Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ);


ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;




ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΏΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ;
" Ο Ζόραν Ζάεφ ανησυχεί για την επανασχεδιασμό των συνόρων στα Βαλκάνια"

Σκόπια.

Η επαναφορά στη δημοσιότητα της ιδέας για την «Ρεπούμπλικα Ιλλιρίδα» από τους (Αλβανούς) υποστηρικτές της εθνικιστικής πολιτικής στην περιοχή – και όχι μόνο στην περιοχή- είναι ύποπτη όταν μάλιστα η Ευρώπη σιωπά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Klan Macedonia».

Αυτό είναι ένα σήμα τόσο για τη Βουλγαρία όσο και για τις Βρυξέλλες ότι πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία ένταξης της περιοχής στην ΕΕ πιο εντατικά. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα παράδειγμα μιας χώρας που, με την ιδέα της «Μία Κοινωνία για Όλους», έχει ενώσει όλες τις διαφορετικές εθνικές κοινότητες», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία, αλλά επαναλαμβάνω: Η απάντηση στα σχέδια των ‘μεγάλων δυνάμεων’ για νέα σύνορα στα Βαλκάνια πρέπει να δοθεί από την ΕΕ ενισχύοντας τις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για την περιοχή», δήλωσε ο Ζάεφ – σύμφωνα με τη βουλγαρική Novini.

Οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν ότι πέρα από την επίπλαστη ηρεμία που επικρατεί υπάρχει φόβος και έντονο παρασκήνιο κυρίως στους μεγάλους που αποφάσισαν εκπλήξεις για τους κατοίκους των Βαλκανίων με papers αλλαγής συνόρων κατά αρχάς.

Μπορεί σε λίγο καιρό να μην θυμάται κανείς την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών ει μη μόνο τους πρωταγωνιστές της;

Σίγουρα όμως θα θυμόμαστε όλους εκείνους τους Έλληνες όπου γης που βροντοφώναζαν σε δρόμους και πλατείες ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου