Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΑΝΤΑ "ΔΕΞΙΑ" Ή "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ...

Ο ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ





 
    Από την Rhoda Wilson

Ένα δίκτυο ακτιβιστών ζητά μια «Συνθήκη Μη Διάδοσης των Ορυκτών Καυσίμων». Θέλουν μια συνθήκη που θα συμπληρώνει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα για να επιταχύνει την παγκόσμια μετάβαση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Το 2021, πριν από την COP26 στη Γλασκώβη, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προώθησε την πρωτοβουλία ως: «Ένα νέο κύμα ακτιβιστών καλεί σε παγκόσμια δράση και συνεργασία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων».

Είναι όμως ένα «νέο κύμα ακτιβιστών»; Για να απαντήσουμε σε αυτό, πρέπει να βρούμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτά.

Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις συνωμοσίες, ακολουθώντας το χρήμα αποκαλύπτονται οι μαριονέτες που κινούν τα νήματα. Παρακάτω προσπαθούμε να ξετυλίξουμε το δίκτυο για να αποκαλύψουμε τα χρήματα πίσω από τις εκκλήσεις για μια «Συνθήκη για τα ορυκτά καύσιμα». 

Υπάρχουν πολλά ιδρύματα που ονομάζονται, γεγονός που το καθιστά αρκετά βαρύ, αλλά αν αντέξετε μαζί μας, θα αρχίσετε να βλέπετε ένα μοτίβο και μια βασική ομάδα παγκόσμιων ιδρυμάτων να αναδύονται.

Ας μην χάσουμε επαφή... Η κυβέρνησή σας και η Big Tech προσπαθούν ενεργά να λογοκρίνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται από το The Exposé για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες. Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα χωρίς λογοκρισία στα εισερχόμενά σας...

Κινδυνολογία της «Συνθήκης για τα ορυκτά καύσιμα»

Παρά τις τολμηρές δηλώσεις σε μια ιστοσελίδα ότι 8 εθνικά κράτη έχουν υποστηρίξει την πρόταση της «συνθήκης για τα ορυκτά καύσιμα» και 89 πόλεις και τοπικές κυβερνήσεις την έχουν εγκρίνει - μαζί με μια ποικιλία μη κυβερνητικών οργανώσεων και ακτιβιστών - υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου λεπτομέρειες για το τι θα συνεπαγόταν μια τέτοια συνθήκη εκτός από το να «τερματίσει την εποχή του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

«Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας είναι η βασική αιτία της κλιματικής κρίσης», δηλώνει ο ιστότοπος χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τα πολυάριθμα μάντρα που προκαλούν φόβο. Κάνει επίσης έναν γελοίο ισχυρισμό ότι «τα ορυκτά καύσιμα είναι όπλα μαζικής καταστροφής».

Ακολουθήσαμε τον υπερσύνδεσμο που περιέχεται στη λέξη "εγκρίνει ως άτομο" στην αρχική του σελίδα ελπίζοντας να δούμε μια λογική πρόταση που διαβάζουν οι υπογράφοντες πριν βάλουν τα ονόματά τους και την εγκρίνουν. 

Αλλά δυστυχώς, η δήλωση που εμφανίζεται στη συνέχεια είναι τόσο θλιβερή όσο και ο ιστότοπος. Παρακάτω είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης της καλά τεκμηριωμένης και καλά μελετημένης έκκλησης για μια «νέα παγκόσμια συνθήκη» που έχει υπογραφεί από περισσότερους από 620.000 ακτιβιστές:




Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty, Endorse, ανακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023

Υπάρχουν περισσότερες λέξεις στις λεπτομέρειες που παρέχονται στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά η δήλωση εξακολουθεί να είναι εντελώς χωρίς αποδείξεις ή οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης της καταστροφής και των θανάτων, παγκοσμίως, που θα προκληθούν εάν τεθεί σε ισχύ μια τέτοια συνθήκη. 

Το «έγκριση ως κυβέρνηση» δεν έχει καθόλου λόγια, οι κυβερνήσεις πρέπει απλώς να εισάγουν τα στοιχεία τους χωρίς να τους παρέχονται πληροφορίες σχετικά με το τι είναι αυτό που «υπογράφουν». Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, 8 εθνικά κράτη το έχουν «εγκρίνει».

Μπορείτε να δείτε έναν πλήρη κατάλογο κυβερνητικών αξιωματούχων σε όλο τον κόσμο στο κάτω μέρος αυτής της ιστοσελίδας που έχουν υπογράψει για την υποστήριξη αυτού του κατάφωρα ελαττωματικού ακτιβισμού και έτσι είναι, χωρίς αμφιβολία, ακατάλληλοι να κατέχουν δημόσια αξιώματα σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Είναι επαίσχυντο το γεγονός ότι 39 βουλευτές του Κοινοβουλίου και της Βουλής των Λόρδων του "νωμένου Βασιλείου κατέθεσαν τα ονόματά τους. Ντροπιαστικά, όχι μόνο η Caroline Lucas, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων για το Μπράιτον, υπέγραψε αυτές τις ανοησίες, αλλά επισημαίνεται επίσης ως «πρωταθλήτρια της συνθήκης».

Για να καταλάβετε ποιος ή τι υποστηρίζει, υποστηρίζει και προωθεί ο Lucas, αξίζει πάντα να ρίξετε μια ματιά για να δείτε ποιος χρηματοδοτεί την εκστρατεία. Ως πολιτικός, η Lucas θα είχε κάνει το ίδιο πριν βάλει το όνομά της σε αυτό και αποδεχθεί τον υψηλό τίτλο του «πρωταθλητή της συνθήκης».
Χρηματοδότες της «Συνθήκης για τα ορυκτά καύσιμα»

Η πρωτοβουλία "Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty" χρηματοδοτείται από εννέα ιδιωτικά ιδρύματα: Bulb Foundation, Climate Breakthrough, Fedrick Mulder Foundation, Gower St., The New York Community Trust, Quadrature Climate Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Waverley St. Foundation και Earth/Percent. Παρακάτω δίνουμε μια σύντομη περιγραφή του καθενός.

1. Το Bulb Foundation είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία, κρίνοντας από την ημερομηνία στον ιστότοπο, ξεκίνησε το 2023. Έχει μοναδικό στόχο τον «τερματισμό της κλιματικής κρίσης». Ξεκίνησε από τον προμηθευτή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ουδέτερου άνθρακα φυσικού αερίου Bulb, μια εταιρεία που ονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιδιωτική επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Bulb ιδρύθηκε από τους Hayden Wood και Amit Gudka το 2013. Το 2022, έχοντας ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε, η Bulb μπήκε στη διοίκηση και εξαγοράστηκε από την Octopus Energy. 

Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Bulb, οι αποτυχημένοι επιχειρηματίες Wood και Gudka εμφανίζονται ως διαχειριστές. Άλλοι διαχειριστές περιλαμβάνουν:Η Sophie Pullan, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Bulb, είναι διευθύντρια του Ιδρύματος Διεθνούς Δικαίου για το Περιβάλλον ("FILE"). 

Προηγουμένως ήταν Διευθύντρια Επιχειρήσεων Παγκόσμιων Πολιτικών για το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα και Διαχειρίστρια Χαρτοφυλακίου για την Κλιματική Αλλαγή στο Children's Investment Fund Foundation.


Η Amal-Lee Amin ήταν ανώτερη σύμβουλος της ομάδας προεδρίας COP26 του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι διευθύντρια Κλιματικής Αλλαγής στην British International Investment plc (πρώην CDC Group plc), το ινστιτούτο αναπτυξιακής χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου «στο επίκεντρο της διεθνούς προσφοράς χρηματοδότησης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις αναδυόμενες οικονομίες».

2. Το Climate Breakthrough, που ξεκίνησε ως Climate Strategies Accelerator το 2015, εδρεύει στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος David and Lucile Packard σε συνεργασία με το Ίδρυμα Oak, το Ίδρυμα IKEA, το Ίδρυμα JPB και το Ίδρυμα Good Energies.

3. Το Ίδρυμα Frederick Mulder είναι ένα καταπίστευμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό έμπορο τέχνης Frederick Mulder Ltd. Ο Frederick Mulder είναι διευθυντής της εταιρείας, πρόεδρος του Ιδρύματος και επίσης ιδρυτής του The Funding Network, ενός οργανισμού με έδρα το Λονδίνο που διοργανώνει ζωντανές εκδηλώσεις crowd-funding για την υποστήριξη έργων κοινωνικής αλλαγής και το οποίο έχει βοηθήσει να ξεκινήσει σε πολλές άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε εννέα άλλες χώρες.

4. Η Gower Street, πρώην The Marple Charitable Trust, είναι ένα μικρό, οικογενειακό, φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ιδρύθηκε από τον Nick και τη Sophie Marple το 2007. Το 2018, η Gower Street έστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και, αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, αποφάσισε να διασκορπίσει όλα τα κεφάλαιά της έως το 2030.

5. Το New York Community Trust ("NYCT"), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα τη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε το 1924 από 11 τράπεζες. Το 1928, ο Ροκφέλερ έδωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη. Το 1975, το NYCT ίδρυσε το Westchester Community Foundation και το 1978 ίδρυσε το Long Island Community Foundation. Το 1979, το NYCT δημιούργησε το Ταμείο Εξοικονόμησης Ενέργειας, το οποίο αργότερα έγινε το Μη Κερδοσκοπικό Ταμείο Χρηματοδότησης.

6. Το Quadrature Climate Foundation ("QCF") με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε το 2019 από την Quadrature Capital, ένα επενδυτικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων λιρών που ιδρύθηκε από τους δισεκατομμυριούχους Greg Skinner και Suneil Setiya. Η QCF στοχεύει στην καταπολέμηση της «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» και υποστηρίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού δεν εφαρμόζει αρκετά δραστικές περιβαλλοντικές πολιτικές για να περιορίσει τη χρήση συμβατικής ενέργειας και γεωργικών πρακτικών που ισχυρίζεται ότι βρίσκονται πίσω από τις εκπομπές άνθρακα.

 Το QCF έχει λάβει εκατομμύρια λίρες σε επιχορηγήσεις από ομάδες όπως το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα, η Πρωτοβουλία Ιχνηλάτη Άνθρακα και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση ("WWF") τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας.

7. Το Waverley Street Foundation ("WAF") εδρεύει στην Καλιφόρνια και ξεκίνησε το 2022 από τη Laurene Powell Jobs, τη δισεκατομμυριούχο χήρα του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Η Waverley Street έχει δεσμευτεί να δαπανήσει το σύνολο του κληροδοτήματος της - περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 - έως το 2035. Ο εναρκτήριος πρόεδρός του είναι ο υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας, Jared Blumenfeld.

8. Το Earth/Percent συγκεντρώνει χρήματα από τη μουσική βιομηχανία για να «υποστηρίξει» οργανισμούς που «αντιμετωπίζουν την κλιματική έκτακτη ανάγκη». Ιδρύθηκε από τον Βρετανό μουσικό Brian Eno, ο οποίος είναι και διαχειριστής του. 

Μέρος της χρηματοδότησής του πηγαίνει στην αλλαγή νόμων, κανονισμών και οικονομικών κινήτρων. Χρηματοδοτεί επίσης «μεταβαλλόμενες πολιτιστικές νόρμες και αφηγήσεις».

9. Το Rockefeller Brothers Fund συνεισφέρει τακτικά τόσο στα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ») όσο και στο United Nations Foundation Inc. Σύμφωνα με τον Δρ Jacob Nordangård, οι Ροκφέλερ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του ΟΗΕ το 1946 και «βλέπουν [τον ΟΗΕ] ως τη δική τους μικρή λέσχη ή οργάνωση».

Η Wikipedia σημειώνει ότι το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε από τον ιδρυτή του CNN Ted Turner το 1998. Αρχικά συστάθηκε κυρίως ως χορηγός επιχορηγήσεων, αλλά εξελίχθηκε σε στρατηγικό εταίρο του ΟΗΕ. Οι σημαντικότεροι εταίροι του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνουν το Ίδρυμα ClimateWorks, το Bloomberg Philanthropies, το Ίδρυμα KR και το Ίδρυμα Rockefeller.

Άλλοι εταίροι περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Turner, το Ίδρυμα David and Lucile Packard και το Ίδρυμα Skoll. Έχουμε ονομάσει μόνο τους συνεργάτες που περιλαμβάνονται αλλού σε αυτό το άρθρο. Ωστόσο, οι 86 εταίροι του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνουν επίσης, για παράδειγμα, τις Pfizer, Wellcome Trust, Amazon και Google.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι η Elizabeth Cousens, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, και συμπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Ted Turner και ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Gro Harlem Brundtland.

Περαιτέρω ανάγνωση: Dr. Jacob Nordangård: «UN, WEF and G20 form the Troika of Global Governance», The Exposé, 19 Νοεμβρίου 2022
Παγκόσμια ιδρύματα δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν την «κλιματική κρίση»

Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερις από τους εννέα χρηματοδότες της εκστρατείας «Συνθήκη για τα ορυκτά καύσιμα» είναι επίσης μέρος μιας ομάδας παγκόσμιων ιδρυμάτων που, από το 2018, έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν δισεκατομμύρια έως το 2025 για την «αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»:Το Ίδρυμα Bulb;

Οι εταίροι του Climate Break: David and Lucile Packard Foundation, Oak Foundation, IKEA Foundation, JPB Foundation και Good Energies Foundation.
Τετραγωνικό Ίδρυμα Κλίματος. και
Ταμείο Rockefeller Brothers.

Ούτε είναι τυχαίο ότι άλλα ιδρύματα που κατονομάζονται σε αυτό το άρθρο εμφανίζονται περισσότερες από μία φορές. Το Children's Investment Fund Foundation ("CIFF"), για παράδειγμα, περιλαμβάνεται σε αυτή την ομάδα επενδυτών "κλιματικής κρίσης" και αναφέρθηκε επίσης νωρίτερα στο άρθρο ως ο προηγούμενος εργοδότης της Sophie Pullan, αντιπροέδρου του Ιδρύματος Bulb.

Το CIFF είναι το θεμέλιο του διαχειριστή hedge fund Sir Chris Hohn. Ο Hohn είναι επίσης ο μεγαλύτερος δωρητής της Extinction Rebellion στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αυτοαποκαλούμενη εγκληματική οργάνωση Extinction Rebellion είναι μία από τις ομάδες ακτιβιστών που χρησιμοποιείται για να προωθήσει την ατζέντα της «Συνθήκης για τα ορυκτά καύσιμα».


Πότε αυτά τα παγκόσμια ιδρύματα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά για να επενδύσουν σε μια «κλιματική κρίση»;

Τον Σεπτέμβριο του 2018, το Ίδρυμα ClimateWorks δημοσίευσε μια δήλωση ότι 29 «φιλάνθρωποι» είχαν υποσχεθεί 4 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η ανακοίνωση είχε γίνει στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα («GCAS»).

Το 2020, το CIFF του Hohn δημοσίευσε μια ενημέρωση πριν από τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στις 12 Δεκεμβρίου 2020: «Η αρχική ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερβεί τη δέσμευση, χάρη στις σημαντικές αυξήσεις από αρκετούς χρηματοδότες, καθώς και από πρόσθετους φιλανθρωπικούς δωρητές που δεσμεύουν νέους πόρους. 

Είναι τώρα σε τροχιά να επενδύσει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια δολάρια [sic] μέχρι το 2025 και πιθανότατα περισσότερα, καθώς όλοι οι φιλάνθρωποι καλούνται ενεργά να διαθέσουν ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό».

Όπως αναφέρεται παρακάτω, το άρθρο του CIFF συνέχισε να κατονομάζει τα παγκόσμια ιδρύματα που χρηματοδοτούν τον πόλεμο στις κοινωνίες κάτω από τη σημαία μιας «κλιματικής κρίσης». 

Η λίστα της ClimateWorks με τους 27 χρηματοδότες της μοιάζει με την παρακάτω λίστα, αλλά περιλαμβάνει επίσης προύχοντες όπως το Bezos Earth Fund, το Chan Zuckerberg Initiative, το Gates Ventures και το Open Philanthropies. Αλλά δεν περιλαμβάνει «αρκετούς χρηματοδότες που προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι».Ίδρυμα ΑΚΟ
Ίδρυμα Barr
Bloomberg Φιλανθρωπίες
Το Ίδρυμα Eli και Edythe Broad
Το Ίδρυμα Bulb
Ίδρυμα Bullitt
Ο Sir Christopher Hohn και το Children's Investment Fund Foundation (CIFF)
Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αμερικής
Το Ίδρυμα Generation
Ίδρυμα Pirojsha Godrej
Ίδρυμα Good Energies
Ίδρυμα Grantham για την Προστασία του Περιβάλλοντος
Το Ίδρυμα Grove
Οικογενειακό Ταμείο Growald
Ίδρυμα George Gund
Ίδρυμα Heising-Simons
Ίδρυμα William and Flora Hewlett
Ίδρυμα υψηλής παλίρροιας
Ίδρυμα ΙΚΕΑ
Ίδρυμα Ivey
Ίδρυμα Joyce
Ίδρυμα JPB
Ίδρυμα KR
Ίδρυμα John D. και Catherine T. MacArthur
Οικογενειακό Ίδρυμα McKinney
Ίδρυμα McKnight
Ίδρυμα Oak
Ίδρυμα David and Lucile Packard
Ίδρυμα Ιχθύων
Τετραγωνικό Ίδρυμα Κλίματος
Ίδρυμα Robertson
Ταμείο Αδελφών Ροκφέλερ
Ίδρυμα Sea Change
Ίδρυμα Skoll
Ίδρυμα Turner
Ίδρυμα Κίτρινης Έδρας

Αν και δεν έχουμε ακολουθήσει περαιτέρω τη διαδρομή του χρήματος, είμαστε εξοικειωμένοι με τις δραστηριότητες αρκετών από αυτούς που κατονομάζονται και η λογική θα υπαγόρευε ότι τα παραπάνω θεμέλια είναι όλα μέτωπα για πλούσιες αυτόκλητες ελίτ που μπορούν να κάνουν περιουσία εάν μπορούν να διαμορφώσουν την παγκόσμια οικονομία με τρόπο που ταιριάζει στις επενδύσεις τους. 

Ας βοηθήσουμε, τουλάχιστον, αυτούς τους επενδυτές της «κλιματικής κρίσης» να χάσουν την επένδυσή τους ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαδίδοντας την αλήθεια.






3 σχόλια:

  1. Thanks for posting a valuable and informative blog. Further, If you are looking for Buy Apartment in Lawnz by Danubee visit our website.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου, εμείς σε λίγο ψωμάκι δεν θα έχουμε να φάμε, λες να αγοράσουμε διαμέρισμα στο Ντουμπάι;

      Διαγραφή
    2. Θα το έσβηνα αλλά έχεις δίκιο για την πείνα που έρχεται και το άφησα ωστόσο Danubee είναι ο Δούναβης και όχι το Ντουμπάι (Dubai)

      Διαγραφή