Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΗΣ...


ΠΩΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ



Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Όταν κάποια στιγμή το 2013 είπα στον γέροντα "όταν πάρουμε την Πόλιν...", γύρισε αγριεμένος και μου είπε "δεν θα πάρουμε ποτέ την Πόλιν". "Μα αφού ο γέροντας Παϊσιος είπε έτσι;" απάντησα σαστισμένος. "Δεν πάει να είπε ο γέροντας Παϊσιος έτσι, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ", μου είπε κοφτά κι από τότε δεν τον ξαναρώτησα ποτέ (μέχρι σήμερα) περί προφητειών, με τις οποίες διαφωνεί, όχι όσον αφορά το τι θα γίνει αλλά για τον εσφαλμένον τρόπον αντιλήψεως των προφητικών μηνυμάτων.

Αυτήν την θέσιν του, έχω αναφέρει σε άρθρα μου 


Το άκουσμα ήταν πολύ σοκαριστικό. Ειδικά από έναν γέροντα, ο οποίος μου είχε εκμυστηρευτεί πόσες νύχτες είχε περάσει διδασκόμενος από τον Όσιον γ. Παΐσιον κι ακόμα να λειτουργούν οι δυο τους στο κονάκι του Οσίου. Είναι κάποιος θαυμαστής του Οσίου κι όχι κάποιος αρνητής του.

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αποκωδικοποιήσω την συμπεριφορά του. Βοήθησε κι ένα ηχητικό του μακαριστού ιεροκήρυκος Δημητρίου Παναγοπούλου [1]. 

Ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβανόμουν τότε την επανάκτησιν της Πόλεως ήταν εντελώς βαρβαρικός. Νόμιζα ότι θα πάμε εκεί να τους "αλλάξουμε τα φώτα, να τους ξεπατώσουμε, να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη".

Πέρασε αρκετός χρόνος, ώστε να αντιληφθώ το Θεϊκό Σχέδιον περί της Πόλεως και τον ρόλον, τον οποίον επιφυλάσσει ο Τριαδικός Θεός όχι μόνον αποκλειστικώς για τους Έλληνες αλλά για όσους ποιούν τους καρπούς της βασιλείας Του («αρθήσεται αφ'υμών η βασιλεία του Θεού και δοθήσεται έθνει ποιούντι τους καρπούς αυτής» Ματθ.21.43).

Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρησιν πραγματοποιήσεως των μελλουμένων αλλά δεν αναρωτώμαστε κατά πόσον είμαστε έτοιμοι ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ.

Ο Θεός θέλει αγωνιστές της Πίστεως, να επανευαγγελίσουν την οικουμένη, να συνεχίσουν το έργον της ενδόξου Ρωμανίας, της υπερχιλιοχρόνου αυτοκρατορίας επί γης του Χριστού.

Για τούτον ο γέροντας πάντοτε επέμενε στην ατομικήν κατά Χριστόν βελτίωσιν. Πιθανόν αύριο να μας καλέσει ο Κύριος και να μην ζήσουμε τα μελλούμενα της Πόλεως. Δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι; Αλλά και να ζούμε την εποχή των μελλουμένων, πως θα επιλεγούμε αν δεν είμαστε έτοιμοι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ !

Ας θυμηθούμε πόσα θαύματα αξίωσε ο Χριστός τον Μωυσή να κάνει αλλά δείλιασε κάποια στιγμή κι ο Χριστός τον παραδειγμάτισε μη αξιώνοντάς τον να δει την γη της Επαγγελίας παρά μόνον από μακρυά. 

Να είμαστε έτοιμοι για θαύματα με απόλυτον Πίστιν στον Χριστόν. Να βλέπουμε φωτιά και να περνούμε από μέσα της, αν απαιτείται (προσοχή, δεν εκπειράζουμε τον Κύριον).

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

Δεν θα πάρουμε την Πόλιν για "να τους αλλάξουμε τα φώτα" αλλά για "ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", να τους "εξανθρωπίσουμε" (αγαπημένη φράσις δανεισμένη από τον Περικλή Γιαννόπουλον), όπως ανέκαθεν εις τους αιώνας λειτουργούσε ο Ελληνισμός, ακόμα και πριν γνωρίσει το πρόσωπον της Αληθείας του κόσμου. Ο Θεός δεν θέλει εκδικήσεις αλλά «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α'Τιμ.β'4)

Εκεί λοιπόν έγκειται το πρώτο θέμα του τίπλου ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ. Την Πόλιν θα την πάρουμε όταν εμπεδώσουμε το βάρος της αποστολής του Χριστού. Προσωπική μου άποψις είναι ότι αν σήμερα καταφέρουμε να το νοιώσουμε, αύριο κι όλας είμαστε εκεί. 

Τι αύριο; σήμερα το βράδυ!!! Πως; δεν τα ρωτούν αυτά, Θεός είναι ό,τι θέλει μπορεί να πραγματώσει. Εμείς πως λειτουργούμε; Ας γρηγορούμε, φταίμε για τις καθυστερήσεις, μην τα βάζουμε με τον Θεόν!

Γιατί θα πάρουμε την Πόλιν; «Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;» (Θ.Κολοκοτρώνης)

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ (όσοι κριθούμε ικανοί από τον Κύριον), εις την είσοδον αυτής θα μας υποδεχθεί ο Μέγας Κωνσταντίνος (ο χιλιοκατηγορημένος κι αδικοκατηγορημένος αυτός Άγιος, ο οποίος άλλαξε τον ρου της ιστορίας) με την μητέρα του Αγία Ελένη, οι θεόστεπτοι βασιλείς. Πριν 2-3 χρόνια, που προσκύνησα το λείψανο της Αγίας, της υποσχέθηκα να βρεθούμε εκεί!

Δεξιά κι αριστερά του δρόμου προς την Αγία Σοφία (μόνον ένας δρόμος θα υπάρχει κι μόνον ένα κτίσμα, η Αγία Σοφία) παρατεταγμένοι όλοι οι Άγιοι να μας ευλογούν γιατί θα έχουμε νικήσει στην μεγαλύτερη μάχην ως τότε επί γης, όπως περιέγραψα 

Θα ξεχωρίζει η "παρέα" του Οσίου γ. Παϊσίου με τον Πατροκοσμά, την ξεχωριστή αγία μορφή, η οποία επωμίσθηκε μόνη της όλο το βάρος της Οθωμανοκρατίας αλλά και οι Άγιοι καβαλαρέοι, που θα κινούνται ακατάπαυστα και επιβλητικά (Άγιοι Γεώργιος, Μηνάς, Δημήτριος, Προκόπιος κλπ)

Υπεράνω του δρόμου θα ίπτανται μυριάδες αγγελικά τάγματα ψέλνοντας τέτοιες ψαλμωδίες, που θα μας φέρνουν σε κατάστασιν εκστάσεως μέχρις αιθεροβασίας. 

Πλήρης αεροπορική κάλυψις, ακόμα υψηλότερα θα ίπτανται υπερηχητικώς άλλα αγγελικά τάγματα δημιουργούντα όχι ένα Iron Dome [2] αλλά Angelic Dome, απολύτως αδιαπέραστον από οποιαδήποτε ανθρώπινο όπλο.

Όχι ότι θα υπάρχει απειλή, αφού όλοι οι πιθανοί απειλούντες θα έχουν εξαχνωθεί, αλλά για να μαθαίνουν όλοι τι προστασία υπήρχε ανέκαθεν αλλά παρέμενε με ευθύνη μας αχρησιμοποίητη.

Τότε θα καταλάβουν οι υπέρμαχοι του "συν Αθηνά και χείρα κίνει", ότι η πρώτη κίνησις της χειρός σου πρέπει να είναι ο σταυρός, εννοώντας τον, κι όχι οι μετά μιζών αγορές φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών, ανυπάρκτων συγκρινόμενα με τον ArchMich (~Αρχάγγελος Μιχαήλ).

Σε περίοπτη θέσιν οι Αρχάγγελοι με πρώτον τον Μιχαήλ, θα σκέπουν την Αγία Σοφία κι όλους τους πιστούς θα σκέπει η Θεοτόκος με το μαφόριόν της, όπως πάντοτε, αλλά οι περισσότεροι το αγνοούσαν. Πόση ύβρις...

Μετά η Θεία Λειτουργία. Άραγε ποιός γήινος θα χοροστατήσει; Θά'ναι ο Μόρφου; Θά'ναι κάποιος άλλος τώρα κρυφός, που μόνον ο Χριστός γνωρίζει; Πάντως εκεί ο πανταχού παρών Χριστός μ'όλα τα Χερουβίμ και Σεραφίμ να τον συνοδεύουν, για να στέψει τον Αυτοκράτορα, όπως πάντοτε στην Ρωμανία τον επί γης διάκονόν Του.

Πόση λάμψις, θα την αντέξουν, όσοι αποδειχθούν άξιοι;

Και πόση τύχη για όποιον ζήσει αυτές τις μοναδικές στιγμές της ανθρωπότητος.

Μετά την Θείαν Λειτουργίαν ένα ασταμάτητο ψυχικό γλέντι πέριξ της Αγίας Σοφίας.

Ίσως μια διαιώνια πρωτοτυπία, γλέντι με ασταμάτητα δάκρυα, όμως δάκρυα άπειρης χαράς.

Θα καταλάβουμε ότι ζήσαμε όσα δεν έζησε πιθανόν καμμιά γεννεά επί γης από γενέσεως.

Θάθελα να ακούσω το "Θάρθεις σαν αστραπή" του Σπανουδάκη, ενός από τους ελαχιστοελαχίστους ανθρώπους της τέχνης, που πάσχιζε να αφυπνίσει κι εμψυχώσει κόσμον. Πόσες φορές να το έχω ακούσει άραγε όλα αυτά τα χρόνια οραματιζόμενος τις επικές στιγμές.



Το μοναδικό γλέντι θα διαδεχθεί η ανοικοδόμησις της Πόλεως και η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας με τον επανευαγγελισμόν της οικουμένης. Έχουμε πολύ δουλειά αλλά μην ανησυχούμε. Ο άνθρωπος βάζει την ψυχικήν διάθεσιν, δεν χρειάζονται ντοκτορά και διπλώματα πανεπιστημιακά. Ψαράδες και παιδιά στην ψυχή θέλει ο Θεός, όλα τα άλλα Εκείνος τα παρέχει.

(«Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον, άνωθεν εστί καταβαίνον εκ σου του Πατρός των φώτων»)

Ένα μοναδικό "ψυχικόν υπερθέαμα", που όμοιόν του δεν θα έχει ξανασυμβεί επί γης. Πιθανόν όσοι το ζήσουν να πουν «νυν απολύεις τον δούλoν σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη». Υπάρχει όμως και καλύτερον : να υπηρετήσεις με λαχτάρα και πιστά το Θεϊκό σχέδιο, οπότε πιθανόν να κερδίσεις την αγιότητα.

Άντε να βελτιωθούμε ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ κι αύριο νάμαστε εκεί!!! Στην ψυχή μας εναπόκειται. Νοιαζόμαστε να είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας κι αμελούμε να φανούμε αντάξιοι του Πατρός μας; [3] Ας φροντίσουμε έστω μια φορά να Τον κάνουμε να χαμογελάσει.

Τι μοναδικό κατόρθωμα θα είναι... Γρηγορούμε μετά σπουδής λοιπόν!


Κυανούς Ουρανός


Δείτε κι ένα "διαφημιστικόν" πνευματιστικής ανόδου, αν δεν ξέρετε, για να αρχίσει το γλέντι...





 Υ. Γ.


[2] Iron Dome : αντιαεροπορικό σύστημα αμύνης του Ισραήλ

[3] «Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον» (Θ.Κολοκοτρώνης)

[4] Στην αρχή έγραψα ένα μικρό ψέμμα, ότι δεν ξαναρώτησα τον γέροντα περί μελλουμένων. Τον ρώτησα "πονηρά" (σαν παιδί κι εγώ...) πέρισυ μετά το Πάσχα αν θα ζήσουμε "βιβλικές καταστάσεις". 

Κούνησε το κεφάλι του με απόγνωσιν και ψέλλισε : "έχει να γίνει, έχει να γίνει...". Μην τρομάζετε όμως, ο Θεός δεν δίνει ποτέ δοκιμασίες περισσότερες από όσες αντέχει ο άνθρωπος. Ας ζήσουμε το θαύμα.

 

28 σχόλια:

  1. Αδελφέ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Τι κείμενο έγραψες αδελφέ, προς δόξαν Θεού! Πραγματικό βάλσαμο ψυχής! Να είσαι ευλογημένος και Παναγιοσκέπαστος και ο Κύριος να σου ανταποδώσει μυριοπλάσια το ακριβό "δώρο" που μας πρόσφερες... Ζ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ αδελφέ, η γνώμη σου μετρά ιδιαίτερα. Αν θες ζήτα το μέηλ μου από τον οίμο να τα λέμε.

      Διαγραφή
    2. Θα το κάνω αδελφέ! Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΟΥΡΑΝΕ
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΤΑΤΑΥΛΑ,ΚΑΛΚΑΝΙ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΪΜΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο για την παρέα σου έρχομαι, ακόμα και ξεροσφύρι να τα λέμε!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ ΦΙΛΕ
      Αλλά δεν θα την πάρουμε την Πόλη εμείς, αυτή θα μας πάρει και θα μας εγκολπώσει στην δόξα της, όταν ξεκολλήσουμε από το τέλμα της ψυχής μας και τον βούρκο που ριχτήκαμε.

      Διαγραφή
  3. Βρε ευλογημένε άνθρωπε τού Θεού, μέ έκανες καί έκλαψα πρωΐ πρωΐ από χαρμολύπη.
    Νά είσαι πάντα καλά καί ο Πανάγαθος Κύριος νά βρίσκει έτσι ανοιχτή τήν καρδιά σου, ώστε νά σέ φωτίζει να γράφεις τόσο εμπνευσμένα άνωθεν κείμενα.
    Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ισχύουν τα ίδια που ανέφερα παραπάνω στον cool_b (ΖΑ).

      Διαγραφή
  4. Τι συγκλονιστικό κείμενο είναι αυτό ουρανέ! Εγώ σου εύχομαι να είναι πάντα καθαρές και ανοιχτές οι κεραίες του νου της καρδιάς και της συνείδησης σου στο θέλημα του Πατρός μας! Άννα Αδαμαντίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ γιατί νόμιζα ότι είσαι μόνο θαυμάστρια του Καλιμαυκίδη (χαχαχα). Αστειεύομαι, ο Καλιμαυκίδης είναι πολύ φιλαράκι και τα λέμε συχνότατα. Κατά τα άλλα ισχύουν τα ίδια που ανέφερα παραπάνω στον cool_b (ΖΑ).

      Διαγραφή
    2. Τι να θαυμάσεις από αυτόν που τον έκαναν προσκοπάκι ,γιατί τον φωνάζαν Λαμπράκι καιμας το παίζει τώρα χριστιανάκι.
      Ωραίο φίλο βρήκες ,για αναρχικό τον κόβω.

      Διαγραφή
  5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ αδελφέ Κυανέ Ουρανέ , ευχαριστούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ αδελφέ, και του χρόνου ξέρεις που εύχομαι....

      Διαγραφή
  6. Η πλήρης ανάθεση της ζωής μας στο Θεό, είναι μια λύτρωση από την ανασφάλεια που φέρνει η πίστη στο εγώ, και μας κάνει να χαρούμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή.

    Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έχει λύπη, ο Θεός του λείπει (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

      Διαγραφή
  7. Τα γραφείς πολύ όμορφα για να γίνουν έτσι αδερφέ. Εχεις μπερδέψει την παλιά Ελλάδα με αυτό το συνωθηλευμα απιστιας που υπάρχει σήμερα. Είμαστε ανάξιοι ευλογιάς θεού. Και για να το πω καλυτερα. Πρεπει να τιμωρηθουμε περισσότερο απο ολους τους αλλους λαούς. Την πόλη θα μας την δώσουν και η προφητεία ηδη έχει πει ποιος θα λειτουργησει την αγια σοφία. Είμαστε ανάξιοι της αγάπης του Χριστού δικαίως και αν πάθουμε λιγότερα απο αυτά που πρεπει είναι απο την υπεραγία Θεοτόκο της οποίας οι εικόνες κλαίνε συνέχεια εδώ και μηνες. Έχουμε γινει έλεεινοι και τρισαθλιοι άθεοι που βλεπουμε τους μασόνους σατανιστές κυβερνητες να ισοπεδώνουν τα παντα και να μην αντιδρουμε καθόλου. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ 1000 ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Τεό! Όσον αφορά τον γέροντα Παΐσιο, είπε ότι δεν θα πάρουμε την Πόλη αλλά η Πόλη θα μας δοθεί από τους Ρώσους! Και να μην αναφέρω τι συμφορές θα μας βρουν πιο πριν ( όπως καταστροφή της Αθήνας ( και όχι μόνο) από σεισμό, εξέγερση αλλοδαπών, πείνα, αρρώστιες, τουρκική εισβολή στην Ελλάδα και την Κύπρο ( μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου θα φτάσουν), αλβανικό αντάρτικο ( κυρίως στην Ήπειρο και την Θεσσαλία), βουλγαρικό αντάρτικο ( κυρίως στην Μακεδονία), απελευθέρωση της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας -( από την τουρκική κατοχή)- από τους Γάλλους και τους Ιταλούς, οι οποίοι όμως θα κάνουν χειρότερα έκτροπα καθώς θα προβούν σε γενική εξόντωση των Ελλήνων ( στα μέρη αυτά) καθώς και σε γενικό βιασμό όλων των Ελληνίδων ( σε αυτές τις περιοχές) ! Δεν θα μείνει όρθιο ούτε ένα πεδινό χωριό στην Ήπειρο και την Θεσσαλία ενώ και οι πόλεις ( σε αυτές τις περιοχές) θα καταστραφούν ολοσχερώς!

      Διαγραφή
    2. Δάσκαλε, αν είσαι όντως δάσκαλος θα σε κόψω. Ποιά είναι η διαφορά του "θα πάρουμε την Πόλιν" από το "θα μας δώσουν την Πόλιν"; Μάλλον αγνοείς αυτό που ψέλνεται στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας "πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστίν, εξ ου του Πατρός των Φώτων". Αν νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις το οτιδήποτε μάλλον ανήκουμε σε άλλη πίστιν.

      Διαγραφή
    3. Αδελδέ, δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Γνωρίζω πολύ καλά ιστορικές καταστάσειςμ τις οποίες μάλλον αγνοείς, όπως αγνοείς ότι ΠΟΤΕ σε έναν λαό, πόσω μάλλον στους Έλληνες, ήταν η πλειοψηφία καλή. Στις Θερμοπύλες 300(+700) έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά (στο κομμάτι της δόξας). Άλλωστε και ο Σωκράτης πάντα τόνιζε να μην λαμβάνουμε υπ' όψιν την γνώμη των πολλών αλλά την γνώμην των επαϊόντων. Και ναι μεν το θέμα της αμαρτίας-ανομίας είναι όπως το περιγράφεις αλλά ποιός ξέρει και μπορεί να εκτιμήσει το βάθος του πνευματικού πολέμου, που δέχεται ο Έλληνας; Ποιός πέραν του Χριστού; Άσε λοιπόν να κρίνει Εκείνος, ο οποίος έβαλε την υπογραφή Του και πίσω δεν την παίρνει, όπως τόνιζε ο Γέρος του Μωριά. Να ακούς τους γέροντες.

      Διαγραφή
  8. Από τα ωραιότερα κείμενα που έχω διαβάσει εδώ μέσα!

    Να θυμάστε πάντα πως η ΕΛΛΑΣ αποτελεί την πιο γλυκιά αμαρτία. Διότι παρά την αποστασία των νεοΕλλήνων, εξακολουθούν να υπάρχουν άγνωστες και αδέσμευτες ψυχούλες που προσεύχονται προς όφελος της οικουμένης. Οπότε έστω διά πυρός και σιδήρου ο Πανάγαθος Θεός θα την ανυψώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ισχύουν τα ίδια που ανέφερα παραπάνω στον cool_b (ΖΑ).

      Διαγραφή
  9. Μιλάς στις καρδιές μας!!!! Ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ισχύουν τα ίδια που ανέφερα παραπάνω στον cool_b (ΖΑ).

      Διαγραφή
  10. Ατυχως συγκρινης το 1821 με αυτο το ελεεινο 2021. Δεν υπαρχει απολυτως καμια συσχετιση πιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να μου δειξεις μια αντιδραση του νεοελληνα στον σημερινο πνευματικο πολεμο.
      Δεν υπαρχει. Και αν οι παπαδες ειναι οι ιδιοι του τοτε με το σημερα η ψυχη του λαου ειναι εντελως διαφορετικη αν συγκριθουν μεταξυ τους.

      Διαγραφή
    2. Ατυχώς συγκρίνεις τον πνευματικό πόλεμο που υφίσταται σήμερα ο άνθρωπος με τον αντίστοιχον που υφίστατο το 1821. Είσαι σε θέση να τους συγκρίνεις ή γενικά κάποιος άνθρωπος;

      Διαγραφή
  11. Mπορεις να μου δειξεις αντιδρασεις στο σημερινο πνευματικο πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανοησίες. Δεν θα την πάρετε ΠΟΤΕ....

    Λίγο πριν τον θάνατο του, ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είχε πει στην κόρη του Φάτιμα (ραντιγιαλλάχου άνχα) ότι αυτός θα πέθαινε και αυτή θα ήταν η πρώτη που θα τον ακουλουθούσε σύντομα. (Ibn Majah, Janaiz, 65; & Muslim, Fadailus–Sahaba, 15;)

    Πράγματι η Φάτιμα (ραντιγιαλλάχου άνχα) πέθανε μετά από έξι μήνες.

    Επίσης ο Προφήτης είχε πει στον φίλο του Άμμαρ ιμπν Γιασσίρ (ραντιγιαλλάχου άνχου): “Ω Άμμαρ! Μια ομάδα αχρείων ανθρώπων θα σε σκοτώσουν..” (Sahih al-Buhari, salah, 63; & Sahih Muslim, fitan, 70-72-72;)

    Πράγματι 40 χρόνια αργότερα ο Άμμαρ σκοτώθηκε στη μάχη του Σιφφίν.

    Ο Προφήτης κατά τη διάρκεια της μάχης του Χάντακ (Φεβρουάριος του 627 μ.Χ) είπε στους μουσουλμάνους στρατιώτες:
    “Μου δώθηκαν τα κλειδιά του Βυζαντίου! Μου δώθηκαν τα κλειδιά της Περσίας! Μου δώθηκαν τα κλειδιά της Υεμένης!” (Musnad, Ahmad ibn Hanbal, 4:303;)

    Πράγματι μέσα σε 20 χρόνια η Περσία και η Υεμένη κατακτήθηκαν από τους στρατηγούς Σαντ ιμπν Άμπι Ουακκάς και Χάλιντ ιμπν Ουαλίντ (ραχίμαχουμουλλάχ) και πολύ αργότερα κατακτήθηκε το Βυζάντιο.

    Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο. Ο Προφήτης είχε πει: “Τί μεγάλος αυτός ο στρατηγός που θα κυριεύσει την Κωνσταντινούπολη! Τί μεγάλος που θα είναι ο στρατός του!” (Hakim,al–Mustadrak, 4:422; & Musnad, Ahmad ibn Hanbal, 4:335;)

    Θέλω να πω κάτι σχετικά με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Στο Ιερό Κοράνι στη σούρα “34:15” λέγεται: “..Μια ευτυχισμένη και όμορφη χώρα και ένας Κύριος Πολυεύσπλαχνος.” (Κοράνι, 34:15)

    Το εδάφιο αυτό αναφέρεται στην περιοχή “Σαβά” της Υεμένης και στο αρχαίο βασίλειο που υπήρχε εκεί αλλά μεταφορικά αναφέρεται και στην Κωνσταντινούπολη γιατί στο εδάφιο αυτό η φράση που μεταφράζεται ως “μια ευτυχισμένη και όμορφη χώρα” είναι η φράση “μπέλντετουν ταϊγίμπατουν”. Η αριθμητική λοιπόν αξία της φράσης αυτής στα αραβικα είναι 857 αλλά 857 είναι η χρονιά 1453 σύμφωνα με το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο’ δηλαδή η χρονιά που κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη!!!

    Ο Οθωμανός οστορικός Ασίκ Πασά-Ζαντέ, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτόπτης μάρτυρας της Αλωσης, έγραψε: «Ηλθαν και στρατοπέδευσαν γύρω από τα τείχη της Ιστανμπούλ και την απέκλεισαν εντελώς και από τη γη και από τη θάλασσα με τα πλοία τους. Είχαν 400 πλοία στη θάλασσα και άλλα 70 που τα έφεραν από τον Γαλατά ρυμουλκώντας τα πάνω στην ξηρά. Οι πολεμιστές ήταν πανέτοιμοι και ξεδίπλωσαν τις σημαίες τους. Κοντά στα θεμέλια των τειχών μπήκαν στη θάλασσα και έφτιαξαν γέφυρες κάνοντας επίθεση. Ο πόλεμος εξακολούθησε για 50 μερόνυχτα. Την 51η μέρα ο σουλτάνος έδωσε την άδεια για ελεύθερη λεηλασία. Εκαναν νέα μεγάλη επίθεση και την 51η μέρα πήραν την ακρόπολη. Υπήρχαν πολλά πλούτη για λεηλασία. Χρυσάφι, ασήμι, διαμαντικά και ωραία υφάσματα και άλλα ακριβά αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην αγορά του στρατοπέδου. Μετά άρχισαν να τα πουλούν. Σκλάβωσαν τους κατοίκους της πόλης, σκότωσαν τον αυτοκράτορά τους και οι γαζήδες έβαλαν χέρι στα όμορφα κορίτσια των χριστιανών. Την Τετάρτη συνέλαβαν το βεζίρη Χαλίλ Πασά με τους γιους και τους αξιωματικούς του και τους έριξαν στη φυλακή. Με συντομία, την πρώτη Παρασκευή μετά την κατάκτηση, έψαλαν τις ευχαριστίες τους στην Αγία Σοφία. Η ισλαμική παράκληση απαγγέλθηκε στο όνομα του σουλτάνου Μεχμέτ Χαν Γκαζί. Η νίκη αυτή επιτελέστηκε από το σουλτάνο Μεχμέτ Χαν το έτος 857 (1453).».

    ΑπάντησηΔιαγραφή