Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ...


ΝΕΟΦΥΤΟΣ: «ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ! ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΥΡΑΝ ΤΟΥΤΟΝ, ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ!»

ΒΙΝΤΕΟ


Ο Μητροπολίτης Μόρφου προτείνει να υπάρξει πρόβλεψη απαλλαγής των Ορθόδοξων μαθητών από το μάθημα σεξουαλικής αγωγής.. Για Κασσελάκη είπε ”που τον ηύραν τούτον, τον έφεραν ξαφνικά από την Αμερική από τον Μπάιντεν να φτιάξουν μια νέα αντιχριστιανική Ηθική… Όπως έχουμε δόγμα έχουμε και Ηθική….”

Η χθεσινή απόφαση που εκάνανε δεν είναι η τελική απόφαση της Συνόδου γιατί την εμφάνισαν σήμερα οι εφημερίδες σαν τελική απόφαση ότι ξέρετε και η Σύνοδος συμφωνεί να γίνεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τώρα στα παιδιά του Δημοτικού της προδημοτκής του Γυμνασίου Λυκείου. 

Το κλίμα δεν ήταν καθόλου αυτό που περιγράφουν οι εφημερίδες κα τα ΜΜΕ και έως Μακαριώτατε αν θέλεις γράψε ότι είναι αναγκαίο αυτό το μάθημα στη σύγχρονη εποχή που ζούμε την Ευρωπαϊκή να διδάσκονται τα παιδιά μας διαφωνούντος του Μόρφου του ακραίου του φανατικού όπως λέει ο Θεόδωρος Κυριακού. 

Έγινε πολύ δυναμική Σύνοδος και μπράβο του Αρχιεπισκόπου που έκανε υπομονή να μας ακούσει 17 αρχιερείς να του λένε ”ναι μεν αλλά μεγάλα αλλά..”

 Οπότε καταλήξαμεν ότι γράψε τώρα ότι είναι αναγκαίο το μάθημα αλλά για το πως θα διδαχθεί ποιοι θα το διδάξουν πότε σε ποιες  ηλικίες και ποια θα είναι η θεματική θα το δούμε όταν έρθει η ευλαβεστάτη κυρία Υπουργός σε μια κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

Και τους είπα εγώ η αρχική μου θέση ήταν μην τοποθετούμαστε Μακαριώτατε αποσπασματικά. Κάναμε σύνοδο για ευθανασία άλλη για ομοφυλοφιλία κ.α.. Πρέπει να κάνεις μια Σύνοδο με ένα θέμα μόνο: «Υπάρχει Νέα Τάξη Πραγμάτων;» Kαι τι είναι αν υπάρχει Νέα Τάξη Πραγμάτων; Tι επιδιώκει; Είναι χριστιανική; Ηθική; Aυτή Μακαριώτατε έχει άλλη ηθική. 

Μου έκανε εντύπωση ότι παλιά μόνο εγώ ήμουν ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσα στη Σύνοδο. Τώρα μιλήσανε άλλοι 5 αρχιερείς. Για να καταλάβουμε ότι υπάρχει Νέα Τάξη ποιος εξελέγηκε στην Ελλάδα χθες πρόεδρος της αντιπολίτευσης.

Αυτό και μόνο είναι δείγμα ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Που τον ηύραν τούτον. Τον έφεραν ξαφνικά από την Αμερική από τον Μπάιντεν για να δημιουργήσουν μια νέα ηθική μα νέα ταυτότητα που βεβαίως δεν έχει σχέση με το Ιερόν Πηδάλιον με το Ιερόν Ευαγγέλιον ..

Κι εγώ είπα το εξής Μακαριώτατε μέχρι να έρθει ο υπουργός η πρόταση μου είναι ξεκάθαρη όπως δικαιούνται οι μωαμεθανοί να εξαιρούνται από το μάθημα της Ορθοδόξου κατηχήσεως να δικαιούνται και οι γονείς που πιστεύουν και νηστεύουν 30% το πολύ μέχρι εκεί είμαστε παρά πάνω δεν είμαστε να δικαιούνται να πουν τα παιδιά μας δεν θέλουμε αυτή την αγωγή γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την ευαγγελική αγωγή, τη χριστιανική Ηθική.

Όπως έχουμε δόγμα έχουμε και Ηθική και όχι μόνο μέσα στο ευαγγέλιο στην Αγ Γραφή για χιλιάδες χρόνια από το Μωσαικό νόμο να τ΄αλλάξουμε τώρα εμείς; άρρεν και θήλυ εποίησε ο Θεός. Δηλ. τι να πω αύριο στο γάμο. Άρρεν και θήλυ και κάτι άλλο εποίησε ο Θεός; Καταλάβατε που πάμε.

 Λοιπόν προαιρετικόν. Τώρα θα βοηθήσουμε να βγει μια συναινετική απόφαση αλλά αν θέλεις ειρήνη …Σας τα λέω αυτά για να ξέρετε ότι ο επίσκοπός σας καραδοκεί επαγρυπνεί…”Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος σχολίασε τὸ πρόσφατο ἀνακοινωθὲν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου (18 Σεπτεμβρίου 2023), ποὺ μεταξὺ ἄλλων ἀναφέρεται καὶ στὸ μάθημα τῆς σεξουαλικῆς ἀγωγῆς στὰ σχολεῖα.

Ἡ συγκεκριμένη άναφορὰ ἐξαιτίας τοῦ τρόπου ποὺ παρουσιάστηκε ἀπὸ τὰ Μ.Μ.Ε., ἔχει παρερμηνευθεῖ ἀπὸ πολλοὺς σὰν τελικὴ ἀπόφαση τῆς Συνόδου, πράγμα τὸ ὁποῖο δὲν ἰσχύει. 

Καθότι σύμφωνα μὲ τὸ ἀνακοινωθὲν «Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος θὰ καλέσει σὲ προσεχὴ συνεδρία της τὴν Ὑπουργὸ Παιδείας γιὰ ἐνημέρωση καὶ λήψη τελικῆς ἀποφάσεως».

Τὸ συγκεκριμένο ἠχητικὸ ἀπόσπασμα περιέχεται σὲ ὁμιλία ποὺ ἔχει κάνει ὁ Πανιερώτατος σὲ σύναξη ἱερέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου, μετὰ τὴν τέλεση τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Ἁγίου Εὐχελαίου στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Γεωργίου στὴν Ευρύχου (19.09.2023).2 σχόλια:

 1. Οι περισσότεροι επίσκοποι της Εκκλησίας, προσποιούνται ότι είναι "βουβοί" και δεν μιλούν δημόσια, όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
  Ο σημερινός Μητροπολίτης Μόρφου, μιλά δημόσια, διότι απλά κάνει το καθήκον του σαν Επίσκοπος της Εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ἔλλειψη ὀρθῆς κατήχησης - ὁ διάβολος τοποθετεῖ ἀνθρώπους του στὴν ἐκκλησία σὲ ἡγετικὲς θέσεις.

  Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου.

  https://www.youtube.com/watch?v=FfKKYnf9maE

  ΑπάντησηΔιαγραφή