τρανσεξουαλισμό.

«Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη που να έχει παρακολουθήσει τις συνέπειες στα παιδιά που εκτέθηκαν σε αναστολείς της εφηβείας και στη συνέχεια έκαναν φυλομετάβαση», είπε. «Ούτε μία»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου