Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ...

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΚΟΥΡΣΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ SUDZHA ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ Τ.ΧΛΜ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΛΕΝΕ ΡΩΣΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ!
8 ΒΙΝΤΕΟ 


Ουκρανική διείσδυση σε Κουρσκ που είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Κατέλαβαν αρκετούς οικισμούς μεγάλο μέρος της πόλης Sudzha και ελέγχουν πολλά τ.χλμ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ λένε Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί στην περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία μετά από διήμερη πλέον εκτεταμένη επίθεση Ουκρανικών δυνάμεων που διείσδυσαν σε ρωσικό έδαφος. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται σύμφωνα με έγκυρους Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές… H Ρωσία εκτιμά πως η Ουκρανία δέσμευσε μια περιοχή 350 τ. χλμ στο Kursk

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής

Νωρίτερα οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει 10 οικισμούς, προχωρώντας 15 χιλιόμετρα εντός στο ρωσικό έδαφος…
”Τα άσχημα νέα, δυστυχώς, έρχονται γρήγορα. Αλλά δεν θα γράψουμε τίποτα έως ότου οι επίσημοι εκπρόσωποι του Zhenya κάνουν μια δήλωση. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να το πιστέψω μέχρι το τέλος. 

Δυστυχώς, υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυροβολούν αδιάκριτα κατοίκους του Κουρσκ προσπαθώντας να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη ζώνη. 

Με δήλωσή του ο Γερασίμοφ ξεκαθαρίζει ότι το Γενικό Επιτελείο αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση και για την επίλυσή της”..(war gonzo)

Στο ίδιο μήκος κύματος και

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots για την κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ:

” Φίλοι μου, βρίσκομαι στην περιοχή του Κουρσκ. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα, δύσκολα γεγονότα και τις επόμενες μέρες μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένω καλά νικηφόρα νέα.

Ο εχθρός στο έδαφός μας δημιουργεί υλικοτεχνική υποστήριξη, φέρνει εφεδρεία στη γραμμή, προσπαθεί να αξιοποιήσει τις επιτυχίες του, επεκτείνει το προγεφύρωμα, να καταλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας προκειμένου, πιθανότατα, να τους διώξουν αργότερα για κάποιο είδος παζαριού, κάποιου είδους ανταλλαγή.”

Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι «έως και 1.000» Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην ένοπλη εισβολή που ξεκίνησε την προηγούμενη μέρα στην περιοχή Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Ουκρανία έχασε 54 τεθωρακισμένα οχήματα και 7 τανκς στην επίθεση στο Κουρσκ.

«Η προέλαση του εχθρού βαθιά μέσα στο έδαφος ανακόπηκε από αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό», διαβεβαίωσε ο κ. Γερασίμοφ τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση. Αλλά στη συνέχεια η κατάσταση και πάλι επιδεινώθηκε


Oι απώλειες Oυκρανών ανήλθαν σε περίπου 260 στρατιώτες και 50 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά τανκς, σύμφωνα με το υπουργείο. Η επιχείρηση συνεχίζεται, ανέφερε η αρχή.

Άλλα βασικά σημεία από το δελτίο τύπου της Ρωσικής Άμυνας σχετικά με την κατάσταση στη ρωσική περιοχή Κουρσκ:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μονάδες του ρωσικού στρατού, μαζί με τη συνοριακή υπηρεσία της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), συνέχισαν να πολεμούν εναντίον ουκρανικών ενόπλων μονάδων στις συνοριακές περιοχές.

Χάρη στις επιθέσεις αέρος, πυραύλων και πυροβολικού και τις ενέργειες των συνοριακών μονάδων, ο εχθρός δεν μπόρεσε να προχωρήσει εντός του ρωσικού εδάφους.

Οι εφεδρείες του εχθρού υπέστησαν ήττα σε πολλά χωριά της περιοχής Sumy της Ουκρανίας.

Κατεύθυνση Kursk: μάχες στο Sudzha και προηγμένες ομάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Korenevo
τι ξέρουμε στις 6 μ.μ. σήμερα 2η μέρα της διείσδυσης

Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ συνεχίζει να επιδεινώνεται (rybar): την τελευταία ώρα, έχουν ληφθεί αρκετές επιβεβαιώσεις σχετικά με τον τουλάχιστον μερικό έλεγχο των ουκρανικών σχηματισμών πάνω από στη Σούτζα, καθώς και προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων. η εχθρική ομάδα τεθωρακισμένων μέχρι τα σύνορα του Κορένεβο.

Μονάδες FAU εισήλθαν στο δυτικό προάστιο Sudzha. Το κέντρο του ίδιου του οικισμού, που βρίσκεται σε μια πεδιάδα, βρίσκεται στη «γκρίζα ζώνη». Τα ρωσικά στρατεύματα διατηρούν τον έλεγχο του άνω ανατολικού τμήματος της πόλης.

Ταυτόχρονα, ουκρανικοί σχηματισμοί προχώρησαν νότια της Σούτζα: στην περιοχή αυτή επιβεβαιώνεται η κατάληψη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στους οικισμούς Gornal, Gevo και Kurilovka. Οι Ρώσοι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιούν αναγνώριση της περιοχής και ορίζουν στόχους για καταστροφή από πυρκαγιά εντοπισμένων θέσεων του εχθρού, ενώ μονάδες ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, συνοριοφύλακες και φρουροί αντεπιτίθενται.

Στο βορειοδυτικό τμήμα οι ουκρανικοί σχηματισμοί έχουν επεκτείνει επίσης τη ζώνη ελέγχου. Τα χωριά Leonidovo και Lyubimovka είναι κατεχόμενα. Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν αντεπίθεση προς το γειτονικό χωριό Zeleny Shlyakh, αλλά δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν το χωριό.

Μία από τις ουκρανικές ομάδες τεθωρακισμένων που αποτελούνταν από πολλές μονάδες εξοπλισμού πραγματοποίησε αναγνωρίσεις σε ισχύ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Rylsk-Sudzha, καταφέρνοντας να φτάσει στα περίχωρα του εργασιακού χωριού Korenevo, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια- είναι από το Rylsk.
Επί του παρόντος, τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν σχηματισμούς της Ουκρανίας και μάχονται στον αυτοκινητόδρομο, προσπαθώντας να εμποδίσουν τον εχθρό να καταλάβει το διοικητικό κέντρο της περιοχής Κορενέφσκι.

Τη δεύτερη ημέρα της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ, η κατάσταση παραμένει δύσκολη: η μακρά προετοιμασία του εχθρού για την επίθεση, δυστυχώς, απέδωσε καρπούς. 

Ο εχθρικός τεχνικός εξοπλισμός αποστέλλεται στα τμήματα του ρωσικού εδάφους που κατέχονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να εξοπλίσει αμυντικές οχυρώσεις.

Αλλά η κατάκτηση και η διατήρηση εδαφών είναι δύο εντελώς διαφορετικά καθήκοντα, επομένως η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση της.


δυστυχώς, υπάρχει ένα βίντεο με αιχμαλώτους Ρώσους στρατιώτες και στοιχεία για μια επιτυχημένη προέλαση βαθιά στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Σκοτώθηκε σήμερα στο μέτωπο του Κουρσκ ο γνωστός Ρώσσος πολεμικός ανταποκριτής Yevgeny Poddubny από drone FPV.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 6/8/24

Επίσημη δήλωση της RU MOD σχετικά με την εισβολή της AUF στην περιφέρεια Kursk:

Σήμερα από τις 8:00 ώρα Μόσχας, έως και 300 Ουκρανοί μαχητές της 22ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας AFU, υποστηριζόμενοι από 11 άρματα μάχης και περισσότερα από 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, εξαπέλυσαν επίθεση μετά από προπαρασκευαστικά πυρά στις θέσεις της Ρωσικής Κρατικής Δύναμης Κάλυψης Συνόρων κοντά στο Nikolayevo-Daryino. και Oleshnya (περιοχή Κουρσκ) αμέσως δίπλα στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η κρατική δύναμη κάλυψης των συνόρων απέκρουσε επιθέσεις και προκάλεσε ζημιές από πυρά στον εχθρό και τις εφεδρείες μαζί με τη Συνοριακή Υπηρεσία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας κοντά στα κρατικά σύνορα και στο έδαφος της περιοχής Sumy.

Επιχειρησιακά-τακτικά και αεροσκάφη επίθεσης εδάφους πραγματοποίησαν χτυπήματα στις περιοχές συγκέντρωσης του ανθρώπινου δυναμικού και του στρατιωτικού υλικού της AFU κοντά σε Basovka, Zhuravka, Khoten, Yunakovka, Belovody, Khrapovshchiny (περιοχή Sumy). Η Αεροπορία του Ρωσικού Στρατού αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα τεθωρακισμένα του εχθρού. Εφεδρεία της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Κουρσκ κινήθηκαν στην περιοχή της μάχης.

Ως αποτέλεσμα, οι απώλειες του AFU ανήλθαν σε έως και 16 μονάδες υλικού, συμπεριλαμβανομένων έξι τανκς, δύο οχημάτων μάχης πεζικού, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Kozak και ένα όχημα αντι-εμποδίου.

Συνημμένο βίντεο: Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εμπλέκονται με ουκρανικά στρατεύματα στην περιφέρεια Κουρσκ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου