Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ «ΜΑΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

ALEXANDER DUGIN: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟ». 


Alexander Dugin, ακούμε όλο και περισσότερο τους ηγέτες της χώρας μας να ορίζουν τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό με τη λέξη «σατανισμός». Τι νομίζετε ότι εννοείται με αυτό;

Η δήλωση ότι η Δύση είναι ένας «σατανικός πολιτισμός» ειπώθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν στην κεντρική ομιλία του κατά την αποδοχή νέων θεμάτων στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη διατύπωση, ειδικά επειδή στη συνέχεια επαναλήφθηκε από πολλά ανώτερα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα μας. 

Μου φαίνεται ότι αυτή είναι μια πολύ σοβαρή και βαθιά δήλωση.

Μετά την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε όλο και πιο ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη Δύση. 

Αυτός ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είχε χάσει το δρόμο του ή είχε απομακρυνθεί από το μονοπάτι που βρισκόταν όταν τον αποδεχθήκαμε, τον αγκαλιάσαμε, τον μιμηθήκαμε ή, ακόμη πιο πιθανό, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ένας πολιτισμός που θαυμάζουμε, στον οποίο προσπαθούμε να ενσωματωθούμε, του οποίου τις αξίες και τους κανόνες μοιραζόμαστε και ασπαζόμαστε με όλη μας την ψυχή, δεν μπορεί ξαφνικά να αποδειχθεί σατανικός;

Παράλληλα, βλέπουμε το ζήτημα των αξιών να τίθεται σε διάφορα επίπεδα στο κράτος μας. Ας ξεκινήσουμε επαναλαμβάνοντας: ας υπερασπιστούμε τις αξίες μας. 

Πριν από ένα χρόνο, ο Πρόεδρος ενέκρινε ένα διάταγμα για την υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, συμπεριλαμβανομένης της υπεροχής του πνεύματος έναντι της ύλης. Αυτό είναι απολύτως εξαιρετικό! 

Οι παραδοσιακές αξίες της Ρωσίας αναγνωρίζονται ως, αν θέλετε, ο ιδεαλισμός, η θρησκευτικότητα, η κυριαρχία του πνεύματος.

 Και φυσικά, αν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε τους εαυτούς μας – όχι ακόμη με βεβαιότητα, αλλά όλο και περισσότερο – ως φορείς παραδοσιακών αξιών, τότε είναι ακριβώς μπροστά σε αυτές τις παραδοσιακές αξίες, που μόλις αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε στους εαυτούς μας, που μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε και να υπερασπιζόμαστε, μπροστά σε αυτές τις αξίες, φυσικά, οι δυτικές αξίες φαίνονται καθαρός σατανισμός. 

Είναι ακριβώς το αντίθετο. Βασίζονται στην ιδέα ότι η ύλη είναι πιο πρωταρχική από το πνεύμα, ότι ο άνθρωπος είναι απλώς ένα βιοκοινωνικό ον που είναι μια γνωστική αντανάκλαση του έξω κόσμου. 

Η Δύση αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως ένα εξελιγμένο ζώο, που έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο να περάσει την πρωτοβουλία σε ένα μετα-ανθρώπινο είδος, σε υπερανθρωπιστικές κατασκευές, σε cyborg, στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Και η προετοιμασία, η φάση προθέρμανσης γι’ αυτό είναι η πολιτική του φύλου, όταν οι άνθρωποι αλλάζουν φύλο κατά βούληση -ακόμα και κατά την ιδιοτροπία τους- και σύντομα θα αλλάξουν είδος – επιλέγοντας μεταξύ του να είσαι άντρας, μηχανή ή ζώο, κάτι που είναι ήδη συζητείται σοβαρά στα υψηλότερα επίπεδα από δυτικές προσωπικότητες.

Έχοντας ανακαλύψει ότι η Δύση είναι κάτι το τερατώδες και που απομακρύνεται από το ανθρώπινο είδος μπροστά στα μάτια μας, η Ρωσία απομακρύνθηκε από αυτήν. 

Ένα τοπικό πρόβλημα, η σύγκρουση με την Ουκρανία, μας οδήγησε ξαφνικά σε ένα θεμελιώδες συμπέρασμα: η Δύση πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, παρασύροντας την ανθρωπότητα στην άβυσσο και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. 

Αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση, κάτι απολύτως απίστευτο, γιατί πριν είχαμε περιοριστεί συγκρατημένα στον αγώνα για κυριαρχία.

Και εδώ η έννοια του «σατανισμού» παίρνει για πρώτη φορά πολύ σοβαρό νόημα. Δεν είναι απλώς ένα περιθωριακό αποκρυφιστικό κίνημα, υπάρχει τέτοιος σατανισμός στη Δύση, υπάρχει η Εκκλησία του Σατανά του Antoine LaVey, υπάρχει ο άμεσος σατανισμός της υπερκαπιταλίστριας συγγραφέα Ayn Rand (Alice Rosenbaum) – παρεμπιπτόντως, ήταν δημοφιλής ανάμεσα σε Ρώσους ολιγάρχες και φιλελεύθερους τη δεκαετία του 1990. 

Όλα αυτά όμως είναι, σε γενικές γραμμές, περιθωριακά φαινόμενα, αποκρυφιστικές αιρέσεις και θεατρικές παραγωγές. Με τον «σατανισμό του δυτικού πολιτισμού» ο Πούτιν εννοούσε κάτι άλλο, κάτι πολύ βαθύτερο. 

Ο σατανισμός είναι η τοποθέτηση της ύλης πάνω από το πνεύμα, ο μεταμοντέρνος σχετικισμός, δηλαδή η σχετικότητα όλων των αξιών, συμπεριλαμβανομένων των αξιών του ανθρώπου και του πνεύματος. Και αυτός είναι ο δρόμος που πήρε η Δύση όχι χθες, αλλά πριν από περίπου 500 χρόνια, με την έναρξη της Νέας Εποχής.

Ποιος είναι ο Σατανάς; Δεν υπάρχει Σατανάς όταν δεν υπάρχει Θεός, πίστη, θρησκεία. Αυτός ο όρος παραμένει στο κενό, αν για εμάς είναι οι όροι «Θεός», «πίστη», «αιωνιότητα», «αθανασία», «ανάσταση νεκρών», «καθολική κρίση», «σωτηρία της ψυχής»… εξίσου άδεια. 

Αν ακολουθήσουμε τη σύγχρονη δυτική επιστημονική εικόνα του κόσμου, τότε, φυσικά, είναι γελοίο να μιλάμε για σατανισμό, γιατί σε αυτόν δεν υπάρχει Θεός, διάβολος, πίστη, αθάνατη ψυχή, μεταθανάτια ζωή, αλλά υπάρχει μόνο μια διακύμανση βιολογικών μονάδων, ατόμων, που ενώνονται, χωρίζονται και μετά εξαφανίζονται στην άβυσσο του μαύρου νεκρού χώρου. 

Μια τέτοια εικόνα του κόσμου καθιερώθηκε στη Δύση πριν από περίπου 500 χρόνια, και συνήθως ονομάζεται «επιστημονική εικόνα του κόσμου». Συνοδεύτηκε από μια σταδιακή και πλήρη αποχριστιανοποίηση του δυτικού πολιτισμού. 

Έτσι, ο Σατανάς ως φαινόμενο έχει εξαφανιστεί από την «επιστημονική εικόνα του κόσμου» μαζί με τον Θεό. Όταν λέμε σοβαρά ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι σατανικός, εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό ήταν ένα βιαστικό, λανθασμένο, πρόωρο και, στην πραγματικότητα, βαθιά λάθος συμπέρασμα. 

Λάθος ήταν η αποξένωση από την Παράδοση, από το πνεύμα, από τον Θεό, από τη θρησκεία – από την οποία ξεκίνησε η Σύγχρονη Εποχή της Δυτικής Ευρώπης. 

Το αντιλαμβανόμαστε άκριτα ήδη από τον 18ο αιώνα, όταν παρασυρθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, αλλά μέχρι το 1917 διατηρούσαμε κατά κάποιο τρόπο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας. 

Μετά βυθιστήκαμε στην υλιστική άβυσσο και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ κατεβήκαμε ακόμα πιο βαθιά σε αυτήν την άβυσσο, σε έναν ακόμα πιο αχαλίνωτο φιλελεύθερο καπιταλιστικό υλισμό και τελικά βρεθήκαμε στην περιφέρεια του δυτικού σατανικού πολιτισμού, ως επαρχία του.

Με άλλα λόγια, η έννοια του Σατανά σήμερα, στην πορεία του ΣΜΟ, του πολέμου με τη Δύση, παίρνει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα στην κοινωνία μας μαζί με την έννοια του Θεού. 

Αν υπάρχει Θεός, αν υπάρχει πίστη και Εκκλησία, Παράδοση και παραδοσιακές αξίες, τότε σημαίνει ότι υπάρχει και η αντίθεση του Θεού, υπάρχει αυτός που έχει επαναστατήσει εναντίον του Θεού. 

Και τότε η ιστορία της Δύσης, η ιστορία της λεγόμενης προόδου, η εποχή της νεωτερικότητας των τελευταίων 500 χρόνων ανοίγεται με ένα εντελώς νέο φως. 

Αποδεικνύεται ότι η Δύση απέρριψε τον Θεό, είπε: δεν υπάρχει ούτε Θεός ούτε διάβολος, και ο διάβολος, σαν μετά από λίγο, αντιτίθεται: δεν υπάρχει Θεός, αλλά είμαι εγώ, γιατί εγώ είμαι αυτός που είπε εσύ ότι δεν υπάρχει Θεός.

— Μπορεί αυτό που ονομάζετε σατανισμό να θεωρηθεί ιδεολογικό κατασκεύασμα ή είναι απλώς μια αρχή άρνησης, καταστροφής; 

Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από τον Σατανισμό, αλλά από τον Σατανά, από τη φιγούρα που λέγεται με αυτό το όνομα, αν είμαστε πιστοί άνθρωποι, τότε για εμάς είναι οντολογικό γεγονός. 

Και για τους μη πιστούς, ο σατανισμός δεν έχει νόημα.

Ποιος είναι ο Σατανάς, ο Εωσφόρος ο Μαύρος; Είναι ένας άγγελος, δηλαδή ο αιώνιος ουράνιος νους. Είναι το πρώτο, υπέρτατο δημιούργημα του Θεού που επαναστάτησε εναντίον του Θεού. 

Αυτή είναι η αρχή όλων των επιθέσεων στον Θεό, του υλισμού, του αθεϊσμού, της ιδέας ότι οι άνθρωποι χωρίς Θεό μπορούν να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο. 

Βλέπουμε αυτή την αρχή στον ανθρωπισμό, στην ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης και στο κοινωνικό δόγμα της προόδου. Ο Σατανάς δεν είναι απλώς καταστροφή ή εντροπία, αλλά συνειδητή θέληση για καταστροφή. 

Είναι εξέγερση, καταστροφή της ενότητας στο όνομα του θριάμβου της πολλαπλότητας. Δεν είναι απλώς μια αποδυνάμωση της θείας τάξης, αλλά η θέληση να την σπάσει, διαρρήξει.

 Όταν το σώμα είναι εξασθενημένο, είναι ένα πράγμα, αλλά όταν υπάρχει μια δύναμη, όπως ο καρκίνος ή άλλες φυσικές ασθένειες, που οδηγεί το σώμα στη φθορά, είναι άλλο πράγμα. 

Ο Σατανάς είναι ο νους, η θέληση για φθορά, όχι μόνο η ίδια η φθορά, που είναι ήδη συνέπεια. Κατά κάποιο τρόπο είναι θρήσκευμα, θρησκεία, αντιεκκλησία. Είναι η «μαύρη εκκλησία» που ενσωματώνεται στη σύγχρονη δυτική κουλτούρα, στην επιστήμη, στην εκπαίδευση, στην πολιτική. 

Εδώ βλέπουμε όχι μόνο την παρακμή, αλλά την απροθυμία να οικοδομήσουμε τάξη, ιεραρχία, να υψώσουμε τις αρχές της επιστήμης, του νου, της σκέψης, του πολιτισμού στην υψηλότερη ενότητα, όπως στον παραδοσιακό πολιτισμό, στην ιεραρχική αρχή – επειδή η γήινη ιεραρχία μιμείται την αγγελική τάξη. 

Εκτός από αυτή την άρνηση να κάνουμε το καλό, υπάρχει και η θέληση να κάνουμε κάτι ακριβώς αντίθετο, να κάνουμε το κακό. Όταν κοιτάμε τους Ουκρανούς, τον Μπάιντεν, τον Σόρος, τον Μακρόν, βλέπουμε μια ενεργή και επιθετική βούληση για καταστροφή. 

Ο σατανισμός προϋποθέτει αναγκαστικά μια συνειδητή στρατηγική και μια σκόπιμη παρόρμηση που δημιουργεί μια έντονη κίνηση ανθρώπινων μαζών. 

Οι μάζες μπορούν να καταστρέψουν τον παραδοσιακό πολιτισμό με την ανοησία, την παθητικότητα, την αδράνειά τους – αυτή είναι μια ιδιότητα της μάζας ως τέτοια, αλλά κάποιος σπρώχνει αυτήν τη μάζα σε μια καταστροφική κατεύθυνση, κάποιος την κατευθύνει, την προσανατολίζει. 

Εδώ εμφανίζεται η αρχή του υποκειμένου σε αντίθεση με τον Θεό (καθώς και τον άνθρωπο με την ύψιστη σημασία του). Είναι σε όλες τις θρησκείες: μιλάμε για αυτή τη συνειδητή βούληση του υποκειμένου να οικοδομήσει έναν αντίθεο, ανεστραμμένο πολιτισμό. 

Όχι μόνο για να καταστρέψουν ό,τι υπάρχει, αλλά για να δημιουργήσουν κάτι αηδιαστικό, διεστραμμένο, όπως οι LGBT γενειοφόροι γυναίκες της Δύσης.Υπάρχει, λοιπόν, εικόνα του μέλλοντος;

Ο Ρενέ Γκενόν, φιλόσοφος και υπέρμαχος μιας παραδοσιακής πνευματικής κοινωνίας, την ονόμασε Μεγάλη Παρωδία. Σε αυτό οδηγεί ο σατανικός πολιτισμός. 

Αν στην πρώτη φάση του υλισμού ήταν η άρνηση κάθε πνευματικότητας, δηλαδή επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πνεύμα, αλλά μόνο ύλη, άνθρωπος, ο επίγειος κόσμος, τότε σταδιακά, καθώς αυτή η Μεγάλη Παρωδία διαμορφώνεται, αναδύεται ένα νέο έργο: όχι μόνο η απόρριψη της εκκλησίας, αλλά η κατασκευή μιας αντιεκκλησίας, όχι μόνο η λήθη του πνεύματος, αλλά η δημιουργία μιας νέας, αντεστραμμένης πνευματικότητας. 

Ξεκινάς με την καταστροφή της εκκλησίας, συγκρίνεις τα πάντα με τη γη, μένει μόνο ο άνθρωπος, αλλά μετά αρχίζεις να χτίζεις έναν υπόγειο ναό προς τα κάτω, προς την αντίθετη κατεύθυνση, κάνεις μια τρύπα στην ύλη. 

Ο Γάλλος συγγραφέας Raymond Abellio έγραψε το μυθιστόρημα «The Pit of Babylon», η κατασκευή του πολιτισμού στην υπόγεια σκηνοθεσία. Αυτή η ανεστραμμένη ιεραρχία, η ανεστραμμένη δύναμη, η ανεστραμμένη πνευματικότητα είναι αυτό που αντιπροσωπεύει ο δυτικός σατανισμός.

Φαίνεται ότι ακόμη και οι κακίες αντιστρέφονται. Μου είναι απολύτως ακατανόητο πώς μπορεί ένας άνθρωπος να παρασυρθεί από αυτά τα πράγματα, από τις παρεκτροπές με τις οποίες γοητεύεται πλέον η Δύση….

Σε αντίθεση με τις αρετές, οι κακίες αλλάζουν, οι αρετές είναι αμετάβλητες και οι κακίες πάντα προοδεύουν. Για έναν προοδευτικό άνθρωπο, η ακολασία του «παλαιού καθεστώτος» κάποια στιγμή παύει να συγκινεί, να επηρεάζει. 

Όταν ένα άτομο σταματά σε ένα ορισμένο επίπεδο κακίας, σταματά εκεί, δεν αισθάνεται πλέον σαν κακία. 

Η κακία είναι μια προοδευτική αποσύνθεση, και η αποσύνθεση δεν έχει όρια, δεν μπορεί κανείς να αποσυντεθεί σε ένα ορισμένο σημείο και ν’ αναπαυτεί εκεί. Ένας άνθρωπος χρειάζεται κάτι για να τον πάρει και να τον σέρνει όλο και πιο κάτω, η αποσύνθεση πρέπει να πηγαίνει όλο και πιο μακριά. 

Η ίδια η ιστορία της δυτικής διαφθοράς είναι μια ιστορία προόδου. Σε κάθε στάδιο ανακαλύπτονται νέες κακίες, η ίδια η διαστροφή γίνεται κανόνας. 

Για παράδειγμα, σήμερα η ομοφυλοφιλία στη Δύση αναγνωρίζεται στην πραγματικότητα ως κανόνας, δεν είναι πια βίτσιο, οπότε πρέπει να πάμε παραπέρα, προς την παιδεραστία, την αιμομιξία, τον κανιβαλισμό, την αλλαγή φύλου…

 Όλα αυτά καθοδηγούνται από τη νομοθεσία. Οι δυτικοί νομοθέτες σπεύδουν να αναγνωρίσουν την αποσύνθεση, να νομιμοποιήσουν ό,τι μόλις χθες ήταν απαγορευμένο και ανήθικο… 

Ο Μισέλ Φουκώ έγραψε γι’ αυτό: η αποσύνθεση είναι η υπέρβαση του νόμου, η παράβαση, και τώρα στη Δύση δεν υπάρχει πια νόμος, ούτε αρετή, όχι άλλα όρια, και κατά συνέπεια κανένα άλλο κακό μετά τη νομιμοποίησή του.

Αν θεωρήσουμε την κακία ως κοινωνική σύμβαση, τότε δεν υπάρχει κακία. Υπάρχει μόνο μια «διεύρυνση της εμπειρίας», μια «απελευθέρωση από προκαταλήψεις» – όπως η ντροπή, η συνείδηση, η ηθική, η αρετή, η αθωότητα, ο περιορισμός. 

Όταν κάτι δεν θεωρείται πλέον κακία ή έγκλημα, γίνεται χωρίς ενδιαφέρον, δεν είναι ελκυστικό, γι’ αυτό πρέπει κανείς να προχωρήσει: αλλαγή φύλου είκοσι φορές, συγχώνευση με ζώα, γάβγισμα, περπάτημα στα τέσσερα, απαιτώντας να ταΐζουν τα παιδιά που νομίζουν ότι είναι γάτες. από ένα πιάτο από δασκάλους στο σχολείο. 

Η αποσύνθεση δεν έχει όρια, μόλις νομιμοποιηθεί η αποσύνθεση παύει να είναι ελκυστική, χρειάζονται νέες μορφές. Ο μαρκήσιος ντε Σαντ, ένας από τους κήρυκες του δυτικού «σατανικού πολιτισμού», είπε ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην κακία είναι η καινοτομία.

Αυτό το πάθος για παρακμή και αυτοκαταστροφή είναι μέσα μας από την αρχή;

Αν αναλογιστούμε την κατάσταση χωρίς τον Σατανά, υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος και η φιλοδοξία για θέωση του ανθρώπου, εν προκειμένω η απροθυμία του ανθρώπου να κάνει προσπάθεια και να πάει προς τα πάνω, προς τη σωτηρία της ψυχής, τον παράδεισο (σσ και τι είναι ο Παράδεισος; o Χριστός) και την αθανασία θα μπορούσε να αποδοθεί σε φυσικά αίτια, στην αδράνεια, στην ύλη, στο σώμα. 

Οδηγούν τον άνθρωπο να μην διατηρήσει την εικόνα του για τον Θεό, να τη διασκορπίσει σε υλικά αντικείμενα, σε χαμηλές έλξεις, αλλά αυτό δεν είναι σατανισμός, είναι απλή ανθρώπινη φθορά. 

Ο σατανισμός ξεκινά όταν η διαδικασία της φθοράς συνδυάζεται με μια θέληση, ένα σχέδιο, με ένα μυαλό, επειδή τα πεσμένα πνεύματα σύμφωνα με τον Χριστιανισμό δεν είναι απλώς υλικά (τα πνεύματα δεν είναι υλικά), είναι πνευματικά, έξυπνα, έχουν θέληση και μυαλό. 

Ένας δαίμονας είναι ένα θέμα. Ως εκ τούτου, ο σατανισμός πρέπει να κατανοηθεί αυστηρά ως μια στρατηγική φθοράς, η θέληση για φθορά, η ανάδειξη της φθοράς σε μια ιδεολογία, ένα πρόγραμμα, ένα έργο. Δεν είναι απλώς ζωώδες ένστικτο. 

Αυτή η βούληση, που προέρχεται από τα βάθη της οντολογίας, από το νου, από το πνεύμα, επιβάλλεται, όπως λένε οι ορθόδοξοι ασκητές, μέσα από προνόμια και προσθήκες.

Λέμε: αυτός είναι ο σατανισμός, αλλά συνεχίζουμε να υπάρχουμε στο σύστημα που έχει δημιουργήσει η Δύση. Πόσο πιθανή είναι μια νέα παγκόσμια αντιπαράθεση με τη Δύση, όπως στην εποχή της ΕΣΣΔ;

Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε ήδη σε μια κατάσταση πολέμου πολιτισμού, όπου ο εχθρός μας – ο πολιτισμός της Δύσης – ονομάζεται με το πραγματικό του όνομα. Είναι ένας σατανικός, κατά του Θεού, αντιανθρώπινος πολιτισμός. 

Το έχουμε ορίσει, αλλά τίθεται το ερώτημα: αν είναι «σατανικός πολιτισμός», ποιοι είμαστε; Αποδεικνύεται ότι ο μόνος μας τρόπος είναι να είμαστε ένας παραδοσιακός, θρησκευτικός πολιτισμός, που ενώνει τις παραδοσιακές ονομασίες, αλλά τότε πρέπει να είμαστε διαφορετικοί. 

Στην ουσία, πρέπει να ξανασκεφτούμε την εσωτερική μας κατάσταση. Το ποιοι είναι το έχουμε ήδη εκφράσει, ποιοι είμαστε δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.

Είμαστε ήδη σε πόλεμο με τον Σατανά, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη για λογαριασμό ποιου. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, αυτή την επιλογή μας προτείνουν οι πρόγονοί μας, οι μεγάλοι συγγραφείς, οι φιλόσοφοι, οι στοχαστές, οι πρεσβύτεροι μας, αυτή την επιλογή μας προτείνει ο πολιτισμός μας: είμαστε η Αγία Ρωσία, είμαστε ο θεοφόρος λαός. 

Μπορούμε, φυσικά, να πέσουμε, ο Μπλοκ είδε τη Ρωσία να πέφτει, αποκάλεσε τη Ρωσία «ψυχή του κόσμου», αλλά πίστευε ευσεβώς ότι εμείς οι Ρώσοι, ως ψυχή του κόσμου, είχαμε πέσει για να ξανασηκωθούμε. 

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως ποιοι είμαστε, τι καλούμαστε να κάνουμε, για τι αγωνιζόμαστε, σε τι δίνουμε το αίμα και τη ζωή μας σε αυτόν τον αγώνα. 

Μόλις αρχίσαμε να διεξάγουμε αυτόν τον πόλεμο, όχι μόνο για να πολεμήσουμε, αλλά κυρίως για να τον πραγματοποιήσουμε. 

Και τώρα αυτός ο πόλεμος έχει μετατραπεί από μια φυσική σφαγή σε μια μεταφυσική αντιπαράθεση πολιτισμών. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να κάνουμε μια θεμελιώδη προσπάθεια, να ξεχάσουμε επιτέλους την αποσυνθετική νοοτροπία των τελευταίων 40 ετών.
Θυμάμαι τι κουλτούρα φθοράς υπήρχε την τελευταία δεκαετία της σοβιετικής εποχής. 

Πλήρης παρακμή, ολοκληρωτικός εκφυλισμός. Και δεν είναι περίεργο που αυτό ακολούθησαν οι τερατώδεις παραισθήσεις της παρακμιακής δεκαετίας του 1990. 

Έχοντας ταξιδέψει μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990 –μου φαίνεται ότι η ρωσική ιστορία δεν μας πήγε ποτέ πιο κάτω- αρχίσαμε να βγαίνουμε από αυτήν την εφιαλτική εποχή της φιλελεύθερης δικτατορίας με τον Πούτιν. 

Όχι από έναν εντοπισμένο λάκκο, αλλά από μια θανατηφόρα κορυφή, από το ναδίρ της ρωσικής ιστορίας, από το χαμηλότερο, το πιο μαύρο σημείο. Σε αυτό το χαμηλότερο σημείο, γνωρίζουμε όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά τι είναι ο Σατανάς. 

Είναι η αιματηρή δεκαετία του 1990, όταν η Δύση ήρθε εδώ, σε εμάς, ( σσ και σ΄εμάς αντίστοιχη εθνοανάλυση η πατριδο-αυτογνωσία πρέπει να κάνει και η Ελλάδα) όταν μας αγόρασαν για τα κοσμήματά μας, μας ταπείνωσαν, μας ποδοπάτησαν, μας βίασαν και μας έκαναν να χειροκροτήσουμε.

Δεν νομίζετε, λοιπόν, ότι με κάποιον τρόπο θα κάνουμε ειρήνη με τη Δύση, με έναν συμβιβασμό;

Ο Σατανάς, βλέποντας ότι κάποιος τον αμφισβήτησε, δεν θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στις μισές λύσεις. Τώρα θα απαιτήσει να απαρνηθούμε επιτέλους τον Θεό, κάτι που δεν κάναμε ούτε στις χειρότερες εποχές του αθεϊσμού και της ασέβειας.

Είναι ένα μυστήριο, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε λογικά, αλλά παραμείναμε θεόφορος λαός ακόμα και στη σοβιετική εποχή – παρ’ όλη την αθεΐα, τον υλισμό, τον προοδευτισμό, την «επιστημονική εικόνα του κόσμου», όλες τις μορφές δυτικού εκφυλισμού… 

Αυτή τη φορά, αν κάνουμε πίσω, δεν θα μείνουν κρυφές τρύπες για το ρωσικό πνεύμα. Επομένως, υπάρχει μόνο μία προοπτική: νίκη ή τίποτα. Όπως είπε ο Πρόεδρος: αν δεν κερδίσουμε, κανείς δεν θα κερδίσει.

Έχουμε συμμάχους – άλλες παραδοσιακές κοινωνίες, δεν είναι σαν εμάς, αλλά είναι παραδοσιακές, είναι επίσης σε αντίθεση με τη Δύση, ίσως καταφέρουμε να κερδίσουμε τον πολυπολικό κόσμο μαζί τους στην ένωση των παραδόσεων και των πολιτισμών, και μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε μια πιο ισορροπημένη συνομιλία με τη Δύση, για να της εξηγήσουμε τη θέση μας – γιατί δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της προς την άβυσσο.

Ίσως η σύγκρουση να περάσει σε μια καυτή φάση και, ποιος ξέρει, να τελειώσει με το θάνατο του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός μετασχηματισμού τόσο θεμελιώδους και αποφασιστικού που δεν μπορούμε να αντέξουμε μεγάλους ορίζοντες προγραμματισμού. 

Αποφασίζονται απολύτως τα πάντα: η μοίρα της ανθρωπότητας, της ανθρωπότητας, του Αδάμ ως τέτοιου. Η μοίρα της ύπαρξης, και εμπλεκόμαστε. 

Αν κερδίσουμε, ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός. αν δεν νικήσουμε, δεν θα υπάρχει κόσμος. Είναι αδύνατο χωρίς τους Ρώσους.

Απόσπασμα: από του Alexander Dugin: “Ο σατανισμός βάζει την ύλη πάνω από το πνεύμα”

ΥΓ ένα τρομερό δοκίμιο, χαρισματικός ένας από τους σύγχρονους Πατέρες της Ρωσίας, της Φιλοσοφίας και της Εκκλησίας. 

Ένα από ολέθρια σφάλματα του εκκλησιαστικού Πνεύματος είναι ότι δεν διαθέτει σύγχρονους Πατέρες δηλ. διανοουμένους που θα θεωρητικοποιήσουν το βίωμα που θ΄απαντήσουν λόγια στην μεγάλη πρόκληση ”αίρεση των Ημερών” στην ”αίρεση” -θρησκεία του Σατανισμού που είναι η συγκεκαλυμμένη σύγχρονη θρησκεία του Δυτικού κόσμου η αίρεση της Δύσης όπως τον ορίζει ο Ντάγκιν. 

Κι αυτό γιατί η Εκκλησία είναι όμηρος του κληρικαλισμού από τη μια και δέσμια της συστημικής κρατικής διαπλοκής από την άλλη.

Η παρουσία του Ντάγκιν τιμά την Όλη Ορθοδοξία…
 

1 σχόλιο:

 1. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος ο Καυσοκαλυβίτης, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη:

  ΕΓΙΝΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

  "Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την † ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ (10-9-2023)

  Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεώργιου, ο οποίος αρχικά μίλησε για ένα ιστορικό γεγονός μίας πλημμύρας πού έπληξε τα Τρίκαλα το 1907, όταν είχαν προηγηθεί θρησκευτικές λιτανείες για να βρέξει.

  Οι εξουσίες σήμερα είναι υποταγμένες στο σατανά θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα αναφέρει ότι ενώ σήμερα έπρεπε να κυβερνούν οι άριστοι, κυβερνούν οι άρρωστοι καθώς πραγματική εξουσία έχει εκείνος που έχει απαλλαγεί από τα πάθη του.
  Επίσης θα πει ότι ο Θεός σε όλη την ιστορία φέρνει ανθρώπους που δεν υποτάσσονται σε καμία κοσμική εξουσία, για να ασκούν έλεγχο.

  Αυτό που έγινε στη Θεσσαλία είναι εθνικό έγκλημα θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, ενώ θα αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Άγιος Πορφύριος είχε προειδοποιήσει ότι θα ζήσουμε αυτά που αναφέρει το Κεφάλαιο Γ' του Προφήτη Ησαΐα.

  Τέλος θα αναφερθεί ότι η αναφορά στον όρο "κλιματική αλλαγή" είναι γιατί αν πουν ότι ήταν οργή Θεού χρειάζεται μετάνοια, και πώς θα πουν στον κόσμο "μετανοήστε" θα αναρωτηθεί ο Γέροντας Γεώργιος."

  https://www.youtube.com/watch?v=afsaY9EQIEs

  ΑπάντησηΔιαγραφή