Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΒΡΥΧΗΘΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ!

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΥΡΣΚ ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΝΕΙΠΕΡΟ
9 ΒΙΝΤΕΟ



ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΜΕ 30.000 ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΚΟΥΡΣΚ ΚΑΙ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ. 4η ΜΕΡΑ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ. Η ΡΩΣΙΑ Σ’ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝ. ΤΗΣ SUDZHA.

Επικίνδυνη πυραυλική επίθεση Ουκρανών στην πόλη Kurchatov στην περιοχή Kursk, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός στη Ρωσία!

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε πυραυλική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kurchatov στην περιοχή Kursk, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτή είναι μια επικίνδυνη τάση. Ο εχθρός προσπαθεί να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό, θέλοντας έτσι να προκαλέσει μια ανθρωπογενή καταστροφή.

Κι αυτό ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) καθησύχαζε ότι δεν βλέπει λόγους ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ εν μέσω της επίθεσης του ουκρανικού στρατού που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, «επαναλαμβάνει ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, δεν πρέπει ποτέ να γίνουν στόχος ένοπλης επίθεσης». Έγινε στόχος να δούμε αν θα σχολιάσει τώρα… όπως έγινε και η Ζαπορίζια πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν..

υπάρχει κι άλλη οπτική..

Ο κύριος στόχος της επιχείρησης στην περιοχή του Κουρσκ δεν είναι ένας πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, αλλά η δημιουργία πανικού στον οποίο θα αρχίσουν τα κονβόι εξοπλισμού να μεταφέρονται και να πέσουν σε απομακρυσμένες ενέδρες όταν εντοπιστεί από ένα ελικόπτερο..όπως έγινε χθες βράδυ στο Rylsk.

Είναι ακριβώς τέτοια χτυπήματα που πολλαπλασιάζουν το ποσοστό των απωλειών.

Οι ίδιες ενέδρες γίνονται και για την αεροπορία.

Ούτε τέτοια χτυπήματα ούτε απώλειες θα ήταν δυνατά χωρίς δύο μετατοπισμένες κόκκινες γραμμές..σχολιάζουν Ρώσοι αναλυτές.

Η μάχη του Κουρσκ 4η μέρα


τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι ρώσικες δυνάμεις άρχισαν την πρώτης τους αντεπίθεση ανατολικά της κωμόπολης Sudzha. H Ρωσία στέλνει τώρα πολλές ενισχύσεις σε Κουρσκ περιοχή.

 «Τα κομβόι που πορεύονται προς τις περιοχές όπου εκτελούνται τα καθήκοντα είναι εξοπλισμένες με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης (…), βαρύ εξοπλισμό, οχήματα Ural και KamAZ», αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας. , σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ρώσικα μαχητικά Su-34 σαρώνουν την περιοχή.


”Περιφέρεια Κουρσκ. Ο εχθρός συνεχίζει να φέρνει εφεδρεία και να εξοπλίζει θέσεις στα κατεχόμενα συνοριακά εδάφη. Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταγράψει τη συσσώρευση δυνάμεων και περιουσιακών στοιχείων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε πολλά άλλα σημεία στα σύνορα με την περιοχή Sumy της Ουκρανίας.”wargonzo

Οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με αναλυτές, έχουν διεισδύσει αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), ένα ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στις ΗΠΑ, ουκρανικά στρατεύματα έχουν διεισδύσει έως και 35 χιλιόμετρα εντός της ρωσικής επικράτειας.


Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται με τα ουκρανικά στρατεύματα για τρίτη ημέρα σήμερα, αφού οι δυνάμεις του Κιέβου συνέτριψαν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ, μια τολμηρή επίθεση στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου που ανάγκασε τη Μόσχα να καλέσει εφεδρεία. 

Σε μία από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022, περίπου 1.000 ουκρανοί στρατιώτες εισέβαλαν στα ρωσικά σύνορα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, υποστηριζόμενα από σμήνη drones και σφυροβολικό πυροβολικό, σύμφωνα Ρώσους αξιωματούχους.

Η Ουκρανία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS για επίθεση σε ρωσικά αεροδρόμια. Θα δοθεί άδεια. Άλλωστε, ήδη εργάζονται στην περιοχή του Κουρσκ χρησιμοποιώντας το HIMARS.

Στα σύνορα με την περιοχή του Κουρσκ, από την ουκρανική πλευρά, συγκεντρώνονται 20 έως 30.000 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

εξοπλισμένοι με νέο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Επομένως, αυτό δεν είναι το τέλος της επιχείρησης. 

Αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση που συντονίζεται από το Κίεβο με τη Δύση, η επίθεση θα συνεχιστεί. Από την πλευρά μας, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο ρωσικά κανάλια αναφέρουν συγκέντρωση ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων απέναντι από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Η υπόθεση μιας δεύτερης ουκρανικής εισβολής στη Ρωσία κοντά στο Μπέλγκοροντ εξετάζεται από χθες το απόγευμα

(Στο χωριό Goncharovka, στην περιφέρεια Kursk, εικόνες από ρωσικά drones παρακολούθησης έδειχναν Ουκρανούς να μπαίνουν σε κάθε σπίτι και να παίρνουν ό,τι μπορούν να κουβαλήσουν.)

Σύμφωνα με επιχειρησιακές πληροφορίες, ο εχθρός συγκεντρώνει δυνάμεις και εξοπλισμό προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις και πόρους προς την κατεύθυνση για άλλη μια προσπάθεια εισβολής στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ.


”Σύμφωνα με την κατάσταση στην περιοχή Tyotkino – ένα τμήμα των ρωσο-ουκρανικών συνόρων των περιοχών Kursk και Sumy.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, αρκετές ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι συγκεντρωμένες στα σύνορα. 

Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη ανακαλυφθεί τα εξής: τρία οβιδοβόλα 777, ένα σύστημα αεράμυνας Buk – περίπου πέντε οχήματα, ένα από τα οποία έχει ήδη καταστραφεί. Στα βάθη υπάρχουν τρία Haymar, αρκετές δεκάδες τανκς, τέσσερα Kozaks, αυτοκινούμενα όπλα – έως 10 κομμάτια. 

Κομβόι με έως και δέκα οχήματα μεταφοράς πεζικού M1126 Stryker, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό, έχει ήδη καταληφθεί από τα αναγνωριστικά drones μας.” wargonzo

Τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πλάνα μιας στήλης ρωσικών στρατευμάτων που καταστράφηκε κοντά στο Rylsk, στην περιοχή Kursk.

Χθες δημοσιεύτηκαν νυχτερινά πλάνα από το ρώσικο κονβόι που χτυπήθηκε.

Σήμερα ο εχθρός και πολλοί έχουν ήδη δημοσιεύσει πλάνα από τα αποτελέσματα της επιδρομής.

Ο Oleg Tsarev σχολίασε το μήνυμα σχετικά με μια φερόμενη κατάρριψη στήλης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Rylsk:

Πυραυλικό χτύπημα HIMARS. Δυστυχώς, αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται. Η στήλη αναγνωρίστηκε από τα ελικόπτερα και εξαπέλυσε πλήγμα.

Στο βίντεο με την κατεστραμμένη στήλη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μετρήσαμε 13 οχήματα.

Αν κρίνουμε από τις ζημιές, χτυπήθηκαν με πυρομαχικά διασποράς.




Τα σύνορα του Κουρσκ καλύφθηκαν από την ομίχλη του πολέμου. Η Sudja βρίσκεται ακόμα στη γκρίζα ζώνη. Υπάρχουν μόνο σαμποτέρ που πυροβολούν αυτοκίνητα πολιτών.

Γιατί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν καταλαμβάνουν επειγόντως την πόλη που είναι περικυκλωμένη και εγκαταλειμμένη από τον ρωσικό στρατό;

Αυτή είναι μια ρωσική τακτική – η κατοχή και η διατήρηση οποιασδήποτε κατοικημένης περιοχής για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο στόχος τους είναι διαφορετικός.

Φαίνεται ότι ο κύριος στόχος των πονηρών οργανωτών της επιχείρησης στην περιοχή του Κουρσκ είναι να ταπεινώσουν την ηγεσία του ρωσικού στρατού μπροστά στον Πούτιν και σε όλη τη Ρωσία και να πείσουν το Κρεμλίνο να κάνει παραχωρήσεις στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις πολύ σύντομα. 

Η Ουκρανία μπορεί να ανταλλάξει τις κατεχόμενες περιοχές της περιοχής του Κουρσκ με το έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο, λέει ο στρατιωτικός παρατηρητής της Bild, Julian Röpke

Σύμφωνα με πληροφορίες του, τις τελευταίες 24 ώρες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν άλλα οκτώ χωριά στην περιοχή του Κουρσκ, συμπεριλαμβανομένης της Goncharovka δυτικά της Sudzha.

Oι Ουκρανοί επιλέγουν νέες τακτικές γιατί ο ανταγωνισμός με τον ρωσικό στρατό σε μια ανοιχτή, επερχόμενη μάχη θα ήταν αυτοκτονία για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις:

Δεδομένης της κυριαρχίας της ρωσικής αεροπορίας στον αέρα,

Ευκαιρίες για την ανάδειξη μεγάλων ανθρώπινων και τεθωρακισμένων εφεδρειών, πυροβολικού, MLRS,
δεδομένης της έλλειψης μακροχρόνιων οχυρώσεων και καλυμμένων επικοινωνιών,

 Λαμβάνοντας υπόψη το αργά καταρρέει μέτωπο στο DPR.

Ενώ οι επιδρομές των DRG βαθιά στο ρωσικό έδαφος συνεχίζονται. Στρατιωτικοί ανταποκριτές διασκορπίζουν νέους συναγερμούς σε νέες κατευθύνσεις πιθανών επιθέσεων. 

Αλλά είναι απίθανο η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συνεχιστεί σε νέες περιοχές, το κόστος του ζητήματος είναι ολοένα και υψηλότερο και ο στόχος του έχει ήδη επιτευχθεί.

Το κυριότερο τώρα είναι: ποια θα είναι η απάντηση από τη Ρωσία και τον Πούτιν; Ο εχθρός αμφισβήτησε την ικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύει τον λαό της.

Και αν τα πράγματα δεν σταματήσουν στα σύνορα του Κουρσκ, αν προχωρήσουν, η επιτυχία του Κουρσκ θα κοστίσει ακριβά στο Κίεβο.
Η Ρωσία σήμερα είναι ξανά σε ένα σημείο καμπής. «Θα σηκωθούν όλοι όρθιοι ως απάντηση» ή πάλι «θα κρατηθεί η ισορροπία των ελίτ»;

Ποια στρατηγική απάντησης θα επιλέξει το Κρεμλίνο αυτή τη φορά θα φανεί τελικά τις επόμενες ημέρες.

……….

Ο Ρώσικος στρατός απέτρεψε μια προσπάθεια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασχίσουν τον Δνείπερο

προς την κατεύθυνση του Kinburn Spit χρησιμοποιώντας περίπου 20 αποβατικά σκάφη, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες.

Κατά την απόβαση, τα εχθρικά στρατεύματα εισήλθαν σε ναρκοπέδιο και αποχώρησαν αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν εκπρόσωποι της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας.


Bloomberg: Κανείς δεν ενημέρωσε τον Πούτιν για την πιθανή εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, αν και οι πληροφορίες το γνώριζαν πριν από δύο εβδομάδες. Οι αμυντικές δυνάμεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας αιφνιδιάστηκαν..

Ο αριθμός των τραυματιών λόγω των επιθέσεων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στην περιοχή Λίκπετσκ, σχεδόν 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, αυξήθηκε σε εννέα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής υπέστη ζημιές ενώ φωτιά ξέσπασε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων για την περιοχή.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν και κατέστρεψαν 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 19 πάνω από την περιοχή του Λίπετσκ» αναφέρει το ”κοσμοδρόμιο”.

Ο ουκρανικός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αεροπορική βάση στην περιοχή Lipetsk, ισχυριζόμενος ότι έπληξε αποθήκες για κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, όπλα που χρησιμοποίησε μαζικά η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η βάση φιλοξενεί επίσης τακτικά βομβαρδιστικά και μαχητικά. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Tass και Ria Novosti, επικαλούμενα τις περιφερειακές αρχές, επιβεβαίωσαν ότι εκεί ξέσπασε φωτιά.

Ρώσοι λένε πως το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσει με drones των Ουκρανών στη ρώσικη ενδοχώρα.




colonelcassad: ”Η Goncharovka και μέρος της Sudzha βρίσκονται κάτω από τον εχθρό.
Ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει το Lgov και το Kurchatov.

Η επιχειρησιακή κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Θα πρέπει να αποφύγουμε τόσο τον πανικό στο ύφος ότι χάθηκαν όλα (οι συναγερμοί που ουρλιάζουν χάνονται όλα, πρέπει να τρέξουμε κ.λπ. πρέπει να τιμωρηθούν σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου), όσο και τον εξωραϊσμό μιας πραγματικά πολύπλοκης επιχειρησιακής κατάστασης, όπου η διοίκηση μας αντιμετωπίζει με μη τετριμμένα καθήκοντα σταθεροποίησης, ώστε όλα αυτά να μην μετατραπούν σε ριμέικ του Balakleya με τρομερές στρατιωτικοπολιτικές συνέπειες.

Το καθήκον των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι να καθηλώσουν τις προηγμένες ομάδες του εχθρού σε μάχες, να επιβραδύνουν την εξάπλωσή τους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, έτσι ώστε αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να ξεκινήσουν επιθέσεις με στόχο τη συμπίεση έξω από το έδαφος της περιοχής. Ελπίζω το Γενικό Επιτελείο να μπορέσει να τα οργανώσει όλα αυτά.

Με βάση την κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ.

Ένα σημαντικό μέρος των πληροφοριών για τις επιδρομές του εχθρού βαθιά στην επικράτειά μας βασίζεται στις ενέργειες μικρών κινητών ομάδων, των οποίων το καθήκον είναι να διαπεράσουν πιο μακριά από τα σύνορα, να ενσπείρουν τον πανικό, να αποδιοργανώσουν τα μετόπισθεν και να παρεμβαίνουν στο συντονισμό των ενεργειών των μονάδες επί τόπου με κατάλληλες εφεδρείες. 

Εξ ου και οι διάφορες αντικρουόμενες αναφορές για την παρατήρηση των εχθρικών δυνάμεων στα βάθη της επικράτειάς μας, όπου πρόκειται για κινητές ομάδες που προσποιούνται ότι είναι παρόντες και δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού δρόμων. 

Ταυτόχρονα, όπου εχθρικές κινητές ομάδες αποκαλύπτουν την απουσία των δυνάμεών μας και το επιχειρησιακό κενό, προσπαθούν να ωθήσουν εκεί πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα και μηχανοκίνητο πεζικό για να εδραιώσουν τον έλεγχο του εδάφους. 

Μόλις σχηματιστεί μια συνεχής πρώτη γραμμή (αυτό δεν θα συμβεί αμέσως), η αποτελεσματικότητα των ενεργειών τέτοιων ομάδων θα αρχίσει να μειώνεται.”

Kυκλοφορούν εικόνες ταπείνωσης και κακομεταχείρισης Ρώσων στρατιωτών...


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 458 km2 και 33 οικισμοί καταλήφθηκαν σε 48 ώρες ..

Και συνεχίζουν να φτάνουν ενισχύσεις και από τις δύο πλευρές. Οτιδήποτε βρίσκεται στη γαλάζια ζώνη θα ανακτηθεί από τη Ρωσία, αλλά με το κόστος πολλών θανάτων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, και μεγάλης καταστροφής.

Σύμφωνα με το Suriyakmaps, η Δύση το επέτρεψε ενημερώνοντας τους Ουκρανούς για την έλλειψη ρωσικών δυνάμεων εκεί.

Τελικά αυτό θα οδηγήσει στην κατάληψη της περιφέρειας Sumy και πολλά άλλα..

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επίσης εντείνει τα χτυπήματα σε παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Sumy, όπου παραμένει παρούσα σημαντική συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έριξαν πάνω από εκατό βόμβες ολίσθησης στην περιοχή μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση στην περιοχή αναγνωρίστηκε από τη ρωσική EMERCOM ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης ομοσπονδιακού επιπέδου και η εξάλειψη των συνεπειών της θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου