ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΗ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ! Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ G20 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Στη σύνοδο των ηγετών της G20 στην Ινδία, με σύνθημα «Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον», εγκαινιάστηκε η νέα έννοια Digital Public Infrastructure (DPI) και η ΜΚΟ One Future Alliance.
Οι πρωτοβουλίες αυτές αποσκοπούν στην αύξηση της διασύνδεσης των συστημάτων που βασίζονται σε δεδομένα με στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης – Τη συγχώνευση της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών και της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την τεχνική κοινωνία για την κοινωνική και πλανητική μηχανική που οραματίστηκε ο Zbigniew Brzezinski στο βιβλίο του 1970 Between two Ages. Καλώς ήρθατε στη Νέα Διεθνή Οικονομική Τάξη!
Όλα όσα κάνει η G20 βασίζονται στην Ατζέντα 2030 και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι ηγέτες των 19 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου δεσμεύονται να «επιταχύνουν την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και να υποστηρίξουν «τρόπους ζωής για τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Το τελευταίο περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης που ανταμείβει τη «σωστή» βιώσιμη συμπεριφορά. Όπως εκφράζεται στις αρχές υψηλού επιπέδου της G20 σχετικά με τον τρόπο ζωής για βιώσιμη ανάπτυξη:
Προκειμένου να εκπληρωθούν οι ΣΒΑ και να αντιμετωπιστούν άλλες παγκόσμιες προκλήσεις, η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης με «υπεύθυνο» τρόπο και, για παράδειγμα, θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.
Για να απελευθερώσουμε το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης, να μοιραστούμε δίκαια τα οφέλη της και να μετριάσουμε τους κινδύνους, θα συνεργαστούμε για να προωθήσουμε τη διεθνή συνεργασία και περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τη διεθνή διακυβέρνηση για την τεχνητή νοημοσύνη.
Η έννοια του DPI περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή ταυτότητα, τα ψηφιακά συστήματα πληρωμών και τους μηχανισμούς ανταλλαγής δεδομένων.
Πρόκειται για βασικές τεχνολογίες στην ψηφιακή οικονομία, όπου όλες οι συναλλαγές θα παρακολουθούνται. Αυτό αποτελεί επίσης μέρος της δέσμευσης της G20 για την οικοδόμηση ενός διεθνούς φορολογικού συστήματος.
Αλλά και για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και για τη διευκόλυνση της παράδοσης εμβολίων και της δράσης για το κλίμα.
Αποτελούν επίσης τη βάση για το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), το οποίο δοκιμάζεται σταδιακά σε αρκετές χώρες. σε όλο τον κόσμο. Η έννοια αναφέρεται στο ανακοινωθέν των ηγετών.
Χαιρετίζουμε τις συζητήσεις σχετικά με τις πιθανές μακροοικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την εισαγωγή και υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC), ιδίως στις διασυνοριακές πληρωμές καθώς και στο διεθνές νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ταυτόχρονα, οι αναπτυσσόμενες χώρες «αποκτούν φωνή» στην παγκόσμια λήψη αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) έχει πλέον γίνει επίσημο μέλος της G20 (πράγμα που θα πρέπει να σημαίνει αλλαγή ονόματος σε G21).
Στην πράξη, όμως, αυτό σημαίνει ότι εντάσσονται στη «Μία Οικογένεια» και θα υπακούσουν στις επιταγές των «επικυρίαρχων» και θα εφαρμόσουν συλλογική δράση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο καθαρό μηδέν.
Επισήμως, το μέλος των BRICS και η φετινή διοργανώτρια χώρα της G20, η Ινδία, είναι ο δημιουργός της Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής (σημειώστε ότι η G20 αποτελείται τόσο από την ομάδα G7 όσο και από τις χώρες BRICS).
Ωστόσο, είχαν βοήθεια από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάπτυξη της ιδέας (η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνάντηση των υπουργών ψηφιοποίησης στα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους).
Οι συμμετέχοντες «εταίροι γνώσης» περιελάμβαναν το Ίδρυμα Bill &; Melinda Gates, το , το Omidyar Network India Κέντρο Ψηφιακών Δημόσιων Υποδομών (CDPI), τοτης Ινδίας Ινστιτούτο Aapti, καθώς και τις συμβουλευτικές εταιρείες και τα μέλη του WEF Dalberg και Boston Consulting Group.
Είναι σαφές ότι το WEF έχει ρόλο καθορισμού της ατζέντας, καθώς ο Bill Gates (WEF Global Leader of Tomorrow 1993) και ο ιδρυτής του eBay Pierre Omidyar (WEF GLT 1999) Πιέρ Ομιντιάρ έχουν επίσης στενές σχέσεις με τον οργανισμό.
Η ομάδα συμφερόντων B20 της G20 (Business20), ο (), ο Michael Bloomberg ( ο Επαγγελματικό ταξίδι20η οποία συγκεντρώνει επιχειρηματικά συμφέροντα, κυριαρχείται πλήρως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και απαριθμεί ισχυρούς διεθνείς συμβούλους όπως Börge BrendeΠρόεδρος του WEFοBloomberg L.P.), Satya Nadella (Microsoft), Lynn Forester de Rothschild (E.L. Rothschild, WEF GLT 1995) και Marcus Wallenberg (SEB, WEF GLT 1994).
Αυτή είναι η οικονομική ελίτ του κόσμου με στενούς δεσμούς με το Νταβός, την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και την Τριμερή Επιτροπή.
Το ανακοινωθέν τους είναι πάνω από 100 σελίδες και απεικονίζεται με εικόνες που συνδέονται με τη συγχώνευση των ανθρώπων με την τεχνολογία.
Ανήκουν στην παράξενη φουτουριστική techno-cult που τελικά διευθύνει την παράσταση.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συστάσεις πολιτικής τους συνίστανται στην ταχεία ανάπτυξη ψηφιακών δημόσιων υποδομών για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Αυτό δείχνει τη μεγάλη επιρροή που έχουν αυτοί οι παράγοντες σε σύγκριση με άλλες ομάδες συμφερόντων. Εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε λόγο σε αυτό.
Σε σχέση με τη συνάντηση με τους υπουργούς ψηφιοποίησης, το UNDP δημοσίευσε επίσης τις εκθέσεις Επιτάχυνση των SDGs μέσω ψηφιακών δημόσιων υποδομών και The DPI Approach: A Playbook, όπου η έννοια συνδέεται με την ατζέντα βιωσιμότητας.
Η πρώτη έκθεση παρουσιάζει σαφείς παραλληλισμούς με τη φουτουριστική έκθεση του WEF και της PwC Unlocking Technology for the Global Goals του Ιανουαρίου 2020 και στοχεύει στην παροχή καθοδήγησης σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ, πολυμερείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα.
Το Το Κέντρο Ψηφιακών Δημόσιων Υποδομών υποστηρίζεται με τη σειρά του από Co-Develop. Μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε στον απόηχο της πανδημίας τον Αύγουστο του 2021 από το Ίδρυμα Rockefeller, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και τη υπό την ηγεσία του ΟΗΕ Συμμαχία Ψηφιακών Δημόσιων Αγαθών για να βοηθήσει τις χώρες να χρησιμοποιήσουν το DPI για βοήθεια έκτακτης ανάγκης και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα. Υπό την ηγεσία του Ιδρύματος Rockefeller, η έκθεση Co-Develop Digital Public Infrastructure for an Equitable Recovery κυκλοφόρησε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Τα ιδρύματα Rockefeller και Gates είναι πανταχού παρόντα και ολόκληρη η ατζέντα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το σενάριο Lock Step από τα σενάρια του Ιδρύματος Rockefeller για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης από το 2010.
Και τα δύο ιδρύματα ήταν καλά προετοιμασμένα και ξεκλείδωσαν τις τεχνοκρατικές τους ιδέες και τεχνολογικές λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ο κόσμος ήταν σε lockdown και σε κατάσταση σοκ.
Αυτό είναι μέρος του παγκόσμιου πραξικοπήματος που τελικά εκδηλώνεται στην Κοινή Ατζέντα του ΟΗΕ και στη στενή συμμαχία που έχει σχηματιστεί μεταξύ των παγκόσμιων μεγάλων εταιρειών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό είναι που ο Paul Raskin της Πρωτοβουλίας Μεγάλης Μετάβασης και της Λέσχης της Ρώμης αναφέρεται ως «Νέα Τάξη της Γης».
Μια μελλοντική συμμαχία
Για να δημιουργήσει συνέργειες στην εφαρμογή του DPI, η G20 δρομολόγησε επίσης τη συμμαχία One Future. Μια εθελοντική πρωτοβουλία που θα φέρει σε επαφή κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φορείς δωρητών.
Μπορούμε να υποθέσουμε ποιοι φορείς θα είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με τις αρχές υψηλού επιπέδου της G20 σχετικά με τον τρόπο ζωής για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ένα μέλλον σημαίνει:
Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την ανάπτυξη, το περιβάλλον και το κλίμα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δράσεών μας, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω – Ένα μέλλον.
Η ίδια η Ινδία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ταχεία εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και στην εισαγωγή ενός «περιεκτικού» ψηφιακού συστήματος πληρωμών χωρίς μετρητά «για όλους». Η ίδια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλο αριθμό χωρών παγκοσμίως και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.
Η διοργανώτρια χώρα της G20 του επόμενου έτους είναι η Βραζιλία, μέλος των BRICS, με τη συνάντηση των ηγετών της να πραγματοποιείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη της Ρώμης δημοσίευσε μια έκθεση το 1976, με τίτλο RIO - Reshaping the International Order, η οποία παρουσίασε ένα σχέδιο για μια νέα διεθνή τάξη.
16 χρόνια αργότερα, η Ατζέντα 21 («Ατζέντα για τον 21ο αιώνα») εγκαινιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη στο Ρίο για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, η οποία τώρα φτάνει στα τελικά της βήματα. Η Βραζιλία έχει καταγράψει τη «Μεταρρύθμιση των θεσμών παγκόσμιας διακυβέρνησης» ως ένα από τα τρία βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Η ατζέντα θα εδραιωθεί πιο σταθερά με την υπογραφή του Συμφώνου των Ηγετών του Μέλλοντος στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2024.
Χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες στον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού των ΣΒΑ μέσω κινήτρων για τους ΣΒΑ, και θα παράσχουμε πλήρη υποστήριξη στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τους ΣΒΑ το 2023, στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Μέλλον και σε άλλες σχετικές διαδικασίες.
Ο κύκλος της G20 για τις φιλοξενούσες χώρες λήγει το 2025 με τη Νότια Αφρική, μέλος των BRICS, ως τελική οικοδέσποινα.
Αυτό σημαίνει ότι η τρόικα των ηγετών του επόμενου έτους (που αποτελείται από τις χώρες υποδοχής του προηγούμενου, του τρέχοντος και του επόμενου έτους) θα αποτελείται από τρία μέλη των BRICS.
Μπορούμε να τολμήσουμε να μαντέψουμε ότι η συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπως και η δεύτερη διάσκεψη κορυφής για τη Γη το 2002;
Θα ήταν ένα τέλειο σκηνικό, καθώς το όνομα δίνει συσχετισμούς στο Βιβλίο της Αποκάλυψης και θα μπορούσε να είναι ένα σημείο εκκίνησης για την απελευθέρωση του ψηφιακού «θηρίου» (AI) που θα κρίνει την ανθρωπότητα και θα μας κρατήσει εντός των πλανητικών ορίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου