Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ THΣ " ΠANΔHMIAΣ"

BART BERDEN:«ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19».



23.000 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ
10.000.000 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΑΝΤΙ 1.800.000 ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ
(Ή ΑΠΛΑ ΜΕ;) COVID19 ΤΟ 2020!!
Ένας γιατρός τολμάει να μιλήσει και να θέσει τα πράγματα στην πραγματική τους βάση χωρίς κορώνες ..για την κορώνα…23.000 ασθενείς περιμένουν καθυστερημένη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομεία στο Brabant καταγγέλει.Είναι ο Bart Berden, 

Διευθυντής του Νοσοκομείου Elisabeth-TweeSteden στο Tilburg στην Ολλανδία μιας πόλης που απαριθμεί 210.000 κατοίκους.
Λέει ότι 23.000 ασθενείς αναμένουν μια αναβλημένη χειρουργική επέμβαση..(σσ Τους πέταξε απ΄έξω το σύστημα Υγείας την πιο κρίσιμη ώρα της φροντίδας.) 

Σύμφωνα με τον ίδιο χάθηκαν περισσότερα χρόνια ζωής από τις αναβαλλόμενες υγειονομικές φροντίδες παρά από αυτό καθ΄εαυτό το covid.. Από αυτή την διαπίστωση προκύπτουν τεράστιες ευθύνες…Μιλάει για χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο που χάνονται…

(σσ. Επί των τύπων των ήλων...Όταν ο καρκίνος σύμφωνα με ΠΟΥ είναι μια από τις αρχικές αιτίες θνησιμότητας παγκοσμίως με 10.000.000 νεκρούς μέσα στο 2020 πως είναι δυνατόν να υποσκελίζεται από την απαράδεκτη μονοπώληση επιλεκτική ευαισθησία του κορωνοιού ο οποίος σημειωτέον για τους αριθμολάτρες υποστηρικτές του δεν είχε παρά μόνο 1,8 εκατομμύρια νεκρούς* παγκοσμίως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ;; Σκανδαλώδης εύνοια; 

Eξηγείται μήπως έστω από το γεγονός ότι 9 νέοι δισεκατομμυριούχοι προέκυψαν από την κρίση,ή από την αντι-εργατική δέσμη μέτρων που με το πρόσχημα της κρίσης έλαβαν αρκετά κράτη, ή από τον αυταρχισμό και τον ολοκληρωτισμό συν την κατάχρηση εξουσίας που επέδειξαν τα καθεστώτα για να καθυποτάξουν καθημαγμένους από τον τρόμο λαούς ή από το μπάσιμο των Big Pharma και των γιγάντων του Web ή την προώθηση πράσινων τεχνολογιών -ατζέντα Νταβός αφού η ερημοποίηση του αστικού πεδίου απέδειξε ότι μπορούμε να ζήσουμε κι αλλιώς;;;)

Τα νοσοκομεία στο Brabant αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο βουνό καθυστερημένης φροντίδας. Συνολικά 23.000 ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, εκτιμά ο Bart Berden, διευθυντής του νοσοκομείου Elisabeth-TweeSteden στο Tilburg και πρόεδρος της περιφερειακής διαβούλευσης Brabant Acute Care. Τα νοσοκομεία στο Brabant συνεργάζονται σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Berden, θα μπορούσε απλώς να χάνονται περισσότερα χρόνια ζωής λόγω της αναβαλλόμενης φροντίδας παρά λόγω της ίδιας τoυ covid19. Και δεν αφορά μόνο άτομα που περιμένουν χειρουργική επέμβαση.

Τεράστιο βουνό φροντίδας

“Για παράδειγμα, σήμερα χάνουμε περίπου 1.400 άτομα με καρκίνο του δέρματος. Δεν ξέρω γιατί δεν θα έρθουν. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσοστό.” Έτσι, ανταποκρίνεται σε δηλώσεις του Ernst Kuipers, προέδρου του Εθνικού Δικτύου Οξείας Φροντίδας στο πρόγραμμα Beau. Υπολογίζει επίσης ότι ο αριθμός των χρόνων ζωής που χάθηκαν λόγω καθυστερημένης φροντίδας είναι μεγαλύτερος από ότι λόγω του covid19.

Τo μέγεθος της υγειονομικής φροντίδας που έχει αναβληθεί, ο Μπερντέν το αποκαλεί «γιγαντιαίο». Παρόλο που ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία στο Brabant μειώνεται επί του παρόντος, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ήδη καλυφθεί η περίθαλψη. “Οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν κάθε μέρα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να αντισταθμίσουμε σε όλα αυτά ακόμη”.

Ωστόσο, από την Παρασκευή στο Brabant, ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας για ασθενείς με covid19 θα μειωθεί από 201 σε 187. Αυτό είναι δυνατό επειδή ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία μειώνεται. Ο αριθμός κλινών για ασθενείς με covid19 εκτός της εντατικής θεραπείας θα αυξηθεί από 314 κρεβάτια σε 232.

Διασπορά ασθενών σε όλη τη χώρα
Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αναβαλλόμενη φροντίδα το συντομότερο δυνατό, ο απερχόμενος υπουργός Van Ark της Ιατρικής Φροντίδας θέλει επίσης να διανείμει αυτούς τους ασθενείς σε ολόκληρη τη χώρα, έγραψε σε επιστολή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο λύνει μόνο ένα μέρος του προβλήματος, λέει ο Berden.

«Το να κάνεις ένα σχέδιο είναι καλό», λέει. Αλλά αυτό που καθιστά τη διασπορά δύσκολη είναι ότι είναι απασχολημένη σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στην εκτέλεση συγκεκριμένων επεμβάσεων σε άλλα μέρη, για παράδειγμα σε ιδιωτικές κλινικές.


“Αλλά τελικά χρειαζόμαστε ανθρώπους.” Υπάρχουν ήδη σχέδια στο νοσοκομείο Elisabeth-TweeSteden για την καλύτερη δυνατή χρήση της χωρητικότητας. Με κάθε λειτουργία αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά απαραίτητο. Και το προσωπικό ρωτάται αν μπορεί να εργαστεί περισσότερο. Το νοσοκομείο εκπαιδεύει επίσης όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους.

Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα στα νοσοκομεία. (omroepbrabant 27/6/21)

*Ο ΠΟΥ σε δήλωσή του αναφέρει πως από το Covid-19 το 2020 πέθαναν κατά εκτίμηση του τουλάχιστον 3.000.000 ήτοι 1,2 εκατομμύρια επιπλέον από τους 1,8 εκατομμύρια επίσημα δηλωμένους..

Ωστόσο εδώ συγκρίνουμε επίσημα στοιχεία κι όχι κατ΄εκτίμηση. Δεύτερον η άλλη πλευρά αμφισβητεί ακόμη και τα επίσημα στοιχεία αυτούς τους 1,8 εκατομμύρια αφού θεωρεί ότι έγινε ένα αμάγαλμα του ”με” και ”από” covid19 κ.α 

Το κατ΄εκτίμηση μπορεί να συρρικνώσει κι όχι μόνο να μεγιστοποιήσει..Όταν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα κάνουν και εκτιμήσεις κατά το δοκούν…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου