Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΛΕΩ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ!

ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ !


4 ΒΙΝΤΕΟ



Το Αρτσάχ παραδόθηκε στο Αζερμπαιτζάν! Kαι παραδόθηκε όχι μόνο από τις όποιες δυνάμεις του αλλά κυρίως από τη διεθνή κοινότητα , παράγοντα και όλους τους εμπλεκόμενους και από την ίδια την Αρμενία!

Πανηγυρισμοί στο Μπακού για ήττα χριστιανών του πρώτου χριστιανικού κράτους…



Συμφωνία εκεχειρίας δια της διαμεσολάβησης Ρωσίας.To Αρτσάχ αποδέχθηκε τον όρο του Αζερμπαϊτζάν για πλήρη αφοπλισμό, αποστρατιωτικοποίηση του! Εθνοκάθαρση.. Χιλιάδες Αρμένιοι εκτοπίστηκαν σε 1 μέρα!

Oι αρχές τoυ Αρτσάχ αποδέχθηκαν τη διαμεσολάβηση των Ρώσικων ειρηνευτικών δυνάμεων για κατάπαυση του πυρός λαμβάνοντας την απόφαση να αφοπλίσουν τον αμυντικό στρατό του Αρτσάχ και να αποσύρουν όλες τις δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος Samvel Shahramanyan του Αρτσάχ συνεδρίασε με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μαζί με τους πρώην προέδρους του Artsakh (Bako Sahakyan, Arkady Ghughasyan και Arayik Harutyunyan), με αποκορύφωμα την ομόφωνη απόφαση να αποδεχθεί τα υποβληθέντα αιτήματα.



Οι όροι της συμφωνίας από το Προεδρικό Συμβούλιο, που εκδόθηκε από το Artsakh Info Center, είναι αναλυτικά παρακάτω:Με τη μεσολάβηση του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος που σταθμεύει στο Αρτσάχ, επετεύχθη συμφωνία για πλήρη παύση των εχθροπραξιών με έναρξη στις 13:00 της 20ης Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπρόσθετα, επετεύχθη συμφωνία για την αποχώρηση των υπόλοιπων μονάδων και στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας από τη ζώνη ανάπτυξης του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος. 

Αυτό περιλαμβάνει τη διάλυση και τον πλήρη αφοπλισμό των ενόπλων σχηματισμών του «Αμυντικού Στρατού του Αρτσάχ», καθώς και την απομάκρυνση βαρέως εξοπλισμού και όπλων από το έδαφος του Αρτσάχ για την ταχεία διάθεσή τους.

Συναφή ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την επανένταξη και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των Αρμενίων του Αρτσάχ, παράλληλα με θέματα που αφορούν τη διατροφή του πληθυσμού του Αρτσάχ στο πλαίσιο του Συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν, θα συζητηθούν σύμφωνα με με τη σύμφωνη γνώμη. 

Αυτές οι συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του τοπικού αρμενικού πληθυσμού και εκπροσώπων των κεντρικών αρχών της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yevlakh στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 και θα συνεχιστεί σε επόμενες συνεδριάσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέλαβαν αμάχους από το Taghavard της Αρτσάχ, όπως ανέφερε η Metaxe Hakobyan, μέλος του κοινοβουλίου του Αρτσάχ.

Η Hakobyan δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει αιχμαλωτίσει τους συγγενείς των φίλων της από το Taghavard. Τόνισε ότι οι Αζέροι καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, χωρίς να ενδιαφέρονται για το αν αυτά τα άτομα είναι άμαχοι ή όχι, καθώς είτε σκοτώνονται είτε αιχμαλωτίζονται αδιακρίτως από όλες τις κατευθύνσεις.

Συνεχίζεται η εκκένωση χωριών

Ο Alpha News δημοσίευσε πλάνα από την απομάκρυνση κατοίκων από τα χωριά του Askeran προς το αεροδρόμιο Ivanian, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος. 

Χιλιάδες άμαχοι που εκπατρίστηκαν από Askeran κατέφυγαν στο αεροδρόμιο του Στεπάνακερτ. 2.621 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 1.049 παιδιά, βρήκαν επί του παρόντος καταφύγιο στο στρατόπεδο βάσης των Ρώσων ειρηνευτικών στο Αρτσάχ. Εθνοκάθαρση.

 Χιλιάδες Αρμένιοι χωρικοί από τις περιοχές Martuni, Askeran και Martakert εκκενώνουν τα χωριά τους σήμερα το πρωί που βομβαρδίστηκαν ή εισέβαλαν από τους Αζέρους. Η εθνοκάθαρση βρίσκεται σε εξέλιξη


.

Οι ηγέτες του θύλακα ανέφεραν σε δήλωση ότι με τη μεσολάβηση που πραγματοποιήθηκε από Ρώσους ειρηνευτικές δυνάμεις είχε επιτευχθεί συμφωνία για πλήρη παύση των εχθροπραξιών από τις 13:00 τοπική ώρα (09:00 GMT).

Ωστόσο, δυνατές εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται στην πρωτεύουσα της περιοχής αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας. Οι αξιωματούχοι του Καραμπάχ έκαναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια και να μην προσπαθήσουν να φύγουν.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν τηρεί την κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται ότι ισχύει για 2 ώρες (1 μ.μ. τοπική ώρα). Το Martuni, μια μαρτυρική πόλη της οποίας ο δήμαρχος σκοτώθηκε χθες, βομβαρδίστηκε ξανά πριν από λίγα λεπτά.
Το Αρτσάχ παραδόθηκε στο Αζερμπαιτζάν!

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το αφοπλισμένο Artsakh και η αποτελεσματική κατάπαυση του πυρός, τα δικαιώματα και η ασφάλεια των Αρμενίων θα διασφαλιστούν από το Αζερμπαϊτζάν; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι κάθε εκτοπισμένος θα ξαναβρεί το σπίτι του, την εκκλησία του; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το Μπακού δεν θα επιτεθεί στο Syunik και στην Αρμενία στη συνέχεια;

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να λειτουργήσει ως εγγυητής και να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία του λαού του Αρτσάχ.


Κατά τη διάρκεια του live του στο Facebook, ο Πασινιάν είπε ότι ως μεσολαβητής των νέων συμφωνιών μεταξύ του Αρτσάχ και του Μπακού, η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι οι Αρμένιοι μπορούν να ζουν στα σπίτια τους χωρίς να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βλάβες.

Τον περασμένο Μάιο, ο Αρμένιος πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η χώρα του θα ήταν έτοιμη να αναγνωρίσει το Καραμπάχ ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την ασφάλεια του αρμενικού πληθυσμού. «Τα 86.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειας του Αζερμπαϊτζάν περιλαμβάνουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ», φέρεται να είπε ο κ. Πασινιάν, αναφερόμενος στο Αζερμπαϊτζάν συνολικά

Παραδόθηκαν πλην.. κάποιων

Οι κάτοικοι του Μαρτακερτ αποφάσισαν να μην παραδοθούν και θα παλέψουν μέχρι τέλους.

Ο Azatamartik, κάτοικος του Chariktar, Ashot Sevyan, έκανε αυτή τη δήλωση.

Ανέφερε ότι επικοινώνησε με το Μαρτάκερτ πριν από μία ώρα, και η απόφαση των κατοίκων είναι ξεκάθαρη: δεν σκοπεύουν να παραδοθούν στον εχθρό.

Στο Μαρτάκερτ έχουν εγκατασταθεί και οι Αζαταμάρτικοι που υποχώρησαν από το Ατερκ….

Διαμεσολαβητής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Τουλάχιστον 200 νεκροί και περισσότεροι από 400 τραυματίες σε μάχες στο Καραμπάχ λέει το Interfax

Ένα αυτοκίνητο με Ρώσους ειρηνευτές δέχτηκε πυρά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτό σκοτώθηκαν – Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας..

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ανακοίνωσε την τελική νίκη της χώρας του στην επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας ότι οι Αρμένιοι αυτονομιστές αποσύρονται και το Αζερμπαϊτζάν έχει αποκαταστήσει την κυριαρχία του, ενώ διατηρεί την κατάπαυση του πυρός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου